Vyhledávání
Čísla, která už jsou k zamyšlení!!!!
24.3.2013 | cvarák | 10.693 zobrazení | 140 odpovědí
Dobrý den, na naší výroční členské schůzi padla zajímavá čísla z úst vyslance z jihočeského kraje. „Řekl, že 50% ze všech chycených ryb v ČRS chytilo pouze 10% ze všech rybářů ČRS“. Tak proč to ČRS podporuje, proč se to neudělá alespoň jako na pstruhovce, že po 50 kusech se kupuje nová povolenka. Já osobně si rybu taky odnesu, ale 300 kg jako letos jeden „borec“ z naší MO a vloni měl dokonce kolem 500 kg. To přece není normální, to ať mi nikdo netvrdí. Předem dík za vaše názory, nápady, odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 25. března 2013 ve 12:56 ® jepice-zruseno
-
U nás (MO Hostivař) měl někdo 100 kaprů, celková hmotnost 360 kg. Já jsem měl v době letních prázdnin maxima kolem 30 ryb, převážně kaprů kolem 2kg. Snědlo se to za ty dva měsíce celkem bez problému ve třech lidech. Kapříci podle mě nejsou v tomhle smyslu problém, kdo odnáší kapry a duháky mi v zásadě naevadí. Spíš jsou místa, kde by ti kapři a duháci mohli být nasazováni v menším počtu, tak aby mohla mít větší prospěch např. bílá ryba. Duhák vysazený na jaře na pstruhovku sjede na mimopstruhovku a tam dle mne sežere všecky jikry, ostatně ona i nepřiměřeně velká násada potočáků funguje stejně, jenže nefrčí tak rychle po proudu. Kapři zase docela zamávají se dnem. Ona hmotnost 360 kg kaprů mě tedy nevadí z pohledu toho, že je dotyčný snědl (to je v podstatě dobře a podpořil tím „rybu domácí“), ale z pohledu toho, že za 360 kg, ktyrý snědl, tam možná přistane příští rok třeba 500 kg nových kaprů.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 ve 12:36 ® Fryw reakce na …
-
lunimus> Tuto větu jsem slyšel když jsem byl odevzdávat sumář, byla mířena proti člověku co byl přede mnou ve frontě. Bral jsem to jako žert…
mastrof> omezenej jsem, ale ne zas až tak. Přečti první příspěvek, pak moji reakci. Několikrát, klidně. Kameňák..
reagovat - Pondělí 25. března 2013 ve 12:11 ® regulus reakce na …
-
mastrof> měl za tím dva smajlíky, tak se nečil a klidně přijeď my tě neukousnem.
)
Jak už tu bylo více méně napsaný, kapř se nepočítá, duhák a siven více méně taky ne. S tím Tescem máš pravdu v tom, že kdybych já chodil konkrétně na pstruhovku jen kvůli masu, tak by pro mě bylo levnější jet do toho Tesca, mám to asi 2 km a na pstruhovku 40–70km, takže i kdybych si vzal pokaždý ty 3 salmoidy, tak je to furt prodělečný. Většina lidí takhle prostě nepřemejšlí, chodí chytat ryby a sem tam nějakou vezmou, někdo je ortodoxní pouštěč, někdo si vezme ryby jen někdy, jinej častěji a další skoro pokaždý. Pokud je to v rámci danejch pravidel, tak jim nelze nic vyčítat. No a s těma candátama nemáš pravdu, ani 10% rybářů není schopno chytit ročně 10 mírovejch candátů, naprostá většina chodí na kapř a candát je více méně náhodnej úlovek a ten zbytek jich tolik za sezónu většino taky nechytne. V klidu si typnu, že 10 candátů za rok chytí tak 2–3% rybářů a to ještě možná.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 ve 12:01 ® tucnak11 reakce na …
-
hraji>Kamarade nevim jak to mysliš a nesouhlasim s tebou.A co reviry do 5 h plohy.Viš jak to je.Kapr se nasadil za tyden a pul jak dobře kapřy idou většinou seděli ti sami každej den as se to vychytalo ve 80–90 procenteh a zbytek roku tejch masařu si neuviděl aš na podzim se nasadilo a historka se opakovala,unas je rybařu moc co se dostane jen přes vikend.Tak muselisme omezit kapra na 20 kousku za rok včetně lososovitych ryb no muže si koupit delši povolenku cos ja stym nesouhlasim vubec
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:36 ® mastrof reakce na …
-
noba> uznávám divné to je, ale co naplat, nehodlám se podílet na systematickém vybíjení našich vod. kdyby se tak aspon nasazovalo něco jinýho než jen ten kapr… je mi z toho smutno.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:25 ® hraji
-
Vždycky to tak bylo a bude to tak i dál. Regulace není nutná. Regulaci provádějí sami členové. Jestliže někdo odevzdává sumář a má v něm dvě docházky za rok, pak by se neměl divit, že někdo jiný má docházek 200. Pokud někdo ryby pouští, pak by se neměl divit, že někdo jiný nepouští. Je to princip solidarity. Ti co kupují povolenky, aby nechodili na ryby přispívají na ryby pro ty, co kupují povolenky proto, aby na ryby chodili. A protože naprostou většinu těch ryb tvoří kapr, tedy ryba zbytná a lehce dplnitelná, v podstatě se nic neděje.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:20 ® noba reakce na …
-
mastrof> není to trochu divné, že jakožto rybář, když máš chuť na rybu tak si ji koupíš v tescu?
