Vyhledávání
Revír Vltava 7
1.3.2013 | casper | 19.546 zobrazení | 105 odpovědí
Ahoooj všem,
chtěl jsem se zeptat na Vaše názory, zkušenosti a aktuální info ohledně revíru, na kterém je vláčení povoleno po celý rok.
Jelikož jsem toho během zimy a veletrhů nakoupil spoustu, rád bych to využil dřív než 16.6. :-D
Nežádám nikoho o konkrétní místa, už jsem i četl že je to dost těžká voda, spíš mě zajímá, jaké s tímto revírem máte zkušenosti a jestli tam vůbec někdo vláčet chodí, nebo jestli je lepší vzít plavačku nebo feeder a na vláčení se vy… :-D
Díky za každý koment ;-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. ledna 2014 v 17:13 @ seton reakce na …
-
To si nespleteš, Vltava 7a je ohrazená od vltavy oddělená a je to na Zbraslavi u kurtů a cvičáku. Tam by tě s vláčkou vyhnali...... Zajímalo by mn, jestli tam jde chytat na mušku, když je vláčkování zakázáno......
reagovat - Pátek 7. června 2013 v 19:11 ® Ouklejobijec
-
Tak jsem byl dnes po týdnu opět fotit a zhrozil jsem se… myslím, že se moc plécti nebudu když vyslovím doměnku, že ta voda je výš přibližně o 5m
reagovat - Pátek 7. června 2013 v 16:17 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Ouklejobijec> Těžko říct, co se přižene zezhora a jak dlouho to kde vydží.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:45 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> souhlasil jsem s tím druhým tvým výrokem o v7 a k tomu prvnímu: potočák extrémně potřebuje jakýkoli úkryt v kterém se drží dokud se mu tam líbí nebo dokud ho někdo větší nevyžene… na rozdíl od duháka a sivena. Nicméně je jasné, že jakmile skončí cestou po proudu z P v MP tak si hlavu kulí neprožene a snaží se přizpůsobit … což je dobře
reagovatTaké jsem jich už pár na pražských MP zaznamenal a dosti mile mě to překvapilo
… osobně mám ale pocit, že jsme s milými překvapení po těchto povodních zase na dost dlouho přestali
… rád bych se mýlil
- Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:39 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> souhlasím
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:11 ® jepice-zruseno
-
Každopádně sedmička je revírem, o kterém se toho víc píše než chytá.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:04 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Ouklejobijec> Mě přpadne, že potočák se udrží dýl. Na duháky přijde jedna dvě bouřky a sou v háji, nebo někde v přehradě nebo nad jezem na pomalým. Potočáci se udržej i v pražskejch Mimopstruhovkách. Letos jsem asi chytil tři, který byli loni na jaře daný na P revír, sjeli sice na MP, ale chytali se celej rok i letos na jaře. Na sedmičce jsem potočáka ještě nechyt, ale byl jsem tam všeho všudy 4×. Třeba pod štěchovicema jsem jednoho chytnul napodzim na voblera i přes to, že to je spíš duhákodrom. Ale loni jsem měl zvláštní rok – kamarád mi řikal, že toho potočáka asi chytim i v kanále.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 17:31 ® Ouklejobijec reakce na …
-
casper> copak nevysadí … ale jmelí
reagovats nefunkčností hájení souhlasím, ale jak už bylo 100× napsáno i zde níže: 1. je to úplně hladké dno od kraje ke kraji (dal jsem si jeden půlden práci s tím, že jsem to na 2km úseku pohazoval cca po 20m echolotem), 2. lodě ať už konvenční (parník) nebo atomová hovada (skútry… ani nevím jestli je to tam aktuálně zakázáno nebo ne) – ryby nemají ani minimum klidu, 3. hejblání šouplání s vodou během dne i o půl metru, 4. čím dál častěji hejblání šouplání s vodou o cca 6m při povodních
. Ten duhák co se tam vysadí jistě cestuje, … ale dle mé úvahy jen jednosměrně … směrem do Modřan
. Připouštím určitou možnost, že občas nějaký ten dravec vyjede až pod přehradu ať už v domnění, že by se tam mohl vytřít či že tam bude více bíloryby, ale to by mi musel osvětlit nějaký větší vědec než su já
- Čtvrtek 6. června 2013 v 17:06 ® casper
-
Co jsem slyšel, je ta celoroční vláčka z důvodu nasazování salmonidů, ale že by se tam chytaly, nebo tam na ně cíleně někdo jezdil, to asi ne…dravců je na sedmičce opravdu minimum a mám pocit, že by jim nepomohlo ani celoroční hájení
reagovatono taky jak tam chytnout dravce, když je tam nikdo nevysadí, semtam nějakej asi uteče z jiného revíru, ale úlovků dravců na Vltavě 7 je fakt strašně, strašně málo…
- Čtvrtek 6. června 2013 v 16:54 ® Ouklejobijec reakce na …
-
malamut> souhlasím
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 16:41 ® malamut reakce na …
-
jepice> duhák možná ano, ale u potočáka si nejsem jistej, navíc, když jsem některé ty „pstruhové potoky“ viděl, myslím si, že by měla problém se tam udržet jakákoliv ryba, prostě je to o hovně, nemůže být všude všechno.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 16:36 ® malamut reakce na …
-
Ouklejobijec> tak to bylo ve sklípku asi veselo
reagovatPřes zimu nesahám na žádný ryby, s výjimkou těch v mrazáku, klidně jim dopřeju trochu klidu, a sobě taky. Chytat duháky není moc zábava, zažil jsem kdysi, na revíru, kde byli krásní potočáci a bylo jich tolik, že jsem občas i nějakýho sežral, že se začal vysazovat duhák ve velikosti 35+, to jednoho nebaví. Ale netrvalo to dlouho, jen potočáci tam už moc nejsou. A masaři? To jsem i já, ale 99% zmasenejch ryb je u mě kapr, takže jsem vlastně pro revíry dobrodiním
- Čtvrtek 6. června 2013 v 10:18 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> abych mohl rozvinout diskusi… co je pstruh? u jednotlivých „druhů“ je v této myšlence diametrální rozdíl
reagovatněkteré v zásadě ano, některé ne … ale v „umyvadle“ se, pakliže bude mít na výběr (tzn. může odplout), neudrží nic.
