Vyhledávání
Zakaz vlacky na pstruhovem reviru
14.4.2005 | pupak | 29.135 zobrazení | 386 odpovědí
Posledni dobou jsou v mode petice a proto se ptam „dali by jste svuj hlas pro zakaz pouziti trojhaku (pouziti jen jednohacku) na pstruhovych vodach“, jejich povoleni jen v urcitem omezeni a na velkych rekach ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 15. dubna 2005 ve 13:22 ® Milky
-
Pupáku ty tutově neodpovídáš a chystáš vylepšení, co? Třeba, že některé revíry budou jen pro praváky, někde se bude moct chytat jen levou rukou a z pravého břehu a tak! Fakt je asi málo věcí, co nás dělí a tak je třeba vnášet rozkol do něčeho, co jakeš-takeš funguje.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 ve 13:04 ® Ramstein
-
No ještě napadne někoho takovádle blbost a končím se pstruhařinou. Ono nestačí,že vody vyžírají kormoráni a tak ještě takovou móc chytrou peticí otrávít zbytku pstruhařů život jinak. Radši dej petici na kormoše a ne na rybáře,to tě nenapadlo,že to je o 100% větší hrozba pro ryby ,než přívlač a atd.?????????
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 ve 12:51 ® jake
-
to pikos: ta poznámka k HRAJI byla trapná – sorry – splést se může každý. Jinak s HRAJI naprosto ve všem souhlasím. I když na pstruhovce letos teprve začínám – a právě na přívlač. Na muškařinu si zatím netroufám
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 11:18 ® Alcakv
-
Naprosto souhlasím s Hrajim. Je úžasný chytat vláčením, pozorovat rybu v průzračné vodě jak se dere na návnadou, jste pěkní sobci vy muškaři! Jinak protihroty nepoužívám.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 9:08 ® fikus
-
všeho moc škodí, nesmí se to ani přehánět s různými nesmyslnými zákazy. Pochopil bych zákaz háčků s protihroty. To by byla pro mě docela přijatelná varianta. Ale když je rybář hovado, tak nepomůžou ani ty zamáčklé protihroty. Na druhou stranu když už jsme u těch extrémů, co takhle povolit chytat elektrikou. Aspoň ryby nebudou mít rozpíchané huby.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 7:05 ® Forest
-
Tohle téma je typické píchnutí do vosího hnízda. Osobně hlavně vláčím, ale někdy si vyjdu i s mušákem. Jak již tady bylo několikrát uvedeno-vše záleží na lidech. Osobně úseky only Fly fishing považuji za diskriminaci! Je to můj názor a nikomu ho nevnucuji. A tak si raději místo bezpředmětného tlachání půjdu nažehlit puky na neoprenech, vyhnat moly z krabiček a morálně se připravit na pěší tůru kolem řeky!
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 1:37 ® Milky
-
pupák: To se ti zase zadařilo téma! Už bys taky mohl přestat svým šedinám dělat ostudu. Ono nestačí, že se kastují kapraři?? Ono je ještě třeba rozkouskovat šviháky? Hemmmmm, tak to za chvilku budou všichni jen kopat za sebe a nakonec tu budo weby: www. muškujnasucho. cz www. mokrámoucha. cz www. vláčej. cz www. bublinuj. cz www. vláčímalenemuškařím. cz www. fly-elita. cz
reagovat
a u vody se budeme prutama šermovat! - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 21:54 ® Padis
-
Souhlasil bych určitě s používáním jednoháčků. Ale vláčku bych nezakazoval pouze ji upravil. Hodně dělají i rybáři znáte to každý se chová k rybám jinak.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 21:09 ® Zlinsky_lovec
-
Vláčku bych nezakazoval,ale stanovil bych podmínky(jednoháčky,atd.....),protože si myslím,že by to byla „diskriminace“ vůči nemuškařům-vláčkařům. Tak to vidím já z pozice vláčkáře.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 20:29 ® pikos
-
hraji: muškovat asi nemohou všichni, ale muškařit ano
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 v 17:45 ® rybar11
-
Je to nejlepší způsob, jak zabít co nejvíce malých pstruhů. Velkým rybám trojhík nevadí (tak moc). Vina je v organizacích, které pouštějí malé ročky a pod.....
Oni velké ryby vysazovat nebudou nikdy, takže bych tuto disciplinu asi zakázal.
Tímto se omlouvám svému bratranci, který je ortodoxní vláčeč.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 v 16:56 ® Ebobo
-
Jak psal Milky:„Fšechno zakázat“
reagovatJinak na P. vodách nevláčím a asi ani vláčet nebudu. Nefušuju muškařům do řemesla !A navíc by mě to stálo další prachy. . Letos se chystám na Dyji11 trochu potrápit vláčákem pstroužky,tak uvidíme .
- Čtvrtek 14. dubna 2005 v 16:17 ® HaD
-
jen proboha nezakazujte mouchu na MP. jak bych se teď jinak bavil?
