Chytej.cz

Shimano aerocast spin 240 M+ navi shimano aernos.. necteno

27.3.2013 | MOndo | 3.466 zobrazení | 21 odpovědí

Dobrý den, už měsíc lustruji webové stránky a různé diskuse a hledám přívlačák+navi. do nové sezóny. Do oka mi prvně padl beastmaster, ale nakonec jsem se zakoukal do toho aerocastu, který teď mají ve slevě. Zajímaly by mě praktické zkušenosti, vaše doporučení, pokud možno nějaké fotky hlavně rukojeti(je tam nějaká blbůstka a nevím o co jde, viděl jsem jen nekvalitní foto), taky by mě zajímalo jestli je k tomu prutu tubus, tak jako jsem viděl na pár fotkách které jsem vygooglil. Nemám možnost si ho jít někde osahat a 2000 pro mě není zrovna malá částka. Dřív jsem vysedával u kapřáků, ale minulý rok jsem z důvodu nedostatku času hodně provětrával svoje staré shimano alivio AX 210M+exage 2500 a našel jsem v tom velké zalíbení (: ,to už je ale po těch letech a po tom vypružování pařezů jak zvějka. To samé by mě zajímalo u navijáku, nevím ani jakou velikost a jetli vůbec tento. Všude doporučují ryobi nebo red arca. Chytám v místech kde je hodně přezů= často váznu a mám pocit, že když koupím cokoliv, do dvou, maximálně do tří let to oddělám. Kupodivu to exage mi celkem drží, ale dřív jsem na tom měl namontované ty levnější řady a ty dostávali slušně zabrat. Děkuji všem za příjemnou diskusi a cenné rady. Vím že tu je toho o prutech dost, ale konkrétně o tomto jsem našel jen pár zápisů.(možná neumím hledat:))

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 29. března 2013 ve 22:43 ® MOndo reakce na …

Bigpista> Tak mi volali, že ho nemají skladem, a že už se nevyrábí.. tak jsem ho dnes objednal z jiného shopu a 270, jsem zvědavej.

reagovat
Pátek 29. března 2013 ve 22:18 ® sethy reakce na …
sethy

Bigpista> Beztak jen nechceš přiznat, žes to rozlámal :-D

reagovat
Pátek 29. března 2013 ve 21:18 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

sethy> Tak hlásím, že to povolit nejde.

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 19:14 ® troutkiller reakce na …

sethy>Hele žiju ale mizerně:-(( Ted řešim menší prekérku ale příští pátek bude doufám líp:-)) )

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 11:09 ® sethy reakce na …
sethy

Bigpista> No právě

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 10:50 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

sethy> Neboj, budu něžnej, vždyť mě znáš :-)

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 10:40 ® sethy reakce na …
sethy

Bigpista> Tak to hlavně nepolámej…

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 10:40 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> Zdar lovče, ty žiješ?:-))

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 10:02 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

sethy> A víš, že nezkoušel? Tak už vím, co budu dělat večer :-))

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 9:43 ® troutkiller reakce na …

MOndo>Aerocast vlastním taky a spokojenost velká,klacek vytahal metráky Tresek a jinejch ryb naprosto bez problému.Co se toho otáčení šišatého blanku týče tak ta šiška je tak minimální že to okem vubec neni znát:-)) )3 dílné provedení je plus při převozu a při chytání v něm neni problém.

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 8:55 ® sethy reakce na …
sethy

MOndo> Proti Aliviu všechno, toho bych se nebál;-)

reagovat
Čtvrtek 28. března 2013 v 7:23 ® MOndo reakce na …

Bigpista> Díky moc. Už jsem ho objednal (: Uvidíme jak budu spokojený. Žádnou trojděličku jsem nikdy neměl a ani jsem to původně nezamýšlel. Ten prut mě prostě dostal vzhledem, i když to asi není moc dobré kritérium pro výběr prutu (: Ale myslím, že proti tomu aliviu to bude nesrovnatlené.

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 23:39 ® sethy reakce na …
sethy

Bigpista> Jo ta :-) Nedá se to povolit a tím povytáhnout ručka? Některé shima to tak mají. Zkoušels to vůbec :-)

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 22:49 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

MOndo> Rozdělat se nedá. Je to podle mě na dovážení a taky designový prvek.

sethy> Kolega nemyslí „FosilWood“, ale ten kovový pásek ve spodní části rukojeti.

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 22:37 ® sethy reakce na …
sethy

Bigpista> Vyfoť mu to i s navi aby to líp pochopil :-)

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 22:36 ® sethy reakce na …
sethy

MOndo> Ta věc je součást sedla (je to jakoby „dřevo“) a slouží to k tomu, aby bylo sedlo stejně široké jako rukojeť.

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 22:15 ® MOndo reakce na …

Díky moc. A ta rukojeť se dá taky rozdělat nebo ta věc(nejspíš kovová, soudím podle lesku) mezi sedlem a koncovkou je na vyvážení?

reagovat
Středa 27. března 2013 ve 22:05 ® Bigpista
Bigpista

Stačí takhle?

reagovat
foto/forum/2013/th-img97039.jpgfoto/forum/2013/th-img97040.jpgfoto/forum/2013/th-img97038.jpgfoto/forum/2013/th-img97041.jpg
Středa 27. března 2013 v 16:46 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

MOndo> Naprosto spokojený. Docela rychle jsem se naučil na ten ovál myslet a tak nějak ten prut v ruce automaticky otáčím, jak potřebuju. Večer to nafotím a hodím sem. Nejpozději zítra ráno.

reagovat
Středa 27. března 2013 v 16:20 ® MOndo reakce na …

Za fotky bych byl vděčný. Ten blank jsem si představil teda jako takové vajíčko. A není ta měkkost spíš na škodu, když chce člověk zaseknout? Třeba na feederu by to asi nevadilo, ale tady nevím. Jak jsi s ním spokojený? :-)

reagovat
Středa 27. března 2013 v 10:32 ® Bigpista
Bigpista

Mám Aerocast M 270cm a tubus k němu mám. Když vydržíš do večera, klidně ti nafotím co budeš chtít. Jinak já na něm mám Ryobi Zauber 4000 a přijde mi to jako supr vyvážené. Jak to bude na tom kratším, ti nepovím. Jinak jeho zvláštnost je v tom, že má oválný blank, takže je tužší při zatížení v přímém směru a měkčí, pokud ho ohneš do boku.

reagovat