Vyhledávání
Naviják pro 3,6m / 120-180g
13.10.2013 | 00Inferno00 | 3.390 zobrazení | 26 odpovědí
Zdarec, po cca 8mi leté přestávce chci začít zase rybařit. Hledám vhodný naviják pro prut 3,6m / 120–180g (Polsko). Vzhledem k „nosnosti“ spíše na položenou, občas plavačku na revírech Opava 2C, 2A. jako favorita mám: http://www.tropicliberec.cz/…0-baitrunner
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 16. října 2013 ve 13:39 ® HaD
-
mě teď zaujaly tyhle kaprový navijáky s baitem, který překrývá fluorescenční značku. Na večer a noc super pro zapomětlivé – pokud nesvítí od vody dvě světélka, někdo zapomenul překlopit
reagovat - Středa 16. října 2013 v 10:56 ® nnnap reakce na …
-
00Inferno00> sem tito psal hned v první reakci dole.
reagovat
Ale stejnak ti musím říct, že mi to přijde jako úchylárna, ztrácet čas se 2 stejnými pruty. Mám dva stejný kapřáky ale v životě jsem je najednou nenahodil. Chytám položenou na dva, samozřejmě, jeden na veleryby a fídr pro zábavu. To se mi osvědčilo. Je to pestřejší, víc se zabavím, trošku víc musím přemýšlet. Normálně mám fídra v kaprařském stojanu i s pípákem. Takže když chci, užívám si jako se 2 kapřákama jízdy, když chci, užívám si špičku. - Středa 16. října 2013 v 10:17 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>
reagovat)Nemakal si v parlamentu?Ty dovedeš člověka poslat do prdele tak užasně že se na tu cestu ještě těší
- Středa 16. října 2013 v 10:13 ® džigit reakce na …
-
00Inferno00> tojo,a špulku se silonem v ruce
reagovat
Není lepší si nejprve ujasnit,jak a co chceš vlastně chytat?
Nejprve se Ti lidi,tak nějak zbytečně, věnujou ohledně navi, teď to budou klacky na položenou,pak zjistíš že nejlepší je plavaná a nakonrc přejdeš k vláčce… Dobrá rada-koukni za pomoci zdejšího vyhledávače,jistě najdeš spoustu fór zaměřených na výběr toho kterého náčiní,pročti a pak se ptej.S trochou přehledu dojdešdál a dřív k nějakému rozumnému rozhodnutí. Petrův zdar - Úterý 15. října 2013 ve 23:42 ® 00Inferno00
-
Tak abych ukončil diskuzi o navijáku, po rozhovoru s kolegou z práce bude nejlepší se na navi zatím vyprdnout a koupit dva kvalitní pruty na položenou. Takže teď budu hledat slušné pruty za slušnou cenu.
reagovat - Úterý 15. října 2013 v 18:28 ® tucnak11
-
Ja použivam jen Baity ot Šhimy ve 50 mam AERO-GTE , byla akce tak mi ogar koupil 2 kousky za 4400 kč na narozky a jsou super na Feedry 125 gr.
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 12:47 ® Bigpista reakce na …
-
00Inferno00> Na feederu používám LB 30. Mám dva kusy. Jeden je bezvadný, druhému dost „lepí“ brzda. Budu řešit reklamaci.
reagovat - Úterý 15. října 2013 ve 12:37 ® džigit reakce na …
-
00Inferno00> Okumy jsou solidní navi,používá je dost kaprolovců
reagovat - Úterý 15. října 2013 v 11:59 ® 00Inferno00
-
Chlapi, vrátís se k navijáku. Co taková Okuma Longbow LB 90? Popř. poraďte nějaký v ceně kolem 1500,– Díky
reagovat - Úterý 15. října 2013 v 6:19 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>No nevim jak po krámech ale dovozce má už jen OC
reagovat - Pondělí 14. října 2013 ve 20:25 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> počkej,šak ty „D“éčkové baity sehnat,zas takovevý problém není.Mně na nich spíš vadí ta „bambule“ místo madla
reagovat - Pondělí 14. října 2013 v 16:45 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Fakt nevim
reagovatU toho OCčka je super že kličku šroubuješ do hlavního kola navi,tudíš je minimální vule na kličce.Taky sem chtěl ten US Baitruner ale už nikde ve 4000 nebyl
- Pondělí 14. října 2013 v 15:45 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> takže střeva totožná a jinak nic?Tak proč ten rozdíl v ceně…
reagovat
Já konečně sehnalcívky na tu 6000,tak chci dokoupit ještě jeden.Jen na to není kde šáhnout,tak se ptám - Pondělí 14. října 2013 v 15:21 ® troutkiller reakce na …
-
džigit>Mám bohužel jen 4000OC,6000D má kámoš a je to skoro to samé až na kličku a barvu cívky.
