Chytej.cz

Prodloužení denní doby lovu necteno

18.9.2013 | revoke | 9.515 zobrazení | 92 odpovědí

Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?

Nemělo by cenu za to bojovat?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 31. října 2013 ve 22:26 @ rost

Nechápu proč nejsou stejné doby lovu po celý rok, a vůbec, proč není neomezená doba lovu,stějně by tam v zimě pp.nikdo nemrznul a jestli je tok vůli rybářské stráži,aby nemusela chodit po tmě, tak za deset let jsem ji potkal 2× a to na Vranově, tak nevím,jestli jinde existujou.Když berou,tak berou a když neberou,tak je to stejně jedno, kolik je hodin.

reagovat
Pátek 11. října 2013 ve 13:53 ® lunimus reakce na …

malamut> čo sa mňa týka, kľudne by som tie 2 hodiny v lete vymenil za 2 hodiny+ v zime a na jar :-)

reagovat
Čtvrtek 10. října 2013 v 16:41 ® malamut reakce na …
malamut

lunimus> přesně, to mi taky vadí víc, než nemožnost nonstop lovu v letních měsících.

reagovat
Čtvrtek 10. října 2013 v 8:21 ® lunimus reakce na …

malamut> Súhlasím s tvojím názorom, že na rybách sa má loviť a nie chrápať. Osobne tiež, keď idem spať, tak idem naozaj spať. Poznám sa a viem, že nejaký pípač ktorý mimochodom ani len nemám vo svojej výbave (používam max rolničky) by ma nezobudil.
Ale inak môžem povedať, že súčasný stav ohľadom doby lovu mi vyhovuje a nevidím v ňom problém. Resp. jediná vec, čo by som si vedel predstaviť zmeniť je obdobie, kedy je lov povolený len do 17:00 … keďže cez týždeň som v práci a musím vyzdvihnúť decká zo školy atď. tak i keď mám jeden revír rovno pod nosom, tak sa tam nedostanem, lebo o 17:00 sa akurát dostanem k vode a potešilo by ma, keby som tam tak hodinku dve mohol pobudnúť :-)

reagovat
Středa 9. října 2013 ve 23:09 ® malamut reakce na …
malamut

lunimus> pokud nonstopku, tak v prosinci, lednu a únoru, válet se v carppelechu v létě umí každej, co má do prdele díru :-)

reagovat
Středa 9. října 2013 ve 23:06 ® malamut reakce na …
malamut

Zoltan> že máte nonstopku u Vás, neznamená, že by měla být u nás. Taky máte Euro, o které u nás většina normálně uvažujících lidí nestojí, a taky si budete tisknout nový koruny, až půjde Unie kam patří, tedy do prdele :-) Viděl jsem revíry, kde byla povolená výjimka, a opravdu se jakékoliv ústupky v této formě neosvědčíly. A jestli kaprař je línej smotávat 500m vyvážku? To je jeho problém, většina normálních rybářů ho nemá. A při lovu má být rybář bdělý a ostražitý, a ne chrápat v carppelechu, to je urážka rybaření jako takovýho. Ale pokud by měla být změna na celoroční od čtyř do půlnoci, byl bych pro.

reagovat
Úterý 1. října 2013 v 10:15 ® lunimus

Ako tu už bolo spomenuté, u nás je 3 mesiace do roka povolený rybolov „nonstop“ akurát o polnoci treba prepísať vychádzku. V mesiacoch, kedy je lov povolený v obmedzenom čase mi to skôr príde ako ochrana zdravia našich rybárov, aby sa v zime od vody zbalili a nezamrzli tam. Samozrejme som to myslel s určitou dávkou humoru. Rozhodne si ale nemyslím, že 24 hod lov počas celého roka je ideálny, ale zas ani nevidím problém s 24hod rybolovom počas leta. Časy, ako sú u nás považujem za relatívne ideálne. Možno by som pridal v niektorých obdobiach tak hodinku večer. Tiež je pravda, že čím viac budú slušní rybári sedieť pri vode, tým menej bude musieť chodiť kontrola naháňať pytliakov.

reagovat
Neděle 29. září 2013 v 11:21 ® Mrknato reakce na …

Zoltan> Proč je lov 24 zvěrstvo a likviduje obsádku nad únosnou míru jsi nám tady napsal. Jen ten tvůj závěr s tím nekoresponduje. Je to podobné, jako napsat, že se lovu na červa, na ploženou, v P revírech netreba obávať..... Lebo každý si cce teho pstruha vysedět…

Na stráž!

