Vyhledávání
Zakaz vlacky na pstruhovem reviru
14.4.2005 | pupak | 29.137 zobrazení | 386 odpovědí
Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 23:15 ® pupak
-
Tak se ledy hnuly uz mame svazovy revir FLY-ONLY!!!!!!
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 23:05 ® Wolf
-
ani s 00 by nemel byt s jednohakem problem ale chytání na ně s trojhákama s protihrotama je vůči pstroužkům nepěkný.
Láďa: při mouše, když sem chytával na dvě mouchy, sem dával mouchy dost daleko od sebe, tak se to stát snad ani nemohlo, ale náhoda je svina a stát se může všechno.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 22:42 ® jiris
-
Jo 00 jsou na pstruhy blbost, bavili jsem se o tom s hrajim v poho 1 nebo i 2.
Lada – to se mi jeste nidky nestalo, tim nerikam, ze se to nemuze stat.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 22:32 ® pupak
-
Láďa – to by ten pstrouzek musel mit hlavu dlouhou asi metr a oci min 50 cm od sebe aby se povedlo to co jsi napsal . . .
Wolf – poslechnu te a nebudu uz drazdit . . .
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 22:28 ® Láďa
-
Nevím,nevím,ale jít s 00 na pstruhovku a myslet si ,že neublížím rybě je asi pěkná blbost!Zrovna tak jako zakázat vláčku na PR ja zhovadilost. Kolik návazců se používá při mouše?,někdy i tři?Docela potencionální šance,že jeden z nich se při vytahování pstroužka zabodne i do oka,ne!?Co na to vyznavači královské disciplíny?Já jako vláčkař nevím,tak se nechám poučit!!!!!
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 19:39 ® Wolf
-
Toulovec: u mepsek a hobby reflexek jsem po „víměně“ až už přes mikrokroužek, nebo jenom vyštípnutí nezaznamenal žádnej významnější rozdíl v chodu a rybám to taky nevadilo. u wolbříků je to už horší, ale rapalky CD i po zásahu štipama choděj přepichově. Podle mně to teda zas tak velkej vliv nemá.
Nebylo by to lepší přejmenovat na : zákaz trojháku na pstruhovce tenhle název by mě totiž drážfil o dost míň.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 13:29 ® Chose
-
pupak-no dyk já tě do toho taky nenutím…
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 13:22 ® pupak
-
Chose – potocaky a lipany proste a jednoduse neberu a nezeru ! Je to jen me svobodne rozhodnuti do ktereho nikoho nenutim a nikomu nevycitam necini-li tak.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 13:16 ® Chose
-
pupak-se divím,že se tady tak rveš o zájmy potočmenů. vždyť tobě musí aktuální situace naprosto vyhovovat… projdeš se kolem potoka,sebereš těch 20mrtvejch pstroužků ve velikosti 15–20cm,nacpeš je najednou do pekáče a lahoda ne? ))))
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 12:59 ® Dědek
-
Pupak : možná to tak chceš, ale není to moc reálný. Do zákonů to neprojde. Spíš bych spoléhal na rozumný úsudek ostatních. Pokud bude někdo chtít masařit na úkor krásných tvorů, tak to bude dělat. V pátek jsem viděl na pstruhovce borce se záclonou, co brali nevím a po pravdě řečeno jsem neměl odvahu jim něco říct. Tak co vlastně zakázat, když někteří jsou prostě hovada????
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 ve 12:22 ® pupak
-
dedek – myslel sem to tak jak sem to napsal CHCI RADIKALNI OMEZENI U VLACKY NA PSTRUHOVYCH VODACH tak jak sem to napsal ZADNY TROJHAKY !!!
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 10:24 ® Dědek
-
Tak koukám, že pupák zasel pěkné sémě, ikdyž to z počátku myslel určitě jinak a chtěl jenom štengrovat Loni jsem poprvé vláčel na pstruhovce a za několik hodin dostal několik desítek potočáků. Ačkoliv jsem měl 00 , tak ty jejich tlamky při pouštění vypadaly dost uboze a nedovedu odhadnout, kolik jich to nerozdejchalo. Pstruh je krásná ryba a chci ji chytat. Ale tak, abych těm, které si nevezmu co nejméně ublížil. Proto jsem se od letošního roku začal s mouchou. Něco zakazovat nemá smysl, každý si musí v hlavě srovnat co chce.