reagovat - Pondělí 14. října 2013 ve 12:24 ® džigit reakce na …
-
troutkiller> čau vydro,prej máš 6000D i OC? Můžeš popsat rozdíly?Dík
reagovat - Pondělí 14. října 2013 v 11:52 ® troutkiller reakce na …
-
00Inferno00>Velikost 1000,2000,2500 atd udává každá značka,jen třeba Daiwa má 3000 velkou jak šímo 4000
reagovat - Pondělí 14. října 2013 v 10:40 ® 00Inferno00 reakce na …
-
Kapacita je jasná, jak určím velikost? Třeba tropicliberec ji uvádí málokdy.
reagovat - Pondělí 14. října 2013 v 6:41 ® troutkiller reakce na …
-
00Inferno00>Každej navi má kapacitu napsanou na cívce i krabičce.Pro začátek bych koupil 3000 max.4000.
reagovat - Neděle 13. října 2013 ve 22:28 ® 00Inferno00
-
Hoši díky za nasměrování, konečně vím co mám hledat a jak to použít. Jen mi trochu pomožte s velikostí, většinou se udává jen kapacita… Jde to přepočítat?
reagovat - Neděle 13. října 2013 ve 21:38 ® Jarda Š.
-
Jak píše „hraji“, ten prut není vhodný na plavanou, vyjma lovu štik na větší nástražní rybky s velkou „kačenou“. Je to prut vhodný na položenou s velkými „krmelci“ nebo těžkými olovy (na velkých tažných řekách). Baitrunner sice neuškodí, ale na levnějších navijácích s ním bývají problémy. Také souhlasím s „hrajim“ v tom, že naviják bys měl raději dát větší. 4000 by sice kapacitně stačil, pokud nebudeš zavážet, ale z většího to trochu lépe lítá a levné navijáky, pokud jsou k prutu velikostně „na hraně“, rychle odcházejí, lepší je trochu předimenzovat.
reagovat - Neděle 13. října 2013 ve 20:41 ® hraji reakce na …
-
00Inferno00> požadavky na naviják na položenou a na naviják na plavanou, pokud plavanou nemyslíš lov na kačenu s živou rybkou těžkou 20 deka, jsou zcela zásadně odlišné. On ani ten prut není na plavanou ani trochu vhodný, opět s výjimkou plavané s velkou rybkou, takže těžko ti něco doporučit, aby to sloužilo tam i tam. Na položenou si kup naviják ve velikosti 5000 až 6000, tam ti vejde dost vlasce abys mohl nerušeně atakovat dálavy. Typ a značku přizpůsob své kapse. A až budeš chtít chytat plavanou, něco si o tom přečti. A pak si koupíš úplně jiné vybavení.
reagovat - Neděle 13. října 2013 ve 20:15 ® 00Inferno00
-
Abych vše uvedl na pravou míru, zmíněný prut mám jen jeden.Druhý mám obstarožní dvoudílnou otavu, tu v budoucnu vyměním za lepší. takže mi doporučte naviják pro ten 3,6m prut na položenou, občas plavanou. Na bajtu netrvám, jen jsem to chtěl zkusit. Dík
reagovat - Neděle 13. října 2013 ve 14:39 ® troutkiller
-
Vzhledem k tomu že co je polské stojí za hovno od jídla po pruty radši se mrkni po něčem třeba u šíma(ted mají užasné slevy)Navi s baitem za 1500 je spíš k pousmání než na nějakej smysluplnej dlouhodobější rybolov.Jediná firma která dělá baity co vydrží a vlastně je i vynalezla je Shimano,za 2800kč máš Baitruner OC což je držák na dlouhou dobu.
reagovat - Neděle 13. října 2013 v 11:54 ® nnnap
-
ten bajt bych mu nerozmlouval. Je to o osobních preferencích. Někdy se hodí. Třeba na vyvenčení. Když se mi za zády rozjede hrčák a já můžu v klidu dokropit…
reagovat - Neděle 13. října 2013 v 11:37 ® lukino050505
-
Nejdříve si uvědom, kolik do toho chceš investovat. Podle toho jak píšeš o prutech (Polsko) tak tam koupíš i navijáky za cenu jednoho z Liberce oba a docela kvalitní. Baitrunner se mi jeví jako zbytečnost; vyzkoušel jsem je a nebyl s nimi vůbec spokojený a to jsem kupoval značkový jeden za 1500,– Kč. Vydrželi jednu sezonu a rozsypali se.Teď mám už třetí sezonu Kormorán se zadní brzdou; oba jsem koupil taky v Polsku za 800,– a jsem s nimi naprosto spokojen
reagovat - Neděle 13. října 2013 v 10:40 ® nnnap
-
trošku rozdílné revíry, i když vedle sebe. Na 2A chytíš velký hovno. A na 2C snad nejlépe 2 pruty vedle sebe na poženou a to mi přijde ten naviják jako nedostatečnej.
reagovat