Vyhledávání
Revír Vltava 7
1.3.2013 | casper | 19.555 zobrazení | 105 odpovědí
Ahoooj všem,
chtěl jsem se zeptat na Vaše názory, zkušenosti a aktuální info ohledně revíru, na kterém je vláčení povoleno po celý rok.
Jelikož jsem toho během zimy a veletrhů nakoupil spoustu, rád bych to využil dřív než 16.6. :-D
Nežádám nikoho o konkrétní místa, už jsem i četl že je to dost těžká voda, spíš mě zajímá, jaké s tímto revírem máte zkušenosti a jestli tam vůbec někdo vláčet chodí, nebo jestli je lepší vzít plavačku nebo feeder a na vláčení se vy… :-D
Díky za každý koment ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 4. června 2013 ve 14:34 ® Ouklejobijec reakce na …
-
malamut> pojišťovny ať se škrábou kde chtěj – stejně to zaplatíme my
reagovatSouhlasím s tím, že betonářská lobby nás od povodní nezachrání. To se vracíme k V7, která je ukázkou krásného přírodního koryta
… takže jak si ve Vraném plivnu je to za pět minut v „Lahvovicích“
. Nicméně to co si teď, když nefunguje v Praze čistička vzala V (potažmo příroda) zpět, by mě snad raději ani nezajímalo.
To jistě nikdo neřeší. To je opravdu k pláči…
- Úterý 4. června 2013 ve 14:25 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> já gumy také nemám rád… říkám to porád i doma
reagovat… nicméně teď na stojácích trénuju docela slušně… i když jsem na osvěcených revírech už také letos zapsal zero
- Úterý 4. června 2013 ve 14:24 ® malamut reakce na …
-
casper> v těch korytech, ve která se řeky proměnily, to budou mít těžký, ale to víš, je to přece opatření proti povodním. Akorát že máme stoletý vody každejch pět let, tak nevím, jestli je to to pravý ořechový. Ale jinak takovej průplach neškodí, velký vody byly, jsou a budou, jen člověk si myslí, že s přírodou může válčit, a staví tam, kde by to naše předky nikdy nenapadlo, řeka si jen bere nazpět svoje území a pojišťovny se z toho škrábou na palici.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 14:02 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Ouklejobijec> Další víkend asi nic neřeší. Pak je druhá liga, pak první liga, pak prázdniny. Uvidíme, jestli to o prázdninách lze vůbec dělat. Jsem taky pro nominaci z přeboru, i když letos mě to osobně tak až moc netrápí (MČR bude stoják). Na gumy mam obě ruce levý
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 12:13 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> asi bavíme, nicméně na jarní schůzi jsem zaregistroval ostrý názor proti tomuto řešení a za náš tým tento názor podporuji
reagovat… chápu složitost situace i další okolnosti, ale náš názor je neměnný… to je to jediné co máme
- Úterý 4. června 2013 v 11:34 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Ouklejobijec> No jo, tak pojdou na MR 4 ze žebříčku, stejně už to tak dávno chtěli. Divizi a přebor uděláme asi až napodzim na nějakým lepším revíru. Jestli se teda bavíme o těch samejch závodech.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 11:19 ® Ouklejobijec reakce na …
-
David H.> wolfram newolfram …půlkila je půlkila
…
fffšichni> lidičky potěšte mě něčím!… závody na V7 a celá V vprr… kalba na Kocabě vprrr … Smutná, Milevský potok, Lužnice vprrr… Sázava vprrr … to bude zahájení
reagovat… to mi asi zbydou pro dušení onanii jen soukromáky a školní rybník
- Úterý 4. června 2013 v 10:50 ® jepice-zruseno reakce na …
-
casper> No ty štiky hlavně brali na oranžovýho tvistra najednou
reagovatJak to tam spláchlo ty oranžový ryby. Štik tam bylo ale hafl už před tim.
