Vyhledávání
Pytláci, podsekávači a jiní dobytci u vody
15.10.2013 | HaD | 65.142 zobrazení | 904 odpovědí
Rád bych, abychom v tomto fóru soustředili naše zážitky s pytláky či rybáři, co na svazových vodách hrubě porušují rybářský řád (nezapsaná docházka či zapomenutý metr to fakt není) a i jak se případně podařilo pytláctví vyřešit. Zkušenosti určitě pomohou ostatním. Naše svazové vody si musíme chránit!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 22. listopadu 2013 ve 20:22 ® Mrknato reakce na …
-
malamut> V Botswaně se na jaře 2015 uskuteční mistrovství světa v podsekávání ryb. Kde teda maj trénovat naši závodníci? Jak to že jinejm závodníkům se porušování zákonů a etiky toleruje? Já bych na ty podsekávače zase nebyl tak přísnej. Třeba přivezou z toho mistrovství zase nějaký zlato…
reagovat - Pátek 22. listopadu 2013 v 10:54 ® kakr reakce na …
-
Petula> Nějak mně to nesedí. Jaký časový údaj si mám představit pod pojmem „dávno“? 1rok,5,10,20let?
reagovat - Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 9:17 ® malamut reakce na …
-
Petula> tehdy nenastoupil výkon trestu a dnes je porybným, tedy rybářskou stráží? Já mám dojem, že členem RS se může stát pouze osoba bezúhonná, s čistým trestním rejstříkem. I když, v týhle žumpě je možné vše. Anebo jsou tvé informace typu jpp.
reagovat - Čtvrtek 21. listopadu 2013 v 0:41 ® Petula
-
Mám ještě jednu zkušenost,je to sice dávno,ale děje se to i dnes.Znali jsme jednoho rybáře nerybáře,který chodil na pstruhovku,ale nikdy jsme neviděli způsob jeho rybolovné techniky,že se mu tak dařilo.Chytal potočáky 35+ docela běžně,ale nikdo ho neznal.Jednou se o tomto rybáři zmínil můj otec místnímu porybnému,kterého to hodně zajímalo.Po čase se nám všem podařilo na revíru nalézt onoho rybáře a tak jsme ho pozorovali.Vše vypadalo v pořádku,lovil mušákem,jen ho nebylo vidět nikdy nahodit,jen zdolával ryby.Bylo vždy jen vidět,jak něco vytahuje z košíku,máčí to ve vodě a bez náhozu chytá dál.Porybný šel blíž s dalekohledem a vypozoroval jak onen rybář vytahuje rybku z košíku,ve vodě ji napichuje na háček a spouští po proudu na šňůře,proto jsme nemohli vidět žádný nához.Porybný tedy šel zasáhnout a my jsme byli svědci.Opravdu to rybář nebyl,byl to pytlák bez povolenky k lovu,v košíku měl sáček plný mřenek mramorových-celoročně hájených a k tomu 5 velkých potočáků.Chvíli se cukal,ale pod náporem důkazů a fyzické síle mého otce to vzdal.Odvezla si ho hlídka policie,jelikož neměl OP,po týdnu jsme se dozvěděli,že to byl člověk s bydlištěm 200km od nás a ještě k tomu nenastoupil výkon trestu,tudíž byl i hledaný.Co však dělal u nás,kde a u koho bydlel jsme se už nedozvěděli.Dnes vím,že dělá hospodáře u jedné místní skupiny a je nekompromisním porybným.
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 v 18:48 ® Robur reakce na …
-
Fryw> je to trapný
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 ve 14:14 ® malamut reakce na …
-
Fryw> do nikoho nešiju, ale kecy co by kdyby nemaj smysl. A je mi ganz egal, co ti připadá trapný.
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 ve 13:30 ® Fryw reakce na …
-
malamut> Nejspíš proto, že ten pytlák uřaduje na revíru kterej není v jeho kompetenci. Nešij do lidí protože mají jinej názor než ty, je to trapný…
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 v 10:14 ® malamut reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> „takže těm,co surově podsekávají trojháčkama ryby bych osobně odebral povolenky a už nikdy v životě by si nezarybařili,Širda“
Proč píšeš, co bys udělal, proč nejdeš a neuděláš to?
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 v 10:12 ® malamut reakce na …
-
Palivec> jsi větší blb, než jsem si myslel.
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 v 10:11 ® malamut reakce na …
-
OBr> zvedej si ruku pro co chceš. A co se týká úcty a respektu, tu mám, ale nikoliv k individuím, jako jsi ty.
reagovat - Úterý 19. listopadu 2013 v 0:27 ® Fryw reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> chudák americké psycholog, ten pak musel beztak navštívit rovnou psychiatra
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 ve 22:50 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
malamut> co se týče těch poloopic, tak mě se to netýká, protože zákony se snažím dodržovat a co se týče psychologa,tak s tím jsem se setkal na Floridě při překročení rychlosti, ale téma je o pytláctví v rybařině.Naše ekonomická krize je tak velká, že se pytlačí i v myslivosti, takže těm,co surově podsekávají trojháčkama ryby bych osobně odebral povolenky a už nikdy v životě by si nezarybařili,Širda
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 ve 22:33 ® pepanek
-
Jet některé úseky v obci 50 je utrpení,pamatuji doby,kdy byla šedesátka a v noci neomezená–taky to šlo. Slimákům by ale vyhovovala dvacítka.
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 16:32 @ Palivec reakce na …
-
malamut> Čím tě doma bijí? Pokud jde o francouskou výchovu, ten francouzák musí mít aspoň 5 kilo.