… tím umyvadlem pro mě tak trošku V7 bohužel je.
- Čtvrtek 6. června 2013 v 10:00 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> On se pstruh udrží skoro všude, ale nerozmnoží se.
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 9:56 ® Bigpista reakce na …
-
Ouklejobijec> A jo, to mi nedošlo!!! Sorry, prostě pomalejší starty, takhle po ránu
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 9:42 ® Ouklejobijec reakce na …
-
Bigpista> víš co… vemeš mě odpoledne za ručičku a ty tůně mě ukážeš ju?
reagovat… zaplatím panáka komukoli kdo mi ty tůně teď ukáže
- Čtvrtek 6. června 2013 v 9:31 ® Bigpista reakce na …
-
Ouklejobijec> Vltava 7A je revír tvořený tůněmi. Vltava 7 je hlavní tok řeky. Rozdíl mezi tůní a řekou snad rozeznáš, ne?
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 9:22 ® Ouklejobijec
-
Ještě bych měl prosbičku k svazovým činitelům resp. k představitelům pověřené místní organizace čtou-li toto forum… mám velký problém, že nepoznám kde začíná a kde končí V7 a V7A … neboylo by možné tam dát např. boje?… nerad bych vláčel na V7A kde se to nesmí
reagovat - Čtvrtek 6. června 2013 v 7:38 ® Ouklejobijec reakce na …
-
malamut>
reagovatněco na tom je… ale alespoň ten duhák kvůli zábavě aby byl
… přeci nebudeme sahat přes zimu jen na hnusnýho nepůvodního kapra
… s tím by bylo třeba se zabývat – to je totiž problém! …vím vím slyším to ze všech stran – je to levné
… ale co to dělá s kvalitou vody? … a masařema!!!
… nejhorší je, že tento podruh ryby chytám už i na vláčku. Letos jich mám pět
… no ono stejně tyhle diskuse jsou zbytečné bo nám ryby stejně zakážou všem bo to žije ve vodě a ta lidem přeci ubližuje
… alespoň tak to čtu mezi řádky z některých bláznivých novinářských komentářů, kteří přeci musí najít viníka povodní
… jo a dotaz: ve Znojmě ještě není metro? … To by mě tedy zajímalo čím jsem to tuhle v noci z toho sklípku jel…
- Středa 5. června 2013 ve 22:13 ® malamut reakce na …
-
jepice> ale to je úplně jedno, však je nikdo nenutí, je kupovat, pro mě za mě, ať si pražáci nekupují žádné povolenky, ale jejich výjimky jsou prostě k hovnu. Buď bude nějaký zákon, který platí, a z něho bude vycházet RŘ, nebo se na to vyserem a bude cochcárna. Dělat pstruhový revíry z potoků, kde se salmonid nikdy neudrží, a teď si uvědom výraz „neudrží“, nezajímaj mě sypaní duháci, tak tam ten pstruhovej revír nemá co dělat, kurva si taky v jinejch městech nestěžujeme, že nemáme metro. Třeba ve Znojmě. Stejně nesmyslný je dělat výjimky s debilní celoroční vláčkou, asi ten zákaz lovu dravců má svůj význam. Všichni řvete, jak je jich málo, ale tahat je za huby z vody nonstop se Vám neprotiví, hlavně, že melete o chyť a pusť, na hovno.
reagovat - Středa 5. června 2013 ve 13:36 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> No nebejt ta pstruhová povolenka platná na obou typech revírů, tak si jí v Praze asi nikdo nekoupí. Pražský „pstruhovky“ totiž většinou stojej za to. Nepočítám li teda Sázavu, která je uplně daleko. Mimochodem revír, kterej je uplně totálně mimo Prahu.
