Chytej.cz

Téma fotosoutěže necteno

4.2.2013 | HaD | 7.546 zobrazení | 72 odpovědí

Téma fotosoutěžeNějaké nápady na téma dalších fotosoutěží? Návrhy a nápady jsou vítány! Nebojte se cokoliv navrhnout. Budeme rádi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 4. února 2013 v 16:49 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> moc se mi ale nelíbí na tom FC ta smyčka uprostřed. Působí moc uměle. Zkus jinou verzi.

reagovat
Pondělí 4. února 2013 v 15:18 ® regulus reakce na …
regulus

nnnap> ty seš ale přece kus koňa … :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 4. února 2013 v 15:11 ® regulus
regulus

Fotosoutěž na tomto serveru by nejspíš měla mít něco společnýho s rybama a rybolovem nebo alespoň s vodou. Tím, že je fotosoutěž vždy na měsíc se počet témat, aby se neopakovaly rapidně snižuje a popravdě se značně snižuje i šance pro soutěžící, protože v mnoha případech, pokud nemá někdo vhodnou fotku v archívu, tak je jak se říká namydlenej. Úplně učebnicovým příkladem je právě probíhající fotosoutěž Z lovu s NÁSTRAHY.cz, která je vyhlášená v termínu 15.1.-15.2.2013, tedy v době kdy se na svazovkách nesmí vláčet a dravci jsou hájení a to ještě pominu fakt, že se asi najdou i fotky, kdy byla ryba chycena na něco a následně jí byla do huby píchnuta nástraha požadovaného výrobce. Já vím, už mlčím, do marketingu se nepletu. Dovolím si ale navrhnout něco, co si myslím, že by mohlo jednak soutěž zatraktivnit tím, že bude víc fotek, často kvalitnějších a tím pádem větší výběr a taky nebude takovej stres s tím co furt vymejšlet za témata.

V prvé řadě bych dobu jednoho kola prodloužil a to minimálně na čtvrt roku, třeba jaro, léto podzim, zima, na období od prvního do posledního dne onoho období, nebo v závislosti na aktuálních rybolovných technikách, jednotlivé kola se klidně můžou o nějakej čas překrývat, další kolo začne i když předchozí ještě neskončilo. Vůbec bych neviděl problém v tom, že by jedno téma bylo třeba i celoroční.

Druhou věcí, kterou bych udělal, je to, že bych dopředu zveřejnil jaká témata budou následovat, nemyslím dva roky dopředu, ale třeba jen jedno nebo dvě následující, lidi by věděli dopředu, na co se zaměřit, ona opravdu dobrá fotka se podaří fakt jenom jednou za čas.

Pokud se týká témat, tak bych se nebál i takových který s rybařinou nemají moc společného, okolo vody je spousta věcí které se dají vyfotit, ať už jsou to mosty, lávky a já nevím co ještě. Fotky vercajku, tedy prutů, navijáků, s tůznou tématikou, třeba vláčecí prut s woblerem, takovéto téma se dá zpracovat na desetitisíce způsobů. V určitém období dát třeba téma tří nebo čtyř druhů ryb které se v této době cíleně chytají, může to být formulováno i obecněji, dravci, salmoidi, případně druhy ryb které vůbec nejsou běžné. Máme tu „modelářský kroužek“, tak proč neudělat soutěž Home Made Foto, lidí co si něco na ryby sami udělali je spousta a nemusí to být jenom něco co ostatní ve většině nezvládnou, viz třeba Chorchusovy bamboo výtvory. Dalším tématem jsou třeba mušky, váže spousta lidí a hodně z nich si ty mušky stejně fotí. Další možností jsou detaily rybářského náčiní, krásnej příklad jednoduché fotky bylo třeba očko v PFkách, tak proč neudělat fotosoutěž detail očka prutu nebo kličky navijáku, cívky navijáku … . Těch možností je opravdu vcelku dost. Je taky třeba zohlednit období, třeba soutěž fotky mušek je vhodnější dát v zimě kdy je tak nějak čas a ostatní témata nejsou tak horký než v létě kdy je těch možností víc a muškaři jsou víc u vody než za svěráčkem.

reagovat
Pondělí 4. února 2013 v 15:10 ® LuboO reakce na …
LuboO

kopi> alebo lysí mamuti…:D

reagovat
Pondělí 4. února 2013 v 15:08 ® Draky
Draky

západy slunce na rybách

reagovat
Pondělí 4. února 2013 v 15:07 ® LuboO reakce na …
LuboO

nnnap> ty kecal, si si pomylil fotky, pridal si ladoveho medveda v hmle pod snehom, pozri lepsie… Ale zlaty rez tam je…

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 14:45 ® nnnap
nnnap

tak já jsem o tom také zapřemýšlel. Ryby, už tu byly. Kotelna také. Což tak pro změnu udělat fotosoutěž o rybářském náčiní! Napadlo mne téma- Fotosoutěž o nejlepší fluorocarbonový vlasec. Dovoluji si tedy hned přiložit i vítěznou fotografii. Zejména všem zájemcům o kompozici, jsem si dovolil aranžovat vlasec do optimálního Zlatého řezu. Také si povšimněte umístění drobných chomáčků fluorocarbonu do prvního, druhého a třetího plánu obrazu. Je na tom názorně vidět má představa o dokonalé kompozici. Správně bych to tu měl hodit v tiffu, protože zvolená komprese degraduje celkové vyznění snímku, ztrácí se detaily v nejvyšších světlech ale to nevadí. Nechci si zaříznout šanci, když proti tomu půjdou fotky z mobilů. Ta moje by pak vypadala jak omalovánka. Cena za první místo by mohl být nějaký plynule stavitelný ND filtr. Za druhé a třetí místo stačí lízátko.

reagovat
foto/forum/2013/th-img92320.jpg
Pondělí 4. února 2013 ve 14:35 ® macek2 reakce na …
macek2

kopi> a co mamutí sumci:-)

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 14:16 ® kopi
kopi

Mamutí lysci. :-)

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 14:10 @ Cherrito

makrofotografie úlovků a prostředí při chytání.

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 13:53 ® xtr2007

Podvodna fotografia, muskarenie, potočák, …

reagovat
Pondělí 4. února 2013 ve 13:50 ® jiris
jiris

Rybí makrofotografie :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1