Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.158 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 9. prosince 2013 v 11:04 ® malamut reakce na …
-
Robur> to mě přeceňuješ, ale Géry jsi trefil.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 11:02 ® malamut reakce na …
-
hraji> v podstatě ti po tom hovno je, ale když ještě fungovala líheň, strávil jsem tam tolik času, že bych měl hotový brigády až do dosažení důchodového věku. To, že jsem automaticky chodil na pomoc při výlovu a vysazování MO v místě bydliště, aniž bych byl jejím členem, není tak důležité. A prosadit změny ve Svazu, který je spokojen sám se sebou, není úplně jednoduchý. A jak škodí závodní činnost? Velice. Odčerpává finanční prostředky a vytváří jakousi Potěmkinovu vesnici, kde se vystavují na odiv úspěchy „sportovců“, ale skutečné problémy za tímto pozlátkem nejsou vidět. Samotný VRP je až druhořadá záležitost, důležitý je hon na medaile. Tedy jak pro koho, zatím se to sportovcům daří, ale nic netrvá věčně.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 10:44 ® Robur
-
můj tip je, že Malamut vysadil do vody 10 Ukrajinců, 15 pytláků z Čech, Moravy a Slezska a 3 Germány
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 10:29 ® hraji reakce na …
-
malamut> kolik ryb jsi vlastnoručně vysadil do řek v posledních deseti letech? Nemusíš přesně, stačí přibližně. Jaké důležité změny jsi v posledních deseti letech prosadil ve svazu? Tady bych prosil konkrétně. Jak přesně škodí svazu moje zapojení do závodní plavané? Zkus to opět konkrétně.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 9:49 ® malamut reakce na …
-
hraji> ty máš ze mě možná srandu, ale z tebe a tobě podobných a Vašeho sportování a dalších aktivit, nesouvisejících v VRP je třeba mít obavy.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 9:12 ® hraji reakce na …
-
malamut> vidíš, neumíš ani na tom internetu hledat, protože kdybys to uměl a neplácal jen hlouposti, dávno bys zjistil, že závodnímu rybolovu se věnuji cca 8 let, práci ve svazu se věnuji o dost víc než dvacet let. Já, na rozdíl od tebe, mám za sebou slušný kus práce na revíru. Proto taky mám znalosti a zkušenosti, které tobě chybí, proto vidím na první pohled v těch tvých výkřicích jen tu plochost a prvoplánovost. Ano, mám z tebe srandu.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 9:08 ® hraji reakce na …
-
jepice> malamut je například typickou ukázkou člověka, který za svým hrubým vystupováním skrývá prázdnotu těch jeho rádoby drsných frází. Plácá ojetá klišé a útočí na lidi s jiným názorem v bláhové víře, že někoho zastraší. Vykřikuje tu jako většina takzvaných pokrokových rybářů, kteří by všechno rozbili, ale nenabízejí nic nového, lepšího, funkčnějšího. Jen fráze na internetu. Takových lidí jsem zažil několik, většinou jim jejich svaté nadšení vystačilo jedno funkční období. A na závěr, i pro mě je rybařina jen zábava, nejsem profesionální pracovník svazu.
reagovat - Pondělí 9. prosince 2013 v 7:44 ® Mrknato reakce na …
-
Petula> Můžeš mně vysvětlit, jaký problém vidíš ve vyšších složkách ČRS a o jaké problémy máš na mysli?
Když se bavíme o společném rybolovu na „státních“ vodách, tak jak se do nich zapojují MO, které mimo SHMO nejsou uživateli a z jejich rozpočtu do revírů jiného uživatele nejde ani koruna napřímo? To není žádný problém?
Podívej se na Radu ČRS a územní svaz Prahy. Tam nikdo žádné MO k výkonu rybářského práva nepotřebuje a MO například v té Praze nevědí co roupama dělat. Přesto rybolov funguje. Když se většina rybářů shodne, že předmětem činosti nemá být rybařina, ale jié potřebné aktivity, jako je např. závodění, schůzování, podpora postižených, výchova dětí, utužování mezinárodních aktivit, podnikání a účast na výstavách, pak to, co tu píše hraj bude pravda. Každý si vybere to své a bude se aktivně zapojovat do svazočinnosti. No a jiní si budou zase chytat mimo doby lovu a přivlastňovat si ryby dle své úvahy a ne dle RŘ........
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 23:37 ® Fryw reakce na …
-
hraji> to je normální trend. Nejen ve vztahu ke svazu, ale i k politice a společenskému dění vůbec. Kořeny bych hledal někde u autora hovadin o nehumánosti průmyslu a nepolitické politice.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 23:26 ® Fryw
-
Řekl bych že existuje souvislost mezi nedostupností kulturního a sportovního vyžití a různých zájmových organizaci, a narkomanií a jiných deviací mládeže… Je to určitě jeden z faktorů..
