Vyhledávání
Čísla, která už jsou k zamyšlení!!!!
24.3.2013 | cvarák | 10.812 zobrazení | 140 odpovědíDobrý den, na naší výroční členské schůzi padla zajímavá čísla z úst vyslance z jihočeského kraje. „Řekl, že 50% ze všech chycených ryb v ČRS chytilo pouze 10% ze všech rybářů ČRS“. Tak proč to ČRS podporuje, proč se to neudělá alespoň jako na pstruhovce, že po 50 kusech se kupuje nová povolenka. Já osobně si rybu taky odnesu, ale 300 kg jako letos jeden „borec“ z naší MO a vloni měl dokonce kolem 500 kg. To přece není normální, to ať mi nikdo netvrdí. Předem dík za vaše názory, nápady, odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 29. března 2013 v 10:24 ® Fryw
-
Asi by to vyřešily nějaké místní úpravy. 7 kg ostatních ryb je někde blbost, někde normálka (kolik se těch mušovskejch lopat vleze do 7 kg..) – takže plošně by to asi nebylo ono. No, a kde je problém opravdu akutní, tak prohlasovat přisvojování třeba pouze kapra a duháka, pokud se vysazuje. Tady z těch čísel v zadání je patrné, že asi jen 10% rybářů bude nějakých „problematických“ tak by je na své MO těch 90% s přehledem přehlasovalo. Ale chce to být aktivní, pokud je třeba něčeho dosáhnout… Když jde někde „Míra ostroretky stěhovavé a podoustve říční 35 cm – maximální úlovek tři kusy denně. Parma obecná je hájena celoročně.“ proč by něco podobného nemohlo jít jinde…
reagovat - Pátek 29. března 2013 v 10:12 ® valuček
-
je to sice pořád dokola, ale nedá mi to a musím reagovat. Omezení na 1 kapra na vycházku mělo zajistit lepší zarybněnost a úspěch i pro horší rybáře, ale podle mě vedlo jen k slabšímu zarybňování. Rovněž omezení na 40 kaprů na lístek, které platilo dřív, nebylo ideální – někteří pak z obavy z blížícího se limitu ryby nepsali – a je otázka, kolik procent členů vůbec dokázalo limit překročit, koupilo si další povolenku a za ty peníze stejně nebylo přirybněno – takže to zarybnění zase nepomohlo, jen trošku ulevilo závistivcům. Kapr, jak už se psalo, je stejně ryba hospodářská, bezproblémová, která se vysazuje právě pro lov a konzumaci, jen ochrana větších, kteří dokázali pár let vydržet, zvláště na malém revíru, by měla být všude samozřejmostí – klidně nad 60 cm. Ochrana dalších druhů ryb, zvláště říčních, by měla být daleko přísnější, protože někteří berou snad všechno, i když pak ryby vypadají všelijak – podoustve, cejni – pusy do hrozných patvarů, ostroretky – krvácení z neustále poškozovaných pysků atd. Něchtěl bych dnes být rybou na menším revíru. Ale pořád je tento systém, co máme, podle mě daleko nejlepší. V našem zlodějistánu si privatizaci revírů nechci radši ani představovat.
reagovat - Pátek 29. března 2013 v 0:58 ® _Beny reakce na …
-
K vytvoření jednotné organizace došlo až v roce 1957, kdy sloučením Jednoty rybářů v Praze a Jednotného sväzu rybárov v Žilině vznikl Československý svaz rybářů, který měl v roce založení 409 místních organizací a 78 767 registrovaných členů.
V roce 1968 došlo k opětovnému rozdělení Československého svazu rybářů na dva samostatné svazy, Český rybářský svaz a Slovenský rybársky zväz.
