Vyhledávání
Klub příznivců značky Shimano
18.4.2013 | feederar | 6.482 zobrazení | 71 odpovědí | upravit
Daiwa i Quantum už svůj fanklub mají, Shimano zatím chybělo. Posílejte fotky prutů, navijáků, pište svoje zkušenosti atd. :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 2. května 2013 v 18:59 ® troutkiller reakce na …
-
cujo>Zauber taky ne a v klidu bych ho srovnal s twinem.Když si to jdu užít vezmu Certeate ale dělník na špinavou práci bude Zauber.
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 v 16:06 ® cujo
-
a co takovej RedArc, ten za pět není a taky docela snese.....
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 ve 13:51 ® Alov reakce na …
-
David Havlíček> Nedá se než souhlasit Davide…
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 ve 13:40 ® HaD reakce na …
-
Alov> Je otázka, zda se tohle někdy přesně obecně dozvíš. Asi by se musel analyzovat a testovat konkrétní typ. Nejlépe laboratorně. Někde to možná bude odpovídat, někde ne. Každopádně ty drahé věci jsou drahými z více důvodů. Budu teď z patra fabulovat – lepší a odolnější materiály (doufejme), větší přesnost výroby, unikátní technologie, exkluzivita, design… to vše zvyšuje cenu. A vyšší cena znamená menší masovost prodeje = menší počet vyrobených kusů a to opět znamená zvýšení ceny. Podle mne pro někoho, kdo chce opravdu kvalitu odpovídající ceně, tak má smysl za navi dát 5–9 tisíc. U některých výrobců tak max 15tis. U dražších už půjde více o pocit, než zvýšení kvality a životnosti úměrně ceně.
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 ve 13:34 ® HaD reakce na …
-
kerob> Ale jo, některá fábie může vydržet víc, něž nějaký mercedes. Předpoklad ale je, že to tak nebude. Ale jak bylo řečeno, není to jen o výdrži, s tím souhlasím. Osobně mám jak levné šunty, tak drahé mašinky. A volím vždy podle toho, co od toho očekávám…
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 ve 12:33 ® Alov reakce na …
-
kerob> Ač nejsem příznivcem strojů v diskutované cenové relaci, dovolím si s Tebou nesouhlasit.
reagovat
Ona ta kvalita kolovrátků 5 000 + tam určitě je. Jsou použity kvalitnější materiály a lepší výrobní technologie. Žádný ze značkových výrobců si v dnešní konkurenci nemůže dovolit nabízet za velký peníz šunt. Samozřejmě u nás je 5 000 balík, ale v západní Evropě nebo USA, Anglie atd. to je „pár babek“. Ale i přesto ten kvalitativní rozdíl tam bude.
Podle mého je spíš otázka to, jakou zátěž bude muset naviják snášet. Pokud si jdu já zavláčet 10× za rok po 5 hodinách, tak mi bohatě stačí Okuma Zeon, který koupím pohodlně do litru a vím, že mi pár let poslouží. Pokud ale budu vláčet 500 hodin ročně, což není nerálné, tak už logicky budu volit dražší mašinu, která mi vydrží několik let. A tak to je s veškerým rybářským cajkem a spotřebním zbožím obecně.
Samozřejmě bych si nikdy nekoupil plasťák za 3 – 400 a čekal od něj, že mě nikdy nezklame. Tomuhle říkám vyhozené peníze. Tak stejně jsou to vyhozené peníze, když se rozhodnu vláčet 5× víc než do ted a koupím za litr onoho Zeona.
