Chytej.cz

Zakaz vlacky na pstruhovem reviru necteno

14.4.2005 | pupak | 29.174 zobrazení | 386 odpovědí

Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:38 ® PV

Flip: neříkej mi, že např. 20cm potočáka poškodíš stejně jednohákem jako trojhákem i když je bez protihrotů.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:23 ®  reakce na …

Dobře budu reagova na podtext otázky.Jsem proti takovému zavedení.Každý ať chytá na co si troufá. Umíš zacházet s rybou- chytej na trojhák bez protihrotu! Neumíš-tak tam třeba na konec kápni lepidlo(ale bez acetonu!),když si citlivá povaha.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:11 ® PV reakce na …

Jó, název otázky je slušně řečeno nešťastný, mě to taky nadzvedlo. Re:Jednoháčky / víceháčky vs štika: nejsem si vědom toho, že štiky zabírají pouze na nástrahy s víceháčky.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:09 ® HaD reakce na …
HaD

Flip: Ó děkuji za poklonu :-) . O tom že vše souvisí se vším nepolemizuju. Jen jsem upozornil na původní zadání. Už před pár měsíci se to nedorozumění – jíný význam nadpisu a jiný význam zadání – probíralo, tak jsem to jen připomněl.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 13:56 ®  reakce na …

HAD -Davide vím,že jsi rozumný kluk a proto pochopíš,že vše má jistou souvislost.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 13:53 ®  reakce na …

pupak-zkus taky vysvětlit tomu hospodáři Jak na to,to tam má dát cedule štikám vstup zakázán,nebo odchýlit tok řeky,aby je mohl z té 3 metrové hloubky vychytat agregátem.No nevím.Vím jen že za těch pár let,co se tam potloukám jsem pár docela slušnejch pstruhovrahů na tu rybku vyndal.A možná jednoho pstruha,což si myslím,že není tak velký podíl vzhledem k tomu,co tam vyžerou ty štiky. Právě proto,že se vše řeší formou zákazů ,nařízení a předpisů dopracovali jsme to k takovým paskvilům,jakým rybářské řády jsou.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 13:47 ® HaD
HaD

chlapi, myslete hlavně na zadání tématu, vůbec se v něm nehovoří o zákazu vláčky na pstruhovce (k tomu evokuje ten ne příliš šťastně zvolený nadpis), ale o zákazu či omezení trojháčku, což je zcela něco jiného!

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 13:02 ® pupak reakce na …

Ale no tak BoBo moc dobre vis jak sem to myslel a napsal tak zas neujizdej:-)) )

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 13:00 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Pupák: Zkus to těm štikám nějak politicky vysvětlit, že tady už je pstruhovka a že sem nesmí. :-)

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 12:20 ® perch
perch

jsem pro jednohacky, z vlastnich zkusenosti vim,kolik malych pstruhu a pod. melo roztrhlou tlamicku, snezim se chytat i bez protihrotu, riziko straty ryby je asi stejne,–--myslim ze se snazi omezit financne mene narocnou privlac,ale propagují muskareni, je v tom bordel, at povoli přivlac stejne jako muskarinu nebo at ji zakazou,s tim nic neudelame, to je vec jinych

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 12:16 ® pupak reakce na …

Flip/PV – panove bavite se o pstruhovce !!!!! . . . stiky tam nemaj co delat a pokud je jich tam jak rikate hafo, neni to pokyn k povoleni vlacky nebo rybicky, ale odlovu hospodarem uvedomte si ze se pohybujete na pstruhovce a priorita je tam lososovita ryba bez diskusi !!!!!

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 11:54 ®  reakce na …

PV-teď zatrhli i vláčenou mrtvou rybku větší než 15 čísel a štiky mají prostřený stůl.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 11:35 ® PV reakce na …

Flip: jetě k tý pstruhovce zákaz lovu přívlačí od 1.9.- bejvávalo to povolený v JČ za použití jednoháčků – to byl jedinej krajskej svaz, co měl rozum, ale po té co vstoupil v platnost nový zákon,je to pryč. škoda.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 11:18 ® PV reakce na …

Flip- to je další diskriminace, ale jinak se bavíme o pstruhovce.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 10:57 ®  reakce na …

PV-jediný rozdíl a to dost podstatný je ten,že na mimopstruhovce na vláčák nesmíš chytat do 16 června a na pstruhovce po 31 srpnu.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 10:26 ® PV

