Chytej.cz

Vlasec na UL přívlač necteno

18.3.2013 | Erik | 8.480 zobrazení | 55 odpovědí

Dobrý den,chci se zeptat jaký konkrétně používáte vlasec na UL přívlač.Koupil jsem od značky awa-shima 0,12 výrobce udává nosnost2.00Kg Když jsem to zkoušel přes eletronickou váhu unesl 0,8Kg.Díky…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 22. března 2013 ve 23:30 ® regulus reakce na …
regulus

Piscicapus> taky doufám, že to letos ukočíruju tak, že budu mít na ryby alespoň o trochu víc času. Uvidí se, nebudeme předbíhat.

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 22:19 ® Piscicapus reakce na …

regulus> to jsme na tom byli loni úplně stejně. Doufám, že se letos zadaří a bude víc času.
Nějak mi mizí z paměti, jaké to u vody vlastně je. Naštěstí si mohu s MP točit doma, jinak bych určitě zapomněl, jak že to vlastně je.

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 21:51 ® regulus reakce na …
regulus

Piscicapus> abych ti pravdu řekl, loni moc nepraskal ani neřadil, byl jsem v jakési nestíhavosti a na ryby jsem se dostal jenom párkrát, chytání s MP bych spočítal na prstech jedné ruky.

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 21:25 ® Piscicapus reakce na …

regulus> jsem rád, že jsi veselý. Vážně.
Ano, všiml jsem si a jsem rád, že jsi mě neprásknul. Být naprásknutej, tak to bych těžce nesl a při pomyšlení na ty bezesné noci…

:-) :-)

A co jinak? Jak ti praská vlasec a řadí řadič?

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 20:27 ® regulus reakce na …
regulus

Piscicapus> taky tě upřímně a zvesela zdravím :-)

Jak sis všimnul, jsem kamarád, okresní město jsem neprásknul. :-D

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 18:54 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> neboj, na každého jednou dojde.
A tak se dlouho chodí okolo, až se vlasec přetrhne…

:-) :-)
reagovat
Pátek 22. března 2013 v 18:49 ® pepanek reakce na …

PiscicapusJá jen čekám,kdy budu taky odhalen.:-D

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 18:34 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> a nepomohla ani změna kabátu. Prostě nemám šanci se tu utajit.

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 18:28 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> ,Je to jak jsi psal–jsi tu profláklý.:-))

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 17:52 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> ptal ses, tak jsem reagoval.
Kolega Erik si jistě názor ostatních rád přečte, ale můj názor by mu byl prdlajs platný. To proto, že vlasce o tak nízké nosnosti nepoužívám a navíc nemám zkušenosti s výrobky výše jmenované značky.

Kolega regulus má pravdu. Jak je to možné?!
Tímto ho srdečně a upřímně a vesele zdravím.

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 17:43 ® regulus reakce na …
regulus

pepanek> s multiplikátorem se UL chytá fakt blbě a kolega Piscicapus tento způsob lovu preferuje. ;-)

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 17:21 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> Já to ani tak nepotřebuji –poradit,ale tady zadavateli odpověz,určitě bude rád.

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 16:44 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> když už lovím, tak lovím s různými vlasci, a to…
Ptáš se na značku či na typ vlasce?

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 16:34 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> Když už jsme u toho–pokud vůbec lovíš-jaký vlasec používáš ty?

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 16:16 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> mohu tě uklidnit, nejsme sousedé. Ani duch nejsem, jsem jako hlad a prznič otázek k tomu.

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 14:57 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> Možná jsi můj soused,mohli jsme na ně někdy zajít.Musím se na tě poptat,co když jsi duch nějakého mrtvého pytláka? :-)

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 14:18 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> každá diskuze si najde své diskutující a je zároveň obrazem/nastaveným zrcadlem…

Osobní pocity jsou samozřejmě až na prvním místě a nikdo tu určitě nebude hledat exaktní vědu, jenže duše davu často zastiňuje TO podstatné. Důkazem je například to, jak moc velký význam tu dav dává takovému parametru vlasce, jakým je jeho průměr.

Nepovažuji za nutné mít v profilu vyplněné osobní údaje. Navíc, když jsem tu profláknutý už nějaký ten rok.
Nebo máš pocit, že by se tím zvýšila úroveň mých příspěvků?