- Úterý 4. června 2013 v 10:46 ® casper reakce na …
-
jepice> přesně to si pamauju taky právě
reagovat) a línů co bylo najednou v řece, štiky, v tom potůčku bylo najednou vše i zlatí jeseni
problém byl vždycky s tůněma, tam ty ryby pošli vedrem
- Úterý 4. června 2013 v 10:28 ® jepice-zruseno reakce na …
-
casper> To bude jak kde. V roce 2003 jsem ale ve Stropnici tahal 60ky kapry, to je fakt. Na těch proudnějších místech se ale ty ryby nezastaví.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 10:16 ® HaD reakce na …
-
Ouklejobijec> Zkus wolfram – je těžší a nebudou tak velké. Max. jak velký švestky
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 9:45 ® Ouklejobijec reakce na …
-
malamut> Jj už jsem nad tím také přemýšlel a začal shánět jigové hlavičky… tak 0,5kg a 0,75kg … zatím marně… také nevím jak na tom budou vypadat háčky 8,10,12,14…
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 9:08 ® casper reakce na …
-
malamut> myslíš? Já se trochu bojím, že se ty ryby vyplaví, ale je i možný, že jich v řekách bude víc díky přetékajícím rybníkům…no nevím, zatím tomu moc nevěřím
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 22:30 ® malamut reakce na …
-
casper> naopak, příroda se takto vzpamatovává, jen my jí v tom bráníme. Jinak, co se vláčky týká, asi těžší hlavičky, je maličko problém udržet gumku u dna.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 21:20 ® casper reakce na …
-
_ANTRAX> nooo tu jsem zrovna chytil jinde
Bigpista> že jo,to už je dýl!!!
Já teda sleduju poctivě zpravodajství a je mi z toho všeho hodně smutno
reagovatZ tohohle se zas jen tak nevzpamatujeme, ani my, ani příroda
- Pondělí 3. června 2013 v 15:45 ® _Beny reakce na …
-
Morochor> Fajn info.....letos jsem tam byl poprvé na 3 vycházkách, bez úspěchu. Bohužel to tam neznám.
casper> Mam takovej pocit, že ty si tam letos zdolal 65 cm štiku
Ale po těchto záplavách, to bude asi mrtvá voda…
reagovatryby budou pomlácený......tak jako všude jinde, kde jsou záplavy
- Pondělí 3. června 2013 v 9:21 ® Bigpista reakce na …
-
casper> Taky je mi to povědomé, ale s tím, co mám na mysli já, se to časově neshoduje. Dvě štiky podobných rozměrů byly sežrány již před čtyřmi lety.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 8:54 ® casper reakce na …
-
Morochor> taky jsem slyšel o dvou štikách ze sedmičky, ale ty už tam stopro neplavou
reagovat) dokonce i tvé míry mi je připomínají
- Pondělí 3. června 2013 v 0:56 ® Morochor
-
Zdravim, nějaku dobu jsem čtenářem fora chytej, ale když probíráte můj domácí revír musím taky přispět
reagovatBydlím na Zbraslavi, papíry mám tři roky, takže nejsem zkušeným rybářem… První rok jsem tu opakovaně chytal dvě větší (z mého hlediska) štiky (66 a 72). Jinak jen občas maličkatý okounky a pár menších tlouštíků a vyjímečně nějakou kudličku. Loni už se mi bohužel nepovedlo dvě staré známé najít, zřejmě zkončili na něčím talíři, protože jsem hledal opravdu poctivě
Našel a opakovaně chytal jsem jen jednu větší (62), který jsme s kámošema říkali krabice. Byla tak tlustá, že proporcema připimínala krabici od mlíka
S okounama to bylo horší, za to se mi ale náhodně povedlo několik pstroužků, které cíleně nechytám…ale jsou tu a lidé je tu především na mušku chytají a dle mého pozorování celkem úspěšně. Taková smutná perlička: Majitel místního rybářství se mi chlubil, že má v mrazáku 180 pstruhů, ale že je to bída, že loni jich tou dobou měl už 240
Od té doby si dávam kur**skýho majzla s kym se bavim a co mu říkám… Letos sem zatim žádný úspěchy neměl, ale to je tím že sem byl jen dvakrát…měl sem dvě dlouhodobější zranění a vláčka vůbec nepřicházela v úvahu. O hlavatce přes metr jsem slyšel…ze dvou zdrojů. Naposledy byla spatřena před čtyřmi lety. Největší štika co sem tu viděl měla tak 85 možná 90, bohužel mrtvou na břehu. S lovcem sem vůbec neměl chut se bavit…ryb je tu málo a škoda každé z nich
Abych to shrnul: Pokud sem pojedete, moc nepočítejte s tím, že si zachytáte, byt by vám stačili třeba kudličky nebo okouni…nemluvím jen ze své zkušenosti, ale i z rybaček mích zkušenějších kamarádů. Já nedostatek zkušeností doháněl pozorováním. Než sem poprvé lokalizoval a chytil tu sedumdesátku, chodil sem pět dní za sebou… Chodím sem vláčet hlavně před zahájením a pak už spíš jen když nemám čas nebo možnost zamířit na nějaký rybnatější revír.
