Chytej.cz

matchový prut necteno

30.3.2013 | PETR-rybar | 6.801 zobrazení | 13 odpovědí

Jsem vášnivý plavačkář a na splávek chytám prakticky všechny ryby, tak jsem se rozhodl pořídit nějaký matchový prut. Ale s výběrem si nevím moc rady. Hlavně jakou délku. Našel jsem na netu pěkný prut od Shimana za příznivou cenu (http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…fa-1051.html). Tato značka mě nikdy nezklamala, tak bych u ní chtěl zůstat. Budu rád za vaše rady a názory.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 19. dubna 2013 v 1:58 ® jepice-zruseno reakce na …

PETR-rybar> S tou dýlkou je to ošemetný. málokdy to má ten prut kolik píšou. Když dáš někdy dva prut yrůzných značek k sobě a jeden má na sobě 4,2 a druhej 3,9, tak jsou často třeba jen o pět cm jiný. Kratší prut i když je to nějaký „béčko“, tak je mnohem rychlejší, než ten samej typ ve vetší délce, kterej už může bejt pěkná žvejka a s tim anglánem ve větší dálce při záseku ani nehneš (a to nechytám žádný extra dálky, prostě tak nějak normálně na 8g angličák třeba). Další věcí je, jestli za těch 1700 nebo za kolikho pořizuješ není už celkem slušenej výběr, i když levnějších prutů. Já nechytám moc daleko na plavačku, spíš provozuji takovou tu rekreační metodu a vyhovují mi měkčí pruty s parabolickou akcí, ale když se chytá dál, je lepší tužší prut s měkkou citlivou špičkou. A čím delší má tento rychlejší prut být, tím horší je výběr (v cenových relacích). Toť můj názor.

reagovat
Čtvrtek 18. dubna 2013 v 17:02 ® paolomaldini reakce na …
paolomaldini

hraji> Mohl by jsi prosím tedy uvést nějaké konkrétní příklady prutů?

reagovat
Úterý 9. dubna 2013 ve 20:30 ® Kubajs
Kubajs

420cm nic nezkazíš věř tomu

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 18:46 ® PETR-rybar reakce na …

spíš si právě nevím rady s délkou, s kratším se líp manipuluje, ale s delším se zase líp zasekává, a to je třeba při lovu lína klíčová věc. Třeba taková plotice, ta se chytne sama…

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 18:44 ® pepanek

40 metrů se splávkem–to musíš mít oči jako orel:-)

reagovat
Pondělí 8. dubna 2013 v 1:56 ® Kubajs reakce na …
Kubajs

PETR-rybar> měl sem před časem podobnej problém a taky mám rád Shimano a stojim si za tim,že i jejich levnější pruty mají nějakou úroveň.Koupil sem ho,ale nejsem rybář co mu dává co proto.Sem tam pevnej spláveček u břehu,sem tam angličák s rybičkou.40m bych s nim ani nenahazoval,protože sem na to už moc špatnej a radši šáhnu po feederi

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 19:40 ® PETR-rybar

tak chytal bych na něj na vzdálenost tak do max 40m a chtěl bych na něj tahat i kapříky, takže ta tvrdost je asi na místě

reagovat
Úterý 2. dubna 2013 ve 12:02 ® pepanek

Máš napsat,s jakou zátěží a jak daleko budeš lovit. Já bych ho nechtěl,asi by se mi zdál tvrdý.

reagovat
Neděle 31. března 2013 ve 12:52 ® hraji reakce na …
hraji

sus1> bohužel ne všechny parametry prutu se dají vtěstnat do hodnot jako je délka, hmotnost, odhozová zátěž. Daleko důležitější než na prutu uvedená odhozová zátěž je pro mě skutečnost, jestli s tím prutem na vzdálenost 40 metrů zaseknu dvoukilového cejna na návazci 0,08 milimetru a neurazím ho či nedoseknu. Stejně tak je hmotnost nezajímavý údaj, protože prut po nahození odkládám do držáku a naviják je většinou těžší než prut sám. Já netvrdím, že Vengeance je špatný prut, to ne, ale z mého úhlu pohledu je průměrný ne svými parametry, ale svými skutečnými vlastnostmi.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 11:47 ® sus1 reakce na …

hraji> O jaké parametry by se mělo jednat,aby byl lepší než tenhle prut ?

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 11:12 @ achillex

Nedej se mýlit tzv. profesionály, checheche, kteří nedají jíst děckám, aby si koupili vercajk za 100 táců.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 10:30 ® hraji
hraji

Ahoj, je to naprosto průměrný prut za průměrnou cenu. Chytat s ním samozřejmě půjde, to se nedá zpochybnit, na druhou stranu, existuje celá řada daleko lepších prutů. I od Shimana. Ale protože údaje, které jsi uvedl, jsou tak obecné a nic neříkající, musí být taková i odpověď. Klidně si ho kup. Poslouží ti, když se rozhodneš, že se budeš věnovat chytání na odhoz pořádně, zřejmě časem koupíš nějaký lepší.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 0:30 ® Kubajs
Kubajs

mám ve 420cm.Odpovídá ceně

reagovat