Vyhledávání
Zakaz vlacky na pstruhovem reviru
14.4.2005 | pupak | 29.140 zobrazení | 386 odpovědí
Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. října 2006 v 11:20 ® Robur
-
Bobo, jak já tě nenávidím.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 10:22 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
vlacek: V tom problém není, alespoň u nás určitě ne.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 9:58 ® vlacek reakce na …
-
to neni ale taky to neni jen rybyri dost velkej podil ma znecisteni vody zakazte lidem vypoustet vodu z pracky do reky a ne trojhacky
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 9:47 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
vlacek: Jenže momentální stav na pstruhovkách není odjakživa.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 9:21 ® vlacek reakce na …
-
no muj nazor je takovej na trojhaky se chyta vodjakziva a kapr nad 70 taky tak nechapu proc by se meli delat nejaky petice,je to kravina pokud tyhle petice budou uskutecneny tak se muzem taky v budoucnu dockat ze prijde nekdo stim ze se bude moc pouzivat pouze urcita velikost hacku urcita nastraha,cas,den a mesic v roce kdy se bude cytat a nakonec nam to zakazou uplne kdyby se radsi lidi starali o to aby pod kazdou dedinou byla postavena cisticka udelali by lepe tot muj nazor ted me bude vetsina lidi na foru nenavidet za muj nazor
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:36 ® Krvinka reakce na …
-
Me osobne je to jedno jestli nekdo muskari a nebo vlaci, ale proc proboha kdyz chytnu 20cm pstruha ma tlamku totalne rozslehanou od trojhaku ze trpytky
reagovatdal bych jen zakaz pouzivani trojhacku!!! jen jednohacek!!!!
- Neděle 22. října 2006 ve 23:06 ® Shrek
-
Nepochopil jsem z názvu témata a z následného Pupákova popisu,zda se jedná o zakáz přívlače jako takové,nebo pouze trojháků.
reagovat
O zákazu přívlače říkám „NE“
O zákazu trojháčků " NEJSPÍŠ ANO" - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:25 ® pupak reakce na …
-
Milos_Dia – podle me je na MP-cku v dobe hajeni uz zakazan nejsem pravnik , ale tak sem si to zneni inkriminovane vety v radu na rok 2006 vylozil
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:25 ® reakce na …
-
Miloš Dia- á mušky se rojejí,to abych vyklidil pole bo nastává děsná přesila.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:20 ® reakce na …
-
No já taky,tak se alespoň snáze dohodneme na přístupu k lepším zítřkům.Každej pořádnej chlap má jednou za čas naplnit a vyprázdnit všechny otvory jak praví můj kamarád Vašek.A to co se u toho děje se prej nepočítá.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:20 ® Milos_Dia reakce na …
-
tak chceš se holedbat nebo ne ?
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:18 ® Milos_Dia
-
pupak: to slušný masakr… Voni nám nakonec toho streamera zakážou, pitomci.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 18:10 ® pupak reakce na …
-
Flip – rad te poznam osobne i kdyz uz vim kdo jsi
reagovat)), ale s tim chlastem sem skoncil
(( uz nechlastam bo sem pak ozralyyyy a melu picoviny a pletu si dvere se stenou a vubec . . .Ivosek by mohl vypravet
) nastesti mlci a Zdenda fota nikde nepublikuje
- Čtvrtek 9. února 2006 v 18:03 ® reakce na …
-
Na vazačském srazu to proberem. S trojkou v krvi,to už budeme na věc hledět s optimismem a navážeme na lovy budoucí.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 17:58 ® pupak reakce na …
-
Flip – jo a ty vecerni sbery zase budou jsem optimista i kdyz je to beh na dlouhou trat na kterej sem se letos vydal . . .
