Chytej.cz

Přídavný trojháček necteno

26.6.2013 | flussy | 3.269 zobrazení | 24 odpovědí

Zdravím, mohl by mě prosím někdo poradit kam,jak a jakým způsobem se připevní přídavný trojháček pod velkou gumovou nástrahu na jigové hlavě? Nikde jsem to tu nenašel a to jsem prolezl skoro celou encyklopedii uzlů. Ještě jsem ho nikdy nepřidával ale po zkušenostech z uplynulého víkendu není jiného východiska. Na menší velikosti gum mi ryba nereagovala a ty velke překusovala vejpůl, ale háček nidy netrefila.Díky za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 29. června 2013 v 6:37 ® troutkiller reakce na …

Fryw>Neříkej že necítíš že rotačka na prutu nerotuje??To prostě cítít musíš,stejně jako kmitání wobu nebo třeba to když máš na háčku třeba list nebo jinej hegeš.

reagovat
Pátek 28. června 2013 ve 23:40 ® Fryw
Fryw

Když necítím nastrahu přeci neznamená že necítím drb. Na 10–30 prutu cítím záběr malyho okouna na malou rotačky. Ale do tédoby nnetuším kde Rotačka je a jestli fachá

reagovat
Čtvrtek 27. června 2013 ve 14:43 ® casper reakce na …
casper

David H.> tak to jsem celkem dobrej blb že nevím že plavou…viděl jsem teda tvou hladinovou montáž, ale nějak jsem nad tím nepřemýšlel…za chvilku jdeme s Bigpistou na ně, tak zkusím dneska i ty těžší hlavy :-)

reagovat
Čtvrtek 27. června 2013 ve 13:37 ® HaD reakce na …
HaD

casper> naši smáčci plavou. Takže se ta hmotnost projeví jen při náhozu. Ve vodě už je to o zátěži.

reagovat
Čtvrtek 27. června 2013 v 11:23 ® jižan reakce na …

flussy> kontaktu s nástrahou se drž, když ho nemáš těžko poznáš záběr, zlom atd. Začni s gramáží, kterou bezpečně cítíš a postupně můžeš i ubírat až na nějakou minimální hranici citu. Taky se bude jinak chovat třeba 10 gr. za bezvětří, nebo větru.

reagovat
Čtvrtek 27. června 2013 v 10:24 ® flussy reakce na …
flussy

Bigpista> to je právě ono, když mám na takové hloubce lehkou hlavu, tak v podstatě nepoznám v jaké hloubce se mi nástraha nachází.Jakmile dám 10g a více tak vím naprosto přesně jestli uz jsem na dně nebo ne.

reagovat
Čtvrtek 27. června 2013 v 9:08 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

casper> Hmotnost „gumy“ bych skoro zanedbal. Hustota se bude podle mě blížit hustotě vody a na větší gumu pak působí taky větší vztlak. Fakt je, že velké 13cm kopyto na pětigramové hlavě bude třeba do deseti metrů klesat stráááááášně pomalu.

reagovat
Středa 26. června 2013 v 16:29 ® casper reakce na …
casper

David H.> rozumím no…celý je to o tom, kdo se lépe přizpůsobí prostředí ve kterém chytá, proto je samozřejmě lepší, mít možnost více variací (těžší lehčí jigy, menší větší nástrahy atd.) já když třeba chytám na stojatých vodách s proutkem 5–25, dám tam 5 jig a 13 cm smáčka, tak věřím, že má nakonec kompletní nástraha po namočení klidně víc jak 15 gramů a to už pak třeba na tom proutku cítím skoro víc, než bych chtěl :-D ale třeba je to normální, tím že v tom nejsem dvakrát zkušenej můžu mít hodně zkreslený představy…já se třeba zatím dost vyhýbám chytání na řekách, protože to v tom proudu prostě nedávám, předpokládám, že mám moc jemný náčiní na to…

reagovat
Středa 26. června 2013 v 16:14 ® HaD reakce na …
HaD

casper> To fakt záleží na podmínkách a i na nástraze. Třeba na smáčka Ti stačí určitých podmínkách hlavička 7g a na swimmera už potřebuješ 9–12g – je to prostě objemnější nástraha a v proudu či hloubce potřebuje víc. I mezi smáčky jsou rozdíly. Záleží na tvaru, objemu a taky stylu vedení…

reagovat
Středa 26. června 2013 v 16:01 ® casper reakce na …
casper

David H.> já taky radím a nejsem zrovna z těch nejzkušenějších :-D to chápu, že v takovým mazečku to bude chtít větší závaží noo…já jsem v takovém počasí radši doma :-D Jinak si ale myslím, že v klasickém „normálním“ počasí, je ta 5–7g hlavička uplně akorát, nebo nemyslíš? :-))

reagovat
Středa 26. června 2013 v 15:45 ® HaD reakce na …
HaD

casper> Já co teď chytal naposledy na přehradě ve vichru a na řece v proudu se Swimmerem, byla neváznoucí 15g skoro málo. Takže jak s čím a jak kde :-)

