Chytej.cz

Opékání,smažení a grilování všeho možného. necteno

1.9.2013 | troutkiller | 4.258 zobrazení | 30 odpovědí

Dneska jsem podnikl s kámošem grilovačku krkovice a byla to moc velká dobrota:-)Tohle forum je pro fajnšmekry který se vyžívaji v opékání všeho možného i nemožného.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. září 2013 v 10:58 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

To mladej se dřív mohl utlouct po rybích karbanátkách a i jinak upravený rybě a najednou jak když utne a ryby se nedotkne tedy do pusy ani za nic. Jinak u vody to si jí vždycky musí pohladit. Mamině, i když taky rybařila a zase začne, vadí doma i smrad když to kuchám.

reagovat
Pátek 13. září 2013 v 10:28 ® troutkiller reakce na …

lukino050505>To máš blbí,já mám někdy pocit že mám doma dva kormorány,co sem dorazil z Norska chtěji pořád ryby:-)) )

reagovat
Pátek 13. září 2013 v 10:18 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

troutkiller> No já tu rybu dělám jenom pro sebe a nebo kamarády protože manželka a synátor ryby nejedí. Pro ně dělám obdobný způsob, ale pro změnu vydlabu rajský, smíchám vnitřek s mletým masem, okořením a upět je naplním. Zapékám to stejně jako tu rybu a příloha je taky stejná.

reagovat
Pátek 13. září 2013 v 9:43 ® troutkiller reakce na …

lukino050505>To s tím zelim dělám taky,zelí na dno potom na plátky brambory,anglic­kou,cibulku a nějakou kvalitní klobajsnu.Posolíš popepříš a proleješ vývarem.Francouzi to maji jako národní pokrm.Takle k pivku na večer super.

reagovat
Pátek 13. září 2013 v 8:44 ® lukino050505
lukino050505

Takže taky jeden ode mě:

Kapr na zelí
Do skleněné zapékací misky dám sáček kysaného zelí a na něj porce kapra. Jemně ho osolím (opatrně; zelí je taky slaný) okmínuji a může se i opepřit. Přiklopím vrchní částí misky a asi 60 minut peču na 170° C. Podávám s česnekově cibulovými brambory (Oloupu brambory a nakrájím na slabé asi 0,5 cm plátky. Dám je do pařáku vždycky vrstvu brambor, česnek asi 2 stružky cibuli podle velikosti osolím, okmínuji a zase vrstvu brambor česnek cibuli až je pařák plný. Na sporáku na mírném ohni se to dělá taky asi hodinu).

reagovat
Pátek 13. září 2013 v 0:04 ® Draky
Draky

Tak snad uz vsichni vyhladoveli a mohlo by se tu tohle tema zase rozjet. Abych teda dal sanci i tem poslednim, kteri se zatim z tech vepro hodu nedostali, tak muzem zacit kuretem. :-D

Moje asi 2 nejlepsi recepty na kure jsou vykosteny stehna s radobi pestem a prsa na citronu.

„Pesto“ delam takove spis nepesto, ale drzi se to zakladu „zelena omacka z bazalky“. Do treci misky si dam hafo bazalky + trocha sole (aby se s tim pracovalo, ne aby to bylo slane), olivac a kdo chce (nekdy davam, nekdy ne) muze prihodit cesnek. Tlouckem z toho udelam v misce takovou kasi a dam to na trochu opepreny (barevny pepr) a vykosteny stehna. Staci to tam necham valet pres noc a na obed uz se muze grilovat. Kdo je hladovej, tak staci i 15 minut, ale logicky to nebude uplne ono. :-D Pochopitelne maso se musi dosolit. Staci treba 15 min pred grilovanim, aby to z masa nevytahlo moc vody. :-)

No a ty prsa delam uplne jednoduse. serezu je, aby meli vsude + – stejnou vejsku a dam na ne bilej pepr + citron (jen tak lehce) a olivac. Marinuje se to kratsi dobu, ale pres noc je ideal. Zase maso chvilku pred grilovanim dosolim. Kdyz griluju tak pokapu jednu stranu citronem a po otoceni druhou, aby jedna strana nezustala moc kysela, tak este na chvilicku to maso vratim zpatky na stranu se kterou jsem zacilnal (ne dyl jak 30s), aby se maso zbytecne nesusilo.

Brou chutpivo

btw: Prsa maji byt stavnata, ne sucha. Jestli je mate suchy, tak je na ohni mucite moc dlouho nebo mate nizkou teplotu :-P

reagovat
Úterý 3. září 2013 v 6:19 ® troutkiller reakce na …

Draky>Mám takovou směsku z perře,hořčičného semínka,chili a ještě pár tajných přísad.Stačí to nechat do druhého dne v troše oleje.Sychr je to ale 3 dny,maso je potom jako dort:-))

reagovat
Pondělí 2. září 2013 ve 21:39 ® Draky reakce na …
Draky

troutkiller> Co davas za koreni? Teda jestli to neni tajny jako tutove misto na ryby. :-D

reagovat
Pondělí 2. září 2013 v 16:59 ® troutkiller reakce na …

Draky>Taková týden naložená krkovice v mojí domácí směsce koření s limetkovou kurou a štávou,potuněná medem to je koncert:-)) )Dá se jíst i bez pečení.

