Vyhledávání
Prodloužení denní doby lovu
18.9.2013 | revoke | 9.588 zobrazení | 92 odpovědí
Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?
Nemělo by cenu za to bojovat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. září 2013 v 16:15 ® hraji reakce na …
-
Draky> no a takový lín je taky bílá ryba, a nezapisoval se snad?
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:48 ® vezirek reakce na …
-
Draky> Nepletu se ani v nejmenším. Jsem členem ČRS, ale chytám i na Moravě, takže si musím přečíst ty knížečky dvě
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:31 @ Palivec reakce na …
-
Robur> Tato věta se mi líbí všebecně, nejen co se týká rybaření: „vsuptem do svazu se ale přeci nikdo nezřekl možnosti chtít něco změnit“.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:30 ® Draky reakce na …
-
hraji> Tak me tata kecal no.
Byl jsem malej a delal jsem co tata rek.
Jinak lososovite ryby na MP maji v radu vlastni odstavec, takze jsem spis narazel na bilou rybu atd.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:30 @ Palivec
-
Na Slovensku je v červenci, srpnu a v září lov na kaprových vodách (jsou ještě pstruhové a lipanové a lipanové s výskytem hlavatky)povolen 24 hodin denně. Byl z toho strach. A zbytečný. Ten, kdo chce pytlačit má problém, protože na vodě jsou rybáři a občas chodí kontroly. Chválí si to dalekonosní krmiči, že nemusí o poůlnoci vytahovat udice vyvezené 600–700 metrů (vzdálenost hrany starého koryta Váhu od známých Dechtárů).
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:16 ® hraji reakce na …
-
Robur> Robure, těžko může někdo chtít po svazu, aby změnil vyhlášku, když na to nemá svaz žádnou páčku. Svaz může změnit své Bližší podmínky výkonu rybářského práva tak, aby neodporovaly, ale jak se přesvědčujeme, jde to i tak, že odporují platnému zákonu, ale svaz nemůže změnit vyhlášku ani zákon. Neumožňuje je mu to taková maličkost. Ústava ČR. Já netvrdím, že vstupem do svazu nesmí nikdo chtít změny. Napsal jsem, že vstupem do svazu se dotyčný zavázal dodržovat pravidla.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 15:10 ® Robur
-
hraji> vsuptem do svazu se ale přeci nikdo nezřekl možnosti chtít něco změnit, samozřejmě za splnění určitých procedurních zvyklostí. Vstupem do svazu se dotyčný pouze zavazuje pravidla dodržovat. Druhou věcí je to, že většina společnosti si povolení mantinelů nezaslouží.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:59 ® hraji reakce na …
-
Draky> ale to není pravda. Mezi tak zvané ušlechtilé patřil kapr, štika, candát, bolen, amur a sumec. A co ty ostatní, třeba pstruh na MP vodě? Chytám od roku 1973 a i tehdy se zapisovaly všechny ponechané ryby.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:57 ® hraji reakce na …
-
lukino050505> díval ses opravdu špatně, protože u ryby cejn velký se míra nemusí zapisovat ani v MRS ani v ČRS, je možné tedy deset cejnů na salát zapsat do jednoho řádku.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:56 ® Draky reakce na …
-
hraji> Narazel jsem na „vždy platilo, že musíš zapsat každou ponechanou rybu.“. Pokud se nepletu, tak driv si neuslechtile ryby zapisovat nemusel. alespon, kdyz jsem byl mladsi a chodival jsem jeste s tatou, tak me rikal, ze nemusim.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:26 ® lukino050505 reakce na …
-
Ach jo> Tak jsem se koukal na rybářský řád a to co píšeš, bývalo, teď se píše např. do kolonky druh CEJN počet, míra a váha u každý ryby zvlášť, takže tam do té kolonky napíšeš maximálně 2 ryby.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:21 ® hraji reakce na …
-
lukino050505> kde jsi zjistil, že sporotvní rybář je „chyť a pusť“? To někde napsali?
