Chytej.cz

Revír Vltava 7 necteno

1.3.2013 | casper | 19.546 zobrazení | 105 odpovědí

Ahoooj všem,

chtěl jsem se zeptat na Vaše názory, zkušenosti a aktuální info ohledně revíru, na kterém je vláčení povoleno po celý rok.

Jelikož jsem toho během zimy a veletrhů nakoupil spoustu, rád bych to využil dřív než 16.6. :-D

Nežádám nikoho o konkrétní místa, už jsem i četl že je to dost těžká voda, spíš mě zajímá, jaké s tímto revírem máte zkušenosti a jestli tam vůbec někdo vláčet chodí, nebo jestli je lepší vzít plavačku nebo feeder a na vláčení se vy… :-D

Díky za každý koment ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Úterý 28. ledna 2014 v 17:13 @ seton reakce na …

To si nespleteš, Vltava 7a je ohrazená od vltavy oddělená a je to na Zbraslavi u kurtů a cvičáku. Tam by tě s vláčkou vyhnali...... Zajímalo by mn, jestli tam jde chytat na mušku, když je vláčkování zakázáno......

reagovat
Pátek 7. června 2013 v 19:11 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Tak jsem byl dnes po týdnu opět fotit a zhrozil jsem se… myslím, že se moc plécti nebudu když vyslovím doměnku, že ta voda je výš přibližně o 5m :-((

reagovat
foto/forum/2013/th-img99119.jpgfoto/forum/2013/th-img99120.jpgfoto/forum/2013/th-img99121.jpgfoto/forum/2013/th-img99122.jpg
Pátek 7. června 2013 v 16:17 ® jepice-zruseno reakce na …

Ouklejobijec> Těžko říct, co se přižene zezhora a jak dlouho to kde vydží.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:45 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> souhlasil jsem s tím druhým tvým výrokem o v7 a k tomu prvnímu: potočák extrémně potřebuje jakýkoli úkryt v kterém se drží dokud se mu tam líbí nebo dokud ho někdo větší nevyžene… na rozdíl od duháka a sivena. Nicméně je jasné, že jakmile skončí cestou po proudu z P v MP tak si hlavu kulí neprožene a snaží se přizpůsobit … což je dobře :-) Také jsem jich už pár na pražských MP zaznamenal a dosti mile mě to překvapilo :-) … osobně mám ale pocit, že jsme s milými překvapení po těchto povodních zase na dost dlouho přestali :-) … rád bych se mýlil :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:39 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> souhlasím :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:11 ® jepice-zruseno

Každopádně sedmička je revírem, o kterém se toho víc píše než chytá.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 ve 21:04 ® jepice-zruseno reakce na …

Ouklejobijec> Mě přpadne, že potočák se udrží dýl. Na duháky přijde jedna dvě bouřky a sou v háji, nebo někde v přehradě nebo nad jezem na pomalým. Potočáci se udržej i v pražskejch Mimopstruhovkách. Letos jsem asi chytil tři, který byli loni na jaře daný na P revír, sjeli sice na MP, ale chytali se celej rok i letos na jaře. Na sedmičce jsem potočáka ještě nechyt, ale byl jsem tam všeho všudy 4×. Třeba pod štěchovicema jsem jednoho chytnul napodzim na voblera i přes to, že to je spíš duhákodrom. Ale loni jsem měl zvláštní rok – kamarád mi řikal, že toho potočáka asi chytim i v kanále.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 17:31 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

casper> copak nevysadí … ale jmelí :-) :-) :-) s nefunkčností hájení souhlasím, ale jak už bylo 100× napsáno i zde níže: 1. je to úplně hladké dno od kraje ke kraji (dal jsem si jeden půlden práci s tím, že jsem to na 2km úseku pohazoval cca po 20m echolotem), 2. lodě ať už konvenční (parník) nebo atomová hovada (skútry… ani nevím jestli je to tam aktuálně zakázáno nebo ne) – ryby nemají ani minimum klidu, 3. hejblání šouplání s vodou během dne i o půl metru, 4. čím dál častěji hejblání šouplání s vodou o cca 6m při povodních :-) . Ten duhák co se tam vysadí jistě cestuje, … ale dle mé úvahy jen jednosměrně … směrem do Modřan :-) . Připouštím určitou možnost, že občas nějaký ten dravec vyjede až pod přehradu ať už v domnění, že by se tam mohl vytřít či že tam bude více bíloryby, ale to by mi musel osvětlit nějaký větší vědec než su já :-) :-) :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 17:06 ® casper
casper

Co jsem slyšel, je ta celoroční vláčka z důvodu nasazování salmonidů, ale že by se tam chytaly, nebo tam na ně cíleně někdo jezdil, to asi ne…dravců je na sedmičce opravdu minimum a mám pocit, že by jim nepomohlo ani celoroční hájení :-D ono taky jak tam chytnout dravce, když je tam nikdo nevysadí, semtam nějakej asi uteče z jiného revíru, ale úlovků dravců na Vltavě 7 je fakt strašně, strašně málo…

