Chytej.cz

Koupě povolenky u jiné organizace? necteno

16.6.2013 | Kokos | 4.509 zobrazení | 6 odpovědí

Ahoj, jsem členem (mám zaplacené členství i na tento rok) MO Jihlava, která spadá pod Moravzkoslezský svaz. A chtěl bych si koupit povolenku a jde mi o to jestli tak můžu učinit i v Brně (také Moravzkoslezský svaz). Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 3. července 2013 v 15:57 ® malamut reakce na …
malamut

hraji> je jedno, kam se zahrnou, jde u zrušení kolonky „brigády“. A zahrnutí do kolonky „členský příspěvek“ je ještě větší blbost. Současné „brigády“ jsou podmínkou ke získání povolenky (za členské ceny), nikoliv podmínkou členství. Ale chápu, že jako funkcionář bys rád vybíral víc i od těch, co si povolenku nekoupí. Když se škvára točí, odstředivou silou odletuje a stačí stát opodál.

reagovat
Středa 3. července 2013 ve 14:32 ® hraji
hraji

Bývalo dobrým zvykem, že diskutující měl aspoň minimální znalost diskutované problematiky. Bohužel se toto pravidlo vytrácí. Podmínky pro vydání povolenky jsou v ČRS a MRS stejné. A jsou dány Stanovami svazů. Takže to další je zbytečné komentovat. Zahrnout peníze za brigády do ceny povolenky je pitomost. Proč? Protože to vyplývá z určení peněz získaných za prodeje povolenek. Pokud by se dala někam zahrnout „cena brigády“, tak do členského příspěvku. Protože ten je ze zákona osvobozen od daně. Ale to je právě o těch znalostech, které schází.

reagovat
Středa 3. července 2013 ve 13:45 ® malamut
malamut

Pokud je důvodem nevydání povolenky jinou MO nemožnost vysledovat, zda má člen odpracované, nebo zaplacené brigády, je cosi špatně, navíc tzv. brigádnická povinnost je opravdu přežitkem. Spousta MO už prakticky funguje jako „s.r.o.“, kde „jednateli“ jsou funkcionáři, a práce, které je třeba vykonat raději svěří spřáteleným firmám, než aby je, samozřejmě ne všechny, nechali udělat členům v rámci „plnění prigádnické povinnosti, a podle toho to vypadá. Zcela pomíjím fakt, že se brigádnické povinnosti u různých MO dost výrazně liší. Zrušit brigády a jejich "cenu“ promítnout do ceny povolenky, pokud má být Svaz jednotný by bylo logičtější, pokud má být zachován současný třístupňový Svaz (MO, ÚS, Rada), nebo alespoň v rámci jednotlivých ÚS. A hlavně, je třeba od peněz řadových členů (povolenky, příspěvky, brigády) odstřihnout „sportovní sekci“, ta málokoho zajímá a s hospodařením na revírech má pramálo společného, může přejít pod ČSTV (je to přece sport) a ne parazitovat na široké členské základně rybářů. Samozřejmě mě zde hraji napadne, ale já skutečně nehodlám sponzorovat výlety závodníků a funkcionářů po světě, a jejich úspěchy mě jsou opravdu zcela volné. Navíc netuším, jak funguje na tomto poli holport mezi ČRS a jeho MRS, ale to hraji zcela jistě vysvětlí.

reagovat
Čtvrtek 20. června 2013 v 19:38 ® superweb
superweb

Nic ti nebrani v prepisu k jine MO. Taky jsem to pred par kety podstoupil, ale paradoxne u puvodni jsem platil brigady 300 a ted platim tusim 800.Je to typicky pro prazske organizace(a Brno jako moravska metropole na tombude podobne asi) ze maji levne brigady. Prace kolem reviru je malo, organizace defacto funguje jen jako prodejna celosvazovych povolenek a konkuruje si s dalsi desitkou MO ve meste, tak to tlaci ceny brigad dolu. Kdezto v mensim meste mas jen jednu MO bez konkurence, navic se casto stara o vice reviru a krome penez praci potrebuje. Tak jsou brigady drazsi.
Me ale na me byvale MO prave stvalo, ze nicmoc nedela, ten jeden rybnik co mela ve sprave se nevyvijel podle mych predstav(ted uz maji 3, ale porad konci s peci u nasypani „mraznickovych kapru“) a tak jsm sel tam, kde vidim ze me penize jsou vyuzity rozumneji.

reagovat
Středa 19. června 2013 v 19:11 ® Kokos reakce na …
Kokos

Díky moc, omlouvám se za překlep Moravskoslezký, jasně je to Moravský. Jinak se ptám kvůli tomu nejen, že už větší část času trávím v Brně, ale i například tomu právě s těmi brigádami, kdy v Brně chcou 500 kč a u nás v Jihlavě 900 kč a to bez možnosti si je odpracovat…zvláš­tní. Díky za informace

reagovat
Neděle 16. června 2013 v 16:16 ® hraji
hraji

Jihlava nespadá v žádném případě pod Moravskoslezský svaz. Nic jako Moravskoslezský svaz neexistuje. Existuje Územní svaz pro Severní Moravu a Slezsko se sídlem v Ostravě, tam MO Jihlava určitě nespadá. A existuje Moravský rybářský svaz se sídlem v Brně a MO Jihlava je součástí tohoto Moravského rybářského svazu (MRS). Z předpisů platných v MRS si člen může zakoupit povolenku na revíry MRS pouze u své domovské organizace, tedy ty si můžeš zakoupit povolenku pouze v Jihlavě. Je tomu tak pouze a jen z toho důvodu, že pouze domovská MO má přehled o tom, zda člen splnil řádně své členské povinnosti, které je nezbytné splnit k tomu, aby mohla být vydána povolenka pro další rok. Tedy především odevzdání povolenky a sumáře úlovků za předchozí rok v termínu do 15. ledna a v neposlední řadě také odpracování brigády. Nebo uhrazení předepsané částky.

reagovat