Vyhledávání
Nová generace háčků
31.5.2013 | Dany73 | 5.661 zobrazení | 40 odpovědí
Borci, narazil jsem v rybárně na kaprové háčky vyrobené z TEFLONU. Vyslechl jsem si klasické pohádky o nejlepším z nejlepších atd. Je pravda, že tak ostré háčky jsem ještě neviděl. Už při doteku o prst se hrot ostrý jako břitva skoro zaryl pod kůži. Máte s nimi zkušenosti? Výhody – nevýhody. Budou se asi rychle tupit? Mimochodem, stojí „raketu“: 10ks za 149kaček.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 21. května 2014 v 9:47 @ Palivec reakce na …
-
Jésusmarjá. Na 2 stranách se tu vysvětluje, že teflonem, což je plastická hmota polytetrafluoretylén s mimořádně nízkým součinitelem tření, jsou háčky jen povlakované. Psát „háčky vyrobené z teflonu“ je stejná blbost, jako kdyby kdosi napsal, že auto má karoserii vyrobenou z barvy. Povlakování teflonem neříká nic o technologii výroby háčku, ani o jeho tvaru, ostrosti či pevnosti. I to „kované“ je úsměvné. Ohnou kus drátu naseknou ko a udělají hrot a možná na závěr po něm pleskne nejaký razník v lisu. A „kování“ je fertig…A z automatu se to sype jako hřebíky. Víc kovaný, jako ty háčky, je každý blbý hřebík. Je pravda, že teflonovaná háčky jsou většinou z těch lepších. Také používam bestie od Kordy, či FOXe.
reagovat - Středa 21. května 2014 v 9:18 ® JosefTykac
-
Mě se moc teflon neosvědčil, raději používám kované háčky, letos jsem začal používat háčky SURE a chytyl jsem si nový osobák
reagovathttp://www.carpium.cz/…oilie-chinu/
- Čtvrtek 6. června 2013 v 10:01 ® tucnak11
-
Ja chytam kapřyky na te hačky dostal jisem bali Maruto bezprotihrotu na vyzkoušeni 8-ky na feedr
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 12:48 ® Bigpista reakce na …
-
džigit> Fakt je, že to byla jedna várka. Už jsem se k nim nevrátil.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 9:08 ® džigit reakce na …
-
Bigpista> zvláštní, já s nimi problém nemám…
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 9:02 ® Bigpista reakce na …
-
troutkiller> S Ownerama na feeder a plavanou mám teda taky blbý zkušenosti. Pár jsem jich narovnal a dva se mi dokonce při zdolávání plotice zlomily. Na feeder preferuju Mustady, i když ty se zase rychleji tupí.
reagovat - Neděle 2. června 2013 v 19:29 ® troutkiller reakce na …
-
Marc dé Mon>Owner používám dál,na vláčku i na moře bez problému.Ten hák co se narovnal byl nějakej šmejd.Zkoušel sem narovnat i jiné z toho samého balení a drží,tak snad jen jeden vadnej kus.Jinak Kordu používám na pískovém dně naprosto bez problému.
reagovat - Neděle 2. června 2013 v 19:16 ® Marc dé Mon reakce na …
-
Zdar, nemysli si, že se všechno se.. jenom Tobě „troutkiller“. Já zrovna háčky Owner přestal používat, pár se mi jich taky narovnalo a jedno balení zase praskalo v ohybu. Tefloňáky používám, jsou odlehčené, ostří mají dobré, ale pokud projedeš párkrát po pískovém dně, máš stejně „přebroušeno“, každý háček ztratí na písku ostří, pokud není z diamantu, ale diamantové háčky se zatím neprodávají ani za velkou louží.
reagovatPodstatná je ale důvěra k háčku. Pokud máš některý, kterému důvěřuješ, není důvod jej měnit, i když zkusit nové věci taky není někdy na závadu. Každé nové testování ale něco stojí…
- Neděle 2. června 2013 v 16:34 ® troutkiller reakce na …
-
Fryw>To je klasika
reagovatKdyž se má něco posrat tak mně
)
- Neděle 2. června 2013 v 15:53 ® Fryw reakce na …
-
troutkiller> Namlátí se jich tolik, že nevyprodukovat zmetek je nad možnosti jakékoliv technologie či kontroly. Ale jak na sviňu na to musíš narazit ty, co…
reagovat - Neděle 2. června 2013 v 15:50 ® troutkiller reakce na …
-
Fryw>No já sem taky na ten narovnanej Owner čučel jak blázen!Nikdy ale opravdu nikdy mi to hák od týhle f.neudělal!Možná to byl jen jeden vadnej kus ale moje duvěra byla nahlodaná
reagovatMinulej tejden se trojháky od Owneru koupal v Atlantiku a nebyl nejmenší problém.