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 23:17 ® Petula reakce na …
-
jepice> ikdyž i u MO se dá začít,kdyby RS nedostávala za svou činnost-nečinnost povolenky zdarma,určitě by jsme se setkávali s RS častěji a taky by dohled byl o něčem jiném.Díky pravému opaku si platíme profi RS,to už je placený kšeft a nesetkáme se s nima taky takřka vůbec.Ti už se chovají jako kriminálka a jdou po větších soustech,říkám tomu placená rekreace.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 23:07 ® Petula reakce na …
-
jepice> na úrovních MO problém není,problém začína od územních svazů směrem na horu,to už jde o placené funkce a ty nikdo dobrovolně do placu nedá,to si můžeš být jistý.A o těchto lidech je řeč.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 22:50 ® jepice-zruseno reakce na …
-
hraji> Možná je to tím, že rybařina je pro většinu lidí zábava. Přijít s nějakým nápadem nebo na schůzi je už trošku něco jinýho, mít narážky na vedení v MO nebo jiný funkce může vést k tomu, že by byl dotyčnej zvolenej, ať si to teda realizuje, když je tak chytrej. Nevím, jak je to na vyšších úrovních, ale na těch nižších je dost lidí ochotno nabídnout svoje místo k dispozici a většina hlasujících sedí jak zařezaná, žere ten 1 chlebíček, kterej se alepoň u nás dostává a po pravdě řečeno se ani nedivím, že to pak dělá nějakej sportovec a nebo třeba klidně magor, kterej má úplně jiný cíle, než malamut a další, ale aspoň má o „funkci“ zájem. Popravdě řečeno různé nápady s lidmi u nás na MO konzultuji, velmi mírně se zapojuji do dění v MO, ale taky se nijak zvlášť do žádný funkce nepohrnu. Přeci jenom tak nějak nevím, co bude za půl roku. Možná až se trochu usadím, dalo by se nad tím uvažovat.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 22:32 ® malamut reakce na …
-
hraji> to máš těžký gumo, dokud Svaz bude fungovat jako cestovka pro sportovce, bude potřeba každého člena, který přispěje grošem, ať se chová jako dobytek či nikoliv. Jediný co ty děláš v reálu je, že jsi se zaháčkoval mezi sportovce. A většině členů je to ganz egal, jim stačí dostatek kaprů, dvakrát ročně.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 21:56 ® hraji
-
Veškerá síla mnohých zdejších bojovníků proti všem nešvarům ve svazu a společnosti končí odlogováním z Chytej a vypnutím počítače. To je prostý fakt. Protože je velikánský rozdíl mezi „napsal jsem na internetu“ a „udělal jsem v reálu“. Velkohubá prohlášení a stokrát omleté fráze se zde skutečně skutkem nestanou. Fakt ne.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 21:46 ® Petula reakce na …
-
malamut> pokud máš tu moc,tak prosím,pokud ji nemáš?kdo ti ji předá?Nepředstavitelné je to v tom,že naše legislativa a právo to vše takřka znemožňuje.Nějaké valné hromady a různé schůze s hlasováním???kolik jich bylo a kolik se změnilo?vůbec nic.Bojuji proti různým dobytkům osobně a veřejně už léta,bohužel tito dobytci mají dobré zázemí,ale boj jsem nikdy nevzdal a jsem rád,že nás takových přibývá,bohužel však stejným tempem přibývá i těch lumpů.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 21:29 ® malamut reakce na …
-
Petula> mýlíš se, jsou MO, které mají revír ve svém vlastnictví, a nejsou to jen SHMO. Pokud budeme realizaci změn považovat za nepředstavitelnou, pak bude lepší se na všechno vyfláknout, udělat z rybaření cochcárnu a nemusíme se tu bavit o dobytcích u vody a podobně. Beze změn se toho dobytka bude nabalovat stále víc a celý to pomalu půjde do hajzlu, tak proč to neurychlit, když jsou změny nepředstavitelné.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 20:29 ® Petula reakce na …
-
malamut> není možné,ale poprvé s tebou na stopro souhlasím,ale realizace je nepředstavitelná,už jenom z důvodu,že by měly pravidla platit pro všechny,tudíž i pro stávající členy a rybáře a v tom je ta potíž.Ono ten dobytek na nás nepříjde,on už ten dobytek je a velký.Kdyby platili nějaké přísnější pravidla a postihy,hodně by to pomohlo.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 20:23 ® Petula
-
