Chytej.cz

Výroba masných červů necteno

11.4.2005 | | 20.153 zobrazení | 39 odpovědí

Zdravim. Chtěl bych se dovědět něco o pěstování červů. Teď, když se s nima může vnadit by byl nákup dost drahej. Co vím tak taková malá krabička asi 2dcl stojí asi 20Kč a to tam je polovina pilin, na chytání to stačilo, ale na vnadění bych se nedoplatil. Zajímalo by mě jestli má někdo opravdu vyzkoušenej způsob jak na to , nějakou funkční pěstírnu, kde by se dal udělat aspoň 1l najednou. Já se o to pokoušel už loni ale výsledek nic moc. Mohl bych použít malé cejny, kteří jsou na rybníku kam chodim opravdu silně přemnoženi a jsou zakrnělí 15–20 cm a za chvíli se jich nachytá halda. Asi budu někým obviněn že používat ryby na takové věci je neetické, ale to nějak vydržim.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 5. srpna 2011 ve 23:25 @ All Armor

Kosťák je mi silně odporný. Chytal jsem na to 2× a stále jsem si umýval ruce špiritusem. Fujtajbl.

reagovat
Pátek 5. srpna 2011 ve 21:54 ® Hora reakce na …
Hora

RuSaKsRo> tady asi nenajdeš nic,tady je o tom článek,proštudovat a popřemýšlej,jestli do toho půjdeš. http://www.mrk.cz/clanek.php3?…

reagovat
Pátek 5. srpna 2011 ve 13:20 ® RuSaKsRo

ahoj mohli by stemi prosím ukázat přes fotku jak ty vaše hnijírny vipadají chci si ji dnes udělat ale vůbec nemám představu o tom jak to má vipadat

reagovat
Pátek 5. srpna 2011 ve 13:20 ® RuSaKsRo

ahoj mohli by stemi prosím ukázat přes fotku jak ty vaše hnijírny vipadají chci si ji dnes udělat ale vůbec nemám představu o tom jak to má vipadat

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 21:33 ® RuSaKsRo reakce na …

děkuji za odpověd´

reagovat
Středa 3. srpna 2011 ve 21:13 ® Hora reakce na …
Hora

Michal/> nepozoroval jsem mezi kupovanýma a mnou dělanýma rozdíl,jenom byli o dost větší.Kdo ví co to bylo za masařky . . .

RuSaKsRo> určitě je to vhodné,řekl bych s oky tak 5×5 mm by bylo super.Na sítu se ti zachytí větší maras z masa a oky síta masáci prolezou.

reagovat
Středa 3. srpna 2011 v 18:05 ® RuSaKsRo

je vhodné dát pod ryby pletivo??

reagovat
Pondělí 1. srpna 2011 ve 21:40 ® Hony

Je taky dobré hlídat množství nakladených vajíček. Když je jich moc, musíš jim dodat hodně žrádla, jinak jsou malí.

reagovat
Neděle 31. července 2011 ve 21:09 ® jirka st

na dno dávám otruby červy se vyčistí a tolik nesmrdí.

reagovat
Středa 6. května 2009 v 15:55 ® jarvan

Já pro vyčištění červů dávám buďto strouhanku, kterou namelu úplně na jemno, nebo hotovou krmítkovou směs. Ta červíky vysuší a zbaví nečistot a červíci ji naoplátku „ovoní“. Když du chytat, tak pouze červy přeseju sejtem. Když takto nakrmenou směs u vody rozmíchám a du jí dát do krmítka, tak se musím schovávat za strom, aby po mě ryby nešly :c)

reagovat
Pondělí 4. května 2009 v 19:51 ® Michal/
Michal/

swashik? děláš si prd*el? 11 vůl tady bude nadávat někomu o hafo roků staršímu. Vzpamatuj se…

Hora> Nejsou potom ti červi ale měkčí? Přece jen ten písek je vlhký a hrubý oproti pilinám.

reagovat
Pondělí 4. května 2009 v 17:57 ® swashik reakce na …

si debil

reagovat
Pátek 1. května 2009 ve 22:27 ® Hora
Hora

Osobně bych doporučil dát dospodu nádobu s vlhkým pískem,červíci se do ní zavrtají a krásně se tam vyčistí.Nepáchnou potom po vybrání z něj.Z vlastních zkušeností.

reagovat
Středa 29. dubna 2009 ve 20:43 ® Krušnohorec

Jek již odpovída jarvan celí proces trvá tak týden ,ale je to hodně závyslí na teplotě ,čím tepleji tím rychleji, já je kontroluji tak obden důležité je vyměnit piliny ve spodním dílu sudu kam propadávaj červi a tím i postuně odebírám již hotové červi.Samozřejmě výroba červů není voňavá já mám pěstírnu schovanou v lese za barákem.

reagovat
Středa 29. dubna 2009 ve 12:07 ® HaD reakce na …
HaD

jarvan> a dodal bych, že je potřebné i dobré větrání, protože nic vonného tento proces neprodukuje :-D

reagovat
Středa 29. dubna 2009 v 9:49 ® jarvan reakce na …

Můžu-li odpovědět za K… Po nakladení trvá vylíhnutí červů asi 3 dny, to znamená, že asi za 5–7 dní můžeš chytat. Vše probíhá tak, že moucha naklade vajíčka na připravený kus masa. Z těch se asi po 3 dnech dnech vylíhnou červíci, kteří se zavrtají do masa a když se řádně nakrmí, tak začnou z masa vylézat aby se zahrabalí do země a tam se zakuklí což trvá v závislosti na počasí asi týden. Potřebná je nádoba s děravým dnem, aby červi, kteří již z masa vylézají (a ty právě potřebujeme) volně propadávali do nádobky, ze které je budeme odebírat.