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 v 15:52 ® srami
-
To si snad děláte srandu ne?Pište samé petice a za chvilku se budeme chodit akorát na ryby dívat nebo dopadneme jak na Slovensku a pstruhovku ještě rozdělí na lipanovku a pstruhovku a nedoplatíme se za povolenky
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 v 15:50 ® hraji
-
Jsem zásadně proti tomu, aby se pstruhové revíry „vyhrazovaly“ jen pro muškaře. Copak mohou všichni muškovat? A ti co nemohou nebo prostě nechtějí budou mít smůlu? No to snad nemůžete myslet vážně. Nebo vám ta modrá muškařská krev úplně pobláznila mozek. To by se pak muselo MP zakázat muškařům.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 14:56 ® Lerak
-
Spíše bych položil otázku, zda je možné v současné situaci v ČRS vyhradit více takových revírů? Myslím tím třeba výhradně muškařské nebo přívlačové úseky. Některé první vlaštovky se již objevily, ale ustanovení dalších by určitě stálo „hodně krve“. Tyto změny a návrhy jsou podmíněny především odsouhlasením členské základny MO hospodařící na daném revíru. A tam je většinou kámen úrazu – takové návrhy tam prostě neprochází… Těžko přesvědčíš domácí (např. když jich většina třpytkuje), že od příští sezony tam bude flyfishing only a naopak. Hodně to závisí na starší části základny, která se hůře přizpůsobuje změnám – ale většinou přináší velké procento financí za povolenky a tím též nepřímo či přímo ovlivňuje nasazování ryb. Je to zkrátka v lidech a vše se bohužel též točí kolem masařského poměru cena/výkon (v tomto případě je to cena povolenky a výkon roven masu). Vezmi příklad, kdy povolíš háčky pouze bez protihrotu a některým z nich budou ty rybky ve finále padat… Mám kamarády, kteří na P revírech vláčí a loví ryby způsobem, že by se leckterý „muškař“ mohl stydět. Sám převážně muškařím, ale na MP a občas i na P potokách lovím též přívlačí a žádný rybolovný způsob pokud je v rámci pravidel nijak nesnižuji. Takže finální odpověď na tvoji otázku by byla : Nápad je to dobrý, ale hůře proveditelný. Na privatizovaných vodách je to prostě dané, dle dispozic majitele. Zkus ale něco takového prosadit ve vlastní MO či v rámci ČRS, kde se setkáš se situací – co rybář, to jiný názor !
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 13:52 ® MichalB
-
souhlas s pifem.. useky pro muskare.. zakaz protihrotu, popr. trojhaku… vlacka i moucha me bavi.. je to v lidech..
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 13:18 ® raduch
-
To není o peticích,ale o lidech a vztahu k přírodě. Jsem vláčkař a zamáčklé protihroty se staly již samozřejmostí. A tak asi nepodepsal. Určité návrhy by chtělo prosadit / množství ponechaných ryb,hájení potočáka alespoň na dva roky atd/ ale asi není vůle. Myslím,že delegáti z členkých schůzí organizací by měli tyto návrhy zkusit prosadit na krajských konferencích,ale bude to běh na dlouhou trať.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 13:06 ® pif
-
zrušil bych trojháky,ostatní bych nechal byt. maximálně nějaké úseky pro hmyzaře. zná, ohleduplné vláčkaře a i hovada muškaře. je to o lidech,jak se k rybě chvají,si myslím.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 13:06 ® Dědek
-
Pokud jsou lidi při smyslech, tak vláčet nebudou. Ale to se hned tak nestane, tak jsem pro zákaz.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 13:01 ® pikos
-
pupak: když se tam vejdeš ty, tak já taky )) a v tom případě vláčku zrušit
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 12:51 ® pupak
-
pikos – s musakem se vejdu vsude nemam problem nota bene jsou take 5–6–7 stop dlouhe
reagovat))
- Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 12:49 ® pikos
-
pupak: Naopak, velké řeky a vody kam se vejdeš s mušákem nechat muškařům a vláčku povolit s jednoháčkama bez protihrotů na vodách kde to jinak než vláčkou nejde. Vláčák do 6 stop a hurá na ně. Tam bych nechal vláčku až do konce listopadu.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 12:49 ® Milky
-
Fšechno zakázat! Vysadit vydry a kormorány pořádně dokrmit, ať se jim tu u nás daří.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 12:48 ® iceman
-
No já jsem pro. Myslím, že by bylo fajn udělat více revírů jen pro muškaře a pomalu přesunout vláčku na MP revíry. P revíry trpí hlavně od vláčkařů, u vody je potkávám častěji než muškaře. Možná bych přihmouřil oči při použití jednoháčku¨.
reagovat - Čtvrtek 14. dubna 2005 ve 12:45 ® toulovec
-
Omezení přívlače na vodách s pstruhovým režimem je určitě velice vhodná a žádaná, ale myslím, že toho se jen tak nedočkáme. Budeme rádi, pokud se časem podaří zakázat trojháčky. Já osobně na pstruhovce používám zásadně mikrotwistery a hlavičky do 1/2g, což neí zase taková hrůza. Ohledně přívlače na MP vodách si nedělám naděje, ani bych to asi nepodpořil.
reagovat