Vyhledávání
Prodloužení denní doby lovu
18.9.2013 | revoke | 9.515 zobrazení | 92 odpovědí
Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?
Nemělo by cenu za to bojovat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 31. října 2013 ve 22:26 @ rost
-
Nechápu proč nejsou stejné doby lovu po celý rok, a vůbec, proč není neomezená doba lovu,stějně by tam v zimě pp.nikdo nemrznul a jestli je tok vůli rybářské stráži,aby nemusela chodit po tmě, tak za deset let jsem ji potkal 2× a to na Vranově, tak nevím,jestli jinde existujou.Když berou,tak berou a když neberou,tak je to stejně jedno, kolik je hodin.
reagovat - Pátek 11. října 2013 ve 13:53 ® lunimus reakce na …
-
malamut> čo sa mňa týka, kľudne by som tie 2 hodiny v lete vymenil za 2 hodiny+ v zime a na jar
reagovat - Čtvrtek 10. října 2013 v 16:41 ® malamut reakce na …
-
lunimus> přesně, to mi taky vadí víc, než nemožnost nonstop lovu v letních měsících.
reagovat - Čtvrtek 10. října 2013 v 8:21 ® lunimus reakce na …
-
malamut> Súhlasím s tvojím názorom, že na rybách sa má loviť a nie chrápať. Osobne tiež, keď idem spať, tak idem naozaj spať. Poznám sa a viem, že nejaký pípač ktorý mimochodom ani len nemám vo svojej výbave (používam max rolničky) by ma nezobudil.
reagovat
Ale inak môžem povedať, že súčasný stav ohľadom doby lovu mi vyhovuje a nevidím v ňom problém. Resp. jediná vec, čo by som si vedel predstaviť zmeniť je obdobie, kedy je lov povolený len do 17:00 … keďže cez týždeň som v práci a musím vyzdvihnúť decká zo školy atď. tak i keď mám jeden revír rovno pod nosom, tak sa tam nedostanem, lebo o 17:00 sa akurát dostanem k vode a potešilo by ma, keby som tam tak hodinku dve mohol pobudnúť - Středa 9. října 2013 ve 23:09 ® malamut reakce na …
-
lunimus> pokud nonstopku, tak v prosinci, lednu a únoru, válet se v carppelechu v létě umí každej, co má do prdele díru
reagovat - Středa 9. října 2013 ve 23:06 ® malamut reakce na …
-
Zoltan> že máte nonstopku u Vás, neznamená, že by měla být u nás. Taky máte Euro, o které u nás většina normálně uvažujících lidí nestojí, a taky si budete tisknout nový koruny, až půjde Unie kam patří, tedy do prdele
reagovatViděl jsem revíry, kde byla povolená výjimka, a opravdu se jakékoliv ústupky v této formě neosvědčíly. A jestli kaprař je línej smotávat 500m vyvážku? To je jeho problém, většina normálních rybářů ho nemá. A při lovu má být rybář bdělý a ostražitý, a ne chrápat v carppelechu, to je urážka rybaření jako takovýho. Ale pokud by měla být změna na celoroční od čtyř do půlnoci, byl bych pro.
- Úterý 1. října 2013 v 10:15 ® lunimus
-
Ako tu už bolo spomenuté, u nás je 3 mesiace do roka povolený rybolov „nonstop“ akurát o polnoci treba prepísať vychádzku. V mesiacoch, kedy je lov povolený v obmedzenom čase mi to skôr príde ako ochrana zdravia našich rybárov, aby sa v zime od vody zbalili a nezamrzli tam. Samozrejme som to myslel s určitou dávkou humoru. Rozhodne si ale nemyslím, že 24 hod lov počas celého roka je ideálny, ale zas ani nevidím problém s 24hod rybolovom počas leta. Časy, ako sú u nás považujem za relatívne ideálne. Možno by som pridal v niektorých obdobiach tak hodinku večer. Tiež je pravda, že čím viac budú slušní rybári sedieť pri vode, tým menej bude musieť chodiť kontrola naháňať pytliakov.
reagovat - Neděle 29. září 2013 v 11:21 ® Mrknato reakce na …
-
Zoltan> Proč je lov 24 zvěrstvo a likviduje obsádku nad únosnou míru jsi nám tady napsal. Jen ten tvůj závěr s tím nekoresponduje. Je to podobné, jako napsat, že se lovu na červa, na ploženou, v P revírech netreba obávať..... Lebo každý si cce teho pstruha vysedět…
Na stráž!
