Chytej.cz

Nutně scháním necteno

13.4.2005 | lev | 3.046 zobrazení | 7 odpovědí

Potřebuji nutně poradit kde seženu novou cívku na naviják . RIOBY TECHNO RUNNER 3800DX. Nebo servis. Je to vážný, včera mě sklamala.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 16. dubna 2005 ve 12:53 ® mirmen

ještě doplním : v jednom z loňských vydání časopisu Ryby,rybky,rybičky byl článek slovenského autora, který se zabýval monofilními vlasci (výrobci základní suroviny, přidávané komponenty, nasáklivost monofilních vlasců). Z jeho článku vyplývá doporučení navíjet i monofily zamokra. Pokud se navíjí zasucha, tak pak přijdeš k vodě, nahodíš, po nějaké době navineš , nahodíš .. . Výsledkem je, že na spodní zasucha navinuté a uložené vrstvy je ukládán vlasec vlhký, mnohem pevnějí navinutý. Dochází k zesílení tlaků na podklad a deformaci spodních vrstev. Tím i k rychlejší ztrátě užitkových vlastností. Moc tomu nerozumím, ale zdá se mi to jako rozumné vysvětlení mnoha rozdílů v názorech rybářů na kvalitu konkretního výrobku. Jeden spokojen – druhý zatracuje. Může to být způsobeno i naší vlastní vinou. Zřejmě to bude platit o to více, oč je vlasec slabší. Po téhle informaci jsem začal všechny vlasce navíjet mnohem pečlivěji. Pokud máte někdo další zkušenosti k téhle problematice, odpovězte prosím do otázky, kterou na to téma zadám.

reagovat
Sobota 16. dubna 2005 ve 12:46 ® mirmen

hraji: plastová cívka nějaký čas udrží pletenku taky. Ale přeci jenom – jsou rozdíly v pevnosti a trvanlivosti materiálů. Kov snese větší vnitřní tlaky v cívce a vydrží víc. Prodavač mně potvrdil, že mu praskla úplně nová plastová cívka při navíjení pletenky přímo v prodejně.

reagovat
Čtvrtek 14. dubna 2005 v 8:41 ® hraji
hraji

mirmen: mám na plastové cívce k Sahaře pletenkujiž 4 roky, lovím s ní v těžkých podmínkách a cívka nedoznala žádné úhony. I ta pletenka se musí umět namotat a pak je to bez problémů

reagovat
Středa 13. dubna 2005 ve 22:43 ® lev

pletenku jsem tam nedal praskla cívka asi vada výrobku jinak dík za radu.

reagovat
Středa 13. dubna 2005 ve 20:50 ® mirmen

PS – kontakt 494 622 990 m­aloprodejna , 494 623 865 telfax velkoobchod nebo mobil 736 641 629 ( taky na velkoobchod). Stránky jsou www. adler-dobruska. cz, ale zřejmě neaktualizivané.

reagovat
Středa 13. dubna 2005 ve 20:47 ® mirmen

Ještě protiotázka – jak zklamala? Snad jsi na plastovou cívku nedával pletenku ??

reagovat
Středa 13. dubna 2005 ve 20:45 ® mirmen

Lev: zkus si zavolat Adlerovi do Dobrušky, jeho firma dělá hodně přívlač ( Penn,Platil,Stroft) a v nabídce měl kdysi navijáky Ryobi , i když asi jen vláčku. Ale – mohl by mít kontakt na dovozce nebo na nějakou zásilkovou službu. Nejschůdnější cesta by měla vézt do prodejny, kde jsi naviják koupil. Mají adresy svých dodavatelů, tak ať Ti zavolají na dealera a ten by to měl zařídit a mohl dodat až na pult prodejny. Pokud Ti řeknou, že to nejde, tak si hledej pro příští nákupy jinou prodejnu.

reagovat