Vyhledávání
Prut na pstruhy a okouny
1.10.2013 | RybářDan | 6.371 zobrazení | 42 odpovědí
ahoj prosím o radu jaký mám koupit prut na pstruhy a okouny. použití potok a malá zarostlá řeka. cena 0–1500 díky moc
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. října 2013 ve 21:06 ® radimekk reakce na …
-
hraji> já prostě napsal svůj názor, což se tady snad pořád ještě smí, ne? já myslím, že tvoje srovnávání s lyžema za tři stovky je už celkem extrémní úlet, porovnáváš hrušky s jabkama. Pro mě je prut za dva tisíce už prostě dobrej prut, kterej já sám nepotřebuju. Stejně by mi ani víc ryb nenachytal. Svýmu dítěti nenakupuju v secondhandu, ale taky ne značkové za tisíce a o tom to je, víte pane? Až mýmu dítěti bude osmnáct, tak mu taky nepůjdu koupit Bayerische Motoren Werke.
reagovat - Středa 2. října 2013 v 19:11 ® RybářDan
-
hraji diky
reagovat - Středa 2. října 2013 ve 12:33 ® hraji
-
Mám na lovení pstruhů přívlačový prut Colmic Starlet v délce 2,10 metru, odhozová zátěž je 2 – 8 gramů a je skvělý, utáhne i rotačky do velikosti 2, zvládne i malé woblery (3–5 cm), přitom je dostatečně citlivý pro lov s malými gumovými nástrahami. Dnes už jej neseženeš už se nevyrábí, ale ty pruty SportCarp Spin II v délce 2,10 vypadají dobře, rozhodně se mi líbí jejich parametry. Ale ještě jedna poznámka, krátké pruty jsou dobré tam, kde se dostaneš až k vodě a nebo můžeš zabrodit, na mnoha pstruhových revírech, a nejen na nich, se ovšem k hladině nedostaneš a potom je problém s krátkým prutem vodit lehké nástrahy u dna. Proto je určitě dobré mít i delší prut pro takové případy. Pokud při lovu na pstruhovce nebrodíš (já se tomu maximálně vyhýbám) pak se může hodit i ta délka 2,4 metru
reagovat - Středa 2. října 2013 v 11:55 ® jepice-zruseno reakce na …
-
RybářDan> Nevím, jestli to s tou krátkostí zbytečně nepřeháníš. Klucí kolem mě taky maj takhle krátký pruty a vyhovujou jim, já mám rád od 2 metrů a víc, protože se nechci tolik vyklánět nad vodu, když chytám třeba kolem břehu a tak. Obecně je ta dýlka prutu dost otázka. Krátkej prut má hodně předností nejen na malejch vodách, ale zase se s tim nedá došáhnout přes kopřivy, za hranu, za kámen nebo obhodit vrbu. Přednosti krátkýho prutu vidím spíš v tom, že se s nim líp manipuluje, při chytání na gumy se líp ovlivňuje dýlka přískoku po dně a tak. Taky záleží, jestli chytáš radši na třpytky nebo na gumy. Né že by nešlo provozovat obojí se stejným prutem, ale chytání okounů na gumu se líp provádí s měkounkou špičkou, klůidně chvějivkou. Rotačkování nebo voblerování vyžaduje trošku jinou špičku. Na pstruhy by některý pruty, prodávající se s gramáží do 10g mohly bejt zbytečně měkký.
reagovat - Středa 2. října 2013 v 11:43 ® hraji reakce na …
-
radimekk> nerozumím tvé reakci? Jaká je souvislost mezi věkem a cenou vybavení? Ty by jsi svým dětem koupil lyže za tři stovky? Nebo jim nakupuješ oblečení jenom v secondhandu? Copak si dítě nezaslouží lovit s prutem odpovídající kvality? To je děsný úlet. To že sám nemáš prut dražší než 2000 korun přece není žádný argument, je to tvoje volba, tvoje rozhodnutí.
reagovat - Středa 2. října 2013 v 10:05 ® jepice-zruseno reakce na …
-
radimekk> Když na to má, tak proč ne. Já dostal v deseti prut asi tak za dva litry. Ty grafiťáky byly ale dřív dražší. Zlomil sem ho asi až za 6 let. Znám pár takovejch kluků, který v jeho věku chytaj líp, než kdejakej táta s drahým cajkem. Navíc děti maj čas, práydninay a tak to využijou. Stejně ještě neřek, jestli to má bejt vláčák … Předpokládám, že jo. Každopádně je dobrý vzít dražší naviják a levnější prut než naopak. Naviják se nezlomí a na přívlač je potřeba kvalitní. Někdo koupí drhej prut a má na tom naviják, kterej se hned rozpadne…
reagovat - Úterý 1. října 2013 ve 20:54 ® RybářDan
-
a co jeste tohle ten nejkratsi model http://www.sportcarp.cz/…spin-ii.aspx
reagovat - Úterý 1. října 2013 ve 20:42 ® RybářDan
-
Díky Gramáž od 0–12 g .rotačky malé woblerky a pidi smáčci radimekk Překlep! myslel jsem do 1300 pospíchal jsem
reagovatCo řikáte na tenhle http://www.velka-ryba.cz/…m-2-10g.html
- Úterý 1. října 2013 ve 20:27 ® radimekk
-
já nevím, asi mám mindráky nebo co, ale na co přibližně dvanáctiletej kluk potřebuje prut do dvou tisíc peněz? pochopil bych leda jako dárek tátovi. Tak drahej sám nemám, nepotřebuju a i tak si lov pstruhů, okounů a jiných užívám. Navíc, když se s tím mojím něco stane, tak mě to tolik nebolí. konkrétní typ dávat nebudu, zkušenosti nemám a střílel bych od boku, ale jestli je to na potok a malou řeku, tak bych nekupoval nic delšího jak 2,1m.
reagovat - Úterý 1. října 2013 v 18:01 ® Jarda Š.
-
Nebo třeba tenhle: http://www.rybarskepotreby-zima.cz/…-g-2536.html Mám starší verzi (HC) a jsem s ním spokojen, v nové verzi by měl být vylehčený (a má trochu jinou rukojeť, ale snad bude v ruce sedět stejně dobře).
reagovat - Úterý 1. října 2013 v 17:07 ® skwor
-
http://www.rsp-fishing.cz/…m-3-14g-akce
reagovat - Úterý 1. října 2013 v 15:32 ® Bigpista
-
A gramáž? Nástrahy? Na malé woblery a rotačky používám tohle: http://www.velka-ryba.cz/…0-6-12g.html
reagovat