Chytej.cz

Aky navijak na strednu privlac necteno

30.3.2013 | westigator | 7.324 zobrazení | 31 odpovědí | upravit

Prosim poradte aky navijak na strednu privlac. velkost priblizne 25 na prut Dragon Guide select Viper 2,75 3–18g. Moj vyber navijakov: Redarc, Hypalite, Exceler x,z, Kludne aj iny model. Dakujem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 7. dubna 2013 ve 13:16 ® nolan

Ryobi Ecusima 2000.

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 11:25 ® pemalda reakce na …
pemalda

vlčák> Nemam tušení proč to vyrábí s tou maticí takle,ale všichni v mém okolí včetně mě to řešíme takto a šlape to jak má.Já sem nikdy stou vyvíšenou maticí nezkoušel chytat,tak nevim jak to sní chodí.Ale jinak je pro mě Zauber top naviják na přívlač,z těch co sem zatim vyzkoušel.

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 11:15 ® kubas reakce na …
kubas

vlčák> Já jsem nic neupravoval a v životě se mi to nestalo ani u Zaubera ani u jeho klonů :-) .

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 10:33 ® vlčák reakce na …
vlčák

pemalda> Kdybych dostal tuhle radu dříve tak jsem si mohl ušetřit nervy.Ale na druhou stranu je to smutný,upravovat úplně nové navi!

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 9:49 ® pemalda
pemalda

Zdravím,co se týče té matice co tu řešíte.Mam Zaubera a jeho klon Rovex,mam k nim 7 náhradních cívek.Když sem si navi a cívky pořizoval,tak na radu prodejce v obchodě sem si u všech cívek nechal odendat po jedné brzdící podložce v každé cívce,matice se krásně usadila a na brzdu to nemá žádný vliv.Teď půjdou na třetí vláčecí sezónu a nikdy mi nenastal v ničem žádnej problém.Mám několik známech co maj Zaubery a všicni to maj od začátku takto preventivně odendaný a nikdo nemá žádnej problém s brzdou-motáním atd.Odendání podložky,když jsou po ruce kleštičky na ségrovky,zabere půl minuty.

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 16:53 ® vlčák reakce na …
vlčák

westigator> Stačí když utáhneš brzdu (samozřejmě ne velkou silou)a nebude ti přečnívat přes čelo cívky.

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 16:36 @ achillex reakce na …

westigator> No nevím, či tě nechají v kšefte rozebírat brzdu. Ono to bez vhodného nástroje na demontáž drátěné „ségrovky“ a podobných srandiček, ani nejde. V některých brzdách jsou lamely fíbrové, v jiných z grafitové fólie, ale i kovové a měl jsem kdesi i teflon, který má nízký součinitel tření. Ale najdeš i papírová kolečka mající fungovat jako lamely. Nedávno jsem jednomu dědkovi, ještě staršímu jako jsem já, reparoval levný mušák Jaxon a co sem v něm našel, bylo dost otřesné. Zbytky jakýchsi papírových koleček. Dokonce to sálo vodu…

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 16:19 @ westigator

Dakujem za rady. Pri kupe si poriadne prezrem brzdu aby som mal v dusi pokoj. Dik

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 11:44 ® vlčák reakce na …
vlčák

Dany73> Vlasec to bylo to druhé po čem jsem šel.To první- ruce.Ale po půjčení navi kolegům jsem se ujistil že rukama to asi nebude.Při pohledu na fotografie mnoha navi Red jsem takový přesah matky nevyděl.Proč to vyšlo zrovna na mne:-| Takže mám doma naviják kterému i přes tu úpravu moc nevěřím.Asi jsem ho tou úpravou nasral protože od té doby jsem na něj nevytáhl větší rybu.:-( pivo

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 11:23 ® Dany73 reakce na …

vlčák> Asi záleží co máš za vlasec či šňůru. Já s pletenkou 0,12 přestal mít tento problém poté, co jsem si nechal poradit na Maninách u Pavla Tomiho to dotažení. Samozřejmě si to „nesedne“ o moc. Při ručním překlápění se mi motání nikdy nestalo.

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 10:36 ® vlčák reakce na …
vlčák

Dany73> S tou maticí to není tak jednoduché.U mého Red 30 přečnívala asi 2mm i po dotažení.Byl jsem z toho nešťastnej-časté motání smyček před cívkou.Vymezení podložkama nepomáhalo.Tak jsem ubral jednu brzdící podložku a v pohodě!V obou případech překládám překlapěč rokou.Změny na funkčnosti brzdy nepozoruji.Pe­trův zdar!

reagovat
Čtvrtek 4. dubna 2013 v 7:52 ® Dany73 reakce na …

westigator> Však jsem psal, motání na matici pouze když překlapáváš kličkou, jinak máš klid. S Redem mám 3roky praxe. Pokud Ti u něho vyhovuje klička a nevadí barva, koupil bych také raději 2Redy, než 1navi z dvojnásobné cenové kategorie. Přeci jen je to všechno spotřební zboží.

reagovat
Středa 3. dubna 2013 v 15:57 @ westigator reakce na …

pardon 0,5–5g. Ale to je offtopic. Robi to teda iba pri preklapani kluckou?