Takže za mě je spíš otázka, který ze značkových výrobců v cenové hladině 5 000 + má kvalitnější stroje. To bych se já rád zde dozvěděl.. - Čtvrtek 2. května 2013 ve 12:28 ® troutkiller reakce na …
-
kerob>
reagovat)))Hele já řeknu manželce,ta má tu tebou opěvovanou Fabii jako služební auto.Má najeto 100000 a neni tejden aby se nepodívala do servisu
Doma mám Citrouše co má najeto o 40000 víc a neni problém
)
- Čtvrtek 2. května 2013 v 11:36 ® kerob reakce na …
-
David Havlíček> nechci rejpat, ale o zivotnosti to podle me neni… ona i ta Fabie ma realnou sanci vydrzet dyl, nez elektronikou nadupanej mercedes. Podle me to je spis o tom pocitu a „svezeni“ nez o tom, ze drahej navijak vydrzi nejak zasadne vic.
reagovat - Čtvrtek 2. května 2013 v 9:22 ® HaD reakce na …
-
troutkiller> když na to je, proč ne.
reagovat - Středa 1. května 2013 v 19:56 ® čabi
-
šimáno je moje značka
reagovatspeed heavy + aspire fa
- Středa 1. května 2013 ve 13:35 ® troutkiller reakce na …
-
mini>A Votom to je
reagovatMáš dvě možnosti,bud každý dva roky vyměnit to co je rozhrkaný a už nič moč,nebo koupit kvalitu za ránu která ti vydrží sloužit dlouho a beze změn.Ve finále zjistíš že možnost první vyjde dráž a nikdy z ní nebudeš mít tak dobrej pocit jako z možnosti druhé.
- Úterý 30. dubna 2013 v 19:06 ® mini
-
když jste u peněz Technium 2500FB za 3.300kč zdolalo na Berounce v mírném proudu na 18 Stroft sumce 120cm jako nic.Po dvou letech intenzivního vláčení s různými velikostmi či váhami nástrah(ne žádný extrem)jeho chod již nebyl tak hladký.Začal jsem ho používat příležitostně k chytání nástražních rybek a nyní je od léta k volnému odběru i s prutem na dně přehrady Trnávka.Mám poučení že nikdy nemám stát zády k prutu a i na jednoho červa může zbrat ryba která utáhne prut do vody.Před 14 dny jsem si za pro mne hříšných 5.600kč koupil Twin Power 2500FC ale jak se těšim na zahájení.....
reagovat - Úterý 30. dubna 2013 v 18:19 ® troutkiller reakce na …
-
David Havlíček>Muj taky,mám jednoduchej vkus,spokojím se s tím nejlepším
reagovat)Z navi za 1500 bych ani neměl radost
- Úterý 30. dubna 2013 v 15:52 ® HaD reakce na …
-
troutkiller> To zase snad neeee. Je to jen můj osobní názor…
reagovat - Úterý 30. dubna 2013 ve 13:14 ® troutkiller reakce na …
-
David Havlíček>Co na to říct,snad jen ámen.
reagovat - Úterý 30. dubna 2013 ve 12:47 ® HaD reakce na …
-
Martin Chmelík> u navijáku ta bezpečnost moc rozdílná asi nebude
Jsou rybolovné techniky, kde je kvalita důležitá a pro tyto techniky jsou kvalitní a drahé navijáky vyráběny. Např. na sumce – už jsem několikrát zažil, že se naviják prostě buď rozlomil, nebo úplně zasekl a rybu nešlo vytáhnout. Stejně tak si nedovedu představit, že budu vláčet jemnou a citlivou technikou a v navijáku bude hrkat, bude se zadrhávat apod., což levné modely mohou po určité době dělat. Velmi by mne to rušilo. Je to jako s tím autem – když pojedu na motovýlet rozhrkanou stodvácou, moc velký požitek z toho mít nebudu (pokud mi tedy půjde o zážitek, nikoliv jen o dopravu z bodu A do bodu B – v rybařině je to pro někoho o zážitku, pro někoho jen o tom přinést maso a pak je to asi jedno). Solidním autem to bude pohoda a luxusní nadupanou károu bez střechy nezapomenutelné. Tu poslední variantu si mohou dovolit jen vyvolení. Nicméně rozumnou kvalitu za rozumné peníze snad většina. Navijáky za 5–10 tis. považuji za něco mezi solidním autem a tím luxusem. Ještě se to dá zaplatit a efekt je podobný – tedy luxusní svezení
reagovatVše nad už je spíše o pocitu, exkluzivitě než o vyšší kvalitě, byť tam ještě nějaký kvalitativní rozdíl bude, ovšem znatelný až po mnoha letech. Tedy měl by být. Takový strojek by i po deseti letech měl makat jako na začátku. Tedy za předpokladu rozumného zacházení a údržby.