reagovat - Středa 5. června 2013 v 6:12 ® malamut reakce na …
-
jepice> nejde ani tak o to, co se tam dá lapit, ale o princip. Ta platnost obou povolenek na některých revírech je taky podivuhodná, jen to vypovídá o mrdníku, který panuje v celém Svazu.
reagovat - Úterý 4. června 2013 ve 20:13 ® jepice-zruseno reakce na …
-
malamut> V Praze je dost revírů, kde platí obě povolenky, jak pstruhová, tak MP. Kdo kdy na vltavě 7 vláčel ví, že ta vyjímka nemá žádný velký význam. Je tam občas kudla. Ti tloušti, jeseni, okounci a občas siven se chytí klidně i na žížalu.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 19:27 ® malamut reakce na …
-
Ouklejobijec> celoroční vláčka na výjimku nic hezkýho není, jakýkoliv výjimky jsou k hovnu. Já to jako pstruhovku pamatuju, ne tedy osobně, ale když jsem byl malej malamut, tak v Rybářství, tehdy ještě černobílým a za bůra, byl myslím skladatel Boban Ondráček s hlavatkou odtamtud.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 18:28 ® Ouklejobijec reakce na …
-
malamut> jj tak nějak … o plovoucím bobku si také myslím, že bude v pohodě, ale ten nevyčištěný provoz chemiček… no nevím – to je horší. Jj V7 je ten revír, o kterém je toto forum
reagovatje to zregulované, vybagrované na hloubku 3–4m, naštěstí alespoň břehy jsou relativně přírodní. Kdysi dávno (když jsem byl ještě rybářský potěr) to byl dokonce pstruhový revír
. Pak ale někdo potřeboval prostor u Prahy pro jízdu na vodních skutrech. Tak se zrušil pstruhák a skůtry se povolily
. To už je ale dávno. Teď je to MP a vláčet se smí celoročně… což je moc hezké až na ten lodní provoz a na to, že tam (podle mě) na pstruhovou rybu pěkně prdí … a když ne, tak jak se tam ten duhák pod Vranovskou přehradou pustí je za chvilku v Modřanech
. Takže tak.
- Úterý 4. června 2013 v 18:17 ® malamut
-
Ouklejobijec> vyplavená sračkárna je mrzutost, která při tomhle průtoku řeku neotráví, to si myslím, že z některých podniků se dostaly do oběhu horší sračky. Kolem V7 jsem párkrát jel, ale už si to nějak nevybavuju, nejspíš to bude taky nějaký koryto zregulovaný, když mi to v paměti neutkvělo. To je ten revír, co se může vláčet celoročně, akorát tam moc ryb není? Nějak nechápu, proč tahle výjimka existuje.
reagovat - Úterý 4. června 2013 v 17:32 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice>
reagovatno vlakem tak to chápu
… jenže já kdybych jel od Jílového vlakem tak tam pojedu půl dne
bo v Jílovém vlak nejede… musel bych dolů k Sázavě
Bohdaneč je kapitola sama pro sebe a pro jiné téma ve foru
… zatím jsem byl jen jednou – utrpení – nicméně i přes celkové umístění někde uprostřed startovního pole jsem ryby pro které jsem tam přijel nachytal
o Staňkově jsem slyšel nějaké bajky, ale osobně jsem neměl tu čest
- Úterý 4. června 2013 v 17:10 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Ouklejobijec> Hm, tak já s žádnou serpentinou nikdy problém neměl
reagovatOde mě to tam vlakem trvá stejnou dobu jako když bych jel tím mým vozítkem, je to levnější a ještě si stihnu napsat docházku. Jestli legálním způsobem myslíš soukromáky, tak na ty nechodím. Teda mimo svaz jsem byl jednou v bohdanči na divizi v mušce, tam to byl stejnej opruz jako vláčení na V7. Pak jsem mimo svaz chytal jednou na staňkově a kdysi na nějakejch závodech v trocnově
- Úterý 4. června 2013 v 15:03 ® Ouklejobijec reakce na …
-
jepice> no kdybych se měl omezovat tím, co se smí a nesmí na svazových revírech, tak bych toho moc nenatrénoval
reagovatnaštěstí se to dá řešit jiným, legálním způsobem. Ale z „nepoškozené“ V7 mají myslím všichni zážitky podobné… vyšperkované o serpentinovou řidičskou vložku neboť silnice do Vraného od mostu závodu míru je pořád zavřená
- Úterý 4. června 2013 ve 14:40 ® jepice-zruseno
-
Ouklejobijec> No ono se vláčet zatím nesmí, takže jsem „trénoval“ na V7 a to tak, že poprvý jsem měl jeden záběr a pak mi zamrzly očka a podruhý sem vytáh tři miniaturní bolínky a něco mi do toho kleplo a to bylo za celý odpoledne všechno.
reagovat