Vyhledávání
Přídavný trojháček
26.6.2013 | flussy | 3.270 zobrazení | 24 odpovědí
Zdravím, mohl by mě prosím někdo poradit kam,jak a jakým způsobem se připevní přídavný trojháček pod velkou gumovou nástrahu na jigové hlavě? Nikde jsem to tu nenašel a to jsem prolezl skoro celou encyklopedii uzlů. Ještě jsem ho nikdy nepřidával ale po zkušenostech z uplynulého víkendu není jiného východiska. Na menší velikosti gum mi ryba nereagovala a ty velke překusovala vejpůl, ale háček nidy netrefila.Díky za odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 29. června 2013 v 6:37 ® troutkiller reakce na …
-
Fryw>Neříkej že necítíš že rotačka na prutu nerotuje??To prostě cítít musíš,stejně jako kmitání wobu nebo třeba to když máš na háčku třeba list nebo jinej hegeš.
reagovat - Pátek 28. června 2013 ve 23:40 ® Fryw
-
Když necítím nastrahu přeci neznamená že necítím drb. Na 10–30 prutu cítím záběr malyho okouna na malou rotačky. Ale do tédoby nnetuším kde Rotačka je a jestli fachá
reagovat - Čtvrtek 27. června 2013 ve 14:43 ® casper reakce na …
-
David H.> tak to jsem celkem dobrej blb že nevím že plavou…viděl jsem teda tvou hladinovou montáž, ale nějak jsem nad tím nepřemýšlel…za chvilku jdeme s Bigpistou na ně, tak zkusím dneska i ty těžší hlavy
reagovat - Čtvrtek 27. června 2013 ve 13:37 ® HaD reakce na …
-
casper> naši smáčci plavou. Takže se ta hmotnost projeví jen při náhozu. Ve vodě už je to o zátěži.
reagovat - Čtvrtek 27. června 2013 v 11:23 ® jižan reakce na …
-
flussy> kontaktu s nástrahou se drž, když ho nemáš těžko poznáš záběr, zlom atd. Začni s gramáží, kterou bezpečně cítíš a postupně můžeš i ubírat až na nějakou minimální hranici citu. Taky se bude jinak chovat třeba 10 gr. za bezvětří, nebo větru.
reagovat - Čtvrtek 27. června 2013 v 10:24 ® flussy reakce na …
-
Bigpista> to je právě ono, když mám na takové hloubce lehkou hlavu, tak v podstatě nepoznám v jaké hloubce se mi nástraha nachází.Jakmile dám 10g a více tak vím naprosto přesně jestli uz jsem na dně nebo ne.
reagovat - Čtvrtek 27. června 2013 v 9:08 ® Bigpista reakce na …
-
casper> Hmotnost „gumy“ bych skoro zanedbal. Hustota se bude podle mě blížit hustotě vody a na větší gumu pak působí taky větší vztlak. Fakt je, že velké 13cm kopyto na pětigramové hlavě bude třeba do deseti metrů klesat stráááááášně pomalu.
reagovat - Středa 26. června 2013 v 16:29 ® casper reakce na …
-
David H.> rozumím no…celý je to o tom, kdo se lépe přizpůsobí prostředí ve kterém chytá, proto je samozřejmě lepší, mít možnost více variací (těžší lehčí jigy, menší větší nástrahy atd.) já když třeba chytám na stojatých vodách s proutkem 5–25, dám tam 5 jig a 13 cm smáčka, tak věřím, že má nakonec kompletní nástraha po namočení klidně víc jak 15 gramů a to už pak třeba na tom proutku cítím skoro víc, než bych chtěl
reagovatale třeba je to normální, tím že v tom nejsem dvakrát zkušenej můžu mít hodně zkreslený představy…já se třeba zatím dost vyhýbám chytání na řekách, protože to v tom proudu prostě nedávám, předpokládám, že mám moc jemný náčiní na to…
- Středa 26. června 2013 v 16:14 ® HaD reakce na …
-
casper> To fakt záleží na podmínkách a i na nástraze. Třeba na smáčka Ti stačí určitých podmínkách hlavička 7g a na swimmera už potřebuješ 9–12g – je to prostě objemnější nástraha a v proudu či hloubce potřebuje víc. I mezi smáčky jsou rozdíly. Záleží na tvaru, objemu a taky stylu vedení…
reagovat - Středa 26. června 2013 v 16:01 ® casper reakce na …
-
David H.> já taky radím a nejsem zrovna z těch nejzkušenějších
reagovatto chápu, že v takovým mazečku to bude chtít větší závaží noo…já jsem v takovém počasí radši doma
Jinak si ale myslím, že v klasickém „normálním“ počasí, je ta 5–7g hlavička uplně akorát, nebo nemyslíš?
