Chytej.cz

Co je to za rybu? necteno

30.8.2013 | alesw | 8.517 zobrazení | 18 odpovědí

Co je to za rybu?Po 30 letech muškaření jsem chytil rybu, kterou jsem neuměl s jistotou určit, i když jsme s kamarádem došli k závěru, že by to mohla být malá hlavatka. Ryba chycena na pstruhové Ohři na suchého chrostíka, míra cca 37 cm, pochopitelně tam dál plave. Prosím o radu, zda to byla moje první hlavatka, nebo nějaký podivný kříženec pstruhů. Předem díky za reakce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 17. února 2014 v 16:42 ® Pikeperch reakce na …
Pikeperch

Taky už jsem jich několik chytil, ale vždycky byli spíš vyšší

reagovat
Pondělí 17. února 2014 v 15:11 ® Segoves reakce na …
Segoves

Pikeperch> Nemohl by to být kříženec cejna s podouství? Za poslední rok sem jich v JC chytil hodně ale nikdy ne takhle malý.

reagovat
Neděle 16. února 2014 v 15:54 ® Pikeperch reakce na …
Pikeperch

To bych neřekl. Je to focené v JČ a čára mi ani nepřijde dvojitá. Díky za názor

reagovat
Neděle 16. února 2014 ve 14:43 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…a-pruhovana/

reagovat
Neděle 16. února 2014 ve 14:42 ® Robur reakce na …
Robur

Pikeperch> ouklejka pruhovaná? Pruh by odpovídal, zbytek moc ne.

reagovat
Neděle 16. února 2014 ve 14:23 ® Pikeperch
Pikeperch

Zdravím. Už delší dobu si nevím rady s určením jedné rybky. Na první pohled mi připomněla proudníka, ale chycená byla v dolním toku řeky – téměř stoják s velkou vrstvou bahna. Navíc mi připadne, že v postranní čáře je na proudníka docela málo šupin (každá 10. označ. červeně) S tímhle druhem jelce se moc nesetkávám (vlastně vůbec :-D ), tak je možný, že se pletu ;-) Jen by mě zajímal názor zkušenějších ;-)

reagovat
foto/forum/2014/th-img104916.jpg
Neděle 1. září 2013 ve 20:19 ® hering reakce na …
hering

alesw> Není zač :-)

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 17:57 ® alesw reakce na …

Dík za názory, bude to ten kolowrat, protože tenhle na tvý fotce je jako by tomu, co jsem chytil, z pr… vypadl včetně toho modravého pásu na boku (já to fotil jen telefonem, takže to není tak vidět, ale přesně takhle vypadal). Tohle ale sypat do Ohře, no nevím :-((

reagovat
Neděle 1. září 2013 v 16:24 ® hering
hering

Variace jsou různorodé.

reagovat
foto/forum/2013/th-img101264.jpgfoto/forum/2013/th-img101265.jpg
Neděle 1. září 2013 v 16:18 ® hering reakce na …
hering

Jarda Š.> Nevím o žádném experimentu tohoto rázu v ČR,ale nemusím vědět vše,že ? :-) Taky se může jednat o kolowrata.Při­kládám foto jednoho kolowrata stejné velikosti jako je ten autorův.Původ ryby na mé fotce je mi znám.Je z uzavřeného chovu.

reagovat
foto/forum/2013/th-img101263.jpg
Neděle 1. září 2013 ve 13:32 ® Jarda Š. reakce na …

hering> Mohl by být. Nebo to může pocházet z nějakého experimentu s výkrmem tzv. mořské formy pstruha obecného.

reagovat
Sobota 31. srpna 2013 ve 20:56 ® hering
hering

Obyčejný pstruh obecný potoční (Salmo trutta morpha fario).Jen se pravděpodobně jedná o neplodného jedince bez výrazného vybarvení.

reagovat
Sobota 31. srpna 2013 v 10:40 @ Palivec reakce na …

HLAVATKA MÁ PŘEDEVŠÍM ZCELA JINÉ PROPORCE. PŘI DÉLCE 37 CM JDE O DĚCKO, TZV. TUBICI. JE TO TENKÉ, MÁ TO MALOU HLAVU A ŽERE TO VÝHRADNĚ MRKEV. VOCAS JE NEZAJÍMAVÝ. JAK VYPADÁ TUBICE Z HRONU JE TŘEBA TADY: http://www.hlavatka.sk/…ria-obrazkov

reagovat
Sobota 31. srpna 2013 v 9:34 ® troutkiller reakce na …

jepice>Taky bych řekl,je to nějake prokříženej barevně nevýraznej mutant krmenej na sádkách granulema a proto vypadá jak vyblitej:-(( Uvidíš až ho chytnou na jaře když ho něco nesežere jak se mu barva změní.

reagovat
Sobota 31. srpna 2013 v 8:31 ® jepice-zruseno

Hlavatka má mít podle téměř všech obrázků rozeklanný ocas. Tohleto, přesto že to je dodrbaný, má ten ocas skoro rovnej jako pstruh. Je fakt, že je trochu divnej :-D

reagovat
Pátek 30. srpna 2013 v 16:11 ® alesw reakce na …

pstruh obecný – větev atlantská :-)) , ale vážně s potočákem nemohu souhlasit, přesto dík za názor

reagovat
Pátek 30. srpna 2013 v 15:47 ® kamos007
kamos007

pstruh obecny

reagovat
Pátek 30. srpna 2013 v 11:48 ® hraji
hraji

Hlavatka to velmi pravděpodobně není. Spíš to opravdu vypadá na křížence pstruhů (kolovrat).

reagovat