Vyhledávání
Povodeň nekončí
4.6.2013 | sunet | 8.231 zobrazení | 63 odpovědí
Vypadá to, že většina toků na našem území bude klesat a z nejhoršího jsme venku. Ne tak docela. Na 10–11. června hlásí předpověď další tlakovou níži a značné množství srážek na území ČR, hlavně na Šumavě a Krušných horách.
Máme 5–6 dnů se na srážky připravit, hlavně vltaská kaskáda by měla upustit, co se dá. A každý, kdo bydlí poblíž vody by měl ještě být ve střehu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 7. června 2013 v 11:30 ® zedus reakce na …
-
BigMike> Ty jo no vidíš. To už je taky let. Jsme je stejně měli udělat z tenčího plechu a nerezu. Nj, ale tenkrát se asi u nás nepoužíval, teď už je.
reagovat - Pátek 7. června 2013 v 11:12 ® BigMike reakce na …
-
zedus>
reagovatTo ani nemusíš, já už tam nebyl ani nepamatuji. Jen si na tebe občas vzpomenu, kor když nasazuji vrtulkáče. Ještě mám pár vrtulek v zásobě:))
- Čtvrtek 6. června 2013 v 18:48 ® zedus reakce na …
-
BigMike> Ty seš posední dobou druhej kerej se mě na to ptá.
reagovatJá snad budu muset zajet na sraz ať mě všichni vidíte, že žiju.
- Čtvrtek 6. června 2013 v 17:32 ® BigMike reakce na …
-
zedus> Ty žiješ?:))
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 16:11 @ Palivec
-
Zkušenosti s povodněmi nám ukazují jednu věc: stoletá, pětisetletá a další typy povodní nejsou dané přírodním zákonem, ale jsou pouze statistickým údajem, který vychází z pozorování. To, že se teď povodně opakují často, je ukázkou toho, že je konečně musíme přehodnotit, protože to, co jsem nazývali dvacetiletou, stoletou povodní, bude teď přicházet častěji. Zdroj: http://www.lidovky.cz/…0-/veda.aspx?…
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 15:38 @ Palivec reakce na …
-
Ještě ten děda Komárek.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 15:37 @ Palivec
-
Hmm, pro optimisty: je reálné, že příští týden bude zase pršet. I bouřky asi budou… Meteorolog děda Komárek u mapy, vám to vysvětlí.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 ve 13:12 ® kubas
-
Řekl bych, že v Německu(Bavorsku) jsou na tom podstatně hůř… http://www.sueddeutsche.de/…-1.1689693-4
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 10:01 @ Palivec reakce na …
-
nnnap> V roce 2002 jsem viděl v TV nové baráky částečně zřícené následkem podemletí základů. Stály na břehu nenápadného potoka. Pamětník říkal, že tam kdysi za první republiky stával malý mlýn a když jej 2× vzala voda, mlynář rezignoval a odešel.A když přišli mladí z města, že tam chtějí stavět, byli starousedlíky varovaní. Smáli se, že takový potůček nemůže být nebezpečný…
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 8:32 ® karasek reakce na …
-
zedus:myslel jsem to všeobecně,nebylo to konkrétně jen na tebe
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 5:48 ® pepanek
-
V rádiu povídali,že se má postupně 50 let ochlazovat a dalších 150 let má být malá doba ledová.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 23:31 ® nnnap reakce na …
-
Palivec> je, ale výhody zřejmě evidentně převažují. Proto budou dále mrtví a zatopení. Je to výhodné pro všechny. Nakonec i postižení v tom nacházejí zalíbení, jinak by to samozřejmě řešili.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 18:59 ® nnnap
-
SI jednotka nenažranosti: 1 zedus
sem věděl, proč než sypat letos prachy do něčího revíru, si radči koupit 3t kvadrohrab.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 18:48 ® zedus reakce na …
-
karasek> Počky co mě neodradí? Že pak budou roky půstu? To jsou u nás na moravě pořád. Jenom jsou roky, kdy to stojí za něco a ty jsou spojené většinou s nějakou velkou vodou a vypláchnutými stojáky.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 18:46 ® kulin
-
Sem slyšel,že se v Praze nevylila jen Vltava,ale i Bartošová se Zemanem.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 18:31 ® zedus reakce na …
-
karasek> U nás žádný povodně letos nejsou.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 17:49 ® karasek reakce na …
-
zedus:myslím ,že z povodní se neraduješ jenom sám,na zahájení už čeká další zástup nenažraných.Je logické,že z řek zmizne potěr,koryta budou naruby,dravce budou hladové a tůňky budou plné ryb.Bohužel ty hody budete mít jenom pár dnů a pak vám přijdou roky půstu.Ale takové jako ty,to stejně neodradí.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 13:50 @ Palivec reakce na …
-
nnnap> Vždy je bývání v místech jako je břeh řeky, či úpatí sopky a pod. o výhodách, ale i o riziku. Pod sopkami, které jsou živé a občas řachnou a zničí všechno okolo, stále žijí lidé a užívají si úrodnou minerály prosycenou půdu. Stačí podívat se k Vesuvu.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 13:47 @ Palivec reakce na …
-
nnnap> Oni si lidé i naivně myslí, že když to nazývají hydrologové „stoletá voda“ (což je de facto pěkná blbost), 100 let budou mít pokoj. A nemají.A když jim voda bere barák, mají pocit, že byli podvedeni. Cílek vloni upozorňoval na to, že větší voda je v Česku v „posledním“ období průměrně 1× za 11 let. A bohužel to zase vyšlo.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 13:42 @ Palivec reakce na …
-
zedus> Netrap se, každý jsme nějaký. Musíš číst pozorněji.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 13:40 ® sunet reakce na …
-
Musíš mi to vysvětlit polopatisticky, jsem nějak mimo
reagovat.
