Chytej.cz

2.11. 2013 Jestřabice necteno

11.10.2013 | pikemaniac | 2.500 zobrazení | 9 odpovědí

Chystám se poprvé na závod do Jestřabice. Zajímalo by mě, jaké nástrahy jsou na tamnější vodě top a z jakého důvodu.. A jaká je nejčastěji lovená ryba? Dají se tam cíleně chytat štiky a uspět? Předem děkuji za odpovědi..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. října 2013 v 16:41 ® LaMa
LaMa

na Jestrabicich sem byl minuly tyden od pondeli do patku… ja uspesne chytal siveny a duhaky na černou luru (cerny ocasek, telicko cerny spectra a cerna hlavicka popr. fluo zelena hlavicka). Pritelkyne lovila na vlacku a u spechem ji duhaci brali zluteho a cerneho smacka a pak takovou potvoru co vapada jako maly duhacek… ale to bylo minuly tyden, jak to je ted nebo bude nevim… Ryby se chytali vesmes jen na hrazi… na louce pod hlavni budovou jsme byli bez zaberu i kdyz ryby stali vsude kolem nas :-(( Pekne to tam bylo na jare se urcite pojedu znovu podivat ;-)

reagovat
Středa 23. října 2013 ve 21:59 ® jepice-zruseno

Tak co říkal jeden mladý kolega, tak tam je pstruhů jako na sádkách, ale nebrali a chytlo se v tý době asi 5 okounů. Bralo jim to spíš na gumy (nymfy a smáčky)

reagovat
Sobota 19. října 2013 v 11:42 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…sem-zavodil/ třeba něco načerpáš zde, i když je to taková beletrie

reagovat
Pátek 18. října 2013 ve 22:54 ® jam

No první kolo se chytá na rotačky Panther Martin

reagovat
Pátek 18. října 2013 ve 13:32 ® HaD reakce na …
HaD

pikemaniac> Ta přestavba není nic těžkého. Lze i opatrně rozebrat a nahradit tělíčko tungstenem a zase složit. U některých to jde aniž bys potřeboval nový drátek. Ale je to trochu pakárna.

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 ve 20:46 ® jepice-zruseno reakce na …

pikemaniac> Teď tam chytali naši mladí reprezentanti, kteří tam trénovali na mezinárodní závody na slovensku. Zeptám se, co a jak se tam chytalo. Pokud vím, používali malý rotačky, mikronymfy a asi i plandavky. Zatím mi referovali spíš o těch závodech na Slovensku… Jinak myslím, že takový 0 nebo jednička rotačka bude lítat daleko a pokud ne, dá se sehnat něco, co sice namám, ale viděl jsem to s těžkým tělíčkem. Jsou to nějaký drahý rotačky MF, ale typ neporadím, klucí to maj většinou poskládaný rovnou z komponentů. Pak je ještě další možnost – koupit wolframový muškařský korálky (dělaj se v různej barvách a velikostech) a ty rotačky přeskládat, nebo za to komerční tělíčko se dá někdy přidat před trojháček oranžovej nebo žlutej wolframovej korálek a krom toho, že je celá rotačka těžší, tak to taky pěkně vypadá. Každopádně kromě těch MF, kerý se asi prodávaj už hotový, je potřeba si to přeskládat doma růčo, někdy je potřeba použít novej drátek. Jinak z normálních dostupnejch rotaček jsou dobrý takový ty mepsky se šestihranným tělem, ty bývaj docela těžký…

reagovat
Čtvrtek 17. října 2013 ve 20:18 ® Robur reakce na …
Robur

pikemaniac> řekl bych, že není důvod nasazovat mikrorotačky

reagovat
Sobota 12. října 2013 ve 13:48 ® pikemaniac reakce na …
pikemaniac

Dobrá, ale podle fotek to vypadá jako hodně rozlehlá voda a v pravidlech je napsáno, že zátěž musí být pěvně spojena s nástrahou. Jak řešíte krátký dolet 0–000 u rotaček? Broček na osičku zas velký připnout nejde, aby chod za to stál. A předimenzovat zátěž u smáčka taky není ono.. To se tam chytají ryby pod nohama ?

reagovat
Pátek 11. října 2013 ve 23:07 ® HaD
HaD

Na štiky bych se asi nezaměřoval. Spíše se budou chytat duháci a siveni. Nejlépe budou brát malé rotačky a plandavky, barevné nymfy a smáčky. Ideální barvy – růžová, žlutá, oranžová apod. Někdy funguje super i černá.

reagovat