Chytej.cz

Zakaz vlacky na pstruhovem reviru necteno

14.4.2005 | pupak | 28.976 zobrazení | 386 odpovědí

Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   13 12 11 ...
Čtvrtek 8. května 2008 v 11:37 ® Prichy reakce na …
Prichy

jo a jeste, asi tez nejsem za vsech okolnosti ve vsem koser.....ale jsem tez jen clovek.

reagovat
Čtvrtek 8. května 2008 v 11:34 ® Prichy reakce na …
Prichy

rarach: ad1) dej vcas vedet a pokud budu to pujde, podrzim ti kyblik

• ostatni text je plny invektiv (byt mezi radky) a tak ne me pusobi velmi negativne, stejne jako pusobi na rybare typu Franta bezny uzivatel rady co ma najednou nekdo delat jinak (prestoze to delal 20 roku takto) a nejednou prijde nekdo chytrej (nebrat nikdo osobne) a kaze ( v nekterych pripadech kaze vodu a pije vino)…to jsem tim chtel rici, jak to asi pusobi na cloveka, ktereho by bylo treba presvedcit, ze trapeni 20 cm PO, kdyz ma tri haky v tlame ctvrt hodky na brehu neni asi to prave orechove, ze karbanatek z parmy se na reviru take projevi atd atd.

Rekni mi, kolik lidi si myslis, ze bylo presvedceno v techto debatach ci si precetlo vubec nejaky clanek, kde se nechytaji metrovi kapri co ctvrt hodiny. Ha…to je docela dobry, kdyz se ted uvedomim, ze tito lide pak nasledne koupili pruty za 15 a vice litru, byli schopni chodit tyden ci 14 dni do vody drahe boilies atd. Nikdo z techto lidi nekoupi rotacku s jednohakem bez protihrotu (ani moc nejsou, protoze neni tlak trhu, navic by pro masovejsi pouziti byti za priblizne stejnou cenu). Proc predtim jsou schopni koupit drahe naradi (upozornuji, ze ted myslim kaprare krec a rybiz) a ted by nedali pak kacek za takovou rotacku? Proc to tak je?

No, byt to byl clanek vylozene nejakeho sponzora a prakticky slo o to dostat z BFU penize, vse probihalo v pozitivnim modu…bylo mu prislibeno ze bude chytat velike ryby atd (cili neco mu to melo prinest).

Pokud budeme presvedcovat nekoho, ze rotacka kdyz ji ustrihne 2 haky z trojhaku, nevi, jestli tak opravdu chytame mi…jemu zacnou padat ryby a bude to krok zpet, klasicky clovek udelat to, ze na foru sice napise, ze pouziva bezprotihrotove hacky ale bude se dusovat atd, ale na nekterych foto nejsou…vse se udelalo, tak aby byl klid (ostatne, ne to mame patent…a jeste nepovidam o lidech, kteri ani neprispivaji, jen ctou…vydlabnou se na tebe uplne). Bohuzel tento BFU nevi, ze umucenim 20 PO si sam reze pod sebou vetev a vrati se mu vse jako bumerang.

To jsem chtel rici, ale hlavne nejedna se mi jen o PO ci LI, ale o vse. Toto vse by melo byt podavano v modu kladnych cisel, cili v prijemne atmosfere atd, ne ja bych zakazal tamto a tamto.....

.....to, ze to je jen jedna z pricin ubytku ryb je jasna a v te dalsi veci se asi shodneme, jen kazdy ma jiny pohled na reseni…(koupeni rybniku za 120 klacku a chytani na nem v deseti lidech je sice reseni, ale jen pro tech deset lidi)…dobra to nechame bokem…jen jsem malinko postouchnul :-)

ze jsem nevymyslel nic svetoborneho, to je jiste (ani se neda) ale urcite je to jedna z veci, ktara by mohla za BFU udelat gramotneho rybare…

…kdyz se budes chtit dozvedet neco vice, tak se to dozvis, konecne mas auto telefon atd…i kdyz o tom trochu pochybuji, nekdy mi pripada, ze tato situace vlastne vsem vyhovuje.

reagovat
Středa 7. května 2008 ve 22:52 ® rarach

Přichy: Tvé odpovědi nerozumím, což ovšem není nic nového. Několikrát se tady odvoláváš, že plkáním se nic nevyřeší, ale sám nic jinýho neděláš a ještě snad máš nějaké tajnosti. Takže se vyser na úvahy, co kdyby a tak a radši seber tu rukavici a pojď na pár podzimních výlovů na Lobák atd., bude k dispozici novej malej agregát, tudíž projdem i místa dlouho zapovězená, za prvé budeš zírat co skrývají za ozruty všelijaké čůrky a každá ruka s kýblem v ruce se hodí. Jako svazofilovi Ti to budeš působit rozhodně méně bolesti, než bys čekal.