reagovat - Sobota 28. září 2013 ve 14:53 @ Zoltan
-
som zo Slovenska a žijem v čr...... na SR máme 24ku od července do září a nieje s tým problém..... lovím na Lipotvskej Mare, teda obrovská vodná plocha a kedykoľvek jazdia po vode kontroly.....
myslím že väčšina má strach z tlaku na ryby… z vlastných skúseností viem že je viac menej neopodstatnený.....
funguje to asi takto… kaprári sú radi že nemusia vyťahovať udice vyvezené 500m a ostatní si nahodia na červa alebo rybku a idú spať..... som viac menej adrenalínový rybár a preto si skladám spacák priamo k udiciam nahodeným na rybku s prianím uloviť zubáča (keďže nemám čln túto rybu nemám najmenšiu šancu inak uloviť)...... 90% záberov ostáva nepremenených, kvôli tomu že drvivá väčšina loviacich spí v stanoch… skutočnosť je teda taká že sa netreba obávať 24ky, na ryby to naozaj nejaký vplyv nemá a plus môže byť v podobe chytenia skutočných pytliakov čo sa stalo na SR neraz
reagovat - Čtvrtek 26. září 2013 v 16:06 @ notorda
-
Myslím, že to není o denní době lovu. Pokud ryby berou tak brát budou a pokud neberou tak nepomůže ani svěcená voda. K vylepšení zarybněnosti svazovek by podle mojí maličkosti stačilo drastické omezení úlovků k odnosu do mrazáku v první řadě, omezení míry spodní a zavedení míry vrchní, a hlavně jsem byl letos asi padesátkrát u vody a nepotkal jsem jedinýho porybnýho!!!!!!!!!!!!
reagovat - Úterý 24. září 2013 ve 12:04 ® pepanek reakce na …
-
regulus> Já to asi málo studoval,protože jsem 7 let na dvěapůli jezdil neomezeně.
reagovat - Úterý 24. září 2013 v 10:59 ® regulus reakce na …
-
pepanek> Od 1.1.1967 motorky směly mimo obec jezdit max. 80 km/h (§ 9 vyhlášky 80/1966 Sb.), od 1.7.1971 (§ 50 vyhlášky 42/1971 Sb.) to bylo zrušeno jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla, od 1.1.1976 (§ 12 vyhlášky č. 100/1975 Sb.)to bylo zrušeno všude, nesměl jsi ale překročit konstrukční rychlost vozidla. Od 1.8.1979 (§ 12 vyhlášky č. 70/1979 Sb.)osobní auta a dodávky 90km/h mimo obec, na dálnici 110km/h, motocykly mimo obec 80km/h (včetně dálnice), nákladní vozidla … . Od 1.1.1990 (§ 16 vyhlášky č. 99/1989 Sb.) osobní auta 90km/h, na dálnici i na silnici pro motorová vozidla 110km/h, motorky 90km/h všude mimo obec. Od 1.10.1997 (vyhláškou č. 223/1997 Sb.) byly motocykly postaveny na na úroveň ostatních vozidel do 3,5t, kdy mimo obec směly jezdit 90km/h a na dálnici nebo silnici pro motorová vozidla 130km/h.
Dal jsem si tu práci a našel si to …
reagovat - Pondělí 23. září 2013 ve 14:47 ® HaD reakce na …
-
regulus> nejde o to jak je či bylo to konkrétně, ale že se vše vyvíjí.
reagovat - Neděle 22. září 2013 v 0:11 ® Mrknato reakce na …
-
cvarák> Jen jesi se modlíš.......
reagovat - Neděle 22. září 2013 v 0:10 ® Mrknato
-
hraji> Ty starej čilimníku, jako kdybys nevěděl, že dělická třída má mocnou zbraň- marxleninské učení a svazy mají ještě mocnější zbraň- BP........ Těma jde spláchnout úplně všechno. Stanovení lovu 24 je zpřísnění, protože lovit 24hod je daleko větší zápřah, než jen 20hod… Jednou si tu nočku zkus.
reagovat - Sobota 21. září 2013 ve 23:17 ® cvarák
-
Rybářský řád není bible svatá a má svoje chyby a je potřeba na ně poukazovat, jinak tam ty chyby budou pořád. A chytání nonstop v letních měsících by byl určitě krok k lepšímu. Akorát nevim jak ten krok udělat.
reagovat - Sobota 21. září 2013 ve 21:55 ® pepanek reakce na …
-
regulus> Motorky neměly omezení,platilo pro ně to co na osobní auta.
reagovat - Pátek 20. září 2013 v 17:28 ® revoke
-
Původní myšlenka tohoto příspěvku spočívala v tom, zda nemáte chuť chytat v září od páté ráno do jedenácté večer? Každoročně mě to s příchodem tohoto měsíce napadá a zejména na přelomu srpna a září bych to uvítal. Letošní září mi však bohužel nehraje do notiček, protože je zzima jak sviňa a téměř nikomu se u vody nechce být.