- Středa 26. června 2013 v 15:45 ® HaD reakce na …
-
casper> Já co teď chytal naposledy na přehradě ve vichru a na řece v proudu se Swimmerem, byla neváznoucí 15g skoro málo. Takže jak s čím a jak kde
reagovat - Středa 26. června 2013 v 15:27 ® casper reakce na …
-
flussy> proutek máš akorát, já bych šel ještě do měkčího trochu…mě na gumy vyhovuje nejvíc 5–25 g, nebo podobné rozmezí, v těch větších hloubkách to je stejně blbý tak jako tak a jak píše draky, čím těžší hlava, tím méně zajímavý pohyb (alespoň podle mě)…můžeš zkusit koupit víc variant, mě nejvíc sedí ty 5 gram a 7 gram, ale můžeš zkusit i tu 15 gramovou, když ti to bude vyhovovat, tak co by ne
reagovatjinak mě napadla ještě jedna věc, vzhledem k té hloubce o které mluvíš, já třeba používám tenčí vlasce (většinou 0,19) ale mohla by ti pomoct pletenka, která má menší průtažnost a docela bych věřil tomu, že to v té hloubce ucítíš na prutu líp
- Středa 26. června 2013 ve 14:45 ® flussy reakce na …
-
casper> ono to spíše bude tím že jsem dřevák s velkým štěstím
reagovattakhle lehké hlavy v těch hloubkách moc necítím. Říci, že umím přívlač, opravdu nemohu. Ale snažím se:)
- Středa 26. června 2013 ve 14:41 ® flussy reakce na …
-
Draky> proutek mám od Shimana, myslím že je to Beastmaster SBM BX27M, 2,7m , 10–30g
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 13:44 @ Palivec reakce na …
- reagovat
- Středa 26. června 2013 ve 13:42 @ Palivec
-
Nerád používám velké jigové háky. Nástraha je s nimi „ztužená“. Radši něco ze sortimentu na obrázcích (dělám si sám)a k tomu připevněný trojhák např. na tenkém (a měkkém) anticoro drátku.
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 13:25 ® Draky reakce na …
-
flussy> Urcite si vyber ty nevaznouci, co ti doporucil casper…jsou super a doukazou tu rybku docela zajimave rozhejbat, aniz by si s tim musel delat nejaky spesl kouzla sam.
Jinak co se gramu tyce, tak bych uz do 15g nesel. Ta rybka se pak chova hodne neprirozene a ke dnu jde jak kamen…15g je pode me spis do silnejsiho proudu.
Co mas za proutek?
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 12:48 ® casper reakce na …
-
flussy> pořádně si prostuduj produkty
já myslím, že 7 gramů je uplně akorát, když na to dáš 13 cm gumu, tak je to těžký až až
jinak maj třeba i 15 gramový, což je na mě už velkej mazec
)
Jinak můžu doporučit, pokuď máš problém s kontaktem s nástrahou, řeší to většinou jemnější proutek
tady máš ty 15tky, ale to je fakt dělo
http://www.nastrahy.cz/…-p-1380.html
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 12:32 ® flussy reakce na …
-
casper> díky moc, vypadají dobře.Škoda jen že se nedělají v malinko větší gramáži. S tou 5g hlavou asi ještě neudržím kontakt v hloubce okolo 10m, nejsem zkušený vláčkař i když se mi celkem slušně daří…
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 12:24 ® casper reakce na …
-
flussy> já rád používám tyhle http://vlacej.cz/…igove-hlavy/
a nebo se daj sehnat přímo u Davida tady
http://www.nastrahy.cz/…-27_214.html
sortiment je stejný a ty dlouhý mi fakt fungujou pěkně
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 12:14 ® flussy reakce na …
-
casper> nemáš nějaký odkaz na ty extra dlouhé háčky? Já asi teda kupuju nějakou standartní velikost. U nás v obchodě jsem snad ani jiné neviděl proto mi napadl ten trojháček.
reagovat - Středa 26. června 2013 ve 12:05 ® casper reakce na …
-
flussy> ještě to může být tím, že máš krátký háček, já třeba používám ty mega XXXXXXXL na větší gumy od vláčej.cz a je to v klidu, ryba to trefí
reagovat - Středa 26. června 2013 v 11:53 ® flussy reakce na …
-
díky moc, vyzkouším to.
reagovat - Středa 26. června 2013 v 10:46 ® HaD
-
Já to vesměs dělám takto. Troháček natočíš tak, aby šel jeden hrot kolmo do hřbetu. Lze ho píchnout i na spodek, resp. do boku, ale více se pak vázne a častěji nabereš ze dna různé lupení, klacky apod. Trojhák je dobré zajistit proti sklouznutí třeba kouskem gumy, který se napíchne na ten jednohák. Pokud je jednohák na jigovce měkčí a hrozilo by ohnutí a sklouznutí trojháku tahem, navážu ten trojhák na kus šňůry a tu upnu do karabiny samostatně. Šňůru lze vést vně, pokud jsi hračička a chceš dokonalý vzhled, pak prošít.
reagovat