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 17:56 ® pupak reakce na …
-
Flip – ted uz chapu uplne, nejsem taky ortodoxni i kdyz moucha prevazuje
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 17:49 ® reakce na …
-
Pupak-mouchu chytám dál a uznávám jako jednu z disciplín rybaření.Byli doby,kdy jsem ani nic jiného nechytal.Ale právě kvůli tomu,že u nás se teď mydlí granuláči a skoro nic jiného ,začal jsem přidávat na vláčce,protože se mi zdá pestřejší.Vázal jsem celé zimy mouchy a pak jsem zjistil,že vlastně pro ryby,které kolega vedle žehlí na kolínko.No a začal jsem se ptát jestli mi nepřinese větší uspokojení na mouchu,třeba na řece tloušť,nebo na vláčku bolen na stojáku?No a jsem,tam kde jsem.Ty doby už naše generace nezažije,když jsme čekali na Vltavě,nebo na Ohři na pravidelný večerní sběr velkých potočáků.Takže jsem vlastně přesedlal na koně,kterej ještě běží a přestal jsem si namlouvat,že provozuji královskou rybařinu s rybama,které včera někdo vysadil.Tolik k situaci v mojí oblasti.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 17:31 ® pupak reakce na …
-
Flip – castecne pochopil a castecne nepochopil, proc si se vybod na muskareni a sel zpet do vlacky. . . kvuli tem zakazum?, kvuli tomu ze par volu si hraje na slechtu?, protest jedince proti . . .nevim fakt nevim . . .
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 17:07 ® reakce na …
-
pupak-rovněž bez afektu.Já bych tam nelezl ani s vláčákem,ale to není odpověď na toho strýmra,kterým se chytá celoplošně.Souhlasím s tebou i s těmi manýry z 90 let,ale bohužel si myslím,že to má kořeny hlubšího rázu.Teď to neber osobně,ale od pradávna byli muškaři považováni za jakousi šlechtu mezi rybáři.Měli svoje revíry,kam jiný vkročit bez povolení nesměl,chytali na věci,které se jen tak nekoupili.(muškařské háčky jsme museli vozit z ciziny atd.)A z toho pramení ta namyšlenost u některých,pro které ty ostatní rybářijsou póvl.Chtěli by vlastní pravidla,která vyhovují hlavně jim.Mít stejnou cenu povolenky i když ten druhý chytá na pstruhovce o 4 měsíce méně atd.Nepřipadá ti to také tak někdy?Nesetkal ses někdy s takovým chováním?Chceš mi snad namluvit,že granuláč duhový má jako živočich větší cenu,nežli třeba okoun,nebo tloušť,kvůli kterému je podle zákona musím zabít?Je mnoho otázek,které si musím položit a na které těžko hledám odpovědi.Z toho taky pramení moje alergie na další omezování. Jak si správně řekl chytám už dost dlouho na to,abych věděl jak se chovat abych zbytečně neublížil.Ale to mi ještě nedá smysl abych byl omezován na úkor někoho,kdo má na prutě místo Byrona 0,14,Cortlanda Aftma 7.Dík jestli si mě pochopil
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 16:41 ® pupak reakce na …
-
PV – myslel sem to tak, ze jako muskar dokazu vyberem a pouzitim musek pomerne uspesne selektovat lov lipana od lovu potocaka, samozrejme nejde to na 100 procent, ale pokud me pamet neklame jeste nikdo nevymyslel spesl lipanovou rotacku
reagovat)
- Čtvrtek 9. února 2006 v 16:26 ® pupak reakce na …
-
Flip – OK pokusim se take bez impertinenci. Do psruhariny prislo diky velkemu boomu zacatkem 90-tych let hodne novych rybaru, je jedno jestli vlackaru nebo muskaru a prinesli si s sebou manyry z bobkariny (bobkari prominou neni to utok na ne) CRS zaspal a nedokazal ochranit reviry a hlavne tito jedinci neslysi, jsou hluchy k nam starsim, pro vetsinu jsme geronti, protoze ONI jsou jedini nositele pravdy a za krec a rybiz schovaji vse.
Proc se muze brodit . . . protoze nejde celoplosne udelat zakaz brodeni a nikdo nikomu nevysvetlil zakladni etiku, ze v mistech vhodnych ke treni do vody proste nejdu a povetsinou hlavne NECHYTAM, tak se opravdu potkavam s dost castym jevem, ze na trdlisti hamta vasnivy brodivy sprinter a na me upozorneni nereaguje . . .