K dalšímu rozdělení Českého rybářského svazu došlo v roce 1990, kdy se oddělil tehdejší Jihomoravský územní svaz, který dal základ vzniku Moravskému rybářskému svazu. ( zkopírováno z http://www.rybsvaz.cz/ )
VÝVOJ ČLENSKÉ ZÁKLADNY ČRS V LETECH 1990 – 2012
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:56 ® pepanek reakce na …
-
_ANTRAX> Píšeš,že rybářů je o hodně víc. Tak jsem se ted kouk na historii ČRS a našel jsem jen od roku 1990. počet členů je stejný nyní jako v roce 1990. Zajímalo by mě,kolik bylo před těmi čtyřiceti.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:55 ® Fryw
-
Hoši, já jdu spat. Brzo ráno vstát, rozcvička, na snídani brokolice…problém není v zarybnění, ale v tom, že se nám těžko přiznává že neumíme chytat
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:24 ® _Beny
-
To, že neporušují řád neznamená, že to dělaj správně. Jo sice podle RŘ si člověk může přivlastnit za den 2 ks ušlechtilé ryby, ale postupem času docházím k závěru, že ne pro všechny rybáře to je správnej mantinel
reagovat. Všeho musí bejt s mírou, Jestli někdo odnese přes 300 kg ryb od vody, tak na to můžu jen z údivem koukat
, v žádnym případě ne s obdivem.
Je jasný, že každej rybář bude mít na to svůj názor! Ovšem doby, kdy rybářů nebylo mraky jsou už dávno pryč. Tenkrát to až tolik vadit nemohlo, že mnozí kolegové rybáři měli na konci roku v povolence ryby počítaný na sta kilogramy oproti dnešku.
Dnes je to už, ale jiný kafe, rybářů je o hodně více, než před dejme tomu 40, 50 roky. A když budou svůj koníček praktikovat pořád stejnými způsoby, tak v těch našich řekách nebude plavat nic víc, než pár malejch rybek, protože ostatní se jednoduše sežerou.
Neměl jsem na mysli jen čistokrevný masaře, podle svejch zkušeností dobře vim, že chlapi v důchodovém věku těm rybám taky moc nedopřejou. Jakmile to má míru, jde to do mrazáku obvzlášť na vesnici. Na konci roku pak mají narvaný úlovkáče rybami, ne samozřejmě všichni, ale většina ano.
V naší MO to tak je a domnívám se, že jinde to bude podobný. Naše země hold není nafukovací a to, co tu máme těď za pár let mít už nemusíme a s postupem let je to horší a horší. Malá země, hodně rybářů z toho je potřeba taky vycházet.....jinak tu budeme v budoucnu mít jen čudly, a v daleko menším množství než dnes. - Čtvrtek 28. března 2013 ve 22:05 ® nnnap
-
vy to fakt vidíte všechno buď černě nebo rudě. A co takhle si moct vybírat ze slušných nájemců? Tady si přivlasňujete vody, kterí vám stejnak nepatří. Jaký je to pro mne rozdíl, jestli ČRS nebo jiný privát? Houno je moje. Všude jste v postavení hosta, tedka navíc mrdaní za brigády. Někteří platíte udržovací členské, na co, snad na cigáro s… No, někteří tady jsou předsedové, tak nic.
