Chytej.cz

Prut na pstruhy a okouny necteno

1.10.2013 | RybářDan | 6.371 zobrazení | 42 odpovědí

ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Středa 2. října 2013 ve 21:06 ® radimekk reakce na …

hraji> já prostě napsal svůj názor, což se tady snad pořád ještě smí, ne? já myslím, že tvoje srovnávání s lyžema za tři stovky je už celkem extrémní úlet, porovnáváš hrušky s jabkama. Pro mě je prut za dva tisíce už prostě dobrej prut, kterej já sám nepotřebuju. Stejně by mi ani víc ryb nenachytal. Svýmu dítěti nenakupuju v secondhandu, ale taky ne značkové za tisíce a o tom to je, víte pane? Až mýmu dítěti bude osmnáct, tak mu taky nepůjdu koupit Bayerische Motoren Werke.:-x

reagovat
Středa 2. října 2013 v 19:11 ® RybářDan
RybářDan

hraji diky

reagovat
Středa 2. října 2013 ve 12:33 ® hraji
hraji

Mám na lovení pstruhů přívlačový prut Colmic Starlet v délce 2,10 metru, odhozová zátěž je 2 – 8 gramů a je skvělý, utáhne i rotačky do velikosti 2, zvládne i malé woblery (3–5 cm), přitom je dostatečně citlivý pro lov s malými gumovými nástrahami. Dnes už jej neseženeš už se nevyrábí, ale ty pruty SportCarp Spin II v délce 2,10 vypadají dobře, rozhodně se mi líbí jejich parametry. Ale ještě jedna poznámka, krátké pruty jsou dobré tam, kde se dostaneš až k vodě a nebo můžeš zabrodit, na mnoha pstruhových revírech, a nejen na nich, se ovšem k hladině nedostaneš a potom je problém s krátkým prutem vodit lehké nástrahy u dna. Proto je určitě dobré mít i delší prut pro takové případy. Pokud při lovu na pstruhovce nebrodíš (já se tomu maximálně vyhýbám) pak se může hodit i ta délka 2,4 metru

reagovat
Středa 2. října 2013 v 11:55 ® jepice-zruseno reakce na …

RybářDan> Nevím, jestli to s tou krátkostí zbytečně nepřeháníš. Klucí kolem mě taky maj takhle krátký pruty a vyhovujou jim, já mám rád od 2 metrů a víc, protože se nechci tolik vyklánět nad vodu, když chytám třeba kolem břehu a tak. Obecně je ta dýlka prutu dost otázka. Krátkej prut má hodně předností nejen na malejch vodách, ale zase se s tim nedá došáhnout přes kopřivy, za hranu, za kámen nebo obhodit vrbu. Přednosti krátkýho prutu vidím spíš v tom, že se s nim líp manipuluje, při chytání na gumy se líp ovlivňuje dýlka přískoku po dně a tak. Taky záleží, jestli chytáš radši na třpytky nebo na gumy. Né že by nešlo provozovat obojí se stejným prutem, ale chytání okounů na gumu se líp provádí s měkounkou špičkou, klůidně chvějivkou. Rotačkování nebo voblerování vyžaduje trošku jinou špičku. Na pstruhy by některý pruty, prodávající se s gramáží do 10g mohly bejt zbytečně měkký.

reagovat
Středa 2. října 2013 v 11:43 ® hraji reakce na …
hraji

radimekk> nerozumím tvé reakci? Jaká je souvislost mezi věkem a cenou vybavení? Ty by jsi svým dětem koupil lyže za tři stovky? Nebo jim nakupuješ oblečení jenom v secondhandu? Copak si dítě nezaslouží lovit s prutem odpovídající kvality? To je děsný úlet. To že sám nemáš prut dražší než 2000 korun přece není žádný argument, je to tvoje volba, tvoje rozhodnutí.

reagovat
Středa 2. října 2013 v 10:05 ® jepice-zruseno reakce na …

radimekk> Když na to má, tak proč ne. Já dostal v deseti prut asi tak za dva litry. Ty grafiťáky byly ale dřív dražší. Zlomil sem ho asi až za 6 let. Znám pár takovejch kluků, který v jeho věku chytaj líp, než kdejakej táta s drahým cajkem. Navíc děti maj čas, práydninay a tak to využijou. Stejně ještě neřek, jestli to má bejt vláčák … Předpokládám, že jo. Každopádně je dobrý vzít dražší naviják a levnější prut než naopak. Naviják se nezlomí a na přívlač je potřeba kvalitní. Někdo koupí drhej prut a má na tom naviják, kterej se hned rozpadne…

reagovat
Úterý 1. října 2013 ve 20:54 ® RybářDan
RybářDan

a co jeste tohle ten nejkratsi model http://www.sportcarp.cz/…spin-ii.aspx

reagovat
Úterý 1. října 2013 ve 20:42 ® RybářDan
RybářDan

Díky Gramáž od 0–12 g .rotačky malé woblerky a pidi smáčci radimekk Překlep! myslel jsem do 1300 pospíchal jsem :-D :-) Co řikáte na tenhle http://www.velka-ryba.cz/…m-2-10g.html

reagovat
Úterý 1. října 2013 ve 20:27 ® radimekk

já nevím, asi mám mindráky nebo co, ale na co přibližně dvanáctiletej kluk potřebuje prut do dvou tisíc peněz? pochopil bych leda jako dárek tátovi. Tak drahej sám nemám, nepotřebuju a i tak si lov pstruhů, okounů a jiných užívám. Navíc, když se s tím mojím něco stane, tak mě to tolik nebolí. konkrétní typ dávat nebudu, zkušenosti nemám a střílel bych od boku, ale jestli je to na potok a malou řeku, tak bych nekupoval nic delšího jak 2,1m.

reagovat
Úterý 1. října 2013 v 18:01 ® Jarda Š.

Nebo třeba tenhle: http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…-g-2536.html Mám starší verzi (HC) a jsem s ním spokojen, v nové verzi by měl být vylehčený (a má trochu jinou rukojeť, ale snad bude v ruce sedět stejně dobře).

reagovat
Úterý 1. října 2013 v 17:07 ® skwor
skwor

http://www.rsp-fishing.cz/…m-3-14g-akce

reagovat
Úterý 1. října 2013 v 15:32 ® Bigpista
Bigpista

A gramáž? Nástrahy? Na malé woblery a rotačky používám tohle: http://www.velka-ryba.cz/…0-6-12g.html

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1