Chytej.cz

UK eshop necteno

24.2.2013 | MatesKGB | 8.329 zobrazení | 28 odpovědí

Ahoj rybáři,

nemáte někdo zkušenosti s objednáváním zboží z Anglie a nevíte o nějakém dobrém eshopu, který zasílá zboží i do Čr? Rád bych si objednal nějaké věci a ceny jsou tam příznívé. Našel jsem třeba tenhle, ale nemá jednu z věcí co sháním a to deštník s bočnicí :-( www.tackleuk.co.uk Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 27. února 2013 ve 23:02 ® kerob reakce na …
kerob

Troopik> byla to lodka JABO 2B se sonarem… byl to darek pro kamaradova otce k narozeninam. Probihalo to tak, ze jsem ji objednal, zaplatil a pak prisla postou :-D Cela ta sranda vcetne cla, dph a poplatku za vyrizeni celniho rizeni byla cca 6800. Posta byla EMS – od zaplaceni po doruceni uplynulo zhruba 10 dni.
Mel jsem moznost si s tim zajezdit a je to asi pouzitelny. Kdybych potreboval zavazeci lodku (coz je krajne nepravdepodobny), tak si ji proste jakozto modelar postavim. Veskery zavazeci lodky, co jsem videl prodavat jsou na urovni cinskejch hracek – aspon mi to tak prijde.

reagovat
Středa 27. února 2013 ve 22:07 ® Troopik reakce na …

kerob> můžeš se podělit o bližší informace ohledně koupě zavážecí lodičky z alibaby? jakou jsi kupoval a jak to probíhalo? také uvažuji, ale zatím jak píšeš mi chybí odvaha …

reagovat
Středa 27. února 2013 ve 21:50 ® kerob reakce na …
kerob

MatesKGB> …jeste k tem reklamacim – ja je neresim, neni co. Bud mam kliku nebo se s tim vyporadam nejak sam. Spalil jsem se akorat u par prkotin typu svitici obojek pro psa a u toho mi nestoji ho jit reklamovat ani v cechach i kdyby stal dvojnasobek.

reagovat
Středa 27. února 2013 ve 21:45 ® kerob reakce na …
kerob

MatesKGB> Nejdrazsi jednotliva vec, kterou jsem takhle koupil, byl RC vysilac za zhruba 600 USD, v Cechach stal dvojnasobek…prav­depodobnost, ze se vysere, tam samozrejme je, ale zaruka plati, jen je potreba pocitat s naklady na poslani. A porad tu je lehka vyhoda – pokud bych ho koupil v CR a znicil si ho sam, tak mam smulu, ale z HK mam ty vysilace 2 za stejnej peniz.

Kupuju hodne pres ebay ale vetsi veci kupuju spis pres eshopy typu hobbyking.com himodel.com Zavazeci lodku pro kamarada (se vsema poplatkama a expres dodanim za 70%ceny) pres alibaba.com

pokud neco, co hledam nenajdu na obvyklych mistech, hledam pres google po eshopech a vetsinou najdu, posta se da domluvit i mailem pokud neni CZ v nabidce… v dnesnim globalnim svete neni nic problem. A narozdil od vetsiny ceskych eshopu mas odpoved na mail temer okamzite.

Zaklad je mit paypal a nebat se:-)

reagovat
Středa 27. února 2013 v 18:21 ® radimekk reakce na …

kerob> to jsem nepochopil:-|

reagovat
Středa 27. února 2013 v 18:20 ® MatesKGB reakce na …
MatesKGB

a kdyuž kupuješ z Honkongu a takhle obecně vzdálenějších zemí tak ty věci hledáš pouze na Ebay nebo přímo někdě na netu v těch zemích? Jak pak řešíš třeba reklamace, nepředpokládám, že zboží je kvalitnější než obvykle…?

reagovat
Středa 27. února 2013 v 17:45 ® kerob reakce na …
kerob

hraji> ja nedelam rozdil, jestli je eshop v CR nebo jinde ve svete a proste kupuju tam, kde to je aktualne nejvyhodnejsi. Delal jsem i jednorazovy nakup desitek polozek s celkovou hodnotou cca 60000 z Hongkongu a nevidim v tom zadnej problem… i se clem a dph to porad stalo min, nez tady – a to vyrazne. Ebay je absolutne nejlevnejsi moznost, jak bezpecne nakoupit z celyho sveta a vzhledem k tomu, ze jednu vec muzes koupit od ruznych zdroju za ruznou cenu a postovny (u spousty veci dokonce bez), tak nevidim duvod lpet na tom, aby bylo vsechno z jednoho zdroje. Aspon ja tohle neresim a jestli budu mit na poste jeden balik nebo pet balicku me fakt netankuje.

reagovat
Středa 27. února 2013 v 16:25 ® kerob reakce na …
kerob

radimekk> vim o jednom konkretnim prutu jedne konkretni znacky, kterej byl v CR uplne jinej nez kdekoliv jinde :-D

reagovat
Středa 27. února 2013 ve 12:00 ® hraji reakce na …
hraji

kerob> jistě, pokud člověk kupuje jednotlivé položky, pak je e-bay výhodný pomocník, ovšem pokud nakupuji v řádech desítek tisíc korun a stovek položek, na e-bay bych takovou objednávku v životě nezkompletoval. Takže se dívám na UK e-shopy z trochu jiného pohledu než český rybář, který chce koupit jeden navi.

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 19:39 ® noba reakce na …
noba

radimekk> no je to možné, když to může být u jídla, tak proč né u prutů, ale konkrétní zkušenost nemám.

