Chytej.cz

Výroba masných červů necteno

11.4.2005 | | 20.156 zobrazení | 39 odpovědí

Zdravim. Chtěl bych se dovědět něco o pěstování červů. Teď, když se s nima může vnadit by byl nákup dost drahej. Co vím tak taková malá krabička asi 2dcl stojí asi 20Kč a to tam je polovina pilin, na chytání to stačilo, ale na vnadění bych se nedoplatil. Zajímalo by mě jestli má někdo opravdu vyzkoušenej způsob jak na to , nějakou funkční pěstírnu, kde by se dal udělat aspoň 1l najednou. Já se o to pokoušel už loni ale výsledek nic moc. Mohl bych použít malé cejny, kteří jsou na rybníku kam chodim opravdu silně přemnoženi a jsou zakrnělí 15–20 cm a za chvíli se jich nachytá halda. Asi budu někým obviněn že používat ryby na takové věci je neetické, ale to nějak vydržim.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 11. dubna 2005 ve 21:55 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Dělám si je následovně:Vezmu kyblík(nebo jinou nádobku,na to dám málo hustý síto a na to nějaký maso a dám to ven. nalezou ti na to muchy,nakladou vaja a červy,až budou chit vylezt propadnou dolů

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 ve 21:08 ® Radim

zadar: ja sem to uz zkousel, staci vzit krabicu a do ni dat kus masa a dej to na slunko a za chvilu ti vylezou, zkus to

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 18:30 ® 

V ledničce je přechovávám normálně , manželka je už za ty roky zvyklá na lecos už mě i jednou utekli a ukecal jsem to.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 16:28 ® Milky
Milky

BM: já měl kdysi problém s tou paní, co mě nakonec vyhodila. Jednou mi volala na ryby, že našla v ledničce za bramborama dooole zašitý kelímek s něčím, co připomíná velmi červíky, které kupuju a že mi to vyhodí, Začal jsem škemrat, ať jim dá amnestii, ale pak jsem zjistil, že i přes krabičku a sáček se jich štítí dotknout a bylo vyhráno!!!! Od té doby věděla, že brambory se berou jen ze začátku a nemá cenu nořit ruku hlouběji a zjistit nemilostrdnou pravdu.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 15:44 ® Ciffik
Ciffik

ja to delam obdobne . chytnu nejake mensi byle ryby a pestuju. ale co je lepsi je koupit pul kila jatry nechat to v nejake nadobe. sice to smrdi ale cervi budou velci krassni a velice aktivni. jen bacha na ten hrozny smrad. jednou jsem to delal na zahrade u plotu se sousedem. soused pak koupal psa asi 10× dene protoze si myslel ze to jde z neho. chudak pes…

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 15:35 ® BigMike

My je s otcem děláme z hlav cejnů velkejch:-)) Jestli je budeš krmit rybama, tak je nejdřív aspoň vykuchej. Otec nechá naklást na základ, pak to s celým kýblem dá do stráně pod zahradu(kvůli smradu a přikreje proti nakladení další várky(ti by byli už malí) a jen dokrmuje. Pak přeseje přes síto do pilin. Po pár hodinkách ještě jednou a máme i na krmení. Mezitím mu dojde druhý kýbl a tak dokola než začniou dravci. Bacha na skladování v ledničce, jednou mi utekli a manželka byla na mrtvici, když šáhla pro něco do ledničky.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 v 15:20 ® spinningman

zkus to podle tohoto článku:www. ryby. sk takhle jsem si to udělal ale v menším provedením. hlavně si to nějak zabezpeč aby se k těm červů nedostali ptáci,takhle mě to zobali každý den. do těch pilin se musí dát šrot nebo strouhanka aby se červíci vykrmili.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 ve 12:40 ® 

Dědek Tak podobně jsem to zkoušel ale červi propadávali ještě malí nestačili narůst. Bylo tam hrozně červů, ale strašně malinkejch smrad nevadí dával jsem to nakonec zahrady kam se nechodí.

reagovat
Pondělí 11. dubna 2005 ve 12:11 ® Dědek
Dědek

Vyzkoušené to nemám, ale někde jsem čet, že si vezmes děravou nádobu, do ní dáš ryby a pověsíš v zahradě na větev. Pod ní bednu s pilinama. Kostňáci začnou vypadávat a v pilinách se očistí. Ale musí to být smrad

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1