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:09 ® mastrof reakce na …
-
FInnnp> dle mého názoru je i toto moc, kapry řešit nebudu, těch je všude víc než by bylo zdrávo. ale ostatní ryby? když vezmu že registrovaných je cca 300000 rybářů, kdyby každý odnes ročně 10candošů tak jich je rázem o 3 mega mín. což mi příjde jako citelná ztráta. berte to tak že ta voda je nas všech, nechovejte se k ní sobecky a myslete na budoucí generace prosím. když mám chut na rybu tak si jí koupim v tescu, příjde mi to při současném stavu našich vod jako nejcitlivější řešení.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:08 ® tucnak11 reakce na …
-
Ještě zapoměl jisem napsat.Vuli takovem sportovnim rybařom odhazeli ot nas členi teras po 2 leteh přyšlo 30 novych a to v jednym roku.Omezeni shvaluji a sama radost na temto reviru chytat.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 10:58 ® mastrof reakce na …
-
Fryw> doufám že si to nemylsel vážně, tak omezenej aby si to házel na čechy nejsi vid?
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 10:48 ® tucnak11 reakce na …
-
S.M.a Slesko MO Rožnov.p.R.20 kusu v tom je Kapr Pstruh a Lipan šmytec to je nej bič na masaře
reagovat,členi si musi sami odhlasit ve svoji MO o vyjimky a ide to a potom se uvidi jacy jisou sportovni rybaři.
Zarybnoivacy plan vychytali jen ti sami a to je 15 lidi aš došla trpělivost novemu vedeni a ura na masaře
- Pondělí 25. března 2013 v 10:31 ® lunimus reakce na …
-
Fryw> „když odevzdáš takovej sumář, nebudem mít za co zarybňovat“
nevidim sice moc do zarybnovacich planov, ale nemyslim si, ze ak niekto odovzda prazdny ulovkovy listok, ze nebude za co zarybnovat.
Financie na zarybnovanie tvoria nejake percento z ceny povolenky. Ak raz bude 1000 rybarov, tak bez ohladu na to, kolko ryb sa od vody odnesie, takbude vzdy rovnaky fond na zarybnenie …
jedine, co sa moze stat, ze ak bude vela ulovkov, tak budu musiet fond na zarybnenie zdvihnut a tym padom aj cena povolenky pojde hore …co sa tyka mnozstva ulovenych ryb, ak by som teoreticky denne zobral tesne pod 7kg ryb a poslednu si ulovil 20Kg sumca tak 7×365+20×50 tak mozem vytazit teoreticky 3,5t ryb … ak by som mal predat po krcmach kilo priemerne len za 2€ tak je to prilepsenie cca 580€ mesacne, co je spolu s prispevkom v nezamestnanosti nadriemerny a nezdaneny prijem …
reagovat
nastastie to nie je az tak jednoduche a mäsiarov, co prepocitavaju zivu vahu na eura je „len“ 10% vsetkych rybarov … - Pondělí 25. března 2013 v 10:22 ® cvarák reakce na …
-
Jde mi o obojí protože to spolu souvisí.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 ve 3:11 ® Fryw
-
O co v těch číslech jde? Moc ryb přisvojených a nebo nerovnoměrné rozdělení bohatství, ehm, teda ryb?
reagovat - Pondělí 25. března 2013 ve 2:55 ® Fryw reakce na …
-
Alov> tak jedině zakázat Čechům jezdit chytat na Moravu (ale jak říkáš, oni by si i tak cestičku našli..)
„když odevzdáš takovej sumář, nebudem mít za co zarybňovat“
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 0:42 ® cvarák reakce na …
-
Je mi jasný, že tady už s tim nic nenadělám. Mě jen zajímalo, jestli je to všude stejný a jak se to dá řešit. Vím, že v našem kraji to jeden rok fungovalo, ale proč se to zrušilo to nemám tušení.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 0:25 ® sethy reakce na …
-
regulus> U nás jsou za to chválení, těžko by je někdo vyhazoval
reagovat(nám co nosíme skoro prázdné, nebo prázdné ulovkáče doslova nadávají).
Teoreticky je to mnohem víc než 2555kg… - Neděle 24. března 2013 ve 22:31 ® FInnnp
-
Já se považuji za velikého rybožrouta.Má spotřeba za rok je zhruba 30 kapříků 10 candátů a tak 2 štiky.Nevím jestli je to moc,ale 300 kg ryb už je asi moc.Co pak s tím asi dělaj.
reagovat - Neděle 24. března 2013 ve 22:13 ® regulus
-
Kdysi bylo na JM max. 40 kaprů ročně a výsledek byl, nepsalo se, přepisovalo se, gumovalo se, výsledek žádnej.
Sice taky nechápu, jak někdo může ne sežrat, ale vůbec udat 3q ryb za rok, nicméně pokud to bylo v souladu s danými pravidly, tak mu můžem pouze popřát ať se z toho posere. Nejlepší by bylo, kdyby se rybářskej svaz s takovými členy rozloučil, ale za co, když třeba vůbec neporušují pravidla. Teoreticky si lze od vody za rok odnést 2555 kg ryb za rok, je to strašný číslo. Naštěstí je těch co chytnou a vezmou mraky ryb jen docela malý procento, ale je fakt, že těch co by vzali kdyby chytli je daleko víc, ještě že jim to chytání moc nejde.Na internetu vyřešíš howno, řešit jsi to měl na schůzi když to bylo čerstvý, mohl jsi podat podnět na hlasování o omezení ročních úlovků. Tady je to jen bulení nad rozlitým mlíkem.
reagovat - Neděle 24. března 2013 ve 20:42 ® Alov
-
S. Morava a Slezsko 40 ks ušlechtilé na povolenku a ende. Na oběživu ve vodách to ale výrazně poznat nejde. Češi si dycky cestičku najdou…
reagovat