Chytej.cz

Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ?

2.5.2013 | Sfinga | 10.016 zobrazení | 84 odpovědí | upravit

Co říkáte na systém CHYŤ SAKUJ A PUSŤ?Jsou podle vás v pořádku situace, kdy je ulovení ryby a její následné uložení do vezirku zakončeno jejím puštěním zpět?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 3. května 2013 v 7:21 ® Segoves reakce na …
Segoves

malamut> když jí hodíš do igelitky zapařit tak je to špatně ale když jí uložíš do něčeho kam nemůže světlo zabalíš do vlhkýho hadru narveš jí kopřivama tak i za horka vydrží docela dlouho…já to tak teda dělal s duhákama na pstruhovce ale chápu co máš na mysli

David H.> Já si teda zanadávám tady protože tady mám alespoň minimální naději že mě někdo uslyší…já bych zavedl bodovací systém např cejn 20–30cm 1bod, cejn 30–40cm 2 body, Jesen 20–30cm…atd. rychle změřit zapsat a pustit

reagovat
Pátek 3. května 2013 v 7:05 ® Segoves reakce na …
Segoves

sidla_napajedla> právě jestli ti to příjde šetrný nebo ne já buben taky mám i když už ho léta nepoužívám příjde mi docela v pohodě minimálně jak říkáš na ty nástražky…nadru­houstranu sem na ně alergickej když jich vidim bez mála desítky kolem mojí oblíbený řeky a 99% patří pytlákům z chat…v řádu je pokud se nepletu napsáno že se haltýře používat nesmí

reagovat
Pátek 3. května 2013 v 0:03 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> taky se mi to nelíbí, nicméně svaz je dobrovolný a pokud někomu sportovní činnost nevoní, nemusí ve svazu být, nebo může prosadit změnu. Do svazu jsi vstupoval s tím, že součástí činností je i závodní rybolov. Je to jako bys vstoupil k socanům a po letech nadával, že mají sociální cítění.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 ve 23:20 ® jepice-zruseno

David: Tohle kdybych chytl, tak bych asi utek. Na 14ku to ale asi nevytáhnu, tak mi to naštěstí nehrozí.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 ve 22:42 ® malamut reakce na …
malamut

Segoves> zabít rybu hned je nejlepší, ale ne v letním vedru, pokud chceš lovit dál. Sakování, vážení a následný pouštění na „závodech“ je zhovadilost. A je to i vizitka Svazu a toho, co provozuje za naše peníze.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 ve 21:50 ® sidla reakce na …
sidla

Segoves> co bubny? vím že známy tak na řece uchoval plotičky v kondici aj několik týdnů, ono to šetrné celkem bude,zevnitř hladké(je to přece z pračky) a těžké,takže u dna. ale na ryby kolem 40cm bych to asi nedával,..

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 ve 21:28 ® Segoves
Segoves

malamut> s těmi sumci to chápu takovou rybu chytneš třeba jednou za život i když sumcaři jako David jich určitě mají několik ale než taková ryba zabere a zdolá se to musí stát spoustu práce , sil a zážitků to se pak nedivým že rybář chce pěknou fotku zvlášť když toho sumce drží nejšetrněji jak to je možný :-) …jinak s ostatním sakováním nesouhlasím neříkám že si semtam nedám kapra do vezírku ale pokud je to možné měla by se ryba usmrtit hned…a sakování velkýho počtu bílých ryb a jejich pozdější puštění to už mi rozum vážně nebere…

a jak se koukáte na slavný bubny od pračky?

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 19:51 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> no na matraci by si neodpočal určitě :-)) )

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 19:44 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> tak to možná jo, ale nemyslím si, že by si třeba kapr odpočal při hodinovým válení na carpmatraci. Já jsem pro rybu co nechci sežrat pokud možno netahat z vody. Je fakt, že s těmi sumci by to asi nebylo možný :-)

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 19:32 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> já to u velkých dělám skoro vždy. Než si odpočine a srovná se. Je to lepší.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 19:11 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> no jo, no, já bych ho asi ani nevázal, ale s jistotou to tvrdit nemůžu, neb jsem takovýho nelapil :-) Ale zase bych semtam nějakýho sežral, to přiznám na rovinu :-)