- Neděle 2. června 2013 v 15:32 ® Fryw reakce na …
-
troutkiller> to je jasný. Ale tak, peníze nejsou žádná vypovídací hodnota. To chce prostě vyzkoušet, případně nechat si poradit od někoho kdo vyzkoušel. Ale říct že háčky z balíčku dejme tomu do 100 kč se ohnou a nad 100 kč ne, to nejde. Taky proto celkem nerad experimentuju. Mám levné, vyzkoušené, cajk
reagovat - Neděle 2. června 2013 v 15:24 ® troutkiller reakce na …
-
Fryw>No nevim ale radši si připlatim za hák na kterej je spoleh než pak s užasem koukat na narovnanej hák levnější provenience
reagovatZrovna nedavno se mi to stalo na fídru u Kapře kolem 80cm.Těch pár korun za to nestojí
- Neděle 2. června 2013 ve 14:10 ® Fryw
-
Nebo Polák? Ale k věci. Je opravdu takový rozdíl si koupit drahé háčky které vydrží delší dobu ostré, nebo místo nich 3 balení levných? Navázat háček není problém a je myslím jedno jestli ho měním 2× za vycházku nebo 2× za pět vycházek. Kupuju levné háčky, asi staré generace
reagovata jsou ostré i po několika vycházkách. Nebo taky chytnu vázku a je často na výměnu…
- Neděle 2. června 2013 v 10:38 ® troutkiller reakce na …
-
Palivec>Myslíš Slovenského národního hrdinu co byl vlastně Madar?
reagovat))
- Neděle 2. června 2013 v 10:26 @ Palivec reakce na …
-
Fryw> Největší mám 9/0. Na Jiřího Jánošíka, maďarského Žida,i tak malé. Chce to cca 30/0…možná větší…
reagovat - Sobota 1. června 2013 v 11:34 ® troutkiller reakce na …
-
Fryw>Mám pocit že ani Jánošík by z týhle špičky moc nadšenej nebyl
reagovat)
- Sobota 1. června 2013 v 9:44 ® Fryw
-
ten není na masňáky ale na Janošíka
reagovat - Sobota 1. června 2013 v 5:55 ® troutkiller reakce na …
-
nnnap>Ten je dobrej ale masnáky bych na nej píchat nechtěl
reagovat))
- Pátek 31. května 2013 ve 21:07 ® nnnap reakce na …
-
troutkiller> každý za 190/10ks
Třeba tendle http://www.greenmountainfireandhammer.com/…07/hook1.jpg
reagovat - Pátek 31. května 2013 ve 20:52 ® nnnap reakce na …
-
Draky>
reagovat - Pátek 31. května 2013 v 18:01 @ Palivec
-
A to nevíte, že já mám paprikové háčky a cibulový vlasec s česnekovým navijákem.
reagovat - Pátek 31. května 2013 v 18:00 @ Palivec
-
ježišmarjááááááááááááá nové háky!!!! a z teflonu!!!!
A slavný pertinaxový karburátor k tomu !
reagovat - Pátek 31. května 2013 v 16:24 ® Draky reakce na …
-
troutkiller> nesmis tolik chodit k vode, pak se to da s kazdym
reagovat - Pátek 31. května 2013 v 15:16 ® troutkiller reakce na …
-
nnnap>Prosimtě mohl by si mi nastřelit značku háčku co vydrží ve stejné ostrosti pul sezony???Ač jsem tu za snoba rád ušetřím
reagovat))
- Pátek 31. května 2013 ve 14:37 ® nnnap
-
já se obejdu. Mně stačí obyčejné v této cenové kategorii a ani jsem nevěděl, že mám být happy.
Přijde mi protimluv- povlak a chytlavost ale to možná proto, že u mne je normální háček, co vydrží na vlasci půl sezony, standard. Možná, kdybych to nevěděl, tak bych taky utento z hačku, co vydrží až 2 dny.
reagovat - Pátek 31. května 2013 ve 14:23 ® troutkiller reakce na …
-
Dany73>Nikdo s tebe vola nedělá,jen sem napsal že to neni žádná novinka a má to kde kdo
reagovatFrštenzí?Co se ostrosti týče tak třeba ty Kordy v malé velikosti používám na fídru když chytám s method krmelcem třeba 3 vycházky bez převázání a pořád jsou jedovatý,takže za mně hodně dobrý.
- Pátek 31. května 2013 ve 13:59 ® Dany73 reakce na …
-
džigit> á propos, kdes vzal že jsem uvěřil prodejci? Kdyby sis pořádně přečetl zadání fóra, pochopil bys, že nakoupeno asi nebylo. Na tu ostrost jsem si překvapivě přišel sám, stačilo vyndat háček z krabičky. Méně pocitu z nadřazenosti zdejšího všeznalého kotle a budu sem chodit častěji.
reagovat - Pátek 31. května 2013 ve 13:24 ® Dany73
-
Hoši, nechtějte abych si myslel, že je tady pár kousků, co mají patent na to ústavičně dělat z druhých blbce. Jsou tady i ti méně znalí, pro které je 5 let stará věc novinka. Takže jsem to možná pos…, ale přesto si dovolím poprosit o praktické zkušenosti od vody, zajímá mě především, zda-li se ta extrémně ostrá špička rychle neztupí.
reagovat - Pátek 31. května 2013 ve 13:21 ® džigit
-
troutkiller> woe
reagovatOn to nepoplet,jen uvěřil prodejci,holt někomu nevysvětlíš…