Chytej.cz

imitace červa necteno

4.4.2013 | Poldík | 6.536 zobrazení | 21 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jak funguje imitace bílých červů.Nikdy jsem to nezkoušel,ale teď v chladné vodě možná lepší jak živý nevím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 13. dubna 2013 v 17:02 ® tucnak11
tucnak11

neni to jak šhima červiki

reagovat
Sobota 13. dubna 2013 v 17:02 ® tucnak11
tucnak11

neni to jak šhima červiki

reagovat
foto/forum/2013/th-img97511.jpg
Čtvrtek 11. dubna 2013 ve 20:50 @ Anilín reakce na …

jepice> Vosí larvy Berkley jsou dost univerzální nástrahou. Dá se s ní chytat přívlačí, na plavanou a měl jsem ji i na mušáku. A funguje to. Takový větší červík…

reagovat
foto/forum/2013/th-img97473.jpg
Čtvrtek 11. dubna 2013 v 19:15 ® jepice-zruseno reakce na …

Jak na to tady tak koukám, tak jsem si vzpoměl, že mám něco jako oranžového červa (nevím, zda je to spíš patentka, žížalka či tenký červík) někde v přívlači. Při závodech v mikromr.kaření sem to měl nandaný na marmyšce. Po projetí článku, jehož odkaz sem dal vovo mě napadlo možná docela dobré použití umělého červa. Totiž tyhle gumový potvory se dělaj i ve velmi výrazných barvách a když se to připíchne k normálním červům, mohlo by to bejt atraktivní třeba v kalné vodě.

reagovat
Čtvrtek 11. dubna 2013 ve 14:29 ® vovo
vovo

Tady o tom něco je http://www.mrk.cz/clanek.php3?…

reagovat
Středa 10. dubna 2013 ve 4:58 @ Anilín reakce na …

jepice> Ty nůžky znám. Ale to je jiné jako „pasta“ z kosťáků.

reagovat
Úterý 9. dubna 2013 ve 22:48 ® Valda
Valda

není na originál Berkley ty snad jedině jsou podle mě ty pravé

reagovat
foto/forum/2013/th-img97444.jpg
Pondělí 8. dubna 2013 ve 21:42 ® jepice-zruseno reakce na …

Anilín> To mi připomíná takový ty pětinásobný nůžky na žížaly

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 19:45 @ Anilín

Nedávno jsem si objednal imitaci kosťáků. Aspoň jsem si to mnyslel. Na obrazovce dobře vypadali a měli mít různé vůně. Když mi to přišlo, zjistil jsem, že jsou to sušené kukly. Bylo by to dobré možná pro akvarijní ryby.

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 19:41 @ Anilín reakce na …

jepice> Na kanale FaH jsem před pár dny viděl chystání krmení a rybář maďarský cca litr kosťáků rozetřel rukou v kýblu na pastu (bylo mi to protivné, kosťáky nerad chytám do prstů)a potom k tomu přidal vodu a komerční krmivo, hlínu a na závěr ještě čtvrt litru živých kosťáků.Prostě dobrota.

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 15:02 ® lunimus reakce na …

ak som spravne pochopil, tu nejde o princip, ako spravit zo ziveho cerva umeleho, ale ci je umely cerv pouzitelny na lov.
jedna sa skor o to, ze zvlast v zimnom obdobi mozu mat niektori kolegovia problem zohnat zivu nastrahu. Takto mam aj ja doma krabicku umelych hnojacikov a netrapim sa, ci im treba dat zrat aby nezdochli a ci maju vhodnu vlhkost substratu.
Ked viem, ze sa cez vikend dostanem k vode, tak si zive cervy zabezpecim. Ak neplanujem ist na ryby a v piatok vecer ma niekto ukeca, ze v sobotu rano vyrazame, nemusim stresovat, ze nemam co dat na hacik.

umely cerv nikdy nebude zivy, t.j. ucinnost nastrahy je podstatne nizsia ako u zivej nastrahy, ale pachovu stopu robi celkom slusnu a v miernom prudeni sa aj vlni takmer ako zivy (teda takto to slubuje vyrobca) – moja skusenost je, ze som cakal, ze bude trochu pohyblivejsi, ale rozhodne mozem povedat, ze sa jedna o nastrahu pouzitelnu a takmer zrovnatelnu s mrtvym hnojakom identickej velkosti.
zazraky ale necakaj :-)

