Vyhledávání
Prut na pstruhy
5.8.2013 | nataomi | 5.704 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Zdar, chtel bych prut na privlac pstruhy, okouny a jine mensi dravce, mam vybrano: Balzer Edition IM-12 KARTHAGO Spin 20, 2,10m /3–20g/110g neni to uz moc 20g, Balzer Magna top Trout Spin 1,95m / 3–22g / 115g Sportex Carboflex turbo CT2100 2,10m / 3–15g / 113g RYOBI WILD ASPAGUS – 1,98m /5–12g/ 120g tady nevim ta barva, nevadi to na pstruhy? Ktery by jste doporucily? Dik moc za nazory. Navijak Daiwa Lexa 2000SH
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 25. srpna 2013 v 18:09 ® troutkiller reakce na …
-
Coturnix>Třeba bude dobrej
reagovatTěžko soudit podle fotky když sem ho nedržel v ruce.Když dobrej nebude tak to aspoň nestálo ranec.
- Neděle 25. srpna 2013 v 17:30 ® Coturnix reakce na …
-
troutkiller> Tak nějak jsem si to myslel taky, než jsem si s ním zachytal. Za ty prachy opravdu zajímavý prut. Pokud bych primárně vláčel, šel bych do nečeho hezčího / dražšího. Na druhou stranu pro člověka, který hlavně muškaří a občas vytáhne rotačky (tedy můj případ) nebo pro někoho, kdo nechce moc investovat, je to opravdu fajn prut. V těchle nízkých cenových kategoriích jsem nic lepšího asi zatím nepotkal.
reagovat - Neděle 25. srpna 2013 v 17:00 ® troutkiller reakce na …
-
Coturnix>No nevim ale když kapař vyrábí pruty na vláčku to je stejný jako když cukrář dává přednášku o steaku.Navíc za ty peníze to určitě nebude žádnej zázrak
reagovat - Neděle 25. srpna 2013 v 16:09 ® Coturnix reakce na …
-
troutkiller> At se jmenuje treba anti-trout. Hlavne ze sedne a chyta pstruhy. Co uz, ceska firma, ktera udelala jmeno na kaprarine, vyrobe kouli atd. si nechava delat vlaceci pruty. Zkusil jsem a byl jsem mile prekvapen. Tak proc si jeden neporidit?
reagovat - Sobota 24. srpna 2013 v 19:03 ® troutkiller reakce na …
-
jepice>Brzo ti nic jiného stejně nezbyde.V té dělené ručce to néni
reagovat)
- Sobota 24. srpna 2013 v 10:40 ® jepice-zruseno reakce na …
-
troutkiller> No korek se mi víc líbí a nedělaná rukojeť taky. Ta dělená rukojeť vypadá, jako by na mě někdo šetřil
reagovatSpíš jsem zvyklý na klasiku a nechci si zvykat neustále na něco jinýho – kor když sem v posledních 3 letech zlomil 2 vláčáky. Měl jsem i pučenej prut s dělenou rukojetí, spoustu jsem jich měl v ruce, ale nesedlo mi to. Zvyk je železná košile. Teďka mám tu daiwu excelent a ta má kupříkladu uplně přiblblou koncovku, která je jakoby dřevěná a na konci je kovová placka, takže kdekoliv to opřu a postavím na kámen, tak to ujíždí a padá. Asi na to narvu takovou tu hnusnou gumovou koncovku z biče
A proč korek? Nevím – asi mi vyhovuje přírodní materiál, navíc mi nevadí podpořit korkaře, kterým se teď moc nedaří (kvůli tomu, že i špunty se dělaj z plastu). Přitom rukou to stejně držím většinou za to plastový šroubení, to je mi jasný.
- Sobota 24. srpna 2013 v 6:38 ® troutkiller reakce na …
-
jepice>Proč máš takovej problém a nekorkovou dělenou rukojetí???
reagovat - Pátek 23. srpna 2013 ve 21:55 ® jepice-zruseno
-
Ono záleží, kde bude chytat ty pstruhy. a taky na co. myslím, že převážně gumovej lovec si koupí trošku jiný proutek, než převážně rotačkový nebo hornetový lovec. Na mělký vodě nebo malým potůčku nebo na klidnější vodě, tak prut cca do 10g stačí, ale třeba v nějakým hrčáku už se mi to dost vohejbá, alespoň mě (momentálně mám daiwa excelent do 10g, před tím jsem měl shitmáno catana do 11g). Možný je ale, že jsou lepší pruty, který ve stejný gramáži pracujou úpůlně jinak. Je mi třeba jasný, že takovej areálek by pracoval i v tom proudu líp, jenže to by se mi minimálně zdvojnásobily výdaje a musel bych se smířit s dělenou nekorkovou rukojetí. Takže hodně záleží na tom, co ti padne. Až to budeš zkoušet, tak řekni prodejci ať ti chytí špičku a ohni to v ruce. Každej prodejce pak zabere a předvede ti tah ryby, to je taky užitečný, ale ještě užitečný je odhadnout odpor oblíbené nástrahy a kouknout jestli ti vyhovuje prohnutí při stejné síle. nebo si klidně vem do krámu naviják s vlascem. Když nemám po ruce prodavače ani kamaráda, zkouším to o strop. Na slepo bych si koupil prut jenom když už bych ho před tím měl v ruce (nebo alespoň podobnou délku a gramáž stejné řady se stejnou rukojetí).
reagovat - Pátek 23. srpna 2013 v 19:08 ® troutkiller reakce na …
-
Coturnix>Vláčák s názvem Sportcarp je EKL!Nemyslíš?
reagovat - Pátek 23. srpna 2013 v 18:34 ® Fidel
-
Každej prut je uplne jinej. Jeden ma gramaz 20 a je hodne mekej a druhej ma 9 a je tvrdej. Doporucuju vzit do ruky.
reagovat - Pondělí 12. srpna 2013 ve 20:03 ® tucnak11
-
Tak kratke pruty tak spiše do 10 gr,ja mam ot syna 1–7 Cormoran
reagovat - Pondělí 12. srpna 2013 v 19:24 ® Coturnix
-
20g je opravdu dost. 0ky nebo 00ky třpitky na tom pomalu nenahodíš.
Příjemná hračka za ty prachy je tohle.
http://www.sportcarp.cz/…spin-ii.aspx
Já mám tu 1,8m a na občasné vycházky s třpitkou mezi muškařením mi naprosto vyhovuje.
reagovat - Pátek 9. srpna 2013 v 15:17 ® Špráchys
-
podívej se na pruty norstream, začínaj kolem 1000 a jsou to dobrý rákosky, já mám norstream Amulet 662L, 1,98m, 2–10g, nejvetsi pstruh na to byl duhak 52 a paráda
reagovat - Čtvrtek 8. srpna 2013 v 1:05 ® venca1
-
Podívej se na pruty MIKADO, nebo Sava Gear. Za málo peněz hodně muziky
reagovat