Vyhledávání
Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ?
2.5.2013 | Sfinga | 10.013 zobrazení | 84 odpovědí | upravit
Jsou podle vás v pořádku situace, kdy je ulovení ryby a její
následné uložení do vezirku zakončeno jejím puštěním zpět?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 7. května 2013 v 16:33 ® Segoves reakce na …
-
Dany73> jo máš pravdu mě nějak nedochází že kapr je ušlechtilá ryba u dravců o tom vim…jak říkám mám v tom trochu bordel nic čim bych se měl chlubit
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 16:05 ® Draky reakce na …
-
David H.> smutne…
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 15:49 ® Dany73 reakce na …
-
Segoves> Přisvojením 2ks ušlechtilých ryb končí denní lov, pokud si z patra dobře vybavuju citaci.
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 15:36 ® Segoves reakce na …
-
malamut> heleď já mám zato že to neplatí že bílou rybu můžeš chytat dál…kouknul bych se do řádu ale nemám ho po ruce ale měl sem vždy zato že si můžeš ponechat 2 kapry a dochytat hmotnost bílých ryb…přiznám se že mám určitý mezery sem tam si toho kapra vemu ale doma sme dva tak stačí jeden
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 15:32 ® Bigpista reakce na …
-
malamut> Ale platí. Jenže tohle je poměrně běžná praxe spousty rybářů. Hřeší na to, že kontroly nejsou časté.
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 15:30 ® malamut reakce na …
-
David H.> ono neplatí pravidlo o ukončení rybolovu po ponechání si dvou kusů tzv. „ušlechtilých“ ryb? U nás (VČ) zmasíš dva kapry a valíš od vody, žádný další opíchávání cejnů a podobně.
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 15:13 ® HaD reakce na …
-
Draky> já něco podobného kdysi taky zažil. Chlápek měl kapry okolo 45 cm a každého další porovnával, jestli nemá náhodou o pár cm a deka víc.
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 11:16 ® Draky reakce na …
-
sfinga> tak to je borec teda…za to bych mu sebral pruty a povolenku…kdyz uz je chce tak si je ma vzit a nedelat okolo toho takovou saskarnu…kdyz by domu dones jednoho, tak si myslim, ze by se nic hrozneho nestalo
reagovat…
- Úterý 7. května 2013 v 11:09 @ sfinga reakce na …
-
Draky> zapíše jednoho s tím, že druhého ukecá, že zapoměl a toho mění.
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 10:12 ® Draky reakce na …
-
Sfinga> a to ty ryby nezapisuje?
reagovat - Úterý 7. května 2013 v 9:51 @ Sfinga
-
U nás to jeden borec dělá i tak, že do vezíru nacpe dva kapry a pak je mění podle toho co dalšího chytne.
reagovat - Pondělí 6. května 2013 ve 20:38 ® Bahňák
-
David H.> Parádní kousky, nebyly by nějaký detaily co se týká použitého cajku a techniky? Mám na mysli ty dva kapitální sumce
reagovat - Pondělí 6. května 2013 v 18:09 ® HaD reakce na …
-
stump> mělo by to tak být.
reagovat - Pondělí 6. května 2013 v 17:19 ® stump
-
Já měl vždycky zato, že uložení ryby ve vezírku (saku), je akt přivlastnění si ryby. Je-li ryba přechovávána v síťové či látkovém vězení, vždy dojde k jisté úhoně.
reagovat - Sobota 4. května 2013 v 19:56 ® HaD reakce na …
-
malamut> jo, na repre svaz platí. A asi i na děti. To je ale myslím v pořádku a jak jsem psal- je to ve stanovách.
reagovat - Sobota 4. května 2013 v 19:21 ® tucnak11
-
nelibi se mi to:-/
reagovat - Sobota 4. května 2013 v 16:42 ® malamut reakce na …
-
David H.> nemyslím si, že na úrovni reprezentace by si závodníci vše platili ze svého. Pokud ano, pak uznám, že mám špatné informace. Každopádně si myslím, že závodění není přínosem ani pro ryby, ani pro revíry kde se provozuje, nicméně uznávám, že sežrání ryby také ne
reagovat - Sobota 4. května 2013 v 15:42 ® HaD reakce na …
-
malamut> já závodil asi deset let a svaz mi na to nikdy nepřispěl ani korunou. Naopak já za to platil.
reagovat - Sobota 4. května 2013 v 8:18 ® malamut reakce na …
-
David H.> to ano, ale netuším, zda se po celém světě závodí za peníze členů jejich Svazů. Pokud by si závodili za své, pak by mi to pro začátek stačilo, nechci být jejich sponzorem
reagovat - Pátek 3. května 2013 v 18:10 ® HaD reakce na …
-
malamut> stejně tak je ale asi nemůže ignorovat. Závodí se po celém světě…
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 14:42 ® malamut reakce na …
-
David H.> samozřejmě, že tyto jevy přináší doba, ale nemyslím si, že by zrovna Svaz měl podléhat módním vlivům.
