Chytej.cz

Prodloužení denní doby lovu necteno

18.9.2013 | revoke | 9.588 zobrazení | 92 odpovědí

Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?

Nemělo by cenu za to bojovat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Čtvrtek 19. září 2013 v 7:53 ® hraji
hraji

Otázka úpravy denní doby lovu je taková „neverending story“ českého rybaření. Na jedné straně jsou denní doby lovu pevně stanoveny desítky let a několik generací rybářů se s nimi více či méně smířilo. Na druhé straně, bývaly doby, kdy bylo omezení podstatně přísnější, a taky to rybáři přežili. Často se čeští rybáři odkazují na zahraničí, kde prý je země zaslíbená, protože žádná omezení neplatí. Bohužel, nikdo z takto argumentujících nepřizná, že je to jen hodně částečná pravda. Protože v naprosté většině zápodoevropských zemí existuje omezení denní doby lovu. Často také zmiňují zastánci lovu nonstop Anglii, jako zemi zaslíbenou. Činí tak ovšem z pouhé neznalosti poměrů na soukromých tzv. commercials. Ráno se chytá od 6 hodin, v zimních měsících až od 8 hodin, chytá se do 20 hodin nebo do soumraku. Areál se na noc zamyká, bivakování vyloučeno. Tam, kde dovolují přenocování, je to většinou v chatičkách u jezera, za slušný obnos, ale omezení denní doby lovu platí také. Děti do 13 let nesmí bez dozoru lovit kapry. A mnoho dalších omezení. Ano, přiznávám, určitá skupina lovících se může cítit omezena stanovenými denními dobami lovu. Ale vstupem do svazu přijali nejen práva, ale i povinnosti člena a tak se musí zákonu, respektive vyhlášce podřídit. A ještě jeden postřeh. Když takový rybář přijede na soukromý rybník a majitel má stanovena svá pravidla, lovící považuje za samozřejmě, že je dodržuje, i když jej také omezují. Tak v čem je vlastně problém?

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 1:39 ® regulus
regulus

Já ti nevím, když pominu, že už vlastně ani nevím co je to jít na ryby, tak mě současná doba lovu docela vyhovuje, respektive kromě když bych se dostal na sumcovláčku, většinou od vody vypadnu daleko dřív než se může chytat. A možnost chytat v září do 22 hodin (na MP) mi přijde docela dostačující.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1