reagovat
Sobota 28. září 2013 ve 14:53 @ Zoltan

som zo Slovenska a žijem v čr...... na SR máme 24ku od července do září a nieje s tým problém..... lovím na Lipotvskej Mare, teda obrovská vodná plocha a kedykoľvek jazdia po vode kontroly.....

myslím že väčšina má strach z tlaku na ryby… z vlastných skúseností viem že je viac menej neopodstatnený.....

funguje to asi takto… kaprári sú radi že nemusia vyťahovať udice vyvezené 500m a ostatní si nahodia na červa alebo rybku a idú spať..... som viac menej adrenalínový rybár a preto si skladám spacák priamo k udiciam nahodeným na rybku s prianím uloviť zubáča (keďže nemám čln túto rybu nemám najmenšiu šancu inak uloviť)...... 90% záberov ostáva nepremenených, kvôli tomu že drvivá väčšina loviacich spí v stanoch… skutočnosť je teda taká že sa netreba obávať 24ky, na ryby to naozaj nejaký vplyv nemá a plus môže byť v podobe chytenia skutočných pytliakov čo sa stalo na SR neraz

reagovat
Čtvrtek 26. září 2013 v 16:06 @ notorda

Myslím, že to není o denní době lovu. Pokud ryby berou tak brát budou a pokud neberou tak nepomůže ani svěcená voda. K vylepšení zarybněnosti svazovek by podle mojí maličkosti stačilo drastické omezení úlovků k odnosu do mrazáku v první řadě, omezení míry spodní a zavedení míry vrchní, a hlavně jsem byl letos asi padesátkrát u vody a nepotkal jsem jedinýho porybnýho!!!!!!!!!!­!!

reagovat
Úterý 24. září 2013 ve 12:04 ® pepanek reakce na …

regulus> Já to asi málo studoval,protože jsem 7 let na dvěapůli jezdil neomezeně.:-93;

reagovat
Úterý 24. září 2013 v 10:59 ® regulus reakce na …
regulus

pepanek> Od 1.1.1967 motorky směly mimo obec jezdit max. 80 km/h (§ 9 vyhlášky 80/1966 Sb.), od 1.7.1971 (§ 50 vyhlášky 42/1971 Sb.) to bylo zrušeno jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla, od 1.1.1976 (§ 12 vyhlášky č. 100/1975 Sb.)to bylo zrušeno všude, nesměl jsi ale překročit konstrukční rychlost vozidla. Od 1.8.1979 (§ 12 vyhlášky č. 70/1979 Sb.)osobní auta a dodávky 90km/h mimo obec, na dálnici 110km/h, motocykly mimo obec 80km/h (včetně dálnice), nákladní vozidla … . Od 1.1.1990 (§ 16 vyhlášky č. 99/1989 Sb.) osobní auta 90km/h, na dálnici i na silnici pro motorová vozidla 110km/h, motorky 90km/h všude mimo obec. Od 1.10.1997 (vyhláškou č. 223/1997 Sb.) byly motocykly postaveny na na úroveň ostatních vozidel do 3,5t, kdy mimo obec směly jezdit 90km/h a na dálnici nebo silnici pro motorová vozidla 130km/h.

Dal jsem si tu práci a našel si to … :-1

reagovat
Pondělí 23. září 2013 ve 14:47 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> nejde o to jak je či bylo to konkrétně, ale že se vše vyvíjí.

reagovat
Neděle 22. září 2013 v 0:11 ® Mrknato reakce na …

cvarák> Jen jesi se modlíš.......

reagovat
Neděle 22. září 2013 v 0:10 ® Mrknato

hraji> Ty starej čilimníku, jako kdybys nevěděl, že dělická třída má mocnou zbraň- marxleninské učení a svazy mají ještě mocnější zbraň- BP........ Těma jde spláchnout úplně všechno. Stanovení lovu 24 je zpřísnění, protože lovit 24hod je daleko větší zápřah, než jen 20hod… Jednou si tu nočku zkus.

reagovat
Sobota 21. září 2013 ve 23:17 ® cvarák
cvarák

Rybářský řád není bible svatá a má svoje chyby a je potřeba na ně poukazovat, jinak tam ty chyby budou pořád. A chytání nonstop v letních měsících by byl určitě krok k lepšímu. Akorát nevim jak ten krok udělat.

reagovat
Sobota 21. září 2013 ve 21:55 ® pepanek reakce na …

regulus> Motorky neměly omezení,platilo pro ně to co na osobní auta.

reagovat
Pátek 20. září 2013 v 17:28 ® revoke
revoke

Původní myšlenka tohoto příspěvku spočívala v tom, zda nemáte chuť chytat v září od páté ráno do jedenácté večer? Každoročně mě to s příchodem tohoto měsíce napadá a zejména na přelomu srpna a září bych to uvítal. Letošní září mi však bohužel nehraje do notiček, protože je zzima jak sviňa a téměř nikomu se u vody nechce být.