Jeste sem nepotkal muskare ktery by na potoku ktery je vhodny k vytreni pstruha nekdo chytal s potapivou snurou predpokladam, ze ti je dost let a urcite vis kdy, kde se ryba tre.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 16:18 ® tucnak11
-
Ja většinou chytam na rotačky s jednochačkem,chvilka zvyku .Davam větši chaček na to navažu strymra udělam krasne očy a lepši mi to bere jak na klasyckou rotačku,a jak mam troj chak tak davam proti hroty pryč a pochoda žadne rybě jsem neubližilpodminkou je prut jemny vlačak do 12 gr a smytec testoval jsem roky a nech mi nikdo nekeca takove nesmysly že se rostrychava chuby,co muškažaki začatečnicy jide na lipany prut 6–7 silon 14 mm a jak začnou zatinač to lipanom pysky letaji po stromach,tak panove nechadajte se,pstruch potočak nam zanika a duchaky idou na prvni misto.Vlačka měla by zostat jen nastrachy na jedno chaček a je pokoj.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 16:13 ® PV
-
pupak: díky za osvětu ohledně zákazu vláčky po 1.9.- ale podle mě argumenty kolegy Flipa mají jistou logiku. Mám na mysli jeho poslední reakci. Tak proč není po 1.9. povolena jen suchá moucha? Další věc o které by se dalo polemizovat je Tvoje tvrzení, že nedochází k žádné diskriminaci vláčky- a co již mnou dříve zmiňované revíry v JČ (horní Otava a Vltava pod CK)?
A v neposlední řadě bych si nedovolil tvrdit, že se lipani nechytají na vláčku (Ty jsi asi myslel cíleně). Nechci se holedbat, ale s vláčeným strýmrem jsem schopen lipanů nachytat dost a dost.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 15:48 ® reakce na …
-
Pupak-to o tom panu prechytralem jsem přehlédl,nejsem vztahovačný.Ale měl bych dotaz,který by si mi mohl bez afektu ještě vysvětlit.Když je to teda,kvůli potočákovi,aby ho vláčaři nerušili ve tření ry zákaz vláčkyProč se může brodit?To mají muškaři jiné prsačky,než vláčaři?Nebo proč na potápivé šňůře mohou muškaři tahat strýmra po 31 srpnu.To je nějaká nová odrůda jepice?Ale to určitě chudáka potočáka nerozhodí,protože strýmra nebere,nebo se pletu_
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 15:22 ® pupak reakce na …
-
PV – Byl sem rozhodnutej uz nereagovat, ale zdas se rozumnym clovekem oproti panu kolegovi prechytralemu tak ti odpovim i kdyz se me neptas, nikde nepanuje diskriminace vlacky a opravdu malou muskou poskodis rybu mene nez vlackou tot fakt ! Zakaz vlacky od 1.9. byl kdysi v ceskych luzich ustanoven, protoze lovenou rybou byl na pstruhovych revirech vesmes pstruh potocni a lipan, siven a duhak se nenasazoval a kdyztak jen v zanedbatelne mire. Toto datum koresponduje se zacatkem hajeni pstruha potocniho a ma za ukol nerusene vytreni pstruha potocniho a jak jiste vis lipan se vesmes na vlacku nechyta. tot asi vse k tomu datumu, uvedomuju si ze na reviru kde vyskyt lipana a potocaka je sporadicky a obsadku tvori duhak a siven by bylo povoleni vlacky asi nasnade.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 15:17 ® reakce na …
-
PV a když chtějí rovnoprávnost,tak mouchaři jedině na suchotu.Uvidíš jak budou pištět!Když petice,tak petice!
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 15:13 ® reakce na …
-
PV-souhlas o tom by demokracie měla být.Je to tvůj názor a ten respektuji.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 v 15:09 ® PV
-
Flip: jo stále přetrvává názor, že vláčkaři trhají rybičkám držtičky a mouchaři rybičky vlastně jen trénují, takže když mouchař chytí a pustí rybu tak ta je vlastně v ještě lepší kondici, než před tím. Ta diskriminace vláčky mě štve. Opakuji svůj názor: na P vodách jednoháčky bez protihrotů pro všechny povolené způsoby lovu a za těchto podmínek zrovnoprávnit vláčku s mouchou.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:47 ®
-
Pv-určitě mu neublížím tak,aby to nerozchodil.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2006 ve 14:44 ®
-
PV-K těm pstruhovým vodám u nás ns jihu.To by si musel nejdřív odborníky typu vedoucího repre muškařů musel nejdřív na vláčku naučit chytat,aby se o to zajímali.To raději nasadí duháky na vyrovnávačku na Vyšší Brod,aby měli kde potrénovat a aby je tam na té mimopstruhovce potom na žížalu bobkaři povraždili.A o 500 metrů níž si vláčaři ani neškrtnou,protože tam chytat pstruhy nesmí.Protože sám muškařím,tak vím,že si tam zachytám úplně stejně jako kdekoliv jinde,kde se vláčí.Je to podobné jako slavné úseky u Rožmberka R§C,ale to už je zase jiné téma.
reagovat