Vyhledávání
Pstruhová sezóna 2013
16.2.2013 | kamos007 | 4.318 zobrazení | 28 odpovědí
Zdravím,
jelikož patřím k těm nedočkavcům, tak jsem již začal zbrojit na novou sezónu, a zaujalo mě plno novinek jako nové vzory třpytek, velký sortiment nymf, smáčků,… A to i s docela netradičními barvami,… Jaké jsou podle vás ty top nástrahy a barvy, nevím jak jinde, ale mě ač chodím pořád na stejné vody tak každý rok mi to bere lépe na něco jiného.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 18. února 2013 ve 20:06 ® kamos007
-
Kurňa jdu vázat mouchy, otevřu nádobíčko bordel jak ...... ztratil jsem někde háčky, našel jsem jen pár, pak jsem někdy zašantročil černý dubbing, pak hřbítky na blešouny, no hrůza, chtěl jsem si jít sklidnit nervy a šel jsem pro krabičku s muškama že mě utěší stavy mušek z loňska a po otevření další zděsení
reagovat, letos si pstruzi můžou oddechnout
jediné pozitivní že jsem našel dvě stříbrné rotačky č 1
- Neděle 17. února 2013 ve 13:09 ® kamos007 reakce na …
-
regulus> no já na pstruhy jdu sevším suchá, mokrá, blešoun, neřeším, ale na lipany jedině suchá, pstruh skočí většinou když berou po jakékoliv.
reagovat - Neděle 17. února 2013 ve 13:05 ® regulus reakce na …
-
kamos007> když jedu na Svratku, tak mi tam fungují obvykle úplně jiný mouchy než na Svitavě nebo Jihlavě. Mám taky vyzkoušený, že na TOP mouchu někoho druhýho chytím většinou prd, proč to netuším, třeba ji vážu trochu jinak nebo je to hold rukama. Já su „sušič“ za každou cenu, zkouším to i když nic nesbírá, mě ty nymfy nijak moc nepřirostly k srdci, takže na ně chytám až v případě, že na tu suchou fakt nic neukecám.
reagovat
Pstruh dost často skočí po čemkoliv větším, lipan se hold někdy musí ukecávat, ale zase ti to klidně vezme půl metru od nohy, univerzální recept neexistuje, musíš hold koukat co kde lítá a podle toho tam zkusit dát mušku. - Neděle 17. února 2013 ve 12:27 ® kamos007 reakce na …
-
regulus> pěkné, ale já na ty velké nechytám, spíš klasika č. 14–12 na lipoše 16, to by mě i docela zajímalo, jaké jsou ty top mouchy na lipany, na řece se zase začínají oběvovat, něco jsem chytl, ale žádná sláva to nebyla, většinou jsem nenašel mouchu, která by jim chutnala a když jo tak jsem ji většinou po nějaké době urval a byl jsem nahraný
reagovat - Neděle 17. února 2013 ve 12:19 ® regulus reakce na …
-
kamos007> no řeknu ti to asi takhle, neuvázal ještě ani půl mušky, takže čerstvou forku ti sem dát nemůžu, nemám žádný kór špeky, jen docela normální tuctový mušky a ve finále, ty moje chlupatý háčky moc fotogenický nejsou.
Abys ale neřekl, že su pes, hodím sem jednu inspiraci, mouchy nejsou moje, ale jednoho člověka, který mezi námi už bohužel není. Fotka je stará asi 5 let.
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 22:20 ® kamos007
-
ale, když jdu na mouchu tak háčky bez protihrotu jsou lepší, mají větší oblouček a snáž proniknou tvrdou tkání.
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 22:12 ® kamos007 reakce na …
-
bubu> jak kde, společné revíry co máme s Ostravou jsou bez, a čistě naší MO jsou s protihrotama, zkoušel jsem i u nás na potoku bez protihrotu, ale je to na prd, všude samé překážky,… a pstruh se hned vypne na řece má člověk prostor tak to jde si ho povodit ale na malé vodě je to blbost a zbytečně ztracené mnoho ryb.
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 21:53 ® bubu reakce na …
-
kamos007> u vás na P je povolenej protihrot?