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 18:52 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> jeden byl hodinu na gumě. Do saku bych sumce nedával ani omylem.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 18:50 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> hezký, a bez sakování nebo vázání :-)

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 18:46 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> jsou ryby u kterých by mě absence pěkné fotky mrzela. Např. Tito klucí. Ti se ale fotili v podstatě hned. Oba zabrali dopoledne v rozmezí asi hodiny

reagovat
foto/forum/2013/th-img98134.jpg
Čtvrtek 2. května 2013 v 18:34 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> ale jo, já ti to nevyčítám, ale fotku tý ryby nějakou uděláš, abys měl památku. Nemusí přece být vše focené úplně dokonale profesionálně, nějak nemám vztah ani k vypreparovaným trofejím, ani ke štosům fotek ke každému úlovku, zajímavý ryby si pamatuju, teda zatím :-) Ono to focení, na rozdíl od modelín, ryby moc neba :-)

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 18:03 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Mno, fotit myslím umím, i s bleskem, což leckdo nezvládá, mám velký blesk, což taky každý nemá a fotek s velkým sumcem, co by za něco stály, se mi moc nepovedlo. Kapr je v tomhle ohledu v pohodě – přeci jen přes dva metry nemívá a ani váha ke sto kilům neleze. Prostě ho podebereš, v pohodě vyndáš na podložku a cvakneš. S metrákovým sumcem to v noci moc nejde a většinou se fotí ve vodě – lézt někdy v noci do vody a blejskat taky není moc ideální. Kdo zkusil, tak ví o čem mluvím. Tím to ale neobhajuji. Je jasný, že ryba, co se chytí a nemám v osudu být sežrána by se měla pustit co nejdříve…

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:45 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> kvůli fotce? Nemyslím si, že by dnes foťák, co udělá slušnou fotku i v noci byl výrazně dražší, než koulís naházené do vody za týdenní výpravu. Všem jde přece hlavně o zdraví ryby a kdo nemá carpmatraci, neměl by vůbec chodit k vodě. Tedy alespoň to každou chvíli čtu. A vlastně tam, kde je zavedená K70, tam je nepřípustné takové kapry i fotit,

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:38 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> mě „sportovci“ ani nenapadli, nějak je nepovažuju za rybáře. S tou bělobou (v konzumní velikosti) je to těžký ale je jí čím dál míň, takže když chci cejny do udírny, sbírám je po jednom, po dvou na několikrát :-)

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:30 ® HaD
HaD

Tohle je např. šílený :-/

https://www.facebook.com/photo.php?…

prvomajsko pecanje deverike na celijama, feeder tehnikom. — s uživateli Vojin Ristic

reagovat
foto/forum/2013/th-img98133.jpg
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:22 ® HaD
HaD

Párkrát jsem byl svědkem, že někdo chytal cejny a bílou a ryby pytloval. Po skončení lovu je zase vysypal. To jaksi nechápu. Když se uchová šetrně velký kapr kvůli fotce, nijak zvlášť se mi to nelíbí, ale to ještě pochopím. Já některé velké sumce taky nechal do rána na focení. Ale vesměs jen v zahraničí…

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:15 ® Robur reakce na …
Robur

malamut> chápu o co ti jde. Na blbou otázku (Jsou podle vás situace, kdy je ulovení ryby a její následné uložení do vezirku zakončeno jejím puštěním zpět?) jsem ale blbě odpověděl. Chápu to tak, že se má pranýřovat sakování ryb závodníky za účel změření, zvážení v „ekosaku“.

ALe i tak se mně 2×stalo, že jsem měl ve vezírku rybu a chtěl jich víc za účelem salátu. Ale Odvolali mne z ryb (práce), tak jsem rybu vyklopil zpět do živlu a jel jsem.

Jinak se sakováním ryb egohoniči, toiči a závodníky nesouhlasím.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 17:03 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> můžeš být konkrétní? Které to jsou?

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 v 15:21 ® Robur
Robur

ano, tyto situce jsou.

reagovat
Čtvrtek 2. května 2013 ve 14:58 ® malamut
malamut

Zákon o rybářství, jeho prováděcí vyhláška i z nich vycházející Rybářský řád snad hovoří jasně, stejně tak i zdravý rozum, tak proč to pitvat? Taková zhovadilost může napadnout jen někoho, kdo by se lovem ryb vůbec neměl zabývat.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1