Chytej.cz

porybný necteno

12.5.2013 | mycek | 3.853 zobrazení | 17 odpovědí

V krátkých zprávach bylo uveřejněno video s názvem Rybářská stráž.Zajímalo by mě jak na Vás ten porybný zapůsobil a jestli jste se už s něčím podobným nesetkali.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 13. května 2013 v 18:32 ® verny

Škoda, že je to video už odstraněné. Hodně ryb pouštím. Ale občas si něco vezmu. Člověk by to měl brát trošku rozumně. Když si každý vezme každou šupinu co vytáhne na břeh, pak budeme sedět u mrtvé vody. Ale fanatické Ch a P mi taky leze na nervy. Mám kámoše, co pouští všechno. Ale nikomu to nevnucuje a když si někdo něco vezme, blbě neremcá. A tak to asi má být.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 17:30 ® HaD
HaD

nojono :-/

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 17:03 ® Fryw
Fryw

Si myslel že si zgustne na důchodcovi co si dal frťana a zjevně na to neměl IQ.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 16:54 ® casper reakce na …
casper

David H.> já už jsem totiž nemohl nečinně přihlížet a musel jsem reagovat…kolikrát čteš názory, když si někdo vezme rybu „usekat ti ruce“ „vzít ti papíry“ a já nevím jaký nesmysly…rybář má prostě za cenu rybářského lístku božskou moc – zabít, nebo udělit milost a je jen na nás jak se zachováme…samoz­řejmě je lepší být dobrým příkladem, ale určitě né formou násilí, urážek, nadávek a nesmyslných přirovnání :-) je prostě vidět, že si lidi nevidí do huby a to mi prostě vadí nejvíc :-)

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 16:50 ® HaD reakce na …
HaD

casper> Napsal jsi to skvěle. Pan „kaprař“ pořád mlel to o tom psovi. Přesně jak říkáš – chtěl bych ho pokrytce vidět, zda by hýkal blahem, kdyby někdo jeho psa někdo chytil na kus slepice na hák, pak ho na půl hodiny fotil pod vodou a nakonec s velkou slávou pustil. Jak říkám – spíše se mi kudla v kapse otevírala z něj. Ten porybnej byl ale taky na pěstičku, nicméně, ačkoliv se mi tenhle přístup taky nelíbí, tak pod rouškou chlastu tam byla jistá racionalita – člověk = lovec a kapr = kořist = jídlo. Tím nechci říct, že s tím souhlasím, nicméně je to racionálnější uvažování, než fanatické kaproCHaP.

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 16:33 ® casper
casper

tak já jsem to už komentoval na FB…RS – vožuňk, který se sotva postará sám o sebe, natož o nějaký revír…kaprař?? – pošuk, agresivní, nedokáže se vůbec ovládat a ještě k tomu mu to evidentně nemyslí, protože přirovnávat ryby k psovi? Nejvyšší stupeň povrchnosti a hlouposti…nadává mu tam, že si dá rybu a jestli by prý snědl psa…nevím jak „normální“ by bylo jen tak chytat psy na kus masa s obřím háčkem (samozřejmě metodou ChyťaPusť)…

Je strašně povrchní brát rybu jako něco jiného, než kuře, či prase…Jediná ryba má oproti ostatním hospodářským zvířatům tu největší výhodu, že vyrůstá a celý život v podstatě žije ve svém přirozeném prostředí (narozdíl od kusu krkovičky, u které se to prase celý život válí ve vlastních výkalech na minimálním prostoru, nebo slepice, které žijí zubožené v klecích, ale to prsíčko v albertu tak nevypadá co? :-))

Jsem velmi rád, že jsem si mohl zkusit studium na ČZU, kde jsem si osahal a okoukal, jak to všechno chodí, jak se to krmí, kde to žije a jak se to zabíjí a věřte mi, že kuřata už mi moc nejedou…

Já třeba celý rok chytám ryby a 99% pouštím, pak na Vánoce prodávám kapry a i přesto, že je zabíjím a kuchám, můžu mít alespoň radost z toho, že to jsou ryby zdravé, většina lidí, kteří si je ode mě koupí mají radost a k tomu všemu si vydělají rybáři, kteří musí taky nějakým způsobem vydělávat peníze, abychom my „sportovní rybáři“ měli co chytat na svazových vodách…

Ono i zaplacená povolenka od „masařů“ má pro rybáře smysl…

Rád bych vzhledem k tomu videjku vyzval lidi: chovejte se k sobě slušně, respektujte názory druhých a dívejte se na svět otevřenýma očima a né že rybičky jsou hodňoučky, jak to může někdo jíst a po cestě od rybníka si koupit 2 kg bůčku a myslíte si, jak jste ochránil nebohá zvířátka…

Přesně jak říká David, všeho moc škodí, určitě se tímto nechci zastávat masařů a hlavně už vůbec ne lidí, kteří porušují rybářský řád, nebo se k rybám či ostatním zvířatům chovají jako by to nebyl živý tvor, ale jen kus masa!!!!!