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 7:13 ® tucnak11
tucnak11

Dej tam živeho a za par minut maš uměleho:-D přydej hnojaka aspon ho bude ohřyvat svojim pochybeb a masirovat zmrzly hřbet.Vždycky tak dělam mikx

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 18:58 ® siri reakce na …

jepice> tedy nez ucit kostnaky plavat, :-) je uz urcite mnohem snazsi si umotnout jednoduchy svetly (bezovy az sirove zluty) nebo ruzovy nymfy… Taky to zere vsecko mozny, bila, cejni, kapri, okouni, parmy (kdyz to k nim clovek dostane), fakt kdeco.

reagovat
Pátek 5. dubna 2013 v 16:27 ® jepice-zruseno reakce na …

Poldík> :-D

reagovat
Pátek 5. dubna 2013 v 15:14 ® Poldík reakce na …
Poldík

No zvědavost my nedá,tak si ten pytlík koupím a uvidíme v nejhorším případě je hodím slepicím ta je blbá a sežere všechno.

reagovat
Pátek 5. dubna 2013 v 7:43 ® hraji
hraji

Imitace je vždy jen imitace, nikdy jsem s nimi neměl žádný extra úspěch, snad jejině při lovu na marmyšku na dírkách se ukazovali být odolnější vůči zubům ryb. Jako nouzovka možná. Co se týče lovu na mrtvé červy, tedy ty spařené horkou vodou, v Anglii je jejich používání velmi populární. My je používáme občas při závodech, protože mrtví červi nerozbíjejí svým pohybem vnadící koule. Usmrcení se provádí zalitím horkou vodou, ale je potřeba postupovat obezřetně, protože jinak dostaneme hnůj a ne krásné pevné mrtvé červy. Ideální postup je dát červy do dostatečně velké misky, nalít na ně trošku studené vody, tak aby byli tak akorát potopení a potom začněte přilévat postupně vařící vodu a červy míchejte, vařící codu přidáváme až do okamžiku, kdy teplota vody v nádobě dosáhne asi 70 stupňů. Červy v této vodě necháme asi 5 minut a poté je slijeme. Měli by být krásně pevní, narovnaní a u barevných by si měli udržet i barvu.

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 23:53 ® Fryw
Fryw

Červi se v mrazáku neusmrtí, jen znehybní. Ale to by mělo stačit. Dají se i zadusit v mikroténovém sáčku na slunci (ale to prý vyloučí čpavek). Taky pán v tom slovenském pořadu kde jsem tohle slyšel mluvil o spařených červech. No, jenže nevím přesný význam ve slovenštině, jestli je to spařit stejně jako u nás a nebo zapařit (právě v tom sáčku).

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 23:41 ® jepice-zruseno

Na tu umělinu podle mě jít můžou. Když jdou na mušku nebo na umělé patentky, tak proč by ne. V pondělí jsem na kuličku těsta z rohlíku tahal malý okouny a rozhodně si nemyslím, že by si mysleli, že to je rohlík. Teď vážně: Normálně se červi opravdu zabíjej, je to sice už trochu specialita, ale slyšel jsem o tom tuším od závodníků v plavané. Prostě někydy jsou ryby tak opatrné, že jdou lépe na mrtvé než na živé. Nevím teda, jak se zabíjej odborně, ale já bych je asi dal do mrazáku (někdy je mám v krmení, který zbyde a dá se zmrznout na příště). Když už jsme u těch vychytávek s červama, další zajímavou věcí je nadlehčování červů pro lov na položenou. Amatéři používaj místo jednoho červa burizon. Profíci vemou mělkou nádobu (víko od kýble), naplní to cca 5 mm vody a nasypou červíky. Ti v té mělké vodě stačí, ale preventivně se napumpují vzduchem, takže plavou. Hmotnost háčku je sice po napíchnutí sice táhne ke dnu, ale jistý vliv na lepší nacucnutí to vliv mít může.

Edit: zmínku jsem teď našel také na googlo pod „Lov feederem s mrtvými červy“

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 22:41 ® Poldík reakce na …
Poldík

Stejně se ten živý po pár minutách v ledový vodě už nehýbe tak je to asi jedno,toho umělého máš pořád v báglu a neřešíš.Né vážně,mě by fakt zajímalo zda na tu umělotinu ryby jdou

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 22:33 ® casper reakce na …
casper

:D

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 ve 22:31 ® jepice-zruseno

Jestli si myslíš, že je lepší než živej, tak prostě zabij normálního a je to.

reagovat