reagovat
Středa 7. května 2008 ve 22:34 ® Prichy reakce na …
Prichy

pupak: poloz si otazku, chytas leta nejak a najednou prijde nekdo, a rika, ze doba pokrocila, a ty to delas spatne (jsi FBU a o umrtnosti a dalsich vecech vis prd)..osobne jsem nasel jednu z cest, kdy by bezny rybar dostal nejake info, proc je neco tak ci tak…ovem rekl jsem to pouze davidovi a bonacovi…vyhoda meho reseni je to, ze pridat ruku k dilu muze kazdy (ovsem verejne to napsat nemohu a zatim nevim, jak se k tomu postavi ti dva nejdulezitejsi uz tak asi velmi zamestnani)

Potkal jsem nekolik lidi, kteri upravili svuj pristup k rybarine, ale po tlaku ve forech ci diskuzich to urcite nebylo.....ze nekdo rekl, doba postoupila…

reagovat
Středa 7. května 2008 v 16:42 ® pupak reakce na …

fikus – mas pravdu, usmernil jsem retoriku, myslim si, ze jsem pragmatictejsi nez jsem byl pred tremi ci vice roky a hlavne vlacak jsem do ruky na pstruhovce uz tak 5–6 let nevzal

reagovat
Středa 7. května 2008 v 15:23 ® fikus
fikus

pupak> myslím, že děděk má za tři roky od zadání otázky názor stále stejný, ovšem ty jsi dost otočil. Stačí zmáčknout „nejstarší“, pak „následující“ a to je pak počteníčko..... Jinak názor mám stále stejný jako v roce 2005, zbytečně moc zákazů škodí.

reagovat
Středa 7. května 2008 ve 14:48 ® Dědek reakce na …
Dědek

Příchy : ale jo, to nemá smysl dál rozvádět. a nehážu všechny do jednoho pytle. Pokud si chci zachytat, tak si zachytám. Nechal jsem se zase úplně zbytečně zatáhnout někam, kam jsem nechtěl.

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 22:54 ® Prichy reakce na …
Prichy

Dedek: psal jsme to uz nekolikrat na 10 vlacaru potkam na P jednoho az dva muskare. o co jde o snizeni tlaku, aby sis konecne zachytal :-D
A predstav si dokonce, ze jsou i takovy, jako ja s 12-ti vychazkama na P vodu za rok a odnesenyma trema PO (duhaka jsem u nas zatim chytl jednoho cca 20 cisel…je to za tri roky odchatane na P vode)......rekl, bych, ze na me neprodelavaji, co myslis

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 21:52 ® dam reakce na …
dam

pupák – v uctivosti smekám

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 14:52 ® monaster reakce na …
monaster

jo a zakázal bych brodění. některým soudruhům smrděj nohy i přes gumu. myslím že zákaz neřeší nic. místo restrikce bych dal prostě vybrat. když vím že jsou někde prťata pstruzi tak tam třeba nelovím abych jich 20 nepotrhal. a  sám se snažím dát trojháček bez protihrotu nebo jako Piranha jednoháček.

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 14:50 ® monaster reakce na …
monaster

ondruchM: neblbni. to bys musel mít F povolenku jako Fotofraaf a pošlapal bys trávu. kolem vody by byly cestičky a to není hezký. a navíc by rybám vadilo že na ně koukáš. neměly by to pravé intimčo.

ono do pár let nebude pstruhovka vůbec. až pojedu okolo Libouchce ukážu Vám jak vypadá moderní pstruhový revír.

a pak přivezu fotky z regulace P vody v Německu. je to malinko o něčem jiném. ikdyž první známky že se to lepší jsou nad Dubím k Cínovci.

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 14:44 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

jak to tak čtu, tak bychom na pstruhovce měli zakázat chytat, rozhodně by se tím snížil rybářský tlak, a rozhodně to je jedna z věcí po které tu všichni voláme. Pak prostě budeme chotit s foťáky kolem řek a fotit jak se to tam pěkně hemží pupák má pravdu

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 14:37 ® placew reakce na …

Dedek, ja si myslim, ze na pstruhovke by sa malo zakazat muskarit. Minimalne by sa tym znizil rybarsky tlak a moze to byt jedna z ciest po ktorej tu vsetci volame. Takze urcite by som zakazal muskarit na pstruhovke.

reagovat
Úterý 6. května 2008 ve 14:20 ® Dědek reakce na …
Dědek

pupak : pěkně se to čte a skoro se vším souhlasím, ale i tak si myslím, že na pstruhovce by se mělo muškařit. Minimálně se tím sníží rybářský tlak a může to být jedna z cest, po které tady všichni voláme. Veškeré limity a podobné věci jsou sice pěkné, ale těžko kontrolovatelné a často hodně ujeté. Takže na P bych zakázal vláčet.

reagovat
Úterý 6. května 2008 v 0:26 ® Firetiger
Firetiger

Speciálně kvůli pravidlům jsem sednul za svěráček a navázal pár montán na trojháky s protihrotem, abych mohl na osmě lovit muškařením a být v pohodě protože respektuju všechny pravidla a na mé straně je Zákon. Kdybych vytahl twistra na jigu bez protihrotu tak se stanu zavrženíhodným vláčkařem a trhačem držek, fuj fuj fuj!