Já jsem fakt rád za privátní vody. Ovšem vy si stejnak pod pojmem soukromý revír představíte kaprodromní sračky. Vyvalíte 700 kaček na den, vykulíte oči, zalapáte po dechu… a všechny priváty do jednoho pytle. A teď si vemte, že existují soukromé vody s prakticky stejným režimem jako státní, akorát je tam pořádek a všichni chápou, že návštěvník se musí bavit, musí mít co chytat, nosit si rybu domů. Místo abych já poskakoval kolem revíru, tak 2× za rok opraví cestu kolem revíru, abych se nenasral a nejel jinde. Prakticky za podobné peníze jako ve svazu. Já jsem pro pestré složení vlastnictví od výhradně privátních po různé kolchozy. No neodpustím si jednu poznámku- nedivím se, že jste šediví, při myšlence privatizace vody. Moc dobře víte, že by to připadlo do bolševických rukou současných menežmentů, hehe a to ti by se s váma nesrali. Jako ostatně všude.Nekoukejte na budoucnost tak černě. Slušný majitel, slušný nájemce, spokojený zákazník.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 21:45 ® vondras
-
pratele ja vam zase napisi neco zcela jineho na tuto diskusi nam zase mo zdelila ze vzhledem k male vyteznosti ryb z reviru bude pristi roky vysazovat daleko mene nez dosud tak se me stari pratele ptaji co majin delat kdyz ryby zapisuji poictive tak je nazyvate masari kdyz je nepisi tak zas porusuji rr tak co si maji vybrat proste dodrzuji rr a berou si 2ks ryb coz je dovoleno rr a nechapu vecne narky ostatnich na toto tema plne souhlasim s pisatelem v teto diskusi nize cesky rybar je porad nespokojeny a kazdy by tu chtel tvorit sve vlastni zakony ale pokud zatim plati stavajici tak je treba je respektovat stejne jako pravidla na silnici a pokud mate problemy je treba je nejdrive resit ve vasich mo a potom je podstoupit dale ale nekomu vycitat ze si bere ryby podle platneho rybarskeho radu je bud zavist nebo hloupost
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 21:32 ® FInnnp reakce na …
-
OBr> Času je v dnešní době málo.Já už to vše přehodnotil před léty.Nikam nespěchám.Na rybu jdu kdy chci a kam chci.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 21:21 ® OBr
-
..nojo, někomu se to může zdát nemorální, mě osobně to ještě navíc štve, protože pod tíhou „rybolíbačů“ pustím i to málo, co chytnu, takže se tu a tam dopustím ekonomické nelogičnosti a nějakou rybku si jdu koupit…ale pravidla na většině revírů prostě umožňujou vzít za rok cca 2,5tuny ryb. Když s tím máme problém, můžeme se ozvat. K70 se někde povedlo prosadit, lov nonstop taky, i to omezení úlovků někde zavedli…
A těch 300kg upřímě závidím, taky bych měl rád tolik času, abych mohl bejt u vody každý den.. toho důchodového odpočinku se ale moje generace asi už nedožije.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 20:17 ® jepice-zruseno reakce na …
-
FInnnp> No spousta lidí se toho obává. Nejen rybářů, ale i vodáků a pod.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 v 18:43 ® FInnnp
-
Prodávání ryb do restaurací je neprostá blbost.Ryby se v restauracích prostě nejí.Češi se raději v restauraci nacpou hranolkama a sýrem nejhorší možné kvality.A privatizace vod.No potěš pánbůch.Češi jsou na privatizaci ůplný odborníci.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 ve 12:11 ® jepice-zruseno
-
Některý názory mě nenechávají v klidu. U sběru hub, borůvek, chytání ryb a dalších věcí by se mělo dodržovat jedno pravidlo: pro vlastní potřebu – tzn. neprodávat do hospod nebo u silnice. To vidím jako zásadní problém. To je morální stav společnosti. Je to v podstatě ilegální privatizace společného bohatství. Jde to ale i legálně. Podívejte se, kolik platí např. Dobrá Voda za kubický metr odčerpané podzemní (naší společné) vody (čímž může navíc negativně ovlivnit nivu řeky Stropnice). Podobně je to i s uhlím a dalším „přírodním bohatstvím“.
Myslím si, že privatizace rybaření v Čechách by vedla k tomu, že by oněch 10% z nás odneslo 99% ryb. Zbylých 90% rybářů (ona členská základna) by s rybařením asi sekla, protože by pro ně přestalo být finančně únosné. Pro představu si všiměte, kolik lidí tu zadává dotazy na prut nebo naviják do 1000 kč. Pokud by oněch 1000 kč měli dát za dva dny rybolovu, měli by asi po srandě.