Osobně bych nebyl proti zákazu používání víceháčků a protihrotů ane NE PRO ZÁKAZ VLÁČKY na P vodách za těchto podmínek !!! Stejně nechápu zákaz vláčky na Vltavě pod Krumlovem (úsek C&R), Otava atd…Vláčku bych tam dovolil za podmínky :jednoháček bez protihrotu. To je zjevné a protěžování jednoho zůsobu lovu. Možná, že někdo namítne, že vláčka je daleko účinnější způsob lovu než moucha, ale ať mi někdo vysvětlí, jaký je rozdíl mezi streamerem na vláčáku nebo na mušáku(při použití jednoháku bez protihrotu). HOWG

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 9:38 ® tucnak11
tucnak11

Jemny vlačak trojchački bez protihrotu a uvidite jak se krasně chyta jen trochu zvyku,chytam tak většinou pokut vim že jsou male pstruhy nasazene.Jak rybař přyjde s palicou na psruhy a silonem 25 mm tak se nema co divit že pstruhy maji rozbite rypaky a to jsou ti co nemaji srdce k sportovnimu rybolovu takovi rybaři měli by se menovat sportovni vrahouny¨.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 8:20 ® kostnak
kostnak

pupak, skus sa vo svojej iniciative spojit s protagonistami K-70, bin ladinom a ostatnymi extremistami a spolu urcite vybudujete krajsie zajtrajsky. :-)

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 0:23 ® Michajda
Michajda

A co kdybychom se na ty ryby chodili jenom dívat do nějakých veřejných akvárií a členové svazu by měli 50% slevu ? Aby se těm šupinatcům , nedej Bože, něco zlého nepřihodilo.....
A teď mě kamenujte. :o)

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 0:06 ® fikus reakce na …
fikus

a ještě před ním Adolf, ale to sem nepatří.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 23:57 ® pikos reakce na …
pikos

Čtyřháky vypustil už Liška. :-)

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 23:19 ® Cudla
Cudla

Je to fakt všechno v lidech,daj se při chytání ryby zmršit i při „sportovnim rybolovu“,a třeba na rybičku znam pár lidí nezustane candátí hřbitov

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 22:15 ® kamet
kamet

a co takhle chytat do lasa?

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 20:45 ®  reakce na …

Nejdříve jsem reagovat nechtěl,ale neudržím se.Děte se už všichni bodnout se všemi navrhovanými omezeními a zákazy.Chytám mouchu i přívlač a nevím jaký je rozdíl mezi natrženou hubou od trojháku a nebo moderní mikronymfičkou­,kterou má při chytání na dno pstruh kolikrát až v prdeli. Nejdřív by nám zakázali Twistery,pak budeme sundavat ze třpytek trojháky,woblery osedlávat jednoháky,ale do té doby,než někdo zjistí,že jsou natřené toxickými barvami,protože potom je zatrhnou úplně.To už se rovnou můžeme na přívlač vybodnout a koukat jak na strýmry někdo na mimopstruhovce mydlí dravce celej rok a my čekáme až na 16 června. Proboha nechte už člověku trochu té svobody.Když je člověk rozumný,tak je jedno jakou nástrahu používá.Rozumný člověk rybám ublíží méňe s trojháčkem,než magor se 16 jednoháčkem.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 20:45 ® Padis
Padis

já bych vláčku nerušil,povolil bych jí pouze s jednoháčkem.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 20:15 ® pupak reakce na …

cudla – sekundarni pstruhovky bych osobne vyndal ze pstruhoveho rezimu a povolil chytani celorocne pouze s druhovym hajenim

reagovat
Úterý 7. února 2006 v 18:11 ® Cudla
Cudla

Jsem ten druh HMYZAŘ vidim že rejpance moc nefungujou tak zahrajem takhle,na velkých vodách jako Ohře pod Nechrankama povolit živou´20a více cm.Pod přepadem jsou štiky víc než metr plavou „v rybí polívce“maximálně se jede s klidem podívat jakej to má vocas ta nássaha na břehu.Zavěsíteli na mouchu nebo třpytku rybu kolem 40 tak vám ji skoro pokaždýsundaj.Tak a teď můžete metat kamení.

reagovat
Úterý 7. února 2006 v 16:18 ® TomášN reakce na …
TomášN

Koukám že tato debata neměla moc dlouhého trvání.Hmyzaři zchladli a šli k vodě.Jsem zvědav,zda z toho absťáku začnou podobné debaty i letos.Čtyřháky na vás. :-)) )

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 13:22 ® pupak

Milky ver mi, ze mi taky mrzi, ze nase vlada nema doménu com . . . skoda

reagovat
Čtvrtek 5. května 2005 ve 13:18 ® Milky
Milky

Tolafsone, nechápu tedy, proč oficiální stránky leží na národní doméně České republiky. Proč nemají svojí?? třeba www. kral. valkral ?????????

Naše vláda taky nepoužívá doménu org nebo d, či ru

reagovat