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:19 ® hraji reakce na …
-
Draky> kolega vezírek nenapsal nic, co by platilo jen v MRS a v ČRS ne, napsal to totiž krásně obecně, ale naprosto správně.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:17 ® lukino050505 reakce na …
-
® vezirek jsem členem ČRS a pokud vím, psalo se, bílá ryba a váha a ne každý mimino zvlášť, alespoň já to tak ale to už je dávno psal. Jak jsem již uváděl, předělal jsem se na sportovního rybáře; tj. chyť a pusť. Doma ryby nikdo mimo mě nejí a mě stačí na vánoce. To je to samý jako teď nevím jak je to dlouho, ale musí zapsat každá docházka. Dříve stačilo napsat datum a počet (váha) ryb, když jsem něco vzal. Nevím jestli si někdo vede statistiku jak kdo je často u vody a nebo proč se to píše. Kamarád takhle málem přišel o papíry, protože chytal do půlnoci a ve čtyři ráno když chtěl rozsvítit baterku, tak mu navlhla a nemohl napsat docházku. Nahodil tedy a čekal, až se rozední, aby to mohl napravit. Mezitím došel člen rybářské stráže a asi po 15 minutovém dohadování ustoupil od odebrání papírů.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:15 ® hraji reakce na …
-
David H.> OK, ani já nemám námitek proti změnám v zákoně 99/2004Sb., respektive ve vyhlášce 197/2004Sb., protože denní doby lovu jsou v ní.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:13 ® Draky reakce na …
-
vezirek> I ty se vpodstate trosku pletes. Jestli hadam dobre, tak ses MRS, ale zato lukino je pravdepodobne CRS. Jsou zde v nekterych vecech rozdilna pravidla.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:13 ® hraji reakce na …
-
lukino050505> plácáš naprosté nesmysly, ale opravdu naprosté. A to jsem to napsal slušně. Mám k dnešnímu dni v povolence 76 zápisů (řádků s docházkou)a nemám s tím problém.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:11 @ Ach jo reakce na …
-
lukino050505> Hele, přečti si radši rybářský řád. Ale vzhledem k tomu, že mám slušnou náladu, tak ti ti napíšu.
reagovat
Na každý řádek zvlášt se musí psát ryby ušlechtilé, to znamená ryby, kterých si můžeš ponechat pouze 2 ks denně.
U ostatních ryb se to píše následovně.
Datum-revír-podrevír-druh-počet kusů celkem-celková váha.Takže pokud lapneš 6 Cejnů a 4 plotice, které chceš vzít, tak Ti to zabere všeho všudy 2 řádky.
Jinak pozdravuj kámoše a tou knížečkou, kterou nosíte na parádu jim dej zleva zprava - Čtvrtek 19. září 2013 ve 14:01 ® vezirek reakce na …
-
lukino050505> Příteli, mýlíš se. Rybařím podstatně delší dobu a vždy platilo, že musíš zapsat každou ponechanou rybu. Rozdíl je jen v tom, jakým způsobem a kdy. Dále to nebudu rozepisovat, protože pokud si přečteš tu knížečku kterou jsi dostal při koupi povolenky tak Ti to bude jasné, tak jak to bylo jasné i v minulosti.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 13:38 ® HaD reakce na …
-
hraji> přesto v zákoně o dopravě oproti dobám minulým, tedy době, kdy se vytvářel i zákon o rybářství (novela je defacto opis) ke změnám došlo. Na dálnici jezdíme rychleji a ve městech pomaleji. A máme tu bodový systém, radary atd. Je rok 2013 a vše se vyvíjí. Měl by i rybářský zákon. Já nevolám po trvalém nonstopu. Ani po plošných dírkách. Ani po neomezeném braní. Většina je toho myslím v pořádku. Nicméně určité korekce, byť třeba jen lokálně, bych vítal.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 13:35 ® lukino050505 reakce na …
-
Promiň, ale do letošního roku byla povinnost zapsat každou hájenou a mírovou rybu; od toho tam byly i k dispozici tabulky. Nikdy jsem nepsal to, že jsem chytil třeba nástražní rybku, na kterou jsem zase hned chytal. To je výmysl teprve letošního roku. Takže nevím, kde jsi vzal to, že se to píše už nějakého roku 1952. tzv. ryby pro kočky jak tomu každý říká, se nikdy nepsali. Chtěl bych vidět tvojí povolenku, jak jí máš vypsanou. Já tedy jsem spíš sváteční a sportovní rybář, ale znám kluky, který dělají saláty, nakládají ryby a letos to přestali dělat, protože by museli chodit tak jednou v měsíci na svaz.