reagovat
Úterý 28. dubna 2009 v 8:47 ® stará štika

Krušnohorec> Jak dlouho prosímtě trvá celý proces? Dík

reagovat
Pondělí 20. dubna 2009 v 18:10 ® Krušnohorec

Pokud jich chceš větší množství,tak tě dám radu jak to řeším já .Jelikož rybaříme s otcem a synem pravidelně jezdíme na závody tak mám spotřebu asi 200 l. ročně vezmeš plechový 200 l. sud a flexou ho uřízneš 20 cm. od spoda a 20 cm od shora tudíž máš tři kusy prostřední kus rozříznu po dýlce mírně sevřu do sebe a spojím třeba svařením čímž má menší průměr a jde nasadit do zbylích dílů ,dále vyrobím síto s oky 1cm. kruh dle sudu a vsadím do prostředního dílu ,do spodního dílu dám hobliny na síto dávám maso ( pokud ryby tak vždy vykuchané)a celé to přikryji zbylím dílem který má asi 5cm. víčko které nechám otevřené aby mohli vlézt mouchy dovnitř naráz dělám tak 5l. červů a aby byl neustálí přísun tak to chce sudy 3.

reagovat
Pondělí 20. dubna 2009 v 10:57 ® jarvan

Mám takovou malou vychytávečku. Vezmu nějakou plechovku nebo kyblík a dám do něj natrhané noviny (aby se červíci „netopily“ ve štávě které bude masko při hnití vypouštět) a na noviny položím kus nějaké flákoty (já používám játra) a to dle zákona čím více masa, tím více červů. kyblík od spodu provrtám několika děrami aby červi mohli volně vypadávat, a takto připravený „krmící aparát“ přivážu na strom takovým způsobem, aby mi postupně se líhnoucí červíci ihned zakrmovali můj rybářský flek. Postupně padající červi mi parádně nakrmí místo a nemusím se hádat se sousedy „že ten smrad opravdu, ale opravdu nejde z naší zahrady“ :c)

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 v 19:48 ® Piranha
Piranha

Staci udelat šibenici ze dreva na ni navesit na provazek nejaky maso z ryb a pod to kybl se strouhankou, nebo pilinama a oni tam napadaj sami jak tam budou prolejzat.

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 ve 13:38 ® Robur
Robur

tak co, jak vám jdou chovy ve velkém?

reagovat
Sobota 16. dubna 2005 ve 14:25 ® mirmen

zadar: až ženu naučíš, jak je přebírat, tak pak to teprve nebude mít chybu

reagovat
Sobota 16. dubna 2005 ve 14:05 ® 

mirmen : Dík už na tom pracuji, použil jsem 10l kbelík od přášku na praní na dno jsem dal piliny a na ně položil cedník na těstoviny kterej jsem ukrad manželce v kuchyni do víka kbelíku jsem vyřízl díru a do ní vlepil tavným lepidlem záclonu dal jsem do toho několik nástražních rybiček které mi zbyly od loňska a za 2 dni k nim přidám a přikreju to Dal jsem to na konec zahrady kde je stín do položeného 200l sudu aby do toho nenapršelo . Už se těšim na ty krasavce. Pojmenoval jsem to Hnijírna

reagovat
Sobota 16. dubna 2005 ve 12:43 ® mirmen

zadar: přikrejt to můžeš až po nakladení vajíček, jinak bude jenom rozklad Namísto vnitřností doporučuju jen vykuchané ryby bez hlav, rozříznuté po délce. A zajisti si taky stříšku, aby ti do toho nenapršelo. Místo ve stínu, větrání. Červy je lépe prosévat než vybírat.

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 ve 20:48 ® 

Díky za rady zkusim udělat něco z kýble do kterého dám cedník pod něj piliny příkreju to síťovinou a budu přikrmovat.

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 v 18:12 ® Tomik
Tomik

Já jsem se k chovu červíků náhodou. jednou sem šel na ryby a nebraly- tak sem chodil všude kolem až jsem začal cejtit smrad- vedle ležel chcíplej na půl zakopanej kapr- a na něm mrtě moc červů- byl humáč to vybírat ale pár sem si jich vzal a nakonec jsem pár ryb chytil- od tej doby je pěstuju z rybích vnitřností. Ale ten smrad je strašnej.

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 v 18:08 ® Chose
Chose

taky budu muset letos pěstovat červy sám. obchod mi zrušili. prej stačí jakýkoli maso. asi to provedu tak,že vezmu kýbl,do něj trychtýř a do trychtýře vložím nějakou krabičku,na tu položím maso,až červi vylezou,rozlezou se a sjedou trychtýřem do kýblu. někde sem to četl…-Tt

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 v 17:52 ® Milky
Milky

koko: Já si osobně myslím, že masný červ není velký gurmán a je mu celkem buřt, co žere. Mám u nich vyzkoušeno, že když maj co baštit, tak se nekuklí. Pak jsou z nich pěkný mastodonti, ale ten smrádek, to je věc

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 ve 14:00 ® 

koko: když já chytnu tak 2 za rok to by moc červíků nebylo

reagovat
Pátek 15. dubna 2005 ve 13:45 ® koko

skúste to s hlavami s úhorov, ak ich máte k dispozícii. sú z nich pekné červy

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1