Vyhledávání
Kostné červy
17.2.2013 | lunimus | 4.122 zobrazení | 4 odpovědi
Priatelia mám otázku ohľadom kostniakov.
Existuje spôsob, ako spoľahlivo určiť ich vek? resp. kritické obdobie pred
kuklením?
Mám pocit, že som niekde zachytil, že majú za hlavičkou taký čierny
(tmavý) fliačik, len si neviem spomenúť, či to je pár dní/hodín pred
kuklením, alebo pred kuklením mizne.
Ak viete niekto popísať všetky prechodové štádiá, zrejme to pomôže nie
len mne, ale všeobecne :)
Ďakujem :)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 17. února 2013 ve 20:14 ® pepanek reakce na …
-
kamos007> Kdysi jsem je nějaký čas choval na zahradě a hrnec přenášel podle toho,odkud foukal vítr.
reagovat - Neděle 17. února 2013 v 18:03 ® kamos007 reakce na …
-
pepanek> no taky dobrý nápad, a potom až červi urostou, tak ho napustit vodou aspoň na týden ať se odmočí od toho smradu.
reagovat - Neděle 17. února 2013 ve 13:59 ® pepanek reakce na …
-
kamos007> Kýbl je dobré dát uschovat k sousedům,aby doma nesmrděl
reagovat - Neděle 17. února 2013 ve 12:33 ® kamos007
-
Takže asi tak čerstvé červy poznáš podle toho že jsou krásně lesklí a mají výraznou tmavou skvrnu za ,,hlavičkou´´ a jsou hodně pohybliví, před zakuklením už tak skvrna (potravinový váček) je menší nebo žádný a červi už nejsou tak lesklí a objeví se mezi nimi už nějaká ta kukla což ještě neznamená že se ti ostatní už hned taky zakuklí, mě vydrželi červi už i 3 týdny, přes léto si dělám vlastní, chytnu jednoho nebo dva cejny aspoň 30 cm vykuchám je a do břišní dutiny dám klacíček jako rozpěrku a do stínu, až jsou tam trsy vajíček tak klacíček vytáhnu, cejny dám do kýble a dám víko, a červi rostou podle teploty, když je horko tak za dva dny jsou červi velcí, když je zima rostou i více jak týden.
reagovat