Chytej.cz

Rybářské hodinky necteno

4.10.2013 | MajklM | 8.355 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím, předem se omlouvám, pokud je toto téma špatně zařazené. Chci si kupovat nové hodinky a chci vás poprosit o doporučení hodinek nebo aspoň značky hodinek. Měly by samozřejmě být odolné vůči vodě, pevné, nejlépe mechanické a analogové. Uvítám kompas, stopky a budík, ale není to nezbytné. Jaké hodinky vozíte na ryby vy?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 19. srpna 2021 ve 22:42 ® OntárioBoy

Třeba já jsem si také nedávno chtěl pořídit nějaké ty chytré hodinky, respektive smart hodinky.

reagovat
Sobota 30. července 2016 v 8:41 ® žaba

Co mají olova společného s hodinkama?

reagovat
Neděle 20. prosince 2015 ve 20:35 ® sethy reakce na …
sethy

KatkaM.> Ještě mě napadlo tohle, měl jsem je chvíli na ruce a na sport a podobné aktivity bych se jich nebál http://www.chronoshop.cz/victorinox/
http://www.helveti.cz/…orinox-inox/

reagovat
Pátek 18. prosince 2015 v 1:56 ® KatkaM. reakce na …

hraji> Děkuji za odpověď. Schválně jsem si na internetu vyhledala hodinky této značky a musím říct, že se mi velmi líbí. Jak pánské tak dámské. Bohužel se mi zdá, že většina pánských hodinek je až moc společenská na to, aby je muž nosil denně – do práce i při kutění na zahradě nebo na rybaření. :-) A sportovní hodinky této značky mi přišly už trochu zas mými finančními možnostmi. Pokud je ale máte 15 let tak věřím, že se v nich skrývá opravdu vysoká kvalita a vyšší cena je oprávněná.

sethy> Dobrý večer, děkuji za spoustu užitečných informací a tip na NATO řemínek. O mechanických hodinkách určitě nepřemýšlím. Ráda bych pro muže nějaké spolehlivé (quartzové) na baterku. Vaše chvála na značku Traser mne inspirovala k důkladnému prozkoumání hodinek co vyrábí a našla jsem i hodinky kovové (ne ocelové, ale z titanu, který by snad nemusel být taky úplně špatný), které asi naplňují požadavky, které hledám. Podle fotek je možnost nosit hodinky s kovovým řemínkem i s NATO řemínkem. Docela se mi k mému muži hodí, ten řemínek mi totiž připomíná rybí šupiny. :-) Hodinky Wenger Sea Force mi přijdou rovněž moc hezké (asi hezčí než od té první značky) a dokonce už jsem si dvoje přidala do oblíbených, ale hodinky Traser se mi k muži a na rybaření asi hodí víc. Nejvíc mne zatím oslovily tyto. http://www.hodinkytraser.cz/…r-100-force/ Velký díl práce na tom má i ta 30 % sleva, jinak bych si je nemohla dovolit. Ale podle vaší „recenze“ a i těch, které jsem našla jinde by to nemusela být špatná koupě.

Velmi děkuji všem, kteří mi zde poskytli jakoukoliv radu s výběrem hodinek.Věřím že díky vám se mi povede vybrat hodinky, které se budou mému manželovi opravdu líbit.

reagovat
Středa 16. prosince 2015 ve 14:11 ® sethy reakce na …
sethy

KatkaM.> Co se týče tahu (kovový řemínek) ten vždy dokoupit nejde (ne na každé hodinky).
Za mě na sport/ryby a podobné aktivity je určitě nejlepší NATO řemen, už jen kvuli tomu, že při prasknutí stěžejky (to co drží hodinky a pásek pohromadě) hodinky neztratíte, udrží se i na jedné stěžejce.
Jinak k hodinkám traser – na outdoor asi nej co jde v ceně do 20tis koupit – mám jedny čtvrtým/pátým rokem a na to jaký dostávají zápřah (ryby/kolo/hory atd) jsou pořád v pohodě. Co se tritiového osvícení týče tak jsem rozhodně za. Garantovaná životnost 10 let, v reále i 20.
Alternativou z těch levnější (cca 5tis) můžou být i Wenger sea force (používám je na běh).
Značek a hodinek jsou stovky, chce to jen vědět co. Na ryby určitě ne mechanické, alespoň ne na vláčku a mouchu.
Co se vodotěsnosti týče. Žádný výrobce nezaručí vodotěsnost delší jak 2–4 roky, pak je potřeba měnit těsnění a provést tlakovou zkoušku.