- Středa 5. června 2013 ve 12:15 ® nnnap
-
povodně řešit je vagynysmus. Na prostém fucktu, že prší se populisticky bublá na obou březích. To jsou naprosto zbytečný kecy,plnící pouze antifrustrační psychiatrickou funkci. To je jejich význam, proto je nezlehčuji- jen nehledejte v nich, prosím vás, řešení. Prostě prší a to je celé. Koryta, meliorace, retence- všechno populistické pičoviny. Prostě jenom napršelo přes míru a je úplně jedno, jestli do krajiny kulturní, sebeuchyly zvoucí " zničené člověkem" nebo do té jediné správňácké kůl, tj obývané dinosaury. Výsledek spadnutí takovéhoto množství srážek je přiměřený, domnívám se, že byly účelně využity stávající vodohospodářské stavby. Jejich účelným použitím šlo získávat prostor k realizaci místních opatření.
Že se lidé a průmysl nasral k řekám, je logické. Je to evoluční vývoj. Nešlo přežít na hřebenech hor. Je tam však, dnes, i mnohé pohodlné. Příroda má člověka někde v pi.i. Jako prakticky Zemi, tj. minerální těleso. pošpiněné na povrchu ve stopách sem tam živými organismy, ovládané pouze silou slunce a vodou, tj. teplotou, jejím rozdílem, z toho vyvěrajícím větrem a roznášenou vlhkostí. Prostě příroda má vpi.i nějakej mělník, tygra v pražský zoo… Pochopte to a přežijete.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 11:43 ® džigit reakce na …
-
sunet> ta hloubka je naprd pouze u „narovnaného“ koryta, nemyslíš?
reagovat - Středa 5. června 2013 v 11:34 ® sunet reakce na …
-
V dnešní době se každý snaží být odborník na vše, viz onen Cílek. Právě, že koryta řek jsou hlubší a regulované způsobuje to, že se povrchová voda velmi rychle dostane z oblasti spádu k větším sídlům a způsobí záplavy. V případě, že by koryta byly mělčí, toky neregulované a tudíž delší, případna povodňová vlna by se zpomalila a velmi snížila rozlitím do okolí.
Ale jak už bylo uvedeno níže, zase se najdou firmy, které se budou pokoušet koryta dávat do původního stavu a padnou na to miliardy.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 23:49 ® zedus reakce na …
-
Palivec> To mě dává smysl asi jak manuál od japonspého videa.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 22:23 @ Palivec
-
Bude hůř. . Známý vědec Cílek předvídá ještě mnohem silnější povodeň Množství srážek a velikost průtoků svědčí o tom, že letošní povodeň má spíše charakter desetileté, než že by měla být srovnávána s tou z roku 2002. Geolog a klimatolog Václav Cílek proto tvrdí, že opravdu velká povodeň nás v nejbližších letech teprve čeká. Ta nynější mediálně trochu nafouknutá může být i důsledkem ucpaných říčních koryt.
Přečtěte si: http://www.parlamentnilisty.cz/…voden-274220
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 21:56 ® FInnnp
-
Škoda,že ta povodeň nezboří Nechranice.Co já bych za to dal.Ohře pod Nechranicema je totálně mrtvá řeka.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 20:31 ® zedus reakce na …
-
petrikveprik> E!E oni to pochopí a padne několik miliard na vrácení koryt do původního stavu. Tak jak se to děje už teď v německu atd.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 20:23 ® zedus
-
macek2> Asi tak nějak to bude. Poručíme větru dešti a hovno hovno slavný soude. Můj táta mě vždycky říkal, neser se do něčeho, s čím nemůžeš nic udělat a voda si tu cestu najde. Ono to spíš bylo asi takhle. Narovnáme řeku, ona ta voda odteče rychleji. Tak to už nemusíme nechávat lužní lesy, ne? Když už ta voda odteče rychleji. No tak je pokácíme a zasadíme řepku a kukuřici! Noooo tak to už by jsme si tam mohli i postavit baráky ne? Jasný borci, stavte!! Vždyť je řeka zregulovaná, ono to odteče! Jééééé, jakto že je tu najednou voda, která se nevleze do koryta? Protože jste hovada a nerespektujete přírodní zákony!!! Samozřejmě je v tom valná většina lidí nevinně a těch je mi líto. Omlouvám se, ale já se z povodní většinou raduji. Protože když jsou povodně, tak bývá na řece dobrá sezóna na dravce a ne jenom na řece. Jasně, že byly povodně i ve středověku. Všechno bylo jak má být a lužní lesy fungovaly. Jenomže už jsme u jádra problému. Proto se říká stoletá voda. Protože se to stalo jednou za to let.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 20:12 ®
-
zedus> jj a kolik 1000000 teprve teď padne na „opravení“ a vybetonovaní velkou vodou „usměrněných“ koryt..
reagovat