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 23:14 ® toti reakce na …

Naprosto souhlasím s Pupakem. Konečně to taky někdo řekl tak, jak to skutečně je. Je to jen v nás rybářích a v ničem jiném. Každý se tady může být v prsa, ale pokud se nezmění jeho chování k rybě a přírodě v reálu, tak je všechno kecání a psaní naprosto k ničemu. Je to jen o vnitřní odvaze jedince např. zamačkat a obrousit protihroty, nebo vyměnit trojháčky za dvoj nebo jednoháčky. Kecáním se nikdy nic nevyřešilo.

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 22:27 ® Cottus

hraji,monasrer: na modrou bych nevsázel…zvlášť ne v období, kdy o revírech rozhoduje ještě „komanč“!

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 20:43 ® sus1 reakce na …

Kdybyste byli RYBARI a ne banda zblblejch internetovejch pitomcu hrajicich si na ORTODOXNI vlackare nebo muskare ci kaprare tak byste uz davno pochopili, ze problem jste VY . . ./pupak: -máš můj souhlas, monitor snese dost a skutečnost je jiná.

reagovat
Pondělí 5. května 2008 ve 20:09 ®  reakce na …

já sem jeho příspěvek četl .....čekal jsem kritiku od vás na můj přízpěvek. ale myšlen byl původně jen ten první příspěvek …ten druhý už byla reakce na to co napsal salmo a hany…takže platí toto: .jinak se mi zdá že se to tu spíš schiluje do diskuze o HOWNĚ

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 19:59 ® regulus reakce na …
regulus

pepos – přečti si znovu co napsal Pupák o pár příspěvků níž a zamysli se nad tím, věř mi že má pravdu. Pořád by jste něco zakazovali, jste papežštější než papež a při tom stačí tak málo, chovat se normálně, tím myslím slušně, v tomto případě k rybám, k přírodě …

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 19:42 ®  reakce na …

no na mp by se toho mělo zakázat víc…a netvrďte že to není pravda…každý by tam našel jeden přílad co by se mělo zaázat aby to bylo vůči rybám fér

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 19:00 ® Kubah reakce na …

pepos.93– Na MP bych spíš zakázal srkačky

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:48 ® Salmo
Salmo

pepos.93> no na MP by to asi nešlo (už vidím ten dav zbouřených masařů) :-D

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:46 ® 

ne že bych se vám tu do toho montoval ale já bych zakázal protihroty i na mp revírech…jinak se mi zdá že se to tu spíš schiluje do diskuze o HOWNĚ

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:29 ® pupak reakce na …

Prichy – myslim, ze ten zakaz pouzivani hacku s protihrotem na pstruhovkach je na miste, preci jen doba pokrocila a to je tak minimum co pro tu rybu muzem udelat.

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 18:05 ® Prichy reakce na …
Prichy

pupak: tak ted jsi me prekvapil :-O

stejne prd vyresime…:-D

reagovat
Pondělí 5. května 2008 v 15:33 ® pupak reakce na …

All – koukam, za ty 3 roky co uplynulo od napsani teto otazky jste se nekteri vyprofilovali, napriklad DEDEK, kdysi zarytej vlackar ted zakazuje privlac, DEDKU prosim te bud RYBAREM a ne vlackarem ci muskarem atd. Kdybyste byli RYBARI a ne banda zblblejch internetovejch pitomcu hrajicich si na ORTODOXNI vlackare nebo muskare ci kaprare tak byste uz davno pochopili, ze problem jste VY a ne VLACKA VERSUS MUSKA, uz jsem to psal mockrat, driv kdy niokdo nemel ani potuchy o KRECI A RYBIZU, ZADNEJ PSTRUHAR NECHYTAL LOSOSOVITOU NA CERVA A VLACKAR V ZARI OPRASIL MUSAK V KOUTE A SEL CHYTAT NA MOUCHU A NEVYMEJSLEL PICOVINY JAK TO VOCHCAT, NIKDO NESTAL S MUSAKEM V TUNI A NETAHAL DOKOLA DESITKY MALEJCH PSTRUHU A NIKDO SI NEDOVOLIL UMYSLNE CHYTAT HAJENOU RYBU.

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 21:14 ® dam reakce na …
dam

Co takhle zakázat muškaření, nebo položenou, nebo plavanou, nebo feedara…každej ze způsobů slouží k lovu ryb, tak ho zakažme…

reagovat
Neděle 4. května 2008 ve 20:08 ® Dědek
Dědek

Prichy : to bude následný krok a nebude to tak dlouho trvat. Jako děcko jsem nechápal amíky, že si kupují balenou vodu a japončíky, že chodí dýchat kyslík …

reagovat
Neděle 4. května 2008 v 19:48 ® Robur
Robur

nebude to spíš tím, že se Dědkovi při vláčce stala nějaká příhoda?…

reagovat
novější starší
Stránky:   13 12 11 ...