Chytej.cz

Spojení pletenky s fluorocarbonem necteno

27.1.2013 | Dany73 | 10.390 zobrazení | 63 odpovědí

Kolegové vláčkaři, jaký uzel (smyčku) byste doporučili na spoj pletenky s fluorocarbonem 0,60 na návazec bez použití obratlíku? Díky za všechny tipy!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 29. ledna 2013 v 11:37 ® sethy reakce na …
sethy

troutkiller> Proč by to praskalo? Asi používáš blbé uzle lovče :-D Já tak chytám a bez problému (nejen já).

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 11:27 ® troutkiller reakce na …

toro>Je to tak:-) Používám to jako Sethy,na Fousy jako prevenci proti předření o šutry a na moře jako ochranu před zoubkama Tresek.Na víc FC je strašně tvrdej,jak na uzly tak na nástrahy:-(

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 11:26 ® troutkiller reakce na …

sidla_napajedla>Pro­tože uzel je vždy nejslabší článek řetězu:-( Neboj mám to vyzkoušený:-))

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 10:36 ® sidla reakce na …
sidla

troutkiller> proč by to praskalo?

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 10:23 ® toro reakce na …
toro

troutkiller> Taky mi tam nesedí ten fluorocarbon. Jestli je to sestava na sumce, tak je jeho neviditelnost stejně k ničemu. Jestli to má být na štiku, tak ho každá zubatka kousne. Na nic jiného to v tuzemsku využít nejde. Na moři se používá návazec z běžného čirého monofilu, protože v hloubkách pod 30 metrů je stejně tma jak v pytli. Leda snad pro lov tarponů v mělčinách…

reagovat
Úterý 29. ledna 2013 v 10:08 ® troutkiller

Podle mně se řeší nesmysl:-(( Na moře i na Sumce mám nadělané návazce z 0,60–0,80 monofilu na jedné straně klasická smyčka a na šnuře bezuzlovka s obratlíkem a karabinkou.Ryclá výměna a výdrž.Pokud to budeš spojovat uzlem na tvrdku bude ti to v uzlu praskat:-(

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 18:30 ® FInnnp reakce na …

Dany73> Asi také bude záležet co budeš mít za šňůru,protože některé slabší šňůry řežou ůplně všechny uzle.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 18:26 ® FInnnp reakce na …

Já to beru tak,že tento uzel spolihlivě držel i na mnohem slabších průměrech ve spojeních vlasec šňůra.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 18:02 ® HaD
HaD

Rozumím. Pak asi oboustranně dvojitý grinner. Alespoň tak bych to řešil já…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 17:50 ® Dany73 reakce na …

FInnnp> Díky Ti za tip na ten Grimrák! Sbírám i taková podobná infa, zda jsou tyto známé uzly vhodné i na takovéto spojení „nitě“ s „drátem“. :-)

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:48 ® FInnnp reakce na …

Dany73> Já se jen ptal.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:48 ® sidla reakce na …
sidla

sethy> to věřím že ta tekoucí je zrádná,hlavně po té regulaci,překvapilo mě to jak byla dole voda,že z tama ty ryby vůbec dokážem vytáhnout. já jsem měl spíš problém rybu otočit a to na stojáku,musím se polepšit,mám na to ještě půl roku :-D

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:45 ® sidla reakce na …
sidla

džigit> červená byla ještě nevýraznější :-D ale hlavně že jsme se dopátrali

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:37 ® Dany73 reakce na …

FInnnp> Ještě pro doplnění mého chápání:-) Pokud vláčím od odpoledne s fluo návazcem a je OK, proč ten návazec měnit za monofil.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:30 ® Dany73 reakce na …

FInnnp> Pořád lepší fluo uzel do oček než obratlík do oček… Fluo na noční vláčku viz.níže Sethy + že se při náhozu či po vázce nemotají trojháky do šňůry.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:27 ® sethy reakce na …
sethy

sidla_napajedla> Lehce přes metr, tak aby se s tím dalo nahazovat.
V určitých situacích ale nestačí ani 10m :-D

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:24 ® džigit reakce na …

sidla_napajedla> ale hódně nevýrazné :-))

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:20 ® sidla reakce na …
sidla

sethy> jak dlouhý dáváš ten návazec? jen po očka při nahození nebo víc jak metr?

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 13:19 ® sidla reakce na …
sidla

džigit> já jsem udělal nevýrazné kolečko u uzlíku v pravo dole,taky jsem pídil jak to spojit,hlavně u nanofilu při sumco vláčce,místo fc jsem dal klasický monofil a fungovalo to.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:50 ® FInnnp reakce na …

Dany73> Jak jsem psal Grimrák to určitě udrží,ale asi to nesmí přijít do oček.Uzel z 0.6 mm už je pěknej bágl.Akorát pořád nevím na co fluorocarbon na sumce.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:38 ® Dany73 reakce na …

džigit> Encyklopedii jsem študoval, ale spojení pletenky s tlustým fluo je přeci jen specifické…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:36 ® Dany73 reakce na …

David Havlíček> Viz. Sethy, ale ta tma byl až zástupný problém…

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:18 ® džigit reakce na …

Dany73> tak,jo.Jinak koukni do zdejší encyklopedie,určitě něco najdeš ;-)

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 ve 12:15 ® sethy reakce na …
sethy

David Havlíček> U nás ho používáme hojně, i 0,80, jako návazec při sumcovláčce (je jedno zda FC nebo vlasec) kvuli šutrům a případnému předření pletenky. Jsou místa kde bez toho nevytáhneš ani pidifouse na super silném vybavení, páč hned od záběru se motá v šutrech.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 11:59 ® FInnnp

Já sice nevláčím,ale flourocarbon používám.A pro spojení s pletenkou se mě nejvíce osvědčil Grimrák a před dotážením to mírně máznout tím sajrajtem na maštění mušek.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 11:32 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> k čemu ve tmě 0,6mm fluocarbon?

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 10:05 ® Dany73 reakce na …

džigit> Proč ne ten vpravo dole ?

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 9:14 ® džigit reakce na …

Dany73> no hlavně,že sis dobře prohlídnul,co Ti tu sidla dal za uzly :-))

reagovat
Pondělí 28. ledna 2013 v 8:24 ® Dany73 reakce na …

toro> Mno to je jednoduché, proč se chci vyhnout obratlíku a před návazcem z fluo ho vynechat. Jsem zvyklý nástrahu vodit až pod nohy pod špičku prutu, na návazec často zapomínám nebo třeba ve tmě není vidět kde přesně máš nástrahu, a obratlík pak naráží do koncového očka prutu, který mi poničil…

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 ve 20:01 ® toro
toro

Dany73 Můžu se zeptat,k čemu bude sloužit spojení pletenky s šedesátkou fluorokarbonem? Jestli by to třeba nešlo obejít jinak…

reagovat