Vyhledávání
Výroba masných červů
11.4.2005 | | 20.154 zobrazení | 39 odpovědí
Zdravim. Chtěl bych se dovědět něco o pěstování červů. Teď, když se s nima může vnadit by byl nákup dost drahej. Co vím tak taková malá krabička asi 2dcl stojí asi 20Kč a to tam je polovina pilin, na chytání to stačilo, ale na vnadění bych se nedoplatil. Zajímalo by mě jestli má někdo opravdu vyzkoušenej způsob jak na to , nějakou funkční pěstírnu, kde by se dal udělat aspoň 1l najednou. Já se o to pokoušel už loni ale výsledek nic moc. Mohl bych použít malé cejny, kteří jsou na rybníku kam chodim opravdu silně přemnoženi a jsou zakrnělí 15–20 cm a za chvíli se jich nachytá halda. Asi budu někým obviněn že používat ryby na takové věci je neetické, ale to nějak vydržim.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 5. srpna 2011 ve 23:25 @ All Armor
-
Kosťák je mi silně odporný. Chytal jsem na to 2× a stále jsem si umýval ruce špiritusem. Fujtajbl.
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 ve 21:54 ® Hora reakce na …
-
RuSaKsRo> tady asi nenajdeš nic,tady je o tom článek,proštudovat a popřemýšlej,jestli do toho půjdeš. http://www.mrk.cz/clanek.php3?…
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 ve 13:20 ® RuSaKsRo
-
ahoj mohli by stemi prosím ukázat přes fotku jak ty vaše hnijírny vipadají chci si ji dnes udělat ale vůbec nemám představu o tom jak to má vipadat
reagovat - Pátek 5. srpna 2011 ve 13:20 ® RuSaKsRo
-
ahoj mohli by stemi prosím ukázat přes fotku jak ty vaše hnijírny vipadají chci si ji dnes udělat ale vůbec nemám představu o tom jak to má vipadat
reagovat - Středa 3. srpna 2011 ve 21:33 ® RuSaKsRo reakce na …
-
děkuji za odpověd´
reagovat - Středa 3. srpna 2011 ve 21:13 ® Hora reakce na …
-
Michal/> nepozoroval jsem mezi kupovanýma a mnou dělanýma rozdíl,jenom byli o dost větší.Kdo ví co to bylo za masařky . . .
RuSaKsRo> určitě je to vhodné,řekl bych s oky tak 5×5 mm by bylo super.Na sítu se ti zachytí větší maras z masa a oky síta masáci prolezou.
reagovat - Středa 3. srpna 2011 v 18:05 ® RuSaKsRo
-
je vhodné dát pod ryby pletivo??
reagovat - Pondělí 1. srpna 2011 ve 21:40 ® Hony
-
Je taky dobré hlídat množství nakladených vajíček. Když je jich moc, musíš jim dodat hodně žrádla, jinak jsou malí.
reagovat - Neděle 31. července 2011 ve 21:09 ® jirka st
-
na dno dávám otruby červy se vyčistí a tolik nesmrdí.
reagovat - Středa 6. května 2009 v 15:55 ® jarvan
-
Já pro vyčištění červů dávám buďto strouhanku, kterou namelu úplně na jemno, nebo hotovou krmítkovou směs. Ta červíky vysuší a zbaví nečistot a červíci ji naoplátku „ovoní“. Když du chytat, tak pouze červy přeseju sejtem. Když takto nakrmenou směs u vody rozmíchám a du jí dát do krmítka, tak se musím schovávat za strom, aby po mě ryby nešly :c)
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 19:51 ® Michal/
-
swashik? děláš si prd*el? 11 vůl tady bude nadávat někomu o hafo roků staršímu. Vzpamatuj se…
Hora> Nejsou potom ti červi ale měkčí? Přece jen ten písek je vlhký a hrubý oproti pilinám.
reagovat - Pondělí 4. května 2009 v 17:57 ® swashik reakce na …
-
si debil
reagovat - Pátek 1. května 2009 ve 22:27 ® Hora
-
Osobně bych doporučil dát dospodu nádobu s vlhkým pískem,červíci se do ní zavrtají a krásně se tam vyčistí.Nepáchnou potom po vybrání z něj.Z vlastních zkušeností.
reagovat - Středa 29. dubna 2009 ve 20:43 ® Krušnohorec
-
Jek již odpovída jarvan celí proces trvá tak týden ,ale je to hodně závyslí na teplotě ,čím tepleji tím rychleji, já je kontroluji tak obden důležité je vyměnit piliny ve spodním dílu sudu kam propadávaj červi a tím i postuně odebírám již hotové červi.Samozřejmě výroba červů není voňavá já mám pěstírnu schovanou v lese za barákem.
reagovat - Středa 29. dubna 2009 ve 12:07 ® HaD reakce na …
-
jarvan> a dodal bych, že je potřebné i dobré větrání, protože nic vonného tento proces neprodukuje
reagovat - Středa 29. dubna 2009 v 9:49 ® jarvan reakce na …
-
Můžu-li odpovědět za K… Po nakladení trvá vylíhnutí červů asi 3 dny, to znamená, že asi za 5–7 dní můžeš chytat. Vše probíhá tak, že moucha naklade vajíčka na připravený kus masa. Z těch se asi po 3 dnech dnech vylíhnou červíci, kteří se zavrtají do masa a když se řádně nakrmí, tak začnou z masa vylézat aby se zahrabalí do země a tam se zakuklí což trvá v závislosti na počasí asi týden. Potřebná je nádoba s děravým dnem, aby červi, kteří již z masa vylézají (a ty právě potřebujeme) volně propadávali do nádobky, ze které je budeme odebírat.