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 15:07 ® OBr reakce na …
-
malamut> dokud bude mezi náma individuum bez úcty a respektu k ostatním(viz malamut), budu mezi prvními, kdo zvedne ruku pro zpřísnění podmínek a budu se smát všem zarudlejm vzteklounům, co budou z plných plic vyřvávat „Policejní stát!“ …
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 ve 13:05 ® HaD reakce na …
-
Petula> hnus
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 10:18 ® Fryw
-
No on byl problém spíš ve vymahatelnosti práva než v zákonech a sankce byly celkem v pořádku. To se ale mění, jsou zaváděny zákoníky které jsou dílem gaunerů z plzeňských práv v čele z Pospíšilem. Protestuje proti nim kde kdo kdo je zainteresován. Zákoníky plné archaismů a nedodělků. Nic méně, pan Pospíšil" „Přeci nezahodím dvanáct let práce“. No, máme se na co těšit..
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 9:55 ® malamut reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> kdyby bylo možné překročení rychlosti v obci pokutovat třiceti tisíci, počet městských poloopic s radarem se všude zpětinásobí a budou sloužit nonstop. Města pronajmou a umístí stacionární radary na každých sto metrech a veškerá jejich činnost se omezí na vymáhání tučných pokut, případně na odpouštění pokut těm vhodným. Připadá mi, že jsi v tomto státě nováček. Co chytrýho bys ještě navrhoval? Možná bys na ty navrhované psychotesty měl zajít sám, a to co nejdřív. Jakékoliv posílení moci státní správy či samosprávy je nežádoucí a občanům nebezpečné, ale chápu, že některé ovce se chtějí cítit bezpečněji, a proto uvítají menší, zato však pevnější ohradu, ve které jsou zavřené.
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 9:35 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Dave, tomuto bordelu nahrávají zákony, my můžeme jen kecat a nic s tím neuděláme, protože jsou slabé postihy.Uvedu příklad – překročení rychlosti v obci pokuta 1 nebo 2 litry a za týden překročujeme znovu, ale kdyby pokuta dosáhla třeba na 30ti. plus psychotesty a v případě když nemáš tak ti řeknou vemte si půjčku věřím, že potom by se rychlost dodržovala. Ale k tvému tématu na Nových Mlýnech jsem upozornil 4 borce, že se nesmí podsekávat a musel jsem se nenápadně vytratit nebo by mě a Ivču zřezali a plavat v Dýji se mi moc nechtělo, ale přesto jsem svůj rypák do tohoto pytláctví strčil a upozornil R.S.ale tento aktivní borec s sebou neměl policajta takže do 5 minut plaval v Dýji a to byla noc, takže se starám jen o sebe, do ničeho se nepletu, možná jsem zbabělec, ale jinak to nevidím a v klidu se můžu věnovat svému koníčku. Širda
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 0:22 ® Petula
-
Další epizoda je ze Slezské Harty,úsek kde se nesmí lovit u hráze,fotky s popisem jsem poslal jak na svaz tak na PČR,úkrytů akorát přibylo,ale nikdo se pytlákama nezabývá.Jak mi sdělil jeden z profi stáže,ono je lepší chytit někoho s povolenkou než bez.Jak daleko to až zajde,to nevím.
reagovat - Pondělí 18. listopadu 2013 v 0:06 ® Petula
-
Stále se na tom pracuje,ono když už konec,tak se vší parádou a bez násilí,ikdyž bych ho nejraději ubil těmá hráběma a ten trojhák bych mu zasadil.....každý ví kam.
reagovat - Neděle 17. listopadu 2013 ve 23:51 ® Fryw reakce na …
-
Petula> to by se možná mohlo dát dotáhnout do konce…
reagovat - Neděle 17. listopadu 2013 ve 23:08 ® Petula
-
Mám jednu negativní zkušenost z jednoho revíru,který je docela prorostlý trávou a jeden známý pytlák podsekával ryby trojhákem u hladiny.Když jsem se o tom zmínil u místní MO,kde je 14 porybných,tak mi řekli,že o něm ví a že ho nemůžou chytit při činu.V další sezoně už byl bybaven loďkou a v travách kde ryby odpočívaly je mlátil hráběma.Opět u MO iniciativa žádná,tudíž jsme se švagrem vzali spravedlnost do svých rukou,vše jsme natočili na kameru a předali přímo PČR.Bohužel pytlákův otec byl jeden z policistů,které jsme oslovili,takže jeho syn už ryby nemlátí hráběma,ale opatrně opět podsekává.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 21:30 ® Robur reakce na …
-
malamut> to mne nenapadlo, že to nevíš
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 21:11 ® malamut reakce na …
-
Robur> ty jsi natolik bezvýznamnej, že nevím, proč bych to dělal.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 20:57 ® džigit reakce na …
-
Robur> ale je tvrdej
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 20:50 ® Robur reakce na …
-
malamut> už jsem se bál, že mne zmlátíš, hodíš do vody atp.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 ve 20:05 ® malamut
-
Robur> to není zloba, to je názor, ale je nejspíš jinej, než tvůj, a tebe to zjevně sere. S tím nic nenadělám a ani nehodlám.
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 v 17:39 ® OBr
-
Robur> a to je teprv začátek podzimu a k vodě se normálně ještě může…
reagovat - Pondělí 4. listopadu 2013 v 16:54 ® lukino050505
-
To není zloba ani pondělí, to je tzv. zabíjení času z nudy a kecání o h…. Pořídil jsem si medvídka mývala a ten nezabírá a tak koukám, kde bych s kým pokecal.
reagovat