Jak vidím, tak spíš nesouhlasíte, nicméně i tak jsem zastáncem toho, co psal Palivec o rybolovu na Slovensku.

reagovat
Pátek 20. září 2013 v 16:17 ® Fryw
Fryw

To je hrozná vodrhovačka. Dobu zkrátit.

reagovat
Pátek 20. září 2013 v 10:50 ® Robur reakce na …
Robur

regulus> ty woe, mně píšeš jak nestíháš, že mám pohnout s výrobou pojistky a teď tady plkáš.

reagovat
Pátek 20. září 2013 v 10:49 ® Robur reakce na …
Robur

hraji> David H. si musí obhájit nástražky na sumce, chci být u toho:-)

reagovat
Pátek 20. září 2013 ve 3:01 ® regulus
regulus

David H.> "Na dálnici jezdíme rychleji a ve městech pomaleji … " , tohle bych si netroufal tvrdit. Byly doby, kdy se ve městech mohlo jezdit 15 km/h nebo třeba rychlostí koně v čerstvém klusu, ale to je už fakt dávno, do roku 1979 nebylo žádné rychlostní omezení na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla a ještě o pár let dřív tuším ani na silnicích mimo obec (bylo myslím jen omezení pro motorky a auta nad 3,5t) no a v obci se od 23 do 5 hodin smělo jezdit stejně jako mimo obec, což bylo zrušeno až v roce 1989. Tohle vím naprosto přesně, protože v roce 1978 jsem si dělal papíry na mašinu a v roce 1979 na auto a tuhle změnu si náhodou pamatuju, když děláš rok po sobě testy a jsou jiný pravidla (myslím tím 90 na silnicích a 110 na dálnici). Je třeba taky říct, že D1 v té době ještě nebyla celá dostavěná a provoz byl oproti dnešku úplná sranda. Taky pratilo, že auta nad 3,5t nesměla mimo obec do levého jízdního pruhu vyjma objíždění překážky, tohle bych osobně opět zavedl i když kamioňáci by mě asi sežrali. 9-)

Omluva za malej příspěvek mimo téma, ale nedalo mi to. :-1

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 ve 22:22 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> :-)) ) těším se na Tebe vždy :-)

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 ve 20:40 ® hraji reakce na …
hraji

Draky> správně kolego, mýlit se je lidské, odsouzeníhodné je v omylu setrvávat. Ty ses poučil, takže je vše v pořádku.

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 ve 20:39 ® hraji reakce na …
hraji

David H.> no Davide, skvělá odpověď. Počkej až tě potkám. ;-)

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 18:08 ® Draky reakce na …
Draky

vezirek> Ja to neberu jako pranyrovani a to ze jsem se splet jsem pochopil uz o par prispevku niz. :-)

Jen me vadi takove to handrkovani o slovickach, kdyz s trochou logiky neni co resit. No to je jedno se asi stejne neobhajim a budu vypadat, ze se tu branim pravde…

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 17:26 ® vezirek reakce na …

Draky>Reaguji za hrajiho. Z Tvé poslední reakce je zřejmé, že kteroukoliv odpověď na Tvůj příspěvek považuješ za pranýřování. Opak je pravdou. Nikdo se TI nesnaží dokázat že si hraješ na neomylného suveréna, ale slušným a spíše přátelsým způsobem se Ti snažíme vysvětlit že se mýlíš.

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 17:07 ® Draky
Draky

hraji> Tak to napisu este jinak, protoze tady neco napsat obecne je za trest. „Ryba s nejmensi lovnou mirou“.

Stejne se teda muselo zapisovat vzdy…myslel jsem, ze driv to tak nebylo, ale ocividne bylo.

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 16:48 ® skwor
skwor

Nevidím důvod cokoliv ohledně doby lovu měnit. I když na tom má lví podíl facebooková petice za letní 24ku, která mi už vysloveně leze krkem a kterou bych rozhodne nepodepsal :-)

reagovat
Čtvrtek 19. září 2013 v 16:38 ® HaD
HaD

hraji> lín je zpravidla zlatavozelený, břicho světlé, někdy až do oranžova, hřbet tmavý, někdy až černý. Bílého na něm toho moc není :-D

reagovat