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 16:54 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

malamut> souhlasím :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 16:41 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> duhák možná ano, ale u potočáka si nejsem jistej, navíc, když jsem některé ty „pstruhové potoky“ viděl, myslím si, že by měla problém se tam udržet jakákoliv ryba, prostě je to o hovně, nemůže být všude všechno.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 16:36 ® malamut reakce na …
malamut

Ouklejobijec> tak to bylo ve sklípku asi veselo :-) Přes zimu nesahám na žádný ryby, s výjimkou těch v mrazáku, klidně jim dopřeju trochu klidu, a sobě taky. Chytat duháky není moc zábava, zažil jsem kdysi, na revíru, kde byli krásní potočáci a bylo jich tolik, že jsem občas i nějakýho sežral, že se začal vysazovat duhák ve velikosti 35+, to jednoho nebaví. Ale netrvalo to dlouho, jen potočáci tam už moc nejsou. A masaři? To jsem i já, ale 99% zmasenejch ryb je u mě kapr, takže jsem vlastně pro revíry dobrodiním :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 10:18 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> abych mohl rozvinout diskusi… co je pstruh? u jednotlivých „druhů“ je v této myšlence diametrální rozdíl :-) některé v zásadě ano, některé ne … ale v „umyvadle“ se, pakliže bude mít na výběr (tzn. může odplout), neudrží nic. :-) … tím umyvadlem pro mě tak trošku V7 bohužel je.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 10:00 ® jepice-zruseno reakce na …

malamut> On se pstruh udrží skoro všude, ale nerozmnoží se.

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 9:56 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Ouklejobijec> A jo, to mi nedošlo!!! Sorry, prostě pomalejší starty, takhle po ránu :-D :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 9:42 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

Bigpista> víš co… vemeš mě odpoledne za ručičku a ty tůně mě ukážeš ju? :-) :-) :-) … zaplatím panáka komukoli kdo mi ty tůně teď ukáže :-) :-) :-) :-) :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 9:31 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Ouklejobijec> Vltava 7A je revír tvořený tůněmi. Vltava 7 je hlavní tok řeky. Rozdíl mezi tůní a řekou snad rozeznáš, ne? ;-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 9:22 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Ještě bych měl prosbičku k svazovým činitelům resp. k představitelům pověřené místní organizace čtou-li toto forum… mám velký problém, že nepoznám kde začíná a kde končí V7 a V7A … neboylo by možné tam dát např. boje?… nerad bych vláčel na V7A kde se to nesmí :-) :-) :-) :-) :-)

reagovat
Čtvrtek 6. června 2013 v 7:38 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

malamut> :-) něco na tom je… ale alespoň ten duhák kvůli zábavě aby byl :-) … přeci nebudeme sahat přes zimu jen na hnusnýho nepůvodního kapra :-) … s tím by bylo třeba se zabývat – to je totiž problém! …vím vím slyším to ze všech stran – je to levné :-) … ale co to dělá s kvalitou vody? … a masařema!!! :-) :-) :-) … nejhorší je, že tento podruh ryby chytám už i na vláčku. Letos jich mám pět :-) :-) :-) … no ono stejně tyhle diskuse jsou zbytečné bo nám ryby stejně zakážou všem bo to žije ve vodě a ta lidem přeci ubližuje :-) … alespoň tak to čtu mezi řádky z některých bláznivých novinářských komentářů, kteří přeci musí najít viníka povodní :-) :-) :-) … jo a dotaz: ve Znojmě ještě není metro? … To by mě tedy zajímalo čím jsem to tuhle v noci z toho sklípku jel… :-) :-) :-)

reagovat
Středa 5. června 2013 ve 22:13 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> ale to je úplně jedno, však je nikdo nenutí, je kupovat, pro mě za mě, ať si pražáci nekupují žádné povolenky, ale jejich výjimky jsou prostě k hovnu. Buď bude nějaký zákon, který platí, a z něho bude vycházet RŘ, nebo se na to vyserem a bude cochcárna. Dělat pstruhový revíry z potoků, kde se salmonid nikdy neudrží, a teď si uvědom výraz „neudrží“, nezajímaj mě sypaní duháci, tak tam ten pstruhovej revír nemá co dělat, kurva si taky v jinejch městech nestěžujeme, že nemáme metro. Třeba ve Znojmě. Stejně nesmyslný je dělat výjimky s debilní celoroční vláčkou, asi ten zákaz lovu dravců má svůj význam. Všichni řvete, jak je jich málo, ale tahat je za huby z vody nonstop se Vám neprotiví, hlavně, že melete o chyť a pusť, na hovno.

reagovat
Středa 5. června 2013 ve 13:36 ® jepice-zruseno reakce na …

malamut> No nebejt ta pstruhová povolenka platná na obou typech revírů, tak si jí v Praze asi nikdo nekoupí. Pražský „pstruhovky“ totiž většinou stojej za to. Nepočítám li teda Sázavu, která je uplně daleko. Mimochodem revír, kterej je uplně totálně mimo Prahu.

