Chytej.cz

Počet ryb v hejnu necteno

20.4.2013 | Nerodia | 2.987 zobrazení | 6 odpovědí

Vážení kolegové ( odborníci)obracím se na vás z dotazem ohledně počtu ryb v hejnu.Na internetu jsem narazil na tuto zprávu:Největší hejna ryb vytváří koljuška tříostná (Gasterosteus aculeatus), jejíž hejna čítají na 500 miliard jedinců. To se mi nechce vůbec věřit ,spíše bych to tipoval např.na sardinky. Můžete mi prosím tuto otázku objasnit jak to je ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 21. dubna 2013 v 15:18 ® džigit reakce na …

regulus> nesmíš všemu věřit,ani Olgoje Chorchoje tam nemá .-))

reagovat
Neděle 21. dubna 2013 v 10:59 ® regulus reakce na …
regulus

Nerodia> Koljuška tříostná je u nás nepůvodní ryba, patrně ji sem zavlekli akvaristé někdy na začátku minulýho století. Žije kromě ve sladkých vodách i v brakických a na okrajích moří, takže ta informace možná až takovej kec být nemusí i když se přiznám, že se mi to taky nezdá, i 500 miliónů by byla síla a hejno který má 500 miliard ryb si popravdě ani nedovedu představit. Viděl bych to na překlep (milion-bilion). Koljuška má taky tři poddruhy, takže se nutně nemusí jednat o tutéž rybu co známe z našich vod.

reagovat
Neděle 21. dubna 2013 v 7:33 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Mě se to také nezdá ,tak se proto dotazuji. Asi těch rybek(mořských) dělají tak ohromná hejna bude více. Jinak děkuji za odpověď.

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 ve 20:42 ® Cudla
Cudla

Nebyl to překlep nebyla to koruška,to je něco jako sardinka,taky se to dává do konzerv.....

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 17:04 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Robur> Nevím jak se do dělá,ale zde je odkaz: http://www.kompas.estranky.cz/…priroda.html

reagovat
Sobota 20. dubna 2013 v 15:55 ® Robur
Robur

jsem už měl napočítáno 2,5 miliardy a zakoktal jsem se, tak počítám znovu:-) .

To se snad musí dělat nějakým odhadem ne?

Koljuška je sladkovodní, nejde o nějaký infošum?

reagovat