reagovat
Úterý 15. prosince 2015 v 17:26 ® hraji reakce na …
hraji

KatkaM.> mám hodinky značky TISSOT.

reagovat
Úterý 15. prosince 2015 v 16:21 ® KatkaM. reakce na …

hraji> Dobrý den, moc děkuji za reakci. Vaše řešení s pravidelnou výměnou koženého řemínku mi přijde pěkné a asi se jím inspiruji. Kovový řemínek se asi dá vždy přikoupit. :-) Smím se zeptat jakou značku hodinek vlastníte?

Venca Zelenka> Dobrý den, děkuji za cenné rady a tipy na funkce. Pročetla jsem několik dalších zdrojů a došla k názoru, že nejvíc bude asi potřeba dobré sklíčko, vodotěsnost a buď podsvícení, nebo svítící ručičky a indikátory hodin ve tmě. Zkusím se tedy poohlédnout po hodinkách, které by případně měly i budík a ten tlak.

Nemá někdo zkusšenost se švýcarskými hodinkami Traser? Dočetla jsem se, že používají technologii, díky které je na hodinky dobře vidět ve tmě i pod vodou a podle toho, že vyrábí i potápěčské hodinky asi budou mít kvalitní vodotěsnost. Prý vydrží svítit okolo 10 let, což by mohlo splňovat manželovu podmínku kvalitních hodinek s dlouhou životností.

reagovat
Pondělí 14. prosince 2015 ve 14:38 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

KatkaM.> Kdybych to bral podle sebe, jaké hodinky bych na ryby uvítal, tak jednoznačně vodotěsné, nárazu vzdorné s tvrzeným sklem, možností podsvícení dispeje, budíkem a 12hod. historii tlaku. Toď vše co potřebuji i na několikadení rybaření :-)

reagovat
Pondělí 14. prosince 2015 v 8:56 ® hraji reakce na …
hraji

KatkaM.> jediná funkce hodinek, na kterou se může rybář spolehnout a ocení ji, je funkce zobrazování aktuálního času. To ostatní jsou věci, které jsou sice hezké, efektní ale využívané tak málo, že jsou v podstatě vzato naprosto zbytečné. Volba jaké hodinky, to už je složitější. Osobně mám již 15 let hodinky švýcarské. Jsem spokojen a neměnil bych. A poslední připomínka k volbě řemínku. Po experimentech jsem došel k závěru, že nejlepší je kožený řemínek, který se každý rok vymění, jednak se za ten rok částečně odře, jednak pojme nějaký ten pot a tak je ten roční interval takový přiměřený.

reagovat
Pondělí 14. prosince 2015 ve 2:02 ® KatkaM.

Milí rybáři,

ráda bych vás požádala o radu. Vybírám pro manžela rybáře hodinky k vánocům a zajímalo by mne jestli jsou nějaké funkce, které vášnivý rybář ocení nebo přímo nutně potřebuje k životu a neobejde se bez nich. :-)

Na internetu jsem našla, že existují rybářské hodinky, které ukazují fáze měsíce, příliv a odliv nebo mají třeba barometr. Můj muž je ale spíš konzervativní a moc necestuje nikam, kde by potřeboval znát příliv a odliv, takže na chytré sportovní hodinky nebo něco jako hodinky Gshock bych to úplně asi neviděla. Pokud ale zjistí, že je ta funkce užitečná, bude za ní rád. Má rád jednoduché, decentní a kvalitní věci, co jsou už ověřené a spolehlivé a může si u nich být jistý, že se jen tak nerozbijou a nebude je za rok muset kupovat znova. Rybaření je jeho největší koníček a hodinky, které nosil doteď, musel vždy sundávat, protože prý nebyly dostatečně vodotěsné. Ráda bych, aby nové hodinky mohl nosit pořád a dobře mu sloužily.