reagovat
Středa 5. června 2013 v 6:12 ® malamut reakce na …
malamut

jepice> nejde ani tak o to, co se tam dá lapit, ale o princip. Ta platnost obou povolenek na některých revírech je taky podivuhodná, jen to vypovídá o mrdníku, který panuje v celém Svazu.

reagovat
Úterý 4. června 2013 ve 20:13 ® jepice-zruseno reakce na …

malamut> V Praze je dost revírů, kde platí obě povolenky, jak pstruhová, tak MP. Kdo kdy na vltavě 7 vláčel ví, že ta vyjímka nemá žádný velký význam. Je tam občas kudla. Ti tloušti, jeseni, okounci a občas siven se chytí klidně i na žížalu.

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 19:27 ® malamut reakce na …
malamut

Ouklejobijec> celoroční vláčka na výjimku nic hezkýho není, jakýkoliv výjimky jsou k hovnu. Já to jako pstruhovku pamatuju, ne tedy osobně, ale když jsem byl malej malamut, tak v Rybářství, tehdy ještě černobílým a za bůra, byl myslím skladatel Boban Ondráček s hlavatkou odtamtud.

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 18:28 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

malamut> jj tak nějak … o plovoucím bobku si také myslím, že bude v pohodě, ale ten nevyčištěný provoz chemiček… no nevím – to je horší. Jj V7 je ten revír, o kterém je toto forum :-) :-) :-) je to zregulované, vybagrované na hloubku 3–4m, naštěstí alespoň břehy jsou relativně přírodní. Kdysi dávno (když jsem byl ještě rybářský potěr) to byl dokonce pstruhový revír :-) . Pak ale někdo potřeboval prostor u Prahy pro jízdu na vodních skutrech. Tak se zrušil pstruhák a skůtry se povolily :-) . To už je ale dávno. Teď je to MP a vláčet se smí celoročně… což je moc hezké až na ten lodní provoz a na to, že tam (podle mě) na pstruhovou rybu pěkně prdí … a když ne, tak jak se tam ten duhák pod Vranovskou přehradou pustí je za chvilku v Modřanech :-) . Takže tak.

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 18:17 ® malamut
malamut

Ouklejobijec> vyplavená sračkárna je mrzutost, která při tomhle průtoku řeku neotráví, to si myslím, že z některých podniků se dostaly do oběhu horší sračky. Kolem V7 jsem párkrát jel, ale už si to nějak nevybavuju, nejspíš to bude taky nějaký koryto zregulovaný, když mi to v paměti neutkvělo. To je ten revír, co se může vláčet celoročně, akorát tam moc ryb není? Nějak nechápu, proč tahle výjimka existuje.

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 17:32 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> :-) no vlakem tak to chápu :-) … jenže já kdybych jel od Jílového vlakem tak tam pojedu půl dne :-) bo v Jílovém vlak nejede… musel bych dolů k Sázavě :-) Bohdaneč je kapitola sama pro sebe a pro jiné téma ve foru :-) … zatím jsem byl jen jednou – utrpení – nicméně i přes celkové umístění někde uprostřed startovního pole jsem ryby pro které jsem tam přijel nachytal :-) o Staňkově jsem slyšel nějaké bajky, ale osobně jsem neměl tu čest :-)

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 17:10 ® jepice-zruseno reakce na …

Ouklejobijec> Hm, tak já s žádnou serpentinou nikdy problém neměl :-D Ode mě to tam vlakem trvá stejnou dobu jako když bych jel tím mým vozítkem, je to levnější a ještě si stihnu napsat docházku. Jestli legálním způsobem myslíš soukromáky, tak na ty nechodím. Teda mimo svaz jsem byl jednou v bohdanči na divizi v mušce, tam to byl stejnej opruz jako vláčení na V7. Pak jsem mimo svaz chytal jednou na staňkově a kdysi na nějakejch závodech v trocnově

reagovat
Úterý 4. června 2013 v 15:03 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

jepice> no kdybych se měl omezovat tím, co se smí a nesmí na svazových revírech, tak bych toho moc nenatrénoval :-) naštěstí se to dá řešit jiným, legálním způsobem. Ale z „nepoškozené“ V7 mají myslím všichni zážitky podobné… vyšperkované o serpentinovou řidičskou vložku neboť silnice do Vraného od mostu závodu míru je pořád zavřená :-)

reagovat
Úterý 4. června 2013 ve 14:40 ® jepice-zruseno

Ouklejobijec> No ono se vláčet zatím nesmí, takže jsem „trénoval“ na V7 a to tak, že poprvý jsem měl jeden záběr a pak mi zamrzly očka a podruhý sem vytáh tři miniaturní bolínky a něco mi do toho kleplo a to bylo za celý odpoledne všechno.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...