Když si vemu,že žádná organizace ani samotný ČRS není vlastníkem žádného revíru ať už stojatého,tak tekoucího,tak si alespoň v naší zemi nemůže být člověk jistý,že k privatizaci a převodu vod na někoho jiného nedojde.I mnoho soukromáků je pouze v pronájmu.Když se na to kouknu z pohledu co bylo a co je teď,pomalou privatizaci,neboli rozpad,spíše rozklad ČRS vidím.Spousta svazových vod byla převedena do rukou soukromníků,další zmizely z mapy úplně,potom tady máme organizace samostatně hospodařící a v poslední v řadě jsou revíry místního významu,takže z toho co bylo zbyla ČRS polovina,z tekoucích bílých vod udělali pstruhovky a zbytek už zarybňovat nemá smysl,protože to jarní velká voda odnese.Je to sice rozprava o něčem jiném než je toto forum,ale společné to má jedno,musí za tím být nějaký lidský dobytek,či dobytci.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 20:15 ® malamut reakce na …
-
mekvak> demagogie je tvrdit, že z dětí vyrostou feťáci a gauneři, pokud nebudou mít možnost rybolovu. Díky tomu, že je rybolov dostupný každýmu, tu máme diskusi o dobytcích u vody. Ať je dostupný, ale ať se zpřísní kritéria ke vstupu mezi rybáře. Třeba jako u myslivců, rok čekačka, doporučení od dvou stávajících členů, zkoušky a klidně i psychotest, ne jako nyní, rybářem snadno a rychle.
reagovat - Neděle 8. prosince 2013 ve 20:09 ® mekvak
-
malamut> Co se týče té dostupnosti, tak musím souhlasit s jepicí. Myslím si, že rybolov měl být alespoň na „státních vodách“ dostupný. Neříkám zadarmo, ale dostupný. Alternativa v podobě soukromých vod zde je a jejich kvalita a množství závisí na poptávce. Raději vidím děti někde u vody, než kouřit trávu v autobusové zastávce. Tím, že by to bylo pouze privilegium pro několik vyvolených by už nebylo vidět na břehu nikoho. Srovnání s lítáním ve vrtulníku je demagogie a je škoda to komentovat.
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 23:03 ® Mrknato reakce na …
-
nnnap> O tom hovoří film rozpuštěný, vypuštěný. Tragédií, kterou sledujeme je obsazení výborů ÚS. To jsou ti, kteří mají 100% odpovědnost za územní rybolov. Této odpovědnosti ji nezbaví ani Kolčakovští „disidenti“ ve svazu napříč a podél. U nás konkrétně předseda územního svazu pan Heřman. Proč neodejde? Kdo ho volí?. Kdo ho přesvědčuje, že má zůstat? Jistě, jeho devizou je, že udržuje společný rybolov, ale za jakých podmínek a pro koho a za jakou cenu? Proč se o tomto nehovoří? Nevěřím že většina členi jsou igoranti a blbové. Pokud ano, pak se přikláním na stranu malamuta.
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 21:37 ® nnnap reakce na …
-
Mrknato> není NF, hehe, ale ty lidi se nevypařily
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:44 ® Mrknato reakce na …
-
nnnap> Předcházet tomu a vočkovat a vočkovat až to bude provočkovaný a zmizí to, jako zmizel Černý kašel...... ČRS už není součást NF, i když to tak z jejich stanov stále vypadá.....
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:30 ® malamut reakce na …
-
Fryw> to určitě můžeš, ale nevím, to tě vede k tomu aby sis myslel, že jsem zamrzl v devadesátejch. I když musím přiznat, že měly něco do sebe. Ale nezamrzl jsem, neb kdo chvíli stál, už stojí opodál.
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:24 ® nnnap reakce na …
-
Mrknato> no a co jako uděláš s těma lidma. Současným materiálem? To se obtížně dezinfikuje…
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:23 ® Mrknato reakce na …
-
nnnap> To ne. Já si umím představit svaz, který zruší RŘ, zruší organizační složky, zgruntu přepracuje a zjednodušší stanovy a bude se věnovat pouze VRP......
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:15 ® Fryw
-
malamut> já ti nic nepodsouvám, já si to jen myslím a myslet si můžu cokoliv .-D
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:14 ® malamut
-
Venca Zelenka> na některých revírech pamatuju zákaz pouštění cejnů zpět. Třeba rád grundle. Ale pravidla nejspíš neporušil.
reagovat - Sobota 7. prosince 2013 ve 20:13 ® nnnap
-
Mrknato> stará se o své. Když se všichni budou takto dobře starat o své, nebudou se muset starat o pičoviny, o kterých píšeš.
reagovat