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 9:31 ® Milky
-
Toulafson: Já se nezlobím, já to beru s lehkou chůzí. Vím, že je to všechno o lidech, o přístupu. S pupáciem se jen tak špičkujeme, ale ve své podstatě jde spíš o to, jak vychovat lidi, něž dávat předpsanej rozměr a vzor nástrah. Boj s větrnnými mlýny stejně nejde vyhrát a tak buďme rádi, že se aspoň vysazuje. Je to asi hodně depresivní zjištění, ale …
reagovat - Čtvrtek 28. dubna 2005 v 8:16 ® toulovec
-
je zbytečný na sebe plivat!!!
myslím že základní otázkou zůstává, zda na pstruhovce trojháček poškozuje více ryby, než jednoháček. Jednoznačnou odpovědí nám vyjde že ano. Zarybněnost a výhled vývoje na pstruhových vodách nám snad dává tušit, že situace se o mnoho nezlepší, tak proč bychom si ty ryby mršili sami, když nemusíme. Myslím, že názor pupáka na úplný zákaz vláčky byl trošku myšlen v nadsázce, ale v jednom á pravdu – pstruhaři sami by se měli zasadit za jednoznačný zákaz používání trojháčků na P vodách.
Milky sorry, ale lovit nasazené duháky nemá s pstruhařinou nic společného. 50ce duhákovi ta rotačka ať tu hubu klidně rozerve – stejně ho majzne první kdo ho dostane, ale mrvit 10–20 cm pstroužky a lipánky rotačkama mi nepřijde zrovna rozumný.
Sám jsem se vloni přesvědčil, že rotačka je svinstvo, otázkou zůstává, jestli někdo máte zkušenosti jaký jednoháček tam dát, aby to nezměnilo chod rotačky, já vyzkoušel několik a nic se mi neosvědčilo, zkoušel jsem i jigovou hlavičku, ale motalo se to jako kráva i když jsem napíchl mikrotwister. háčky jsem nedával přez mikrokroužek, ale jelikož jsem používal rotačky „SAMADOMA“, tak byly hned na osičce. Tolik mé zkušenosti, kdyby jste to chtěl někdo zkusit, nebo pokud Vám to někomu funguje, můžete radit ostatním.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 18:19 ® Milky
-
Pupácio: Dyk se tě zastávám! Ale stejně mi není jasný, proč už zase s tím začínáš, když jsi … 2005–04–17 v 20:27 .. napsal.
Já vím, to téma se ti líbí a jen co se HaD vrátí, necháš přejmenovat nahoře chat ::Vláčkaři:: na Vláčka na MP.
Stejně se ti divím, že nechceš, aby muškaření bylo v tomhle grafickém rozložení o něco výše, než ostatní a mělo i hezčí rámeček … .
Já si myslím, že ti s modrou krví by ti byli vděční!!!!!!
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 18:09 ® pupak
-
Milky nech si toho ty vlackarskej odrodilce
reagovat)) A ja mizim musim zkontrolovat lednicku jestli se tam klukum teckovanejm nestejska, nehadaj se a nechtej tam zas dodat nejaky kamose . . .
- Středa 27. dubna 2005 v 18:05 ® jiris
-
pupak – chce jeste koupit ty trojky mepsky cos chtel a ty woblery na struhy?? Mam tam nechat ty wanadiovy trojhacky, ze? Jak si mi rikal, ze z nich nepadaj pstruzi na kocabe.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 18:03 ® Milky
-
4ll: podle +/- důvěryhodných zdrojů blízských, chystá pupácio nějakou protestní akci zaměřenou na: Zákaz lovu na jiné než umělé, ekologicky nezávadné nástrahy, podléhají zkáze do 20 minut po namočení. Nástahy mohou být libovolného tvaru, ale nesmí mít háček. Dále pak zákaz používání audiovizuálních záznamů ryb přes polarizační filtr. Bacha na to, on to dokáže. Navíc bych to spojil s tématem o limitech a těch fotek bych každému na sezónu povolil jen 20.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 16:40 ® Wolf
-
On v tom fak není moc velkej rozdíl jestli vláčíš na jednohák nebo trojhák když to sedí dobře tak to prostě sedí a když ne tak holt smůla ryba byla chytřejší. Je to spíš o tom si udělat tu chvilku a dvakrát štípnout štípačkama a zamáčknout ten zbývající protihrot.(celkově zabere max 30sec).