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 16:14 ® HaD reakce na …
HaD

Alov> já jsem zastánce rozumného Chyť a pusť, ale v tomhle videu na mě spíš hůře působil ten fanatický kaprař, který hnal CHaP skoro do extrému. „Čeho je moc, toho je příliš“ (copyright můj nebožtík děda)

reagovat
Pondělí 13. května 2013 v 15:59 ® kakr reakce na …

mycek> Bubláš z mrákot. Pán s helmou na hlavě nikoho nekontroloval (na videu), neprokazoval se průkazem RS ani neměl odznak. Pouze zhruba uprostřed protiprávně natočeného a v rozporu s ochranou osobních údajů vloženého videa na veřejný web tupý a vulgárně hovořící lovec ryby domácí vznesl dotaz, zda je pán RS. Odpověď byla kladná. Další blábol – RS není žádný veřejný činitel…

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 17:42 ® sidla reakce na …
sidla

Alov> podepisuju se pod tvůj koment a reagovat nebudu, moje řeč

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 16:01 ® Robur
Robur

ještě taková zajímavost, kdy se to video vypípalo při vulgarismech, tak by z 10 minut byly 2:-D

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 15:39 ® džigit reakce na …

Alov> hezky stě to popsal kolego,jak řikam-štřet dvuch exkrementu

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 15:18 ® Alov reakce na …
Alov

mycek> Meleš hovadiny. Exktrém to byl oboustranně. Ani jeden nebyl schopen respektovat názor druhého. Na jedné straně RS, která blekotala místy hovadiny a na straně druhé debil, který měl problémy se ovládat. O nic jiného tam nešlo…

reagovat
Neděle 12. května 2013 ve 13:52 ® mycek
mycek

Škoda,že už je video smazané a tudíš si nemůžete udělat obrázek o porybném na kontrole.Dle jeho řeči a chováni mi připadal ožralý.Kontroloval asi 3 rybáře lovící kapry-chyť a pusť.Nelíbilo se mu že tam jsou dlouho atd.Pak jim říkal,že vedlle seděl borec lovící na fedr a za tři hodiny vytáhl asi 20 kaprů,kdyby si vzal 2 a šel domů,tak by to bylo lepší a spoustu přiblblých připomínek.Divím se jednomu z těch borců,že mu neflákl.Byla by to hloupost,je to veřejný činitel,ale někdo se slabší povahou.....

reagovat
Neděle 12. května 2013 ve 13:36 ® regulus reakce na …
regulus

hraji> nemůžeš mě poopravit, nijak jsem napsal proto, protože netuším co tam bylo za video, uživatel video odstranil, tudíž nemohu zhodnotit situaci.

Vzhledem k tomu, že už video na YouTube není, tak mi tohle fórum připadne úplně bezpředmětné, protože většina lidí vůbec netuší vocogo.

reagovat
Neděle 12. května 2013 ve 13:31 ® hraji
hraji

Já bych jen poopravil konstatování kolegy reluga, nemá pravdu. ČRS nemůže nikomu dát pravomoc RS, RS je od roku 2004 jmenována úřadem státní správy na úseku rybářství, který v součinnosti s pověřenými subjekty provádí i zkoušky. ČRS pouze lidi navrhuje, ale schvaluje je stát. A RS s odznakem získaným před rokem 2004 musely absolvovat přezkoušení. Takže špatně nastavená pravidla na straně státu. A ještě něco, žádná zkušební komise nikomu do hlavy nevidí, i člověk znalý předpisů může být po stránce chování, vyjadřování a jednání s lidmi „debil“.

reagovat
Neděle 12. května 2013 ve 13:00 ® džigit reakce na …

regulus> exkrementní protipóly

reagovat
Neděle 12. května 2013 v 11:03 ® regulus
regulus

Nijak

reagovat
foto/forum/2013/th-img98399.jpg