Vyhledávání
retro oblečení rybářů
24.8.2013 | | 6.150 zobrazení | 17 odpovědí
Přátelé, máte někdo povědomost o tom jaké oblečení na ryby používali naši dědové r.1910 až 1950?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 31. srpna 2013 ve 21:09 ® reakce na …
-
opravdu pěkné vzpomínání,díky
reagovat - Sobota 31. srpna 2013 ve 20:41 ® reakce na …
-
Vážený příteli, děkuji za nabídku a velice rád ji přijmu. Posílám i meil : z.hrivnak@seznam.cz, velice rád pokud s tím budeš souhlasit bych tyto věci použil při tom,když na požádání přátel v našem spolku dávám k nahlédnutí právě retro věci,které mám doma ve sbírce. Souhlasím s Tvým názorem na předávání naší záliby další generaci.Mě je 63 let, ale mám jednu výhodu,že moje vnučka ,která má 10 let je stejný" blázen" jako já a už dnes se mě ptá zda jí to dám a to je pro mě proč to dělám,že to nezapadne. Alespoň to tak vypadá.
Pokud budeš chtít napsat,tak to udělej.Děkuji palovák 62
reagovat - Sobota 31. srpna 2013 ve 20:29 ® reakce na …
-
Promiň,že odpovídám až nyní. Není to žádná recesitická akce. Jsem sběratel starého rybářského náčiní se, kterým chodím k vodě lovit a v poslední době také při několika rybářských akcích našeho spolku jsem byl požádán o vystavení toho co mám doma. Proto mne napadlo,že by nebylo na škodu se k tomu dobově obléci. Proto tento zájem a vítám,že jste se někteří k diskusi připojili.
Díky palovák 62
P.s.číslo v nicu62 značí sktečný můj věk
reagovat - Středa 28. srpna 2013 ve 23:16 ® Fryw reakce na …
-
Typicky rybářského oblečení z těchto let toho asi moc nebude. Snad jen holínky a broďáky.
reagovat - Středa 28. srpna 2013 ve 22:55 @ Palivec reakce na …
-
palovák62> Jak jsem ti už napsal,sežeň si nějaké starší knihy (Šimek, Tejčka, Liška, Dyk) a tam hledej. Pokud nejsi knihomol, tak sem hoď mailovou adresu, naskenuji ti nějaké obrázky a pošlu. Mám hromadu knih a svého času jsem nakoupil hromadu starých (předválečných) rybářských časopisů. Jsem také dost starý a když si mne vezme zubatá, nahází to potomci všechno do kontejneru. I ty hromady CD s fotkami a vídei (mnozí si myslí, co potomkům nezanechají za poklady, já ne…).
reagovat - Středa 28. srpna 2013 ve 22:49 @ Palivec reakce na …
-
jepice>Já ho chápu. Retro rybaření se rozmáhá a chce být kompletní. Nevím, či víš, že existuje skupina ortodoxních kaprařů, co loví výhradně v anglickém stylu. Myslím, že na mrku jsem o tom četl.Hlavně výbava musí být všechna Made in GB. Každý si blbne po svém…
reagovat - Středa 28. srpna 2013 ve 22:46 @ Palivec reakce na …
-
Sakra, fotky jsem přiložil a neposlal.
reagovat - Středa 28. srpna 2013 ve 22:44 @ Palivec reakce na …
-
karasek> Tu sem tu už snad prezentoval. Króner nebyl oblečením nějak zvlášť „retro“. Oblékal se i na ryby dost civilně a obyčejně. Trochu zajímavěji se oblékl, když se ucházel o flek zbojnického kapitána – http://youtu.be/J7a7EvJNFYk. Užil tehdy chemické zbraně, stejně jako US agenti v Sýrii. I tatíček Masaryk, když pobýval v Martině (na Bystričke) a muškařil na Turci, chodil oděn veskrze civilně. Fotky jsem tu taky dával.Myslím i ty nikde nepublikované.
reagovat - Úterý 27. srpna 2013 ve 23:26 ® jepice-zruseno reakce na …
-
palovák62> Můžu se zeptat? (jestli to není tajné) Otázka je jenom čistý zájem, nebo snad dokonce se chystá nějaká recesistická či jiná výprava na ryby?
reagovat - Úterý 27. srpna 2013 ve 21:01 ®
-
Všem ,kteří jste reagovali a poslali příspěvek velký dík.Zejména fota mají inspirační hodnotu. Velký dík.
reagovat - Úterý 27. srpna 2013 ve 14:45 ® karasek reakce na …
-
Palivec:Jak to že nemáš fotku Jožku Krónera?
reagovat - Úterý 27. srpna 2013 ve 14:33 ® jepice-zruseno
-
Tady je video, na který jsem už dával někam jinam odkaz. V tomto díle Hledání ztraceného času je i kousek z rybářských závodů na Vltavě, ze soutoku s Berounkou. Mimochodem kdo to tam zná si jistě povšimne proměny té řeky i okolí. http://www.ceskatelevize.cz/…5-sama-voda/
reagovat - Úterý 27. srpna 2013 ve 14:22 ® jepice-zruseno
- Tatínek v mládí chodil na ryby se starším p. Kovářem, členem MO Hostivař, který vedl tehdejší mládež ke sportu, závodům v plavané nebo ve 4-boji či 3-boji. Na Sázavu prý chodil v laclových kalhotech, košili, kravatě a saku. Pokud brodil, měl broďáky prdelačky. Sice se jedná o dobu poměrně vzdálenou od 40. let, ale myslím, že tento pán si mohl dochovat odívací zvyky ze svého mládí. Přiložím odkaz na scénu z filmu nevídáno neslýcháno, který je bohužel až z roku 1957: reagovat
- Neděle 25. srpna 2013 ve 22:26 @ Palivec
- reagovat
- Neděle 25. srpna 2013 ve 22:20 @ Palivec
- reagovat
- Neděle 25. srpna 2013 v 8:26 @ Palivec
-
Absurdně všeobecná otázka. Období 40 let, bez konkretizace stylu.
Tak jako se to začíná vyhraňovat i teď (kdo na to má a kdo ne), bylo to v období, na které se ptáš, výrazně rozvrstvené. Dobře situovaní „sportsmani“ chodili muškařit a vláčit. Pokud chytali ze břehu, měli často slušivé polobotky, pumpky, sakom, košilku a motýla. Na hlavě slušivý klobouček, či spíš šiltovku. I při brodění patřilo k dobrému tónu mít sako, vestičku, motýla. Mlynář Karel Liška z Dobřívy, nosil i při brodění vlněné punčochy, kabátek z celtoviny a kožené okované baganče. Řádný klobouk číslo 65 byl automatickou součástí. Plebs dost pytlačil a pokud měl povolení, módní přehlídku nedělal. Napsal jsem to dost nahrubo a asi i povrchně. Toto není téma na diskusi. Sežeň si nějaké starší knihy (Šimek, Tejčka, Liška, Dyk) a tam hledej.
reagovat - Neděle 25. srpna 2013 v 0:14 ® Shrek
-
předpokládám, že maskáče vz.95 to nebyly.. V té době bych to viděl na tepláky,nějaké plátěné oblečení. Co tu během války mohlo být? Koukni na Smrt krásných srnců na p. Hrušínského.
reagovat