Vyhledávání
Zakaz vlacky na pstruhovem reviru
14.4.2005 | pupak | 28.978 zobrazení | 386 odpovědí
Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 4. května 2008 v 19:42 ® cormoran
-
No to je nádhera, já bych navrhoval se na ty ryby chodit jenom koukat, nebo chytat bez háčků… Jen tak přivázat na vlasec nástrahu a pak si tu můžeme vyprávět, kolik nám to dneska vzalo ryb…
reagovat - Neděle 4. května 2008 v 18:23 ® Prichy reakce na …
-
Dedku, co zakazat chytat uplne?
reagovat - Neděle 4. května 2008 v 17:23 ® Cajo
-
Salmo – kolko percen rybarov to robi ako ty????
- ja som proti, beriem to ako spestrenie a skratenie cakania na sezonu…
- Neděle 4. května 2008 v 11:10 ® Salmo
-
Dědek> Nechápu proč zakázat vláčku,vždyť je to jeden z nejsportovnějších způsobů lovu když všechny nástrahy osadím jednoháčkem bez protihrotů a všechny menší ryby které pustím vyháčkuju ve vodě tak se jim nemůže nic stát.Nebo se mýlím ??
reagovat - Neděle 4. května 2008 v 10:45 ® yerrx reakce na …
-
vlacel jsi nekdy?
reagovat - Sobota 3. května 2008 ve 21:35 ® Dědek
-
Jednoznačně : ZAKÁZAT a vyjímky nebrat a šel bych klidně dál a zakázal vláčet
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 13:45 ® monaster reakce na …
-
modrej pták čere vody, černej ryby.jinak přímo ten Chlumec. byl jsem na jednání zastupitalstva se hádat za ČRS ale neúspěšně. už to byla hotová věc. pronajato občanskýmu sdružení za 20000 na rok. z něho se najednou stala nejmenevaná sro s povolenkou na tři pruty naonstop ročně za 9000 . po tomhle urychleně jednáno s dalšími subjekty. třeba starosta Telnice dal smlouvu o pronájmu na 10 let.(taky ho znám jako skoro všechny starosty osobně). jinak docela slušnej šrumec je ze strany pozemkovýho fondu. atd. kdo chce vědět víc dám to do majlu. je to na delší povídání. další revir napříkla dmají golfisté a rybáře tam „trpí“ do té doby než to získali se nesmělo na určitých úsecích chytat kvůli žábám. ale oni tam terenní úpravy s těžkou mechanizací dělat mohli. a to je spousta jiných věcí
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 13:38 ® monaster reakce na …
-
Firetiger:chceš pstruhovej potok? sice ho trohu narovnali, vydláždili, vybetonovali ale jinak je v soupise pořád. jo a pstruha tam nepopopícháš.........
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 12:53 ® Prichy reakce na …
-
Fiteriger: samozrejme ale ne jen tak ledajaky ze, nejaky lukrativni by to chtelo, poradne natahnout cenu povolenky a pak hodne sirit, jaky velku kus ze sadek se tam chytil…at to beru jak to beru panove, tam kam chodim ja, je daleko vice ryb na P vode (a ted do me)
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 12:51 ® jindrich reakce na …
-
Fire: No barva může být i o penezích.To byl pán u doktora s hnědým ptákem.doktor mu barvu pomocí vodičky odstranil a řekl si o 1000,– Kč.Pán se rozřiloval,že kamárádovi odstranil růžovou barvu za 200,– Kč.Doktor na to lakonicky odvětil.No jo kamárád to měl od rtěnky,ale Vy od h…
reagovat - Pátek 2. května 2008 ve 12:39 ® Firetiger reakce na …
-
monaster: ok, jestli mi dohodíš za slušnou cenu pár kilometrů pstruhového potoka dostaneš férovou provizi. Barva ptáka mě nebude zajímat, rasista nejsem.
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 10:40 ® Alfons
-
mělo tam být 5% a né 50%, soráč
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 10:39 ® Alfons
-
No zrušit přívlač je pěkná bejkárna, alespoň tedy plošně. Na někdterých revírech by to asi šlo, ale u nás máme např. takový menší zarostlý potok kde se muškařit dá asi na 50% revíru a to ještě jenom z jara, zrušením vláčky by se mohl rovnou zrušit celý revír a udělat z něj chovný potok v celé délce.
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 10:17 ® monaster reakce na …
-
Firetiger: ty dekrety pevně v rukou tedy nemají. aspoň jak kde. podívej se u nás jak ubývá revírů. darmo mluvit. třeba Chlumec. všechno je to kamarádkšeft. jedný nejmenovaný strany kd ejsou modrý ptáci.
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 10:05 ® acid23
-
Nechal bych to jak to je.Spíš zvýšit míry,zdražit povolenky,víc nasazovat a kontrolovat.Příjde mi,že je to diskriminace.To by se mohlo zakázat muškaření,kvůli ochraně lipana.Každého baví jiný způsob rybolovu.Navíc si to ani v praxi nedokážu představit jak bych montoval na rotačku nebo voblera jednohák..
