Vyhledávání
Echolot na přívlač z belly boatu/lodě
2.4.2013 | sethy | 9.763 zobrazení | 50 odpovědí
Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu. Absolutně se v tom nevyznám. Na co si dát pozor, na jaké parametry se zaměřit, případně jaký konkrétní model vybrat? GPS nepotřebuju, čím bude menší, tím líp. Používán bude především na řekách.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 3. dubna 2013 v 11:23 ® pepanek reakce na …
-
David Havlíček> Už jsem si to našel.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 v 11:22 ® pepanek
- reagovat
- Středa 3. dubna 2013 v 11:14 ® pepanek reakce na …
-
David Havlíček> Když už jsme u toho GPS,jaká je tam tolerance v metrech?
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 21:57 ® HaD reakce na …
-
sethy>
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 21:01 ® sethy reakce na …
-
David Havlíček> Když pojedu na Lipno a podobně, tak leda se zkušeným doprovodem
reagovatGPS nebude třeba
- Úterý 2. dubna 2013 ve 20:57 ® HaD reakce na …
-
sethy> GPS bude dobrá třeba na Lipně a podobných vodách. Najdeš hranu, místo, kde berou a příště ho snáze nalezneš. Musíš však všem rybám také dát GPS aby to našli stejně. Jinak to nemusí fungovat
reagovatDD
- Úterý 2. dubna 2013 v 18:34 ® sethy reakce na …
-
džigit> Tvrdil mi kámoš co má echo s GPS, že není vůbec přesná (proti klasické GPS).
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 17:56 ® Stroft reakce na …
-
sethy> Pravdu pravíš, ta GPS stojí Polský salám
reagovatVždy když si uložím na GPS místo, kde berou okouni, tak napodruhé už tam nejsou. Lepší je si místo na vodě, zakroužkovat sprejem
- Úterý 2. dubna 2013 v 17:46 ® džigit reakce na …
-
sethy> já to viděl u kolegů kaprařů.Dělali podle teho vyvažku a nějak moc si nestěžovali.Ale když dnes tohle obstaráš mobilem a dobrou mapouv něm.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 17:35 ® sethy reakce na …
-
džigit> Co jsem tak zjišťoval, tak si na to někteří stěžují, že to není zrovna přesně
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 17:28 ® džigit reakce na …
-
sethy> jen s těma X4 a X5,tam určitě X5.Jinak jsem si nevšiml,že GPS ne.Ona je dobrá spíš na lodi,kdy si uložíš více bodů,pokud si na větší ploše,navede Tě to.Což bys teda mohl někdy využít,krze orientaci a překážek na dně.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 17:07 ® sethy reakce na …
-
džigit> Máš s ním zkušenosti? GPS vážně nevyužiji, přijde mi zbytečné za ni připlácet.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 16:38 ® džigit reakce na …
-
sethy> http://www.tropicliberec.cz/…r-mark-4-gps
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 16:36 ® sethy
-
Co modely s DSI, má to nějaké klady či zápory?
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 16:28 ® sethy reakce na …
-
David Havlíček> Dík, mrknu na něj
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 16:25 ® HaD reakce na …
-
sethy> já mám s tím nahazovacím celkem dobré zkušenosti.
Pokud neccheš moc investovat, tak bych si klidně vzal Lowrance X – 4 PRO. Stojí okolo 2500,–.
Osobně bych ale nešetřil a asi volil něco takového: Lowrance Mark 5× PRO. S tím už můžeš dělat skoro vše, je to dobrá značka, má duální sondu 60° a 120° a dá se sehnal lehce pod 6 tis. Já mám Lowrance mnoho let a je to dobrá volba.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 15:25 ® sethy reakce na …
-
hraji> 5–6 max.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 v 15:22 ® hraji
-
Máš nějaký limit financí? Třeba já bych již levný echolot nekoupil, protože jezdím do Norska a tam už to chce trochu lepší mašinku, ale u nás je to fakt jedno. A echolotu je celkem jedno, zda měří 5 nebo 50 metrů.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 14:59 ® sethy reakce na …
-
hraji> Převážně na řekách (někdy i na přehradách). Zas nechci koupit uplně obyč, abych ho za pár let měnil
reagovat
Ten nahazovací jsem zkoušel a pokaždé naměřil něco jiného. Ten vážně ne. - Úterý 2. dubna 2013 ve 14:51 ® hraji
-
Na řekách asi nebudeš používat echolot pro hledání ryb, daleko spíš asi jen pro obeznámení se s profilem dna. A na to ti stačí úplně jednoduchý a relativně laciný přístroj, protože měřená hloubka nebude víc než několik metrů. S takovým úkolem si poradí jakýkoliv echolot. Dokonce i ten s nahazovací bezdrátovou sondou.
reagovat