reagovat
Pondělí 2. září 2013 v 16:18 ® Draky reakce na …
Draky

troutkiller> Tak co clovek to jine chute, ale ja mam zeleninu rad a vylozene jsem stastnejsi kdyz mam k masu treba ogrilovanou papriku. :-) Vic me to pak vsechno chutna. :-)

Tak o pivu se rika, ze je to tekuty chleba. :-D

reagovat
Pondělí 2. září 2013 ve 14:02 ® troutkiller reakce na …

Draky>Což to jo ale krkovička je krkovička:-)) )Proč se zapleskávat balastem.Nejlepší příloha k masu je pivko:-))

reagovat
Pondělí 2. září 2013 ve 13:22 ® Draky reakce na …
Draky

troutkiller> Pozor ja na srazu nebyl, takze me do toho netahej. :-D

Nahodou ogrilovana cuketa, paprika, dyne atd jsou super prilohy prave k tomu masu. :-)

reagovat
Pondělí 2. září 2013 ve 13:05 ® troutkiller reakce na …

Draky>Jste nevděčná parta přežraná masem:-)) ))Tím vším možnym jsem myslel třeba fiš ale určo né nějaký dýně:-(

reagovat
Pondělí 2. září 2013 v 11:51 ® džigit reakce na …

troutkiller> zakladals v nepravy čas :-))

reagovat
Pondělí 2. září 2013 v 11:45 ® Draky reakce na …
Draky

troutkiller> „grilovani vseho mozneho“ je tedy v tomto pripade lehce zavadejici? :-D

Navic tu vsichni nadavaj na nejakou prezranost masem, tak co s tim ma clovek delat. :-D Musis pockat az na ne padne zase hlad a bude i maso. :-D

reagovat
Pondělí 2. září 2013 v 5:53 ® troutkiller reakce na …

Draky>Já vám tady založim forum o opékání masa a než se naděju je z toho kulinářskej koutek pro vegetariány:-(

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 21:35 ® Draky reakce na …
Draky

OBr> Je to tak. :-)

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 21:19 ® OBr reakce na …
OBr

Draky> no právě, „nosič chutě“ … pak může bejt úplně jedno, jestli člověk griluje vepřový, kuřecí nebo chleba, když to stejně přebije nějakým „dipem“…

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 21:13 ® Draky reakce na …
Draky

OBr> Na dyni bude bohate stacit sul, pepr a olivac. Zbytek ingredienci by spis uz jen „menil“ jeji chut, takze uz by to bylo spis jako „nosic“ chute nez dyne. :-) Mozna by si moh na ni hodit i cesnek, ale neni odzkouseno. :-) Popripadne pokud by si chtel neco chutove ruznorodejsiho, tak bych k ni spis udelal nejakej dip. :-)

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:32 ® kubas reakce na …
kubas

OBr> Dobře, dobře. Jinak to „polotmavé hořké“ pivo bylo naprosto geniální. Velká paráda:-1

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:30 ® OBr reakce na …
OBr

kubas> za týden sem dám report o výsledku… pokud přežiju ;-)

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:20 ® kubas reakce na …
kubas

OBr> Zapíjet krevetu pivkem.. No nevím :-) . Každopádně něco nasládlého by se k tomu hodilo ;-)

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:16 ® OBr reakce na …
OBr

kubas> díky za tip, vyzkoušíme, taky už jeden grilovací tip ze srazu mám – k tomu mýmu hořkýmu pivku udělat grilovaný krevetky na sladko.

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:14 ® kubas reakce na …
kubas

OBr> Jo tak ona se ta dýně opéká v troubě, grilování může být dobrá alternace. Je to pak výraznější chuť té polévky :-) .

reagovat
Neděle 1. září 2013 ve 20:00 ® OBr reakce na …
OBr

kubas> polívku už děláme, ta je fakt dobrá.. ale ugrilovat to před zpracováním, to jsme nezkoušeli.

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 19:37 ® kubas reakce na …
kubas

OBr> Ugriluješ, mixneš a uděláš luxusní dýňovou polévku :-) …

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 19:04 ® OBr
OBr

Nějaká provokace, né? Ale po srazu by se mohlo nadhodit téma – jak grilovat psa. Pár dárců ze strany páníčků jsem na srazu zaregistroval ;-)

Ale abych to tady trochu podpořil, máte nějaký tip jak ugrilovat dýni (asi hokajdó) ? To je jediný, co mi letos na zahradě nesežrali slimejšové…

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 18:50 ® CeP
CeP

Maso??

Tohle tema si davam na 14 dnu do ignorace. Duvod? Vratil jsem se ze srazu.. :-))

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 18:42 ® troutkiller reakce na …

Alivio>No co asi???Mužou říct že živáňská byla zase super jako vždy:-)) )

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 18:36 ® Shrek
Shrek

Troute, co čekáš, že Ti většina lidí po srazu řekne na téma maso? :-D :-D

reagovat