Datum Číslo revíru Podrevír Druh ks kg cm 5. 7. 401 002 5. 7. 401 002 2 cejn 2 1,1 0,4 45 33
401 002 2 kapr 1 3,2 56Kolik se ti do kolonky povede napsat ryb? Dvě, jako je vzoru takže si představ, že denně chytíš 10 cejnů, to máš popsaných 5 řádků, a když ještě mezi tím změníš revír tak je to další řádek navíc.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 13:31 ® Banán
-
http://www.petice24.com/…ni_doby_lovu
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:43 ® hraji reakce na …
-
lukino050505> nevím kde jsi lovil v loňském roce, ale povinnost zapsat každou odnesenou rybu platí v ČR od roku 1952. Kolego, přečti si tu knížečku s předpisy, co jsi dostal s povolenkou a hlavně si přečti zákon a vyhlášku, protože zjevně neznáš základní ustanovení.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:41 ® hraji reakce na …
-
David H.> změny ano, otázka je jaké. Mně osobně vadí mnohem víc úplně jiné věci, než doba lovu. V posledních deseti letech mě snad neomezila ani jednou. Ale chápu, že někoho omezuje. Mě omezuje limit rychlosti na silnicích a přesto jej dodržuji a nestěžuji si na Automotoklubu, aby se změnil zákon.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:29 ® regulus reakce na …
-
lukino050505> napsal jsi „Jinak a to mi v letošním roce vadí víc, že se musí psát veškerá chycená a odnesená ryba. Ještě loni jsem si nachytal čas od nějakého toho cejnka a udělal doma karbanátek. Letos pouštím všechno. V budoucnu to bude znamenat přemnožení bílé ryby a o pořádnou rybu člověk nezavadí.“
Trochu mi uniká důvod, je tak velkej problém napsat cejn a počet kusů???
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:24 ® lukino050505
-
Můj osobní názor na dobu chytání je takový, že by si každý měl a mohl chytat absolutně bez omezení času; rybám je vcelku jedno, jestli budou mít přes léto 4 hodiny, přes zimu déle oddechu bez prutů a nebo ne. Já tedy osobně chytám jen za světla, protože špatně vidím. Za tmy jsem to zkoušel ještě, když sem byl mladší, ale nebavilo mě to. To samý jako chytat v zimě. Už vidím někoho, jak chytá při nějakých – 15 a ještě potmě. Co je horší, že znám místa na revírní vodě, kde si tam někdo už na jaře postaví karavan a odjíždí od vody až při prvních mrazíkách. Ten má kompletně vybaven a k tomu tam parkuje ještě i osobákem nebo motorkou aby si mohl jezdit nakoupit. Není to ze závisti, protože karavan vlastním taky, ale používám ho pouze v létě na měsíční dovolenou do zahraničí. Ať si každý vezme židličku jako naši dědové, pruty a vybavení a zajede si k vodě. Chceš tam zůstat přes noc? Tak si tam seď a chytej, ale ne abys tam sledoval televizi a válel se u toho jako doma v obýváku; to si klidně zůstaň doma. Jinak a to mi v letošním roce vadí víc, že se musí psát veškerá chycená a odnesená ryba. Ještě loni jsem si nachytal čas od nějakého toho cejnka a udělal doma karbanátek. Letos pouštím všechno. V budoucnu to bude znamenat přemnožení bílé ryby a o pořádnou rybu člověk nezavadí.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:21 ® HaD
-
hraji> Teď se nechci přít věcně o fakta, která jsi popsal. Všichni jsme je dobrovolně přijali a respekt musí být. Nicméně vše se vyvíjí a ledacos mění. Domnívám se, že změny v tomto směru ruku v ruce s dalšími změnami, by se dít mohly. Nebo myslíš, že ne? Já si myslím, že reakce na aktuální problémy, ale i požadavky jsou na místě.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:13 ® regulus reakce na …
-
petrikveprik> já si, svaz nesvaz, myslím že není. Nechci aby to vypadalo, že se zase navážím do kaprařů, ale tvrdá realita lovu bez omezení by byla ta, že někteří jedinci a myslím že by jich nebylo málo by měli nahozeno, pípáky na příposlech a v klidu by chrápali v bivaku. Dál to komentovat nebudu. Jiným skupinám rybářů, snad kromě zmiňované sumcovláčky a sumcařům na rybu by lov bez omezení z jejich pohledu byl více méně lhostejnej.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 12:06 ® hraji reakce na …
-
petrikveprik> proč co? Na všechny otázky jsem odpověděl ve svém prvním příspěvku. Co je to přežité? Pro koho přežité?
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 11:11 ®
-
hraji> problém je v tom, jestli to „omezování“ není zbytečné a přežité. Na druhou stranu někde (např. harta) se nesmyslně povoluje 24h neomezený lov. Proč? Hlavně prosím neargumentuj stále dokola svazem.. všichni víme na „jaký orgán“ ten nešťastný svaz je.
reagovat