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 21:29 ® kamos007 reakce na …
-
kamos007> tím myslím jeden splav 5×5 m
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 21:09 ® kamos007 reakce na …
-
Tomik> no tak ty jedeš ve velkým, já mám omezené finance takže si nemůžu dovolit koupit všechno, ale když jsem třeba našel dobrý flek tak jsem na nymfu chytil i 10 pstruhů, druhý den třeba už jen polovinu a třetí den už vůbec nebo jednoho dva, a ostatní to už ignorovali, změna nástrahy moc nepomohla.
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 20:34 ® Tomik reakce na …
-
kamos> U me jim to okoukánía ignorace nehrozí, nymf mám 11 barev, smáčků taky tak různé velikosti i tvary…většinou se jim do chuti vzdycky s něčím trefím…nemám po ruce foták, jinak bych sem hodil foto…
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 20:06 ® kamos007 reakce na …
-
kurňa zas na pc a zas mi to háže vícekrát tak dám fotku aspoň
-
Jaký dáváte vlasec? Já 0,16 mm na vláčku a na mouchu konec 0,14 mm
-
regulus> však tady je místo i pro muškaře, můžeš hodit nějaké fotky mušek ať mam inspiraci co navázat
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 20:05 ® regulus
-
Rosťa chtosťa to jistí …
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:46 ® kamos007 reakce na …
-
David Havlíček>
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:40 ® HaD reakce na …
-
kamos007> jestli si to nepleteš. Tyhle jsou velikostně, myslím, akorát. Možná jen kousek nožiček pryč.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:34 ® kamos007
-
Nástrah sice přibývá, ale kvalita českých vod naopak ubývá, většinou se ani nesplní plán zarybnění pp, tak se nasadí nadplán pd a je to, což si myslím že není ono.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:26 ® kamos007 reakce na …
-
David Havlíček> mi loni dobře zobali ty hnědé, ty nymfy ocaď jsou taky zajímavé, ale na můj vkus trochu mrňavé na ty berkly nebral pstruh pod cca 18 cm a když jo tak se stejně nepích převažovala spíš tak ryba 20 + jednu oranžovou jsem vzal na duháče tak uvidím možná ještě přikoupím, dobré je že se to dá koupit na kusy a nemusím nutně brát celý balíček.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:25 ® Chorchus reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> no já bech na pstuhovku jinak než na móche nešel.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:22 ® kamos007 reakce na …
-
Tomik> no to je fakt, že na každou roční dobu a každý rok to bere na něco úplně jiného, já jsem třeba míval úspěchy na mikro twiatery od bílé přes hnědou po červené a v létě z rána parádní chytačky o rok později bída bídoucí, tak jsem začal vláčet vosí larvy a jako o rok dříve zase pecka, loni vosí larvy zase pase a zasy to šlo výborně na ty nymfy tak já už nevím, rotačky fungujou pořád stejně to je jediná jistota, ale po nějaké době se okoukají a pstruzi je prakticky ignorují, zvláště ty barevné.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:21 ® HaD
-
Pstruzi mají rádi ledacos. Jistota je smáček, rotačka, nymfa, hauser a hornetek. Těším se, až prubnu naše nymfy. Hlavně černá bude asi zajímavá:)
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:14 ® kamos007
- reagovat
- Sobota 16. února 2013 v 19:13 ® kamos007
-
Ještě tak 2 rotačky zlatou a stříbrnou, plus pár gum, zkontrolovat stavy much a dovázat a sezóna může začít.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 19:11 ® Tomik
-
Top nástraha bohudík neexistuje. Já chytám na vše od gum přes rotačky po velky woblery. Funguje spolehlivě všechno.
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 18:54 ® kamos007 reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> no mouchy? to jo já taky chytám na mouchu, ale co začali prodávat nymfy,… tak jsem začal více vláčet než mušit
reagovat - Sobota 16. února 2013 ve 14:17 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
kamos007> já chetám na moche, Širda
reagovat - Sobota 16. února 2013 v 11:19 ® kamos007
-
Co říkáte třeba na tyhle meppsky? já jsem koupil tu modrou, prý dobře tyto třpytky odrážejí světlo a jso dobré do zakalené vody.
reagovat