Edit: Abych situaci trochu odlehčil: ještě není takzle, lidé ještě ryby u silnice vedle borůvek a hub neprodávají
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 v 10:14 ® tucnak11
-
Dame to do hromady Fašyzmus a Komouši mužou si podat ruky
reagovatObadva dyktatořy spěli k vyhubeni nepohodlnych lidi a narodu, sere mě že tady v Čechach ještě ten parazit červeny exstuje
a věnujmy se tematu bo zvednul se mi tlak
- Čtvrtek 28. března 2013 v 9:53 ® Dany73 reakce na …
-
valuček> prof. a doc. naprosto bourají teorii, že rybáři jsou tiší blázni
reagovatKluci, do politiky nebo vědy s váma, mrháte tady talentem, a kdo má ty slohy pořád číst
- Čtvrtek 28. března 2013 v 8:54 ® Fryw reakce na …
-
valuček> Já myslím že zábavné nejen formou ale i tím, že zcestné nejsou. Nevím proč, ale nějak mě napadá japonské haiku. Příspěvek jsem začal zájmenem „Já“, ale prý každá špatná filozofie tímto zájmenem, egem začíná… Možná to nevypadá ale většinou neztrácím čas mluvením o ničem. Ale pokud se pletu, tak žiju v klamu.
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 v 8:14 ® valuček
-
Omlouvám se – Číst Nnnapovy příspěvky, jakkoli jsou scestné, je aspoň značně zábavné!
reagovat - Čtvrtek 28. března 2013 v 7:43 ® valuček reakce na …
-
Číst Nnnapovi příspěvky, jakkoli jsou scestné, je aspoń značně zábavné!
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 23:35 ® nnnap
-
říkám, černobílé. Klišé. Já nevím kolik si vnímal ty v 90 letech ale já si tu otázku, jako bolševická proletářská řepa položil. Co se za těch 45 roků udělalo a na co bych mohl být hrdý. A víš co, ty rozpaky z toho zjištění, tak ty si pamatuju dodnes. Prostě jsem nenašel, byť masírovaný bolševikem celá desetiletí.Viděno očima prostého člověka. Já jsem prostý člověk dodnes. Viděno očima ovce- no jéje, to vám bylo věcí, třeba
reagovatno a konec. Prostě nic.
- Středa 27. března 2013 ve 23:08 ® Fryw
-
Celkem dobrý. Třeba to o tom jak se od 45. do 89. nic nevybudovalo. Ale na čt začíná Dům ztracených duší, to vypadá taky zajímavě
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 23:06 ® nnnap
-
Fryw> jsem rád, že si pro sebe objevil i jiné formy vlastnictví.
reagovatA právě na základě tohoto je současný postbolševický model neudržitelný. No, nebudu se potutelně smát pod fuzy, protože to už bylo věcné. Vy to máte tak černobílé, až je vás člověku líto. Ale to je váš hrozný mantinel! Nicméně, kachny se tak pěstují.Já to respektuji.
- Středa 27. března 2013 ve 22:52 ® nnnap
-
hoši, vy jste z těch soukromníků tak vydivočení až je to komický. Hlavně vy, co jste to nikdy nezkusili , hehe.
Ve finále nejde o nic jinýho, můžeme to zkrátit, aby měl plebst co tunelovat. Protože moderní levičák to potřebuje jak prase drbání. Jestliže mu výrobní podniky zabrali komouši, kteří je předtím ukradli majitelům a pak si je rozdali k vánocům 89, pak nezbývá lojzovi, který byl zvyklý na to okrádat státní podnik, což už nemůže, protože patří jeho bývalému nadřízenému, taky z lidu člověku, pak nezbývá lojzovi aby se hojil na cizím. Zahrádkáři by mu rozbili hubu, tak chodí s prutem kolem vody a je šťastný, když může vyjebat se všema. Nezapsané vycházky, nezapsané ryby, lov přes čáru, kuwa maso, mámo!…
Takže za mne- já vám klidně ponechám tu břečku se sinicemi na hraní. Tak jako si stát platí a udržuje ústavy pro retardy, prostě nelze namítat vyčlenění prostředků i pro tyto pacienty. Jenom prosím vás alespoň na venek přeďte. Protože fakt potom navenek vypadáte jako nesvéprávní pacienti. A my víme, že jste jenom bezohlední a sobečtí.