reagovat
Středa 26. června 2013 v 15:27 ® casper reakce na …
casper

flussy> proutek máš akorát, já bych šel ještě do měkčího trochu…mě na gumy vyhovuje nejvíc 5–25 g, nebo podobné rozmezí, v těch větších hloubkách to je stejně blbý tak jako tak a jak píše draky, čím těžší hlava, tím méně zajímavý pohyb (alespoň podle mě)…můžeš zkusit koupit víc variant, mě nejvíc sedí ty 5 gram a 7 gram, ale můžeš zkusit i tu 15 gramovou, když ti to bude vyhovovat, tak co by ne :-) jinak mě napadla ještě jedna věc, vzhledem k té hloubce o které mluvíš, já třeba používám tenčí vlasce (většinou 0,19) ale mohla by ti pomoct pletenka, která má menší průtažnost a docela bych věřil tomu, že to v té hloubce ucítíš na prutu líp :-)

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 14:45 ® flussy reakce na …
flussy

casper> ono to spíše bude tím že jsem dřevák s velkým štěstím :-D takhle lehké hlavy v těch hloubkách moc necítím. Říci, že umím přívlač, opravdu nemohu. Ale snažím se:)

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 14:41 ® flussy reakce na …
flussy

Draky> proutek mám od Shimana, myslím že je to Beastmaster SBM BX27M, 2,7m , 10–30g

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 13:44 @ Palivec reakce na …
reagovat
foto/forum/2013/th-img99678.jpg
Středa 26. června 2013 ve 13:42 @ Palivec

Nerád používám velké jigové háky. Nástraha je s nimi „ztužená“. Radši něco ze sortimentu na obrázcích (dělám si sám)a k tomu připevněný trojhák např. na tenkém (a měkkém) anticoro drátku.

reagovat
foto/forum/2013/th-img99674.jpgfoto/forum/2013/th-img99675.jpgfoto/forum/2013/th-img99676.jpgfoto/forum/2013/th-img99677.jpg
Středa 26. června 2013 ve 13:25 ® Draky reakce na …
Draky

flussy> Urcite si vyber ty nevaznouci, co ti doporucil casper…jsou super a doukazou tu rybku docela zajimave rozhejbat, aniz by si s tim musel delat nejaky spesl kouzla sam. :-) Jinak co se gramu tyce, tak bych uz do 15g nesel. Ta rybka se pak chova hodne neprirozene a ke dnu jde jak kamen…15g je pode me spis do silnejsiho proudu. :-)

Co mas za proutek?

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 12:48 ® casper reakce na …
casper

flussy> pořádně si prostuduj produkty :-) já myslím, že 7 gramů je uplně akorát, když na to dáš 13 cm gumu, tak je to těžký až až :-D jinak maj třeba i 15 gramový, což je na mě už velkej mazec :-)) )

Jinak můžu doporučit, pokuď máš problém s kontaktem s nástrahou, řeší to většinou jemnější proutek ;-) tady máš ty 15tky, ale to je fakt dělo :-D

http://www.nastrahy.cz/…-p-1380.html

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 12:32 ® flussy reakce na …
flussy

casper> díky moc, vypadají dobře.Škoda jen že se nedělají v malinko větší gramáži. S tou 5g hlavou asi ještě neudržím kontakt v hloubce okolo 10m, nejsem zkušený vláčkař i když se mi celkem slušně daří…

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 12:24 ® casper reakce na …
casper

flussy> já rád používám tyhle http://vlacej.cz/…igove-hlavy/

a nebo se daj sehnat přímo u Davida tady ;-) http://www.nastrahy.cz/…-27_214.html

sortiment je stejný a ty dlouhý mi fakt fungujou pěkně :-)

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 12:14 ® flussy reakce na …
flussy

casper> nemáš nějaký odkaz na ty extra dlouhé háčky? Já asi teda kupuju nějakou standartní velikost. U nás v obchodě jsem snad ani jiné neviděl proto mi napadl ten trojháček.

reagovat
Středa 26. června 2013 ve 12:05 ® casper reakce na …
casper

flussy> ještě to může být tím, že máš krátký háček, já třeba používám ty mega XXXXXXXL na větší gumy od vláčej.cz a je to v klidu, ryba to trefí :-)

reagovat
Středa 26. června 2013 v 11:53 ® flussy reakce na …
flussy

díky moc, vyzkouším to.

reagovat
Středa 26. června 2013 v 10:46 ® HaD
HaD

Já to vesměs dělám takto. Troháček natočíš tak, aby šel jeden hrot kolmo do hřbetu. Lze ho píchnout i na spodek, resp. do boku, ale více se pak vázne a častěji nabereš ze dna různé lupení, klacky apod. Trojhák je dobré zajistit proti sklouznutí třeba kouskem gumy, který se napíchne na ten jednohák. Pokud je jednohák na jigovce měkčí a hrozilo by ohnutí a sklouznutí trojháku tahem, navážu ten trojhák na kus šňůry a tu upnu do karabiny samostatně. Šňůru lze vést vně, pokud jsi hračička a chceš dokonalý vzhled, pak prošít.

reagovat
foto/forum/2013/th-img99667.jpg