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 17:22 ® radimekk reakce na …

oprava: pro všechny země stejný metr;-)

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 17:08 ® radimekk

trochu odbočím, já plánuju koupi nového prutu a nakonec koupím v Německu. Překvapilo mě, že tam mají mnohem širší výběr zboží a u něčeho jsou ceny výrazně levnější, než jsou tady za stejný produkt. Samozřejmě při využití akcí, např http://www.milobrno.cz/…-s80h-2-40-m a http://www.gerlinger.de/…_70g_/54310/ Chci se ale zeptat, jestli máte nějakou zkušenost s tím, že i když se jedná o naprosto stejné zboží, tak úplně stejné není? Slyšel jsem, že jeden známej měl prut koupenej u nás v ČR a jinej jeho známej ten samej koupil v Německu a už od pohledu byl ten z Německa tenčí. Že by nebyl pro stejné země stejný metr?

reagovat
Úterý 26. února 2013 ve 14:51 ® kerob reakce na …
kerob

hraji> pomerne velka cast UK eshopu prodava i pres ebay. Postovny vidis a muzes se rozhodnout (obvykle vyrazne nizsi nez naprimo). Ja pomerne casto kupuju na tacklediscounts­.co.uk (at uz primo nebo pres ebay) a treba nektery muskarsky snury a podobny veci se tam i s postou daji poridit za pulku az 2/3 cesky ceny… pokud to vubec v cechach sehnat jde.

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 8:40 ® kejra reakce na …
kejra

noba>no,ty tisíce to budou spíš tři.Neříkám,že uk-shopy jsou nějaké terno,ale když máš oči otevřené a trošku si zagůglíš,najdeš svého srdce žampionapivo

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 23:06 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> a čínské obchodní označení zjistíš jak?

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 23:05 ® noba reakce na …
noba

kejra> tak tam už je rozdíl cca 2tis. to už jde. Šlo mi o nějaký konkrétní příklad. Takový ty řeči jako nekdo někde viděl nějaký naviják v UK strašně levnej to je na nicpivo

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 22:21 ® FInnnp

Na co anglický e shop.Když chci něco hodně levně tak jsi to objednám z čínského e shopu.Stačí najít čínské obchodní označení výrobku který chci.Drtivá většina výrobků je tam prodávána pod jiným jménem,protože jsou vyrobené v nadprodukci­.A poštovné je zdarma.Nevím jak to dělají,ale je to tak.Čekačka je zhruba dva týdny.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 22:18 ® kejra reakce na …
kejra

noba>…sorry,ale nějaká okuma mne netrápí..podívej ale na kolik vyjde třeba Daiwa Ballistic nebo Luvias…+ poštovné cca 10 liber což pořád jebal pes

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 20:37 ® noba reakce na …
noba

b.gun> a jaký to byl naviják?

reagovat
Pondělí 25. února 2013 v 19:33 ® b.gun

Jinak co se týká mých osobních zkušeností, dá se v UK pořídit spousta věcí výhodněji než v Čechách. Před časem jsem třeba takto kupoval dva navijáky na feeder. Za cenu, kterou jsem si stanovil jako limit pro daný nákup, bych měl v Čechách jen ty dva feederové, z Anglie jsem za stejnou cenu pořídil ještě třetí plavačkový.
A jen pro zajímavost, zrovna minulý týden jsem narazil na sousedním webu na příspěvek, u kterého jsem málem omdlel. Jeden kolega ze Slovenska tam poptával zkušenosti s navijákem, který u nich prodejci nabízejí za cca 130 €. V českých shopech je cena zhruba 3200 Kč, v Anglii je prodáván za 70 £…

reagovat
Pondělí 25. února 2013 v 19:24 ® noba reakce na …
noba

b.gun> no a to by mě právě zajímalo konkrétně co a o kolik.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 v 19:12 ® b.gun reakce na …

noba> Tak o navijácích firmy Okuma je vcelku známé, že co se týká ceny, tak bůhvíproč vychází v Čechách oproti třeba Anglii nebo Německu i poměrně výrazně příznivěji.
Zároveň je ale na daném shopu spousta nabídek, které vycházejí zase dosti výhodněji, než v Čechách.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 12:18 ® hraji
hraji

Nevím o ničem, co by vyšlo v Anglii levněji s výjimkou opravdu drahých plavačkářských děliček. Doprava je samostatná kapitola. Objednával jsem minulý týden zboží, celkem za cca 22000 a stejně mi naúčtovali oštovné ve výši 20 liber, tedy cca 600 korun.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 12:06 ® regulus reakce na …
regulus

MatesKGB> mrkni taky na cenu poštovnýho. Hlavně u větších věcí to může být docela pálka, aby tě to nakonec nevyšlo dráž než tady (když píšeš o bivacích a podobných věcech). Párkrát jsem si z UK nechal něco poslat, byly to více méně malý a lehký věci a cena poštovnýho byla možná trojnásobek cen ČP.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 v 11:28 ® MatesKGB
MatesKGB

kejra: Díky za info, večer na to mrknu.

noba: Co jsem tak koukal tak na nějakých shopech jsem narazil na různé batohy, obaly a bivaky i o 30–40% levnější než nejlevnější u nás.....samoz­řejmě dost zboží je cenově na stejno. Bohužel tyto zrovna nezasílaly do zahraničí.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 v 10:18 ® noba
noba

ty jo co je na těch e-shopech levnější než u nás? viz třeba toto UK http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?… a ČR http://www.rekord-fish.cz/?…

reagovat
Neděle 24. února 2013 ve 20:36 ® kejra
kejra

http://www.harrissportsmail.com/Models.aspx?…

reagovat
Neděle 24. února 2013 ve 20:34 ® kejra
kejra

…já párkrát něco bral s harrissportma­il.com a naprostá spokojenost,takže bych se toho nebál…jo a mají tam ten tvůj deštník:-)

reagovat