reagovat
Středa 3. dubna 2013 ve 13:49 ® skwor reakce na …
skwor

westigator> 18g Dragon se určitě nechová jako 40g Šímo. Nebo mám divný Dragony a divný Šímo.

reagovat
Středa 3. dubna 2013 ve 13:06 ® Zmata reakce na …

westigator> Každý prut je vyroben tak, aby odpovídal konkrétnímu typu nástrahy, stylu jejího vedení a rozsahu hmotnosti nástrahy. Když si vezmeš speciál na hlubokopotápivé cranky, tak se ti bude zdát měkký na rozdíl od speciálu na popování nebo twiching, při stejné doporučené váze nástrahy.

reagovat
Středa 3. dubna 2013 v 8:15 ® pepanek reakce na …

westigator – přívlačový prut 0–5g neexistuje

reagovat
Úterý 2. dubna 2013 ve 23:08 ® kerob reakce na …
kerob

westigator> par Dragonu mi rukama proslo a dva bych nekde za skrini asi jeste nasel a s tou gramazi se to neda takhle asi rict – nektery rady jsou skutecne podhodnocene, jine ale naopak. A u shimana je to v podstate stejne, akorat ta cisla jsou vetsinou nadhodnocena.

reagovat
Úterý 2. dubna 2013 ve 21:08 @ westigator

Takze namotava iba vtedy ak nepreklapam rukou? Ja vzdy preklapam rukou-kluckou mi je to uplne neprirodzene. Ohladom zataze prutu- ti co pisu ze je to prut na lahku privlac a nie na strednu, tak este nikdy nedrzali prut Dragon v ruke. Pretoze 18g na Dragone je ako 40g na shimane. Na ul privlac mam prut 0–5g. A na tazku mam 10–40g. Na sumce privlacou nechodim, takze ja som si to rozdelil takto. Najtazsie nastrahy mam asi 32g. Na Slovensku uplne dostacujuce. Na more nechodim. To Kerob: Exceler Z bol moj top favorit, ale pravdepodobne pojdem do Redarca za menej ako polovicnu cenu-neverim ze Exceler vydrzi dvojnasobok co redarc. Ale aj tak dakujem za prispevok

reagovat
Pondělí 1. dubna 2013 v 19:45 ® kerob
kerob

Z toho, cos tam vyjmenoval bych bral jednoznacne Exceler Z. Ale taky je 2× drazsi nez vsechny ostatni…

BTW je zajimavy co si kdo predstavuje pod pojmem stredni privlac – podle me je prut do 18g na UL vlacku :-D

reagovat
Pondělí 1. dubna 2013 v 18:50 ® tucnak11
tucnak11

Překlapuj ručně,naučil jisem se na zavodach,překlapeč neruši a navijak neopotřebuji se .

reagovat
Pondělí 1. dubna 2013 ve 12:42 ® Fryw reakce na …
Fryw

Dany73> z jaký směsi maj převody?

reagovat
Pondělí 1. dubna 2013 v 11:10 ® Dany73 reakce na …

westigator> Red i Zauber jsou ve své cenové kategorii nejlepší navijáky(!) Pokud se vyskytne namotávání na matici, stačí brzdu utáhnout téměř na doraz, a rukou dotaženou cívku párkrát protočit. Matice se tím usadí. Pokud překlapěč zaklapáváš rukou, tento občasný problém si Ti však vůbec nevyskytne.

reagovat
Pondělí 1. dubna 2013 v 9:15 ® pepanek reakce na …

westigator> Ten proutek se mi zdá dost jemný na střední zátěž.Pokud se chceš mermomocí zbavit peněz,tak na něj prdni něco za velké prachy–nejlepší pozlacené,jinak ti bohatě stačí něco do tisícovky.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 16:08 ® kubas reakce na …
kubas

westigator> Mám Zauber a ještě se mi to nestalo. Takže asi tak bych se obával :-) .

reagovat
Neděle 31. března 2013 ve 14:36 @ westigator

Pri zauberovi a redarcovi sa bojim namotavani na miticu brzdy. Keby sa to obcas neobjavovalo tak vobec nerozmyslam, ale dost sa toho bojim

reagovat
Neděle 31. března 2013 ve 12:13 ® TondaN
TondaN

A co takové ryobi? Mají velice povedené navijáky a vydrží poměrně dost.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 11:23 @ achillex

http://obchod.mikado.cz/index.php?…

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 11:21 @ achillex reakce na …

V české Kalouskově džamahírii stojí cosi pod 2 tisíce kaček, venku 70–80€.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 11:19 @ achillex

Todle si kup: http://www.mikado.pl/…rspace-reel/ Chlubí se „revoluční“ Al-slitinou 7075, vyvinutou japonskou Summitomo Metal v roce 1936 a aplikovanou na Zerchách, checheche. Ale reel je to dobrý, mám ho.

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 10:37 ® hraji
hraji

Neřešil bych jako primární značku, ale kvalitu. Jakýkoliv kvalitní naviják, hlavně aby měl kvalitní převody. Naviják za 1000 korun opravdu není dost kvalitní. A když bychom se drželi těch značek, Shimano, Daiwa, SPRO, tam by sis měl vybrat.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1