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 21:30 ® OBr reakce na …
-
Fryw> s polema si moc netykám, velmi dobrej kamarád ano a nepřijde mi, že by to bylo nějak extrémě jiný, oproti jiným oblastem(akorát to žlutý pole řepky je víc na očích),drobet to kazí dotace, ale jako všude je to o lidech. kdo chce systém voje***, svojí cestu si vždycky najde. Pravidla se totiž vždycky nastaví až na základě zkušeností, neexistuje způsob, jak to otočit.
A s tím pivkem máš sakra pravdu, já teď stočil do lahví nějakýho Angličana a rozmíchávám další várku Bitteru…ale jak jsem se zakecal, bude to tentokrát hodně slabé, moc jsem to naředil…
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 21:17 ® FInnnp reakce na …
-
OBr> S tím se dá jen souhlasit.
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 21:17 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Opusťme, i když si myslím, že to s tím má dost společného. A nerad bych aby vody dopadly stejně jako pole. Ale když se nad tím zamyslím…že rozvíjíme teorii řešení problematiky svazových vod jejich zrušením, tak to si jdu radši pro
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 21:09 ® OBr reakce na …
-
Fryw> zemědělství opusťme, co se soukr. vlastnictví půdy/lesa/vod týče, je to otázka tradice.. pokud by si chvilku žil třeba v USA, přišlo by ti divné, že na tebe nějakej ten terminátor nevyskočí. Pokud jsou nastavené mantinely, které vedou k udržitelnému rozvoji, není problém.
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 20:32 ® Fryw reakce na …
-
OBr> Nemyslím, že všude je soukromé vlastnictví lék. A stav dnešního zemědělství mi přišel jako celkem dobrý příklad kde soukromé vlastnictví selhává. No, ono i ta „dekolektivizace“ nebyla bůh ví jak nenásilná. Spousta lidí bylo nuceno družstva opustit, začít hospodařit postaru, nebo úplně opustit sektor zemědělství. Já nevnímám násilí jen jako nějaký akutní fyzický útok…
Ale nemůžu se zbavit obavy, že někomu „tam nahoře“ rupne v kouli a začne privatizovat vody na základě toho že funguje několik soukromých rybníků. A není to nemožné.
Družstva se neměla rušit, myslím že na tuto formu hospodaření musí opět nutně dojít. Jak jinak konkurovat odpadu ze zahraničí..
Celkem se děsím představy, že půjdu kolem břehu a budu se muset dívat odkud na mě vyletí rozhněvanej terminátor, ehm, teda privatizátor…
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 20:18 ® FInnnp
-
Nejhorší problém rybářů je nad vším žbrblat.Neznám v Evropě jedinou zem kde by rybáři měli takovou možnost svobody a volby jako u nás.Obhospodařování veřejných rybářských revíru také nemá snad srovnání nikde jinde.Každý je,ale nespokojen.
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 20:15 ® OBr reakce na …
-
Fryw> offtopic – družstva je moc dobré téma, ve své podstatě je to velmi výhodné řešení, ovšem způsob, kterým to minulý režim uchopil, byl poněkud nevhodný, především co se týče nucené kolektivizace. Ale to je ve všem, když se dobré myšlenky zhostí pitomec, i kdyby byla sebelepší, nic tomu nepomůže…
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 20:04 ® Fryw
-
Co JZD, různé stupně zespolečenštění, společným osevem počínaje… ano, ne ideálně funkční. A teď po rozbití družstev je soukromé zemědělství „funkčnější“? Dnešní zemědělství v ČR je čím modernější, čím lepší, když je nyní soukromé? Proč by to mělo být v tomto případě jinak? A to že se sportovní rybolov asi nestane tak závažnou společenskou otázkou jako výživa národa je myslím jasné.
reagovat