Chytej.cz

Podzim ano či ne? necteno

11.10.2013 | Kloudič | 2.267 zobrazení | 5 odpovědí | upravit

Chtěl jsem se poptat, jaké máte zkušenosti z chytáním na podzim, popřípadě teď v polovině října. Chystám se, že bych zašel na dravce, ovšem láká mi i starý, dobrý kapr. Jsem toho názoru, že to bude fungovat podobně jako na jaře, kapři se ve větších vodách budou držet spíše u břehu kde je voda ještě teplá, a budou se vyhýbat větším hloubkám…Souhla­síte, nebo máte jiný názor?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 28. října 2013 ve 21:34 ® Taborak Tom

ja mam třeba na štiky štěstí v tuhle roční dobu okolo oběda.Jak vyleze sluníčko tak dávám wobler.Převážně to berou pod nohama a na 14 vlasec štikoun kolem 60 je docela boj.Na candáty mam letos smůlu,jen malý něco málo přes 40.

reagovat
Sobota 12. října 2013 v 18:07 @ Kloudič reakce na …

To věřím no, zkusím něco najít a uvidím. Chtěl bych na konec sezony vytáhnout lepší štiku, ovšem to asi každý rybář :-)

reagovat
Sobota 12. října 2013 v 17:34 @ Palivec reakce na …

Jarda Š.> To je sktečně spolehlivé. Dnes jsem se zastavil u jednoho menšího rybníku (3 ha) kouknout se, jak se rybářům daří. Sluníčko svítilo, v závětří teplo, ostrý vítr. Na návětrném břehu asi 12 rýbářů, nikdo ani rybičku. Ale pípání dost.

reagovat
Sobota 12. října 2013 v 17:28 @ Kloudič reakce na …

Děkuji za odpověď, na dravce mám také stejný názor, ale těmi kapry jste mě inspiroval! Děkuji :-)

reagovat
Sobota 12. října 2013 v 11:00 ® Jarda Š.

V tomto období u břehu kapři bývají, když fouká silnější a teplejší vítr, pochopitelně je třeba chytat proti větru u břehu, ke kterému jdou vlny. Jinak mohou být i na hloubce. Jde o to je najít, když se to podaří, dá se dobře zachytat. Dravce pochopitelně lze také zkoušet, ale jejich pravý čas dle mého přijde, až se voda ještě víc ochladí.

reagovat