Máte někdo nějaké doporučení nebo radu, po které značce nebo konkrétních hodinkách se podívat? Napadly mne švýcarské hodinky, protože to je pojem, který se mi spojuje s kvalitou, ale nevím, zda to dosud platí. A poslední věc – jaký řemínek u hodinek si myslíte, že by byl nejvhodnější? Já jsem zatím rozhodnutá pro ocel, protože se bojím, že by kůže nebo guma časem nevoněly moc hezky:)a přeci jen hodinky s kovovým řemínkem vypadají reprezentativně i třeba do divadla. Můj limit je přibližně 10 000 Kč. Předem moc děkuji. Katka

reagovat
Neděle 8. listopadu 2015 v 17:04 @ Jirka24

Zde si můžete vybrat z Casií řas Casio Protrek a Casio Fishing Gear. http://www.rybarskehodinky.cz

reagovat
Pondělí 7. října 2013 ve 21:22 ® hudy1969
hudy1969

mám tyhle http://www.hodinky-ceske-sperky.cz/…-706d-7avef/ a už ani nevím jak dlouho,vlastně od tý doby co se začaly prodávat,teprve teď jsem dával novou baterku a osičky,nosím je i v práci a to nejsem kancelářskej a na skle ani škrábaneček,za mě taky doporučuju Casio

reagovat
Pondělí 7. října 2013 ve 14:05 ® Špráchys

Suunto

reagovat
Neděle 6. října 2013 ve 14:41 ® Polu

G-shock od Casio je co se týká výdrže opravdu asi nejlepší volba. Mám jedny doma (nosím je jen na ryby a do přírody, protože třeba do práce se moc nehodí) a z funkčního hlediska si nemůžu stěžovat. Vydrží ve vodě, vydrží nárazy i škrábnutí o kámen a fungují dobře. Chci je dát jako dárek kámošovi, konkrétně tyto: http://www.aaa-hodinky.cz/…10HC-1A.html Tak se na ně podívej a projdi si celou řadu, třeba tam najdeš nějaké, které se ti budou líbit.

reagovat
Neděle 6. října 2013 ve 14:36 ® MajklM reakce na …
MajklM

Díky za tip, na tu řadu mrknu.

reagovat
Neděle 6. října 2013 v 8:51 ® sethy
sethy

Pokud chceš nezničitelné hodinky, tak něco ze řady g-shock (ikdyž se mi vůbec nelíbí). Měl jsem je jako malý a házel jsem je z 11patra a podobné věci :-D
Jinak mechanické hodinky na ryby mi nepříjdou jako ideální volba (pokud za ně nechceš dát 100tis a víc, kde už se dá očekávat celkem přesný strojek).
Za mě mohu doporučit Traser super sport chrono (nebo cokoliv lepšího od traseru, např jejich nástupce „Extreme sport“). Tritiové podsvícení (v noci super), safír atd atd. Na ryby je používám 2hým rokem a nemůžu si stěžovat.

reagovat
Sobota 5. října 2013 ve 21:01 ® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Toty nejsou špatné, ale nevím jestli se ještě dělají, za 14dní jim bude 20let, vodotěsné, nárazu vzdorné, tvrzené sklo, stopky budík datum a v noci si je můžeš podsvítit.

reagovat
foto/forum/2013/th-img102044.jpg
Pátek 4. října 2013 v 19:08 ® holatkojan
holatkojan

breitling =-|

reagovat
Pátek 4. října 2013 v 18:02 ® sidla
sidla

jukni sem už http://www.chytej.cz/forum/4935/

reagovat