Vyhledávání
náhradní cívka na Shimano STRADIC 4000 RC
9.9.2013 | alesw | 1.984 zobrazení | 2 odpovědi
Zdravím a potřeboval bych poradit. Mám na lehkou přívlač na začátek pstruhové sezony naviják Shimano STRADIC 4000 RC s tím, že ho na přívlač k mé plné spokojenosti používám jen pár týdnů než přejdu na pstruhových vodách pouze na muškařinu. Tzn. koncem května ho už dávám na kaprový prut a k tomu na druhém kaprovém prutu mám Shimano EXAGE RCDH, tzn. principiálně podobný navíják s mě vyhovující kombinací zadní a bojová brzda. Problém je, že STRADIC 4000 RC má mělkou cívku, na kterou se vejde málo silnějšího vlasce 0,25 až 028, který používám na položenou (na pstruhovou přívlač výborné řešení, ale na položenou je cca 100 m vlasce po prvotním návinu málo). Dotaz zní, zda má někdo zkušenosti s použitím náhradní cívky od EXAGE, kterou jsem koupil s navijákem (podstatně hlubší, tzn. větší kapacita)na STRADICA. Rozměrově kromě průměru středu vypadají cívky prakticky stejně, nasadit na STRADICA cívku EXAGE taky jde, jen mě napadá, jestli to pak nebude špatně navíjet, případně s tím nebudou nějaké jiné problémy. Předem díky za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 9. září 2013 v 18:55 ® Jarda Š.
-
Když tu cívku od Exage máš, tak jí na Stradicovi vyzkoušej, jestli bude pasovat a jestli bude mít správný návin. Stejná velikost a druh cívky u stejné značky, ale různých typů navijáků, někdy bývají zaměnitelné, ale není tomu tak zdaleka vždycky.
reagovat - Pondělí 9. září 2013 v 15:59 ® kerob
-
Melo by to jit bez problemu.
reagovat