Ale dokud to nebude Rř tak jen zbytečně plkáme
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 16:38 ® Bosanac
-
Ano , za to muzu vlackari ,je treba zakazat vlacku , povolit jen na zivou rybycku na MP a basta. A pravoverny muskari budou chytat a zverejnovat na webu hacky s protihrotem. To nejsou prasata , oni nezaseknou rybu hackem za oko, nebo mimo drzku. A takovy revir jako je Kocaba na soutoku s V8 skoda slov.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 16:32 ® pupak
-
Wolf – neber to osobne, ja nechci zakaz vlacky ani nejsem ortodoxni muskar a krec a rybizak, jen timto zpusobem chci upozornit na neco spatneho co se deje a chci docilit ZAKAZ POUZIVANI TROJHAKU chci aby u vlacky byl povolen jen jednohacek a basta !!!! Tady ti vsichni reknou ze jsou ohleduplni a pouzivaji na pstruhovkach jen jednohacky, koukni se do rubriky Z lovu – vety . . . vymenil jsem rotacku za wobler a chyt nekolik malych . . . foto woblera o kus dal skoro vetsiho jak uloveny potocak osazenyho 2 trojhakama . . . atd. atd. takto muzu pokracovat donekonecna tak to mi sere a vlackar ktery sam o sobe se omezuje a chyta na jednohacky budiz mu cest ale panove je vas jak safranu.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 16:15 ® Wolf
-
Pupak: Pstruh klidně může špatně sebrat i mouchu a její vytahování ho pak určitě taky nepotěší. Ono je to taky možná tím, že vláčka je na zvládnutí míň náročná (nemyslím ovládnutí) a proto se jí většinou na pstruháku věnují i budoucí mouchaři, začátečníci kteří nemají ještě takový vztah nebo vědomosti o rybách (třeba nepoužívají jednoháčky bez protihrotů atd.. a to ne proto, že by byli bezohledný hovada, ale spíš proto , že jim to nikdo neřkl), aby věděli jak s ní nejlépe zacházet. A já si myslím že i většina z nás vláčkařů i vás mouchařů ( pokud jste někdy vláčeli) ve svých začátcích taky poctivě nevištípavala háčky a nezamačkávala protihroty (možná se pletu, tak si to neberte osobně) a pokud chcete chodit na vody flyfishing only tak si nekupujte svazovku ale kupte si celoročák nějakej pěknej soukromák.
Já osobně proti mouchařům nic nemám a se stejným přístupem bych se chtěl nadále setkávat i opbráceně.
Dokud není na našich vodách problém potkat podsekávače, nebo taky lidi kteří vybírají potůčky záclonama, masaře a potočákobijce, tak bych se určitě nehádal mezi sebou.
Já osobně používám jednoháčky bez protihrotů a potočáky se snažím pouštět, ale svůj názor určitě nebudu nikomu nutit.
Wolf
reagovat - Středa 27. dubna 2005 ve 13:42 ® Dědek
-
Možná na tom něco bude, včera jsem na Svitavě 5 našel ve vodě dva lipany a jednoho potočáka. Všechno okolo 15cm, ale nemohu tvrdit, že to bylo díky vláčce.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 ve 12:00 ® pupak
-
toulovec – nech si ty kecy ty utajenej trhaci drsek
reagovat))
- Středa 27. dubna 2005 v 11:01 ® toulovec
-
pupák: jenže ti nebyli porvaní od vláčkařů, ale zdechli ti tam strachy že je sežereš, nebo hladem, protože jim tam nepřilepšuješ.
reagovat - Středa 27. dubna 2005 v 9:36 ® pupak
-
Takze pro obhajce a milovniky vlacky na pstruhovce, vcera sem byl zkontrolovat stav obsadky na Kocabe a v tuni kterou si oblibili vlackari jsem napocital na dne (slo to pro mensi stav vody) 5 mrtvych pstruhu !!!! Budte tak laskavi a vyserte se uz konecne na tu vlacku na pstruhovkach vy paka !!!!
reagovat - Pondělí 18. dubna 2005 v 18:48 ® jake
-
To Ramstein: Rada – MK tady všichni ignorují – nereagovat na jakoukoli připomínku!!!
reagovat - Pondělí 18. dubna 2005 v 17:51 ® Ramstein
-
MK: Trocha pravopisu by stačila
reagovat)))))))))))
- Neděle 17. dubna 2005 ve 23:17 ® ywan
-
ale kľud chlapci. inak by som bol zvedavý ako by sa niekto oháňal s mušákom na potoku širokom 2–3m, s prvísajúcimi konármi nad vodou atď…
reagovat - Neděle 17. dubna 2005 ve 22:58 ® topinka
-
chodím na vláčku mám zamáčklé protihroty rybu co nechci vypínám ve vodě . Tak co dělám špatně????????????????????????????????????,
reagovat