reagovat - Úterý 28. dubna 2009 v 8:47 ® stará štika
-
Krušnohorec> Jak dlouho prosímtě trvá celý proces? Dík
reagovat - Pondělí 20. dubna 2009 v 18:10 ® Krušnohorec
-
Pokud jich chceš větší množství,tak tě dám radu jak to řeším já .Jelikož rybaříme s otcem a synem pravidelně jezdíme na závody tak mám spotřebu asi 200 l. ročně vezmeš plechový 200 l. sud a flexou ho uřízneš 20 cm. od spoda a 20 cm od shora tudíž máš tři kusy prostřední kus rozříznu po dýlce mírně sevřu do sebe a spojím třeba svařením čímž má menší průměr a jde nasadit do zbylích dílů ,dále vyrobím síto s oky 1cm. kruh dle sudu a vsadím do prostředního dílu ,do spodního dílu dám hobliny na síto dávám maso ( pokud ryby tak vždy vykuchané)a celé to přikryji zbylím dílem který má asi 5cm. víčko které nechám otevřené aby mohli vlézt mouchy dovnitř naráz dělám tak 5l. červů a aby byl neustálí přísun tak to chce sudy 3.
reagovat - Pondělí 20. dubna 2009 v 10:57 ® jarvan
-
Mám takovou malou vychytávečku. Vezmu nějakou plechovku nebo kyblík a dám do něj natrhané noviny (aby se červíci „netopily“ ve štávě které bude masko při hnití vypouštět) a na noviny položím kus nějaké flákoty (já používám játra) a to dle zákona čím více masa, tím více červů. kyblík od spodu provrtám několika děrami aby červi mohli volně vypadávat, a takto připravený „krmící aparát“ přivážu na strom takovým způsobem, aby mi postupně se líhnoucí červíci ihned zakrmovali můj rybářský flek. Postupně padající červi mi parádně nakrmí místo a nemusím se hádat se sousedy „že ten smrad opravdu, ale opravdu nejde z naší zahrady“ :c)
reagovat - Neděle 19. dubna 2009 v 19:48 ® Piranha
-
Staci udelat šibenici ze dreva na ni navesit na provazek nejaky maso z ryb a pod to kybl se strouhankou, nebo pilinama a oni tam napadaj sami jak tam budou prolejzat.
reagovat - Neděle 19. dubna 2009 ve 13:38 ® Robur
-
tak co, jak vám jdou chovy ve velkém?
reagovat - Sobota 16. dubna 2005 ve 14:25 ® mirmen
-
zadar: až ženu naučíš, jak je přebírat, tak pak to teprve nebude mít chybu
reagovat - Sobota 16. dubna 2005 ve 14:05 ®
-
mirmen : Dík už na tom pracuji, použil jsem 10l kbelík od přášku na praní na dno jsem dal piliny a na ně položil cedník na těstoviny kterej jsem ukrad manželce v kuchyni do víka kbelíku jsem vyřízl díru a do ní vlepil tavným lepidlem záclonu dal jsem do toho několik nástražních rybiček které mi zbyly od loňska a za 2 dni k nim přidám a přikreju to Dal jsem to na konec zahrady kde je stín do položeného 200l sudu aby do toho nenapršelo . Už se těšim na ty krasavce. Pojmenoval jsem to Hnijírna
reagovat - Sobota 16. dubna 2005 ve 12:43 ® mirmen
-
zadar: přikrejt to můžeš až po nakladení vajíček, jinak bude jenom rozklad Namísto vnitřností doporučuju jen vykuchané ryby bez hlav, rozříznuté po délce. A zajisti si taky stříšku, aby ti do toho nenapršelo. Místo ve stínu, větrání. Červy je lépe prosévat než vybírat.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 ve 20:48 ®
-
Díky za rady zkusim udělat něco z kýble do kterého dám cedník pod něj piliny příkreju to síťovinou a budu přikrmovat.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 18:12 ® Tomik
-
Já jsem se k chovu červíků náhodou. jednou sem šel na ryby a nebraly- tak sem chodil všude kolem až jsem začal cejtit smrad- vedle ležel chcíplej na půl zakopanej kapr- a na něm mrtě moc červů- byl humáč to vybírat ale pár sem si jich vzal a nakonec jsem pár ryb chytil- od tej doby je pěstuju z rybích vnitřností. Ale ten smrad je strašnej.
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 18:08 ® Chose
-
taky budu muset letos pěstovat červy sám. obchod mi zrušili. prej stačí jakýkoli maso. asi to provedu tak,že vezmu kýbl,do něj trychtýř a do trychtýře vložím nějakou krabičku,na tu položím maso,až červi vylezou,rozlezou se a sjedou trychtýřem do kýblu. někde sem to četl…-Tt
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 v 17:52 ® Milky
-
koko: Já si osobně myslím, že masný červ není velký gurmán a je mu celkem buřt, co žere. Mám u nich vyzkoušeno, že když maj co baštit, tak se nekuklí. Pak jsou z nich pěkný mastodonti, ale ten smrádek, to je věc
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 ve 14:00 ®
-
koko: když já chytnu tak 2 za rok to by moc červíků nebylo
reagovat - Pátek 15. dubna 2005 ve 13:45 ® koko
-
skúste to s hlavami s úhorov, ak ich máte k dispozícii. sú z nich pekné červy
reagovat