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 9:03 ® Cudla
-
Třeba to že pod nechrankama ,i jinejma přehradama jsou dosti velké ryby(dravci).Mohla by se klidně povolit víceháčková nástraha +15cm,nebo i živá ryba +20cm tím lososovité určitě neohrozíš.Jiné je to na menších tocích.Nešlo by to dělat celoplošně.Mohl by to být někde i přínos ale znáš „český ale!!!!!!!“
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 1:57 ® Prichy reakce na …
-
Shrek23: no super, co tim chtel autor rici?
reagovat - Pátek 2. května 2008 v 0:50 ® Shrek23
-
Máš celkem dobrej nápad ale musíš vzít v potaz to že velký dravce nemáš šanci na tu mušku utahat a zdolat. Příklad třeba takoví sumec by ti udělal z mušáku kůlničku na dříví . A nehledě na to že na pstruhovce máš omezení na počtu trojháků na wobleru kde smíš použít pouze jeden trojhák . To udělá míň škody než dva nebo dokonce tří.Také záleží na tom rybáři zda si u tý třpitky nebo wobleru zmáčkne protihrot nebo dá jednohák…
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 ve 22:31 ® Prichy reakce na …
-
dam: no vidis a ja si zase myslim, ze protihrot je porad dobrej oproti trojhaku v oku atd.
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 ve 21:07 ® dam reakce na …
-
myslím si, že je to absolutní nesmysl. Neexistuje humanní metoda lovu, vždycky bude ryba nečím píchnuta. Určitě by ale pomohlo, kdyby lidi odstranili protihroty. Konečně jsou už na trhu kvalitní troháčky bez protihrotů…chytám tak několik let a snažím se přesvědčit ostatní rybáře Jednoháček není to co vyřeší problém s úbytkem ryb ve vodách........
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 v 17:19 ® Prichy
-
Tak dnes jsem testoval (shodou okolnosti jsem potkal boba, a pokousel jsem se chytit cca mirovou stiku na P vode) jirisovo zahnuti dvou trojhaku na rotacce. Muzu smele rici, ze jsem byl velice potesen (mimochodem stika tam jeste je, chytil jsem na rotnu cislo dve par potocaku…zitra se o ni pokusim znova). Ryby nepadali, kdyz mi to nejaky pstrouzek vcucnul sel vyhackovat bajecne a nastraha fungovala presne jako od vyrobce.
…takze je to funcni, ovsem za predpokladu, ze tam nedate nulku rotajdu, pak je to jasne..... (takze pouzitelnost 1–2)
kdo chce cvakat necht cvaka
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 v 15:09 ® Cottus reakce na …
-
Všichni to vědí…nikdo nic nečiní… Jak příznačné pro dobu . Asi je těch ryb na P vodách příliš mnoho.
reagovat - Čtvrtek 1. května 2008 ve 12:55 ® Piranha
-
Zakazat vlaceni na P vode je absolutni hovadina.Prisly bysme o velice oblibenou metodu lovu.ale v tom pripede jsem absolutne pro aby se zakazalo pouzivani troj a dvoj hacku na vlacecich nastrahach a to i na nekterych MP revirech.Ja osobne si trojhacky klestema ucvakavam a pouzivam jednohacek se zamacklym kdotkem nebo bez nej s krouzkem, ktery je bezne k dostani v r. prodejne.Je to otazka 3 minut si udelat jednohackovou trpytku bo woblera.Za prve je to lepsi pri vyprostovani a za druhy ryba neni poskozena.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 22:45 ® rarach
-
Fire: Víš dobře jak to myslím, jinak se otěží nezbavíš, musí řvát víc lidí, muškařů je málo.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 22:33 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
S těma degretama je to prý nějak divné. Zatím se neví jak budou vypadat smlouvy a jestli stát vůbec vodu dá pod „povodí“ a né nějakým sokromníkům. Mají se obnovovat 2012.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 20:58 ® Firetiger reakce na …
-
Tedy Rarachu, tak nevím jak tomu rozumět. Jasně, že většina vody Svazu patří, copak nemají degrety pevně v rukou? Na druhou stranu, když mohou rybáři nebrat jako perzekuci to, že si musí kromě MP koupit i P povolenku a snášejí omezení na 3 dny lovu v týdnu, tak nevím proč by se nemohli odnaučit lovu na trojháky. Zvykneš si i na šibenici, když musíš.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 ve 12:04 ® rarach
-
Vláčka na P revírech samozřejmě ano, nevím proč by měla být nějaká skupina svazových rybářů perzekuována, když většina vody svazu nepatří.
reagovat - Středa 30. dubna 2008 v 8:28 ® monaster
-
Vlacek: souhlasím s Tebou
Pupák: s Tebou jen částečně. ano je to problém ale to se netýká jen pstruhovky. každej kdo vláčí asi zažil nenažraný malý kouny. je to vellký samo jak třpytka a trojháček vcucne a zavře tlamku. to znamená totální prošití. i při velmi opatrném vyprošťování dojde k poškození rybky. sám jsme to řešil alespoň trohu zamačknutím a zabroušením protihrotů.
reagovat - Úterý 29. dubna 2008 ve 23:10 ® Robur
-
tak co, myslíte, že už nastal čas?
reagovat - Pondělí 23. října 2006 ve 21:49 ® BoBo-Falknow
-
Robur: Také Tě zbožňuji
reagovat