;-) ;-)
reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 13:12 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> Jen tak,mimo diskuzi,kdyby sis do profilu napsal aspoň okresní město,taky by tě neubylo!!!! Jsi tajemný jak hrad v Karpatech:-)

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 13:09 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> Jak pro koho,mě osobně zajímá nahazovací echolot a dost jsem se o něm dověděl.Tady u těch vlasců moc záleží na osobním pocitu a pokud fakt nenarazíme na nějaký šunt,tak si myslíme,že máme to nej.

reagovat
Pátek 22. března 2013 ve 12:52 ® HonzaV reakce na …

Ouklejobijec> já už asi dva roky používám to Shimano Technium Spinning taky a se vším bych souhlasil, až na to srovnání průměru se Stroft nebo Asso… já bych řekl že je to přesně naopak – konkrétně třeba 0,16 Stroft je na první pohled o hodně silnější než 0,16 Shimano Technium Spinning…

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 9:46 ® Piscicapus reakce na …

pepanek> to je správný přístup, kamarádský a vstřícný. Kdyby nebyli všichni všude všelijací a byli jako vy tady, to by bylo fakt epesní. Napsal jsem to správně?
Jo a má to vaše zdejší povídání i nějaké vyšší cíle?

reagovat
Pátek 22. března 2013 v 8:42 ® pepanek reakce na …

Piscicapus> My se tu nedohadujeme,jen si tak povídáme.Jsme rádi,když nám druhý odpoví,taky něco napíšeme…Kdyby nebylo nás,co řešíme zbytečnosti,tak ty diskuze budou prázdné.

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 ve 23:41 ® Piscicapus reakce na …

regulus> z mého pohledu jsou podstatnější parametry, bez ohledu na situaci.
Možná chce někdo mermomocí spočítat svět a někdo jiný má zálibu v dohadování se o vykutálenosti prodejců.
No co, každý na něčem ulítáváme.

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 ve 23:13 ® regulus reakce na …
regulus

Piscicapus> jak kdy, někdy je to naopak podstatný parametr

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 ve 22:43 ® Piscicapus

S tím průměrem vlasců to zbytečně moc řešíte. Jde o ne moc podstatný parametr.

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 ve 22:12 ® sidla reakce na …
sidla

Troopik> jukni do duelu, je tam nanofil i klasická šnura + přímo forum s názvem NANOFIL – tam se dozvíš víc

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 ve 22:01 ® Troopik

když tady čtu ty Vaše postřehy rád bych se zeptal na názor na tento vlasec? neměl jsem v ruce, neviděl jsem a uvažuji o něm, ale ty čísla jsou trošku jinde než u klasickýh vlasců – je pro to nějaké vysvětlení? http://www.rybolov.cz/…ledny-metraz

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 v 19:38 ® regulus reakce na …
regulus

hraji> rozdíl v průměru o 0,003 nebo 0,005 mmm by mne nechal ledově klidným, u vlasce třeba 0,60 by mne nechal klidným i rozdíl 0,05, ale rozdíl 0,02mm i více u vlasců od 0,10 do 0,20 mm považuju za docela fatální rozdíl. Řekl bych, že pokud někteří výrobci udávají průměr vlasce na tisíciny milimetru, tak asi nebude až takový technologický problém, udržet sílu vlasce v nějaké rozumné toleranci. Pokud některý výrobce prodává vlasce s takovými rozdíly, tak to v mých očích vypadá, že buď mají špatnou technologii, serou na to nebo se snaží z lidí udělat voly a nakukat jim, že to má větší nosnost ale skutečnej průměr tak trochu neodpovídá tomu co je na cívce napsaný.

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 v 19:26 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Tři roky používám Shimano Technium Spinning 0,14 a 0,16. Nekroutí se, drží …naprostá spokojenost. Připouštím, že když srovnám velikosti např. Stroft či Asso je scela objektivně asi silnější než obdobné velikostu u těchto dvou značek, ale já jsem opravdu spokojen. Před měsícem jsem jaksi omylem vyndal na Areala a 0,14 osmikolového kapra :-) . Jen je škoda, že nejdou s průměrem níž. Končí na 0,14.

reagovat
Středa 20. března 2013 v 16:11 ® hraji
hraji

Co se týče průměrů vlasců, včera jsem četl srovnání nejpoužívanějších značek ve Francii. Naprosto přesný průměr neuvedl žádný z výrobců několika desítek vlasců. Jeden jediný výrobce uvedl průměr menší, než skutečně naměřili. Rozdíl byl dvě tisíciny milimetru, tedy 0,002 mm. Naprostá většina vlasců měla průměr větší o 3 až 5 tisícin milimetru, tedy 0,003 až 0,005 mm. Zajímavější situace byla u udávané pevnosti. Tam byl také pouze jeden vlasec pevnější, než výrobce udával na cívce. Ostatní měly skutečnou naměřenou pevnost nižší než udávanou. Extrém byl u udané nosnosti 2 kg byla reálná 0,9 kg, tedy rozdíl víc než 50 %.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1