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 14:36 ® HaD reakce na …
-
malamut> to je spíše dobou, než že by si to svaz přál. Ale je to jen můj názor.
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 14:05 ® malamut reakce na …
-
jepice> ryba je jídlo, ne kámoš, takže chytat, ale cíleně ryby ke konzumaci a domů
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 13:56 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> Nejlepší pro rybu je samozřejmě nechytat ryby.
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 12:07 ® malamut reakce na …
-
jepice> pokud se bude hledat, co je „nejpravedlivější“ nebo nejlepší pro závodníka, bude to stále o hovně. Mělo by se přemýšlet, co je nejlepší pro rybu. Já si myslím, že asi nechytat ji z takových důvodů, jako je „sportování“. Ona sportovec není, ani sportovní náčiní, nebaví ji to.
reagovat - Pátek 3. května 2013 ve 12:05 ® Segoves reakce na …
-
jepice> já to chápu že váha je nejprokazatelnější a že to kolikrát nakrmí tak dobře že ryby berou na nahoz pak by to byla cvokárna jak říkáš…ale proč ty ryby alespoň neváží průběžně a průběžně je nepouští…já si myslim že na to jednoduše serou a zavíraj před tím oči
reagovat - Pátek 3. května 2013 v 11:31 ® jepice-zruseno
-
Segoves> Nejspravedlivější pro závodníka je zatím vždy váha, jinak to vede při závodě k úmyslenému chytání malých ryb. Pro lepší zacházení s rtybou je vhodné zavést nějaký způsob bodování na základě délky ryb, který by ale zvýhodnil ryby větší. Jsou již závodfy, kde to probíhá tak jak popisuješ, nebo se ryby bodují od kusu a rovnou pouští. Pak je možnost udělat třeba bodování od kusu pro ryby menší než třeba 25 nebo 30 cm a měření zavést až od této délky výše. Kdyby měl rozhodčí měřit každou ouklej na plavačkových závodech, asi by se zcvoknul, u větších ryb by to ale tak provést šlo. Jenonmže to by musel nastat systém střídání se jako je to na přívlač nebo mouchu, kdy prostě závodník třeba půl dne chytá a půl dne měří. A tomu by se musely uzpůsobit harmonogramy. Pro mě při přívlači bylo to měření vždycky příjemný a při mouše také, protože bičovat vodu celej den je už magořina. Při mouše je tuším bonifikace za rybu nad 30cm. Nějaké bodování mající za následek zvýhodnění větších ryb by bylo velmi vhodné, počítání by ale bylo komplikované. Teoreticky jsou ale k dispozicí tabulky pro přepočet délky na hmotnost dle druhu.
reagovat - Pátek 3. května 2013 v 11:24 ® malamut reakce na …
-
David H.> třeba už jen nárustem počtu různých reprezentačních družstev. Vlastně chybí už jen reprezentační kaprařská jedenáctka. Také je s podivem, s jakou ochotou Svaz propůjčuje revír k pořádání ryze komerční akce, myslím tím slavný Pražský carpmaraton. Předpokládám, že bezúplatně.
reagovat - Pátek 3. května 2013 v 9:22 ® HaD reakce na …
-
malamut> to si tedy nemyslím, že by sportování bylo pro svaz prioritou. Na základě čeho máš ten pocit?
reagovat - Pátek 3. května 2013 v 8:53 ® malamut
-
David H.> to zcela jistě, ale od dob co jsem se stal členem se mnohé změnilo, ono to vypadá, že „sportování“ je pro Svaz prioritou, ale já si myslím, že rybáři mají především HOSPODAŘIT na svých revírech. P.S.: je zcela vyloučené, abych vstoupil do jakékoliv politické strany, a sociální cítění nemá z těch současných parazitů nikdo napříč spektrem
reagovat