Jak vidím, tak spíš nesouhlasíte, nicméně i tak jsem zastáncem toho, co psal Palivec o rybolovu na Slovensku.
reagovat - Pátek 20. září 2013 v 16:17 ® Fryw
-
To je hrozná vodrhovačka. Dobu zkrátit.
reagovat - Pátek 20. září 2013 v 10:50 ® Robur reakce na …
-
regulus> ty woe, mně píšeš jak nestíháš, že mám pohnout s výrobou pojistky a teď tady plkáš.
reagovat - Pátek 20. září 2013 v 10:49 ® Robur reakce na …
-
hraji> David H. si musí obhájit nástražky na sumce, chci být u toho
reagovat - Pátek 20. září 2013 ve 3:01 ® regulus
-
David H.> "Na dálnici jezdíme rychleji a ve městech pomaleji … " , tohle bych si netroufal tvrdit. Byly doby, kdy se ve městech mohlo jezdit 15 km/h nebo třeba rychlostí koně v čerstvém klusu, ale to je už fakt dávno, do roku 1979 nebylo žádné rychlostní omezení na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla a ještě o pár let dřív tuším ani na silnicích mimo obec (bylo myslím jen omezení pro motorky a auta nad 3,5t) no a v obci se od 23 do 5 hodin smělo jezdit stejně jako mimo obec, což bylo zrušeno až v roce 1989. Tohle vím naprosto přesně, protože v roce 1978 jsem si dělal papíry na mašinu a v roce 1979 na auto a tuhle změnu si náhodou pamatuju, když děláš rok po sobě testy a jsou jiný pravidla (myslím tím 90 na silnicích a 110 na dálnici). Je třeba taky říct, že D1 v té době ještě nebyla celá dostavěná a provoz byl oproti dnešku úplná sranda. Taky pratilo, že auta nad 3,5t nesměla mimo obec do levého jízdního pruhu vyjma objíždění překážky, tohle bych osobně opět zavedl i když kamioňáci by mě asi sežrali.
Omluva za malej příspěvek mimo téma, ale nedalo mi to.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 22:22 ® HaD reakce na …
-
hraji>
reagovat) těším se na Tebe vždy
- Čtvrtek 19. září 2013 ve 20:40 ® hraji reakce na …
-
Draky> správně kolego, mýlit se je lidské, odsouzeníhodné je v omylu setrvávat. Ty ses poučil, takže je vše v pořádku.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 ve 20:39 ® hraji reakce na …
-
David H.> no Davide, skvělá odpověď. Počkej až tě potkám.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 18:08 ® Draky reakce na …
-
vezirek> Ja to neberu jako pranyrovani a to ze jsem se splet jsem pochopil uz o par prispevku niz.
Jen me vadi takove to handrkovani o slovickach, kdyz s trochou logiky neni co resit. No to je jedno se asi stejne neobhajim a budu vypadat, ze se tu branim pravde…
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 17:26 ® vezirek reakce na …
-
Draky>Reaguji za hrajiho. Z Tvé poslední reakce je zřejmé, že kteroukoliv odpověď na Tvůj příspěvek považuješ za pranýřování. Opak je pravdou. Nikdo se TI nesnaží dokázat že si hraješ na neomylného suveréna, ale slušným a spíše přátelsým způsobem se Ti snažíme vysvětlit že se mýlíš.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 17:07 ® Draky
-
hraji> Tak to napisu este jinak, protoze tady neco napsat obecne je za trest. „Ryba s nejmensi lovnou mirou“.
Stejne se teda muselo zapisovat vzdy…myslel jsem, ze driv to tak nebylo, ale ocividne bylo.
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 16:48 ® skwor
-
Nevidím důvod cokoliv ohledně doby lovu měnit. I když na tom má lví podíl facebooková petice za letní 24ku, která mi už vysloveně leze krkem a kterou bych rozhodne nepodepsal
reagovat - Čtvrtek 19. září 2013 v 16:38 ® HaD
-
hraji> lín je zpravidla zlatavozelený, břicho světlé, někdy až do oranžova, hřbet tmavý, někdy až černý. Bílého na něm toho moc není
reagovat