- Úterý 30. dubna 2013 v 11:42 ® Martin Chmelík
-
Kolegové, nemá cenu se hádat. Někdo jezdí v drahém Mercedesu, někdo v levné Škodě Fabia (ona zas tak levná není). Zcela jistě lze konstatovat, že pasivní bezpečnost, použité materiály a technologie a uživatelský komfort toho Mercedesu bude někde jinde než u té Fabie. A tak nějak podobně to je i u těch navijáků.
reagovat - Úterý 30. dubna 2013 v 5:53 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>To určitě dá ale proč ho kupovat když je navi za 1500 taková pecka která nemá konkurenci a vše nad nim je vyhazování peněz???
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 ve 23:05 ® mastrof reakce na …
-
troutkiller> a už je to tu zase… dragona na tebe!!!
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 ve 21:46 ® MP-E65mm reakce na …
-
troutkiller> Já se nechci zúčastnit této demagogické šaškárny kolem navijáků. Ať si každý koupí co chce, pokud ho to naplňuje. Nehodlám nikomu vnucovat nebo vyvracet mojí myšlenku o kvalitě navijáku. Nestojím o nálepku „šimanysty“ konec konců, čehokoliv.
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 ve 20:36 ® Alov
-
V čem je skutečná hodnota kolovrátku od Šíma za 5 táců?
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 19:54 ® skwor reakce na …
-
troutkiller> Zrovna Twina koupíš hodně pod tou Tvojí pětitisícovou hranicí (měl jsem, vím to)
reagovatA Stradic FC se dal taky koupit skoro za polovinu.
- Pondělí 29. dubna 2013 v 19:27 ® troutkiller reakce na …
-
MP-E65mm>Beru zpět!Největší pecka je Exage a Catana.Jen mi hlava nebere proč u toho šíma dělaji ten Stradic,Twin nebo nedej bože Zázvorkovou
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 17:59 ® MP-E65mm
-
Takže já jsem si vlastně koupil jebky za necelou trojku s kterýma chytám už tři roky všemi způsoby. Proč mě to nechává chladným
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 15:23 ® skwor reakce na …
-
Libor> Jestli nemáš šímo nad pět táců, tak už s Tebou na ryby nejdu
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 ve 14:30 ® Libor
-
Troutkiller > Smajlík
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 ve 13:55 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Tak třeba jednou až si pořídíš opravdu pořádnej navi tak změníš názor
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 8:43 ® Segoves reakce na …
-
troutkiller> tak za těch 1600 co exage běžně stojí v kamenejch obchodech…nevim jak na netu ale myslim že velikost 3000 je furt okolo 1500…se dají sehnat daleko lepší navijáky na přívlač…aspoň na takovou co provozuji já tj. nástrahy do 10–12cm tam s levnějšíma naviákama nemám problém:) u těch prutů docela souhlas dřív sem si myslel že levný pruty od šíma budou v porovnání s míň známýma značkami horší ale to alivio mě fakt překvapilo
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 7:07 ® Libor
-
troutkiller> ne, mám shimano navijáky pod 5000 a jsem spokojen. Exage mi bohužel ukradli, ale chodil v poho.
reagovat - Pondělí 29. dubna 2013 v 6:26 ® troutkiller
-
Segoves>U prutu nemám se šímem problém a le levný navi neéé.
reagovat