- Pátek 31. května 2013 ve 14:06 ® casper
-
njn, ta Vltava než se vzpamatuje
reagovat - Pátek 31. května 2013 ve 12:05 ® Bigpista reakce na …
-
Ouklejobijec> No, to je slušně zvedlé. Ale už jsem tam něco podobného zažil. Co to udělá s rybama se neodvažuju hádat.
reagovat - Pátek 31. května 2013 v 11:59 ® Ouklejobijec
-
Nazdar všichni, pro ty kteří jsou na tom osobně „zainteresováni“
reagovatči, které to zajímá přikládám asi hodinu staré fotky z Vraného. Mé osobní hodnocení je … no že je to na… jo slušně – je to špatné. Toto mé tvrzení podkládá i tento odkaz: http://www.pvl.cz/…cz/index.htm
- Pátek 26. dubna 2013 ve 20:53 ® _Beny
-
Tak dneska jsem byl poprvé prozkoumat tento revír a trochu si zavláčet.
reagovat
Vedro bylo jako prase, řeka byla pod proudem. Prochytal jsem to od Břežanského potoka po kamenolom Zbraslav a výsledek byl čistý zero. Štiku jsem u břehu nezahlíd ani jednu…
- Čtvrtek 28. března 2013 v 17:49 ® Hony
-
Odbahňovali Martiňák a ten je nyní v provozu. Pískovna – Pařezák je z důvodu ochrany přírodní památky po rekonstrukci lov ryb zakázán.
reagovat - Středa 27. března 2013 ve 22:08 ® Bulldog.o reakce na …
-
chupacabra> po odbahnění je tam zatím rybolov zakázán., nevím na jak dlouho. Je to pekelná voda samej pařez vyčuhující z vody,. ale nádhera.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 17:08 ® chupacabra reakce na …
-
Bulldog.o> V okolí Černého mostu se občas pohybuju ale nevím, že by tam byla nějaká pískovna, mohl bys prozradit, kde to je?
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:09 ® jepice-zruseno reakce na …
-
casper> Sem zmrzlej jako kráva. Myslel jsem si, že jedinou rybou, na kterou se podívám bude chcíplá malá parma, která na mě házela břicho z křoví. Nakonec zabrala kudla, odhadem lehce přez padesát, jenomže se mi těsně u břehu vypnula. Částečně kvůli tomu, že mi během „zdolávání“ zamrzlo totálně očko a taky kvůli tomu, že se mi zamotala síťka na podběráku a nešel vyklopit. Myslel jsem si, že vám jí vyblejsknu, ale takhle máte smůlu
reagovatTak alespoň vám prozradím nástrahu: Lovec Rapy Banana velikost 4cm barva c17. Jinak to samozřejmě ani nebrnklo.
- Sobota 23. března 2013 v 19:52 ® Hony reakce na …
-
jepice> Netušíl jsem, že jdeš dírkovat.
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 19:45 ® casper reakce na …
-
jepice> to mě zajímá jak dopadneš
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 13:08 ® jepice-zruseno
-
Tak za chvíli na vlak a du na to. Vím, že teď tam jít